Přejít na obsah

Pochlubte se renovací vintage hodinek ...

Dzos

Doporučené příspěvky

• Po roku...
před 58 minutami, brba napsal:

Jeronimo , pekná prácička ...

Díky. :)

před 47 minutami, Tikal napsal:

Krásně to prokouklo, ty ručky jsou hodně zvláštní, ale celkem tam sedí, což mě samotného překvapilo.

Díky, mám uplně ten samý pocit. Ručičky nebudou z konkrétních hodinek, ale asi ani minutová k hodinové nepůjde do páru. Mimostředka stopro ne. To je zkrácená verze Traktor :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No kdyby už před renovací bylo vše původní, tak asi jo, ale sklo tam bylo plastový, když jsem detailně zkoumal tu sundanou lunetu, tak jsem si teď skoro jistej, že vložka už taky nebyla původní. No a ručky a cifr jsou původní, renovovaný novou lumi, indexy byly strašně orezlý, ručky taky. Naštěstí ta luminova svítí o dost míň než lumibrite, toho jsem se bál.

Teď jsem poslal Rudovi 6119-6020, ty mají cifr a ručky v pořádku, tam se bude dělat jenom stroj a těsnění.

Odkaz ke komentáři

JA to uplne chapu, taky mam vintage, ze kterych zustal jen strojek+cifr a vse ostatni je NOS, nektere nechavam uplne jak jsou, jine resim i pouzdro... proste je to o tom z ceho vychazim a nekdy urcite taky hledim na maximalni puvodni stav, ale to je u tech fakt vzacnych kousku, nebo tech kde je nejaka zajimava historie.

Odkaz ke komentáři

Já mám zkušenost, že se většinou na hodinkách ve stáří přes 50 let již hodináři vyřádili ve smyslu renovací pouzder. Dá se říci, většinou ke škodě hodinek....

Proto nevidím důvod je v tomto stavu nechávat a svěřím je rád někomu, kdo obnoví původní stav, samozřejmě v rámci možností....

V tomto má fi. Onyx u mě absolutní důvěru.

Odkaz ke komentáři

před 3 hodinami, M-72 napsal:

Já mám zkušenost, že se většinou na hodinkách ve stáří přes 50 let již hodináři vyřádili ve smyslu renovací pouzder. Dá se říci, většinou ke škodě hodinek....

Proto nevidím důvod je v tomto stavu nechávat a svěřím je rád někomu, kdo obnoví původní stav, samozřejmě v rámci možností....

V tomto má fi. Onyx u mě absolutní důvěru.

Moje řeč, tak to je. 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...