kubson Odesláno 2. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2007 troll warning! a ještě jeden edukativní odkaz
Messiah Odesláno 2. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2007 Ja si tedy radeji nez Seiko Monster poridim napodobeniny Omega se svycarskym kvalitnejsim ETA strojkem za stejnou cenu. Jojo ses borec ;-) hlavně mi tady vykládej že sis to nekoupil kvuli tomu aby jsi nedělal dojem ono totiž 99% modelu nejznámejších značek je převedeno do řekněme inspirovaných hodinek tzn jsou téměř stejné jenom nemaji logo výrobce takže pokud seš takovej znalec replik jistě o tomhle víš a pokud chceš mít na replice tu značku pak seš jasnej ubožák co se chlubí tím na co nemá...
Návštěvník Snow Odesláno 2. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2007 Pro mne jsou tyto repliky nadhernymi sberatelskymi a podotykam extremne kvalitnimi kousky! Nesdilim ale nazor asia = smejd! Je to zde jako vsude jinde akorat v jinych cenovych relacich. Doufám, že se mi podaří oprostit se od dlouhých disputací jaké jsem vedl s diskutérem, i když musím na druhou stranu přiznat, že to byla sranda a dodnes mě při pohledu na spoustu nových příspěvků mrzí, že byl vyloučen z kola ven, po pravdě řečeno bych si raději četl brilantně vybroušené kousky od něho ( ještě mám v paměti to šumění moře, šustění hedvábných šatů, cvrkot cikád, dekadentní společnost a další a další ). K příspěvkům nahoře : první jsou zajisté slova znalce, doufám, že za dlouhých nocí bloumá po bytě v kopii pyžama od Hugo Bossa a ošívá se jak pěkně štípá to kopřivové vlákno, kochá se pohledem na fotografie známých obrazů, objímá sádrového Davida a slzí nad slepovaným šálkem z falešného čínského porcelánu. Též nesdílím názor, že vše z Asie je šmejd, kde by potom vyráběly západní firmy za hrst rýže.
Jeremy Odesláno 2. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2007 Faky jsou samozřejmě zrůdnost a kdo je nosí, je směšný, i když si připadá, že na to vyzrál. Budu trochu osobní, ale snad Tě, Kuklo, neurazím: - nemyslíš, že kdyby všichni jen kvalitně kopírovali, nebylo by za chvíli co kopírovat? - asi se neživíš svými nápady, protože jinak bys chápal, co je na kopírování ohavného - evidentně jsi neměl na ruce kvalitní originály třeba týden a pak znovu faky. Jinak bys totiž VĚDĚL - víš, jak se pozná safírové sklo a kvalitní nerezová ocel jinak než z popisu prodejce? - víš, jak se liší certifikovaný vyladěný strojek od velkosériové kopie ETA? - nosíš také značkové oblečení? Nepotíš se v něm víc, než bys čekal? Nepáře se?
Návštěvník Snow Odesláno 2. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2007 Doufám, že vlákno brzo nezavřete, jsem zvědav co se z toho ještě vyklube a jaké perly se ještě dozvíme .
Jeremy Odesláno 2. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2007 Přemýšlel jsem o zavření, ale o replikách se tu už taaaaaaaaaak dlouho nepsalo, že se můžeme trochu pobavit "novými neotřelými racionálními" názory začátečníka..
Ondraj Odesláno 2. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2007 To snad ani nemá cenu komentovat, myslím, že drtivé většině je to jasné.
seaman Odesláno 2. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2007 Ja osobne som zasadne proti replikam cohokolvek, ked nemam na koselu od Bossa, tak si ju nekupujem, ale stale je este dost velka skupina ludi, co na to nemaju, ale chceli by a tak to riesia napodobeninami a neuvedomuju si, ako sa zosmesnuju. Ja sa kazdemu pozeram na kodinky, trochu uchylka, a velakrat sa dobre pobavim, ale ked som skumal tie napodobeniny Seamaster Planet Ocean, normalne sa zacinam bat... aspon na fotkach vyzeraju podarene, to sa mame na co tesit. Pomohol by nejaky zakon, napr. ako v Taliansku, koho chytia s napodobeninou, plati vysoku pokutu, myslim, ze je to niekolko tisic EUR, to by mozno pomohlo donutit ludi, aby to nekupovali, v opacnom pripade to budu vzdy kupovat a trh s replikami porastie....
Kukla Odesláno 2. srpna 2007 Autor Nahlásit Odesláno 2. srpna 2007 Presne tak to je jsou to skutecne zdarile hodinky. To ze kopiruji nejake jine je uz druha vec to se uz tady rozebiralo. Je jasne ze vetsine z Vas nedokazu svuj postoj k temto hodinkam vysvetlit natoz jej jakkoli obhajit. Pro mne je ale dulezite ze mne osobne delaji obrovskou radost i sluzbu a chtel jsem se pouze o tuto zkusenost podelit. Je jen na kazdem Vas jaky postoj k tomu zaujme. Zajimave je ze uz ctyri z Vas mne napsali jakym zpusobem se daji tyto hodinky koupit, nebo zda tam nehrozi nejaka rizika atp. Napr. u nejsolidnejsiho prodejce ttwristwatch se plati klasicky kartou prez zabezpecenou branu a hodinky se zasilaji prostrednictvim EMS. Doba doruceni je cca. 7-10dni a hodinky prijdou do EU zasity v plysove hracce tak, aby po Vas nikdo nechtel CLO nebo nedej boze hodinky zabavit. Hold Cinan mysli na vsechno.
Filipes Odesláno 2. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2007 ...a není ten plyšák trochu podezřele težkej??
michali Odesláno 2. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2007 s těmi fake hodinkami (a ostatními padělanými komoditami) je to evidentně v rámci EU různorodé. Na Rhodosu se padělky prodávaly na každém rohu a prodejci se s tím opravdu netajili. Kopie všech značek a modelů za jednotnou cenu 110 éček. Na druhou stranu v Čechách to honí ČOJka v Itálii je to trestné a všechno to jsou státy unie. Nechápu to. To KUKLA: když tvoje rodina poletí na dovolenou letadlem a ono havaruje, protože ho opravovali z padělaných leteckých součástek, tak si taky řekneš, že je to v podstatě jedno a mávneš nad tím rukou ? Řekl bych že ne.
Ondraj Odesláno 2. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2007 Ty Kuklo, ty stejně jen provokuješ, viď? Jak psal Jeremy, pokud by všichni kopírovali, kde by se vzali originály? Ty to vidíš jen ve výrobních nákladech kopií v nejisté kvalitě a použitých materiálů a tedy možné levné prodejní ceně. Jenže ten originální výrobce musí zahrnout vývoj, marketing, servis, kvalitu atd. Také by bylo zajímavé zjistit, jak se konkrétní hodinky tedy orig./fejky budou chovat za třeba 30 let. Jednoduše řečeno, správný fanda hodinek si prostě fejky z principu nekoupí, neměl by z nich totiž radost. A o tom to tady je. Naopak najdeš tu i ty, kteří s fejky začínali a postupně se jich zbavili.
Kukla Odesláno 2. srpna 2007 Autor Nahlásit Odesláno 2. srpna 2007 Michali: Srovnavas nesrovnatelne, nosenim kopie hodinek nikomu nemohu ublizit (po fyzicke strance) a pokud jsou vybaveny originalnim svycarskym ETA strojkem tak celkem nehrozi, ze by byly tak extremne nekvalitni jak si porad nekteri z Vas mysli, i kdyz me zkusenosti s nejnovejsimi revizemi cinskych strojku jsou nekdy lepsi nez s originalnimi ETA. Zajimave review jednech z nejzdarilejsich kopii Omega:
Ondraj Odesláno 2. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2007 A nepřijde ti to minimálně trochu hloupé? Zkus si prosím někdy koupit nějaké originály se vším všudy. Nějakou dobu je nos a pak napiš, jak to vidíš s fejky Ale je také možné, že se jen chceš přiblížit něčemu a mít pocit jako že to skoro máš.
Kukla Odesláno 2. srpna 2007 Autor Nahlásit Odesláno 2. srpna 2007 Ja uz se o hodinky zajimam hodne dlouhou dobu Originaly ruznych znacek jsem jiz samozrejme nosil. Sice ne Omega, Breitling, nebo Rolex, ale Fortis atp. Proste tzv. middle range. Co se tyce drazssich hodinek, znamy hodinar jez mi serizuje tyto fejky na prodejne ma vetsinou to co si objednam, takze porovnat se da velice jednoduse a vsadim se s kymkoli z Vas o cokoli, ze u techto zdarilych oblibenych modelu to nikdo z Vas bez lupy nepozna. A pokud pod lupou pozna, uvidi jen nejaky minoritni rozdil v nejakem detailu (i kdyz u poslednich revizii je to cim dal hure rozeznatelne) mezi originalem a fejkem. Pokud by ale nevedel co z toho je original a neznal jeho atributy tak nemuze rozhodnout ktere "jsou ty prave". Jeste dodam, ze u mne vubec nehraje roli jak dokonale jsou fejky okopirovany podle originalu. Proste a jednoduse se mi musi libit jako hodinky, to je klicove. I takoveto jsou totiz pro mne originalem, ktery ma pro mne i sberatelskou hodnotu.
farářskej Odesláno 2. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2007 No, našel jsem si tu stránku a prohlídnul si modely výrobců, který mám jakžtakž zmáknutý - stačil jednou kouknout a bylo jasný, že tohle teda už od pohledu kvalitně udělaný padělky nejsou. Pokud jde o to, že 99% populace ví o hodinkách akorát to, že ukazujou čas - já se svýho času živil jako překladatel knížek a vždycky, i u tý nejmenší prkotiny, jsem se snažil dohledat, jak se to píše v češtině a co to dělá. Protože je jistý, že kdyby byla v knížce jedna chybička, tak si ji přečte člověk, kterej tomu hoví a řekne si, že překladatel je pěknej pamrd. Ne že bych někomu chtěl svůj názor cpát, ale na kvalitních hodinkách mě přitahuje to, že svýho původního majitele dokážou přežít. Spotřební zboží na deset let mě neláká. V tomhle jsem zajedno s marketingem Patek Philippe, kterej razí heslo: "You never actually own a Patek Philippe. You merely look after it for the next generation." A to je rovnice, do který zprzněnej a ze svý podstaty nekvalitní fake nezapadá. Ale k tomu člověk musí dospět. Svůj fake breitlingů mám dodnes schovanej v šuplíku :-)
Pepino65 Odesláno 2. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2007 Panove presne takovou reakci jsem cekal. Nevim z jakeho duvodu mate pocit ze ty hodinky kupuju proto abych svemu okoli ukazal jaky jsem "king" a kolik tech nadhernych a drahych hodinek jsem si uz mohl za svuj mesicni plat koupit. Ja si tyto napodobeniny (i kdyz tezko mi tohle slovo leze z ust) kupuji ne proto ze chci nekomu neco dokazovat ale jednoduse proto ze se mi libi a maji pro mne podobnou sberatelskou hodnotu jako bych si koupil original. Podívej se do sekce čínské hodinky, některé vypadají i bez pančovaného názvu dobře, jsem rád, že ti jde o kvalitu a nejsi "king", určitě si vybereš a budeš se s nimi prezentovat, o název přece nejde. Vzdyt Cina je neuveritelny skanzen komunismu a utlacovani pracujicich lidi a buhvi jak dlouho tam jeste tento neuteseny stav potrva. Rad tedy budu mit doma neco co po zaniku tamniho systemu (pokud k nemu dojde) uz nebude mozne nikde videt. Je sice jasne ze to v jistem smyslu neni korektni vuci vyrobcum, kteri navrhuji design a nejaky Cinan je pak okopiruje do posledniho detailu bez jakyhkoli pohnutek. Ale mam dojem ze to je jen jediny aspekt, ktery by mohl nejakym zpusobem atakovat me svedomi neberu li v uvahu, ze podporovat Cinskou ekonomiku je nespravne a nekorektni, ale to bychom si dnes nemohli koupit vubec nic. To je o charakteru, to není o Číně, to je o jakémkoliv padělání. Zkusil bysto s tisícikorunou vlastní výroby v bance? Jestli ne, jseš posera. Doporucuji si prostudovat tyto clanky: http://www.blisty.cz/2007/7/27/art35501.html a http://blisty.cz/2007/7/24/art34904.html Necítím se vinen populační explozí v rozvojovým světě a následném přetlaku na trhu práce.
Honza49 Odesláno 2. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2007 Celý problém je v tom, že je pořád, i ty sám, přirovnáváš k orginálu. Proč, když jsou tak super?
Ondraj Odesláno 2. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2007 Jsou věci, které nemusí být poznat ani okem. Jak si můžeš být jistý, že byly použity stejné technologie materiály, postupy? Výsledek okem stejný ještě přeci neznamená výsledek stejný po všech stránkách. Jak poznáš, že safírové sklo má stejné vlastnosti, tvrdost jako u originálů? Zkoušel jsi někdy např. odolnost ? A pak tu máme ty pocitové duševní záležitosti, které prostě neokecáš. Ono totiž kdyby jsi měl vyrobit fejky, které by opravdu byly věrnou kopií originálů do všech detailů, cena by určitě nebyla tak příznivá.
boo-beek Odesláno 2. srpna 2007 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2007 Aktualne nosim troje hodinky: 1. Pierre Cardin s Myiotou, na tahu 2. Vintage Timex automatic na modrym remenu 3. Poljot - zlaceny, tenky... ucastnici posledni burzicky je znaj. Ani jedny nevypadaj tak luxusne, malo koho na prvni pohled zaujmou (snad jenom ty Timex svym retro vzhledem... uz jsem nekolikrat vysvetloval, ze to neni retro, ze jsou opravdu starsiho data vyroby ), mozna ani nejsou tak kvalitni - ale tak nejak jsem s nima spokojenej. Na nic si totiz nehrajou. Je to i o postoji. Lidi okolo me ocenej spis to, kdyz je clovek svuj, nez kdyz ze sebe dela... cokoliv. Nemam na PP, tak je proste nosit nebudu. Mam na ne, tak je nosit budu. V obou pripadech nejakej prirozenej postoj, prirozena soucast osobnosti. Pokud nekdo jde do sbirani proto, aby vypadal, ze na to ma, tak je kreten. Pokud je nekdo sbira z tak cistych pohnutek, jako Ty, tak je proste tak trochu uchyl.
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.