Přejít na obsah

Hodinky pro pana faráře

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 91
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Pokud bych vybíral hodinky pro zmíněné účely, uvažoval bych podobně jako Afričan. Jen si nemyslím, že by bylo nutné mít na hodinkách tolik funkcí. Pana faráře neznám, ale pokud to není hodinkomil, asi si s tlačítky moc hrát nebude. 

Čili: bezúdržbový provoz, střídmý vzhled... Vychází mi z toho něco od Citizenu se solárním systémem EcoDrive.

Tady takový nástřel CITIZEN MARINAUT TITANIUM BM7051-52L. Jen tou velikostí si nejsem jist. Budou mít kolem 42 - 44 mm. Z vlastní zkušenosti ale vím, že i lidem zvyklým na menší hodinky se větší Citizeny nosí dobře. Tady je navíc titan, tedy budou na ruce lehké.

th-206x0-BM7051-52L.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čili: bezúdržbový provoz, střídmý vzhled... Vychází mi z toho něco od Citizenu se solárním systémem EcoDrive.

Tak je otázka, jak ten solární systém bude bez údržbový, nechtěl bych v Hondurasu řešit výměnu kondenzátoru nebo něčeho jiného... (žena má solární Seika a po 22měsících jsou KO - vím, že se to nestane u každého kusu, ale  stejně bych radši mechaniku). Já bych prostě radši vzal automaty :)

Odkaz ke komentáři

Neviem do ako civilizovaného prostredia to ide ale lacné mechaniky pôjdu po čase tak

zle, že nebude vedieť či ukazujú ráno alebo večer :D

Zas baterky problém s baterkou. Asi by som skúsil hľadať dáky solár jednoduchý. Som zvedavý

čo nakoniec vyberieš. 

Odkaz ke komentáři

Vy asi málokdo čtete zadání a každý sem plácne, co ho napadne. Přečtěte si první příspěvek. Oblekovky do 38 mm a 10 tisíc.

To už bych koupil 40 kousků něčeho takového a pan farář je může i rozdávat. :D

Zadání čteme - tedy alespoň já určitě. Ale nebylo tam, že by šlo o výslovný požadavek přímo od budoucího majitele. Je tak docela klidně možné, že by nosil i větší hodinky. To nechť zváží Marcel coby dárce. 

Tak je otázka, jak ten solární systém bude bez údržbový, nechtěl bych v Hondurasu řešit výměnu kondenzátoru nebo něčeho jiného... (žena má solární Seika a po 22měsících jsou KO - vím, že se to nestane u každého kusu, ale  stejně bych radši mechaniku). Já bych prostě radši vzal automaty :)

Stejně tak bychom ale mohli říct, že bychom nechtěli v Hondurasu řešit např. utržený rotor nebo tak něco. Já měl dvoje EcoDrive (jedny z nich od roku 2010 stále mám) a s žádným problémem jsem se u nich nesetkal. Hodinky jsou stroj, co se vždycky může porouchat. Takhle bychom mohli panu faráři doporučit, aby tam v těch končinách raději žádné nenosil, protože co kdyby...

Upraveno uživatelem siwi
Odkaz ke komentáři

Lidi tam žijí a pokud nosí hodinky tak je asi mají i kde koupit, kde vyměnit baterku, kde servisovat.....

Já jsem zkusil zadat do Yellow Pages hodináře v Hondurasu a našlo jich to 21!! - ovšem bez záruky.

Dle zasoupení, nejčastěji CITIZEN, bych vybíral konkrétní kus.

http://www.nexdu.com/hn/en/honduras/Jewelry%20Watchmaker

Odkaz ke komentáři

Patrně spíše off topic. Firma MIDO si udělala jméno v meziválečném období vývozem velkého množství hodinek do Jižní Ameriky, protože byla schopna jako jedna z mála vyrovnat se s vysokou vlhkostí díky tomu, že používala jako tesnění korunky korek. Tento ojedinělý systém nazvala Aquadura. Aquadura přežila dodnes v některých řadách. Jednou z nich je Commander. Aquadura zajišťuje vodotěsnost do 50 metrů.

Na snímku je model Commander I o průměru 37mm, vybavený strojkem ETA 2836-2 s certifikací COSC. Cenově budou zajisté převyšovat danou částku. Cena by se dala zjistit snadno v Drážďanech, kde jsou dva dealeři MIDO.

Edit - psal jsem z mobilu, který mi neumožňoval doplnit snímek hodinek. Proto edituji s desktopu. Omlouvám se.

attachicon.gifM8429.6.C2.4.png

Dealeři MIDO v Drážďanech

AIKA JUWELIERE GMBH

Bautzener Straße 6

01099 DRESDEN

GERMANY

Phone 0351-4262075

Fax: 0351-3209740

www.uhrenlounge.de

info@uhrenlounge.de

KARSTADT WARENHAUS GMBH

Prager Str. 12

1069 DRESDEN

GERMANY

Phone:0351-8612113

Fax:0351-8611303

Mám Romane na ruce tyto Mido multifort Ocean star http://www.swissmade-watches.com/ebay/mido-multif-auto/mido_multifo_auto.html a naprostá spokojenost,jsou sice menší ,37mm s odkazem na starší produkci,uvnitř Ety 2824,jsem s nimi velmi spokojen.

Odkaz ke komentáři

Takže ještě jednou díky Všem.

Neboť jsem dnes nasadil na zápěstí Nautilky a šel za dcerkama s otcem na hřbitov.A samozřejmě fotil Nautilky,to už je nemoc.Tak mi bylo řečeno,že by takovou cihlu na zápěstí nesnesl.Trošku jsem zabrousil na hodinky,neboť většina lidí co mne zná,tak ví,že hodinky mám rád,tak proč se o nich nepobavit.

Takže otec má Secca s modrým cifrem,pouzdro 35-36mm(odhad),quartz a jsou tenké.Ale moc blýskavé.Říkal,že se mu hodinky líbí,ale slouží mu hlavně jako časoměřiče.Má  raději tenké,lehké a né moc blýskavé(ty co má,rovněž dárek od maminky).

Jede do Hondurasu,město Sangrelaya.Pokud jsem pochopil dobře.Nebude seděť na faře,ale chodit mezi lidi i jezdit do různých vesniček,atd.Budou tam tři kněží.Když tam byl jeden,tak to nedopadlo dobře.Více jsem to nerozváděl.Takže Martin má zkušenosti,neboť jezdil do těchto končin a dávám mu za pravdu.

Jsem říkal,aby mu tu ruku s tak neblejskanou věcičkou neufikli.Ale on ví,že to není bezpečné A z kapsy vytáhl staré dětské digi Casia.To mě pobavilo..

Takže průměr max.38,raději quartz.Zvažuji titan,či černé PVD.Kov mít nutně nemusí.Líbi se mu moje NATA.Hlavně vojenské barvy.

Vědět to dříve,tak jsem to napsal rovnou,ale alespoň tak

Upraveno uživatelem mlsoun1
Odkaz ke komentáři

Takze Vazeny clen Martar mel pravdu, ze?

:)

Co treba fakt nejaky digosky od Casia? Vymenit baterku zvladne kazdej trouba i tam, a mistni prostredi vydrzi.

Upraveno uživatelem tano
Odkaz ke komentáři

Řekl bych že měl Martin určitě pravdu,ale ten smirk bych na ně raději nebral,proto volím raději černou barvu,popř. titan.

Jasne dobra volba!

Odkaz ke komentáři

Marceli, Sphinxxi, díky, ze jste se mě zastali :) ale jinak se reakcím kluků, jmenovitě IzTapy, nedivím... on ten můj epicko katastrofický styl k podobným reakcím přimo vybízí. Důstojnému otci přeji hodně štěstí, síly a radosti v místě nové služby.

Odkaz ke komentáři

http://forums.watchuseek.com/f29/fs-citizen-military-automatic-pvd-203828.html

asi to jsou tyhle: http://jacktreasure.blogspot.cz/2014/03/authentic-new-old-stock-citizen-oxy.html

u Citizenu se něco v PVD dá najít,ale je to většinou velké. :frusty:

Upraveno uživatelem vraby
Odkaz ke komentáři

Tak ty jsou,pěknéééé......ale 41mm

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...