Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)
  V 23. 9. 2015 v 15:34, financ napsal:

Hodinky jsou vyrobené podle zadání japonského obchodního partnera

Aha, může za to zadání, alspoň to vysvětluje tu "cizokrajnost". Ani po čase jsem ji ještě nevstřebal. Je to zvláštní a neumím to vysvětlit, proč jednotlivé přijatelné nerizikové tradiční ingredience ( hezké pouzdro, přiměřená velikost,  manuální inhouse bez data, safírové vypouklé sklíčko, klasický vzor písma a ruček, červené zlato, matované sklo, všeobecně uznávaný výkon českého inženýra, normálně přepííííííísklá cenovka) dávají pospolu tak mimoňský celek odjinud.

Takže by mě zajímalo, kolik jich ten japonský zákazník objednal a kolik zaplatil za jeden kus. Později by mě zajímalo, kolik se jich v japonsku prodalo a za kolik. Přeji velký úspěch a strmý vzestup  v Japonsku, jakkoli nezakrývám, že mám obavy, zda-li k tomu tento model povede. Tohle není z marsu, je to z jiné galaxie, takže já nejsem prorokem. :D

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno
  V 25. 9. 2015 v 9:29, Bert napsal:

Mně na tom přijde divné to, že Elton svůj obchodní úspěch s těmito hodinkymi na českém trhu ponechal (co se designu týče) zcela v rukách japonského obchodního partnera (v tomto případě tedy jejich návrháře). Viz Tvé vyjádření k designu o pár příspěvků dříve.

Vyrábí se 100ks pro japonského partnera podle jejich zadání. Specifikace se někomu na vedení Eltonu asi líbila, tak se dohodli s japonským partnerem, že nabídnou dalších 100 ks do vlastní distribuce. 

Odesláno

A není ten japonský partner jen nějaký Čech, který se tam usídlil a hledá jak a na čem by udělal nějaký byznys? Já si moc neumím představit, že by se Japonci sami od sebe zajímali o autora návrhu jedné jejich budovy a shodou náhod by si objednali sérii hodinek od výrobce z místa jeho rodiště.

A existuje ten japonský partner vůbec? Mně tahle limitka svým principem (najít v okolí N. Města nějakou významnější osobu, pojmenovat po ní obyčejné hodinky a zkusit je prodat za balík) připomíná ostatní limitky a nevidím v nich rozdíl. Zahraniční partner mi k tomu nesedí a považuju to za součást uměle vytvořeného "příběhu".

Odesláno

Tady se zase vykydává, ostatně jako vždy. Definitivní soudy lze snad vynést až po jejich shlédnutí v reálu, což se asi poštěstí málokomu z nás. Příběh dává smysl, neumím posoudit, na kolik je pravdivý a na kolik vykonstruovaný, jak tady někteří navádějí, netuším proč. Cena holt mimo :(. Vzhled mě neuráží, není na nich nic k pokukání, to bych jim vytknul. K obleku budou pěkný. Pro japonce bych čekal větší odvaz, když vezmu např. design japonských aut, většina modelů jsou dynamická a odvážná auta oproti Evropě. Auto ale nejsou hodinky, že.

Odesláno

V realu je mozne je videt zitra v Holesovicich v PKJF na vystave Hodinky a sperky (nebo jak se to jmenuje). Prim tam ma pomerne velikou expozici a v ramci ktere tam jsou vystavene i prave tyto hodinky. Zkouset na ruku to nejde, ale videt je, alespon za sklem, je mozne. Pripadne predpokladam, ze by je mohli mit i v jejich prazske vzorkove prodejne (ale to nevim).

Sent from my iPhone using Tapatalk

Návštěvník tolja
Odesláno

to jsou hrozný kecy

"Indexy na číselníku jsou tištěny několikanásobným tiskem, který navozuje vzhled plastičnosti. Ručky jsou modřeny speciální technologií."

místo toho, aby v Eltonu navrhli a vyrobili reliéfní číselník, nebo alespoň indexy, tak raději navozují vzhled plastičnosti  :lol2:

a jak je to se siluetou na průhledu?

bylo napsáno, že to je vypálené laserem, ale v konkrétních údajích píšou, že je to vyryté, asi použili rycí laser

Odesláno

rycí laser

Berte to tak, že Japonci mají naprosto jiné chutě a ideály vzhledu. V Japonsku to může být moc dobré. U nás už to vypadá jako stará produkce Prim.

Akorát nechápu jak jim Elton obhájí tu přesnost kalibru

Odesláno z mého LG-D802 pomocí Tapatalk

Odesláno (upraveno)

Tak vzdyt tam pisou, ze uz je Japonsko presycene modernimi technologiemi, takze urcite oceni retro z 50. let ;) Spring Drive muzou mit bezne, to je nuda :lol2:

Upraveno uživatelem OndraPod
Odesláno (upraveno)

Ty kráááso, reklamní bulletiny jsou na primu to nejveselejší :D

"Hiroshima to Czech, Czech to Hiroshima, Bohemian crystal legacy, atomový dóm a přesycení moderní technologií"   .... hraběnčiny certifikáty na šutry ze sklepa mistrova rodného domu nadále neotřesitelně kralují, ale elton dohání .......

Toljo - ty máš oproti mně  jistě zkušenosti s obráběním,  rycí laser znamená, že to sklíčko rejpaj o nějakou ostřejší hranu na tom přístroji ??

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno
  V 2. 10. 2015 v 9:27, cigi napsal:

"Hiroshima to Czech, Czech to Hiroshima, Bohemian crystal legacy, atomový dóm a přesycení moderní technologií"   .... hraběnčiny certifikáty na šutry ze sklepa mistrova rodného domu nadále neotřesitelně kralují, ale elton dohání .......

Toljo - ty máš oproti mně  jistě zkušenosti s obráběním,  rycí laser znamená, že to sklíčko rejpaj o nějakou ostřejší hranu na tom přístroji ??

Kdepak, tady jde o dvě  supermoderní technologie- rycí laserový paprsek a vypalovací vibrační jehlu..

Odesláno

tusim nejakou narazku na fliegery, co nosili kluci americky, trefa?

V 2. 10. 2015 v 9:48, Micey napsal:

"Czech to Hiroshima", supr. Škoda, že to nezadali třeba Hamiltonu:)

Návštěvník tolja
Odesláno
  V 2. 10. 2015 v 9:27, cigi napsal:

Také jsem z toho zmatený, rýpat se dá prstem mezi půlkami, ale laserem po skle? Asi nějaké kejkle. Když to nejde na hodinkách, tak to alespoň dáme do prospektů. Co byste taky chtěli u hodinek za osm pětek? Rytinu a porcelán? Hm, tak tady to máte, ....na papíře.

Odesláno

Úplně nerozumím oč jde. Technicky vzato lze říci, že laserem se ryje do různého materiáku. Dokonce se tato zařízení prodávají pod názvem např.laserová gravírka.

Odesláno

Kolegove, neberte muj post jako nejakou zaminku k flejmu, nebo snad jako nejaky muj postoj nekoho obhajovat. Muj post je myslen jen jako dotaz na vas, abych presne pochopil proc tu na Prim obcas padaji takove ne uplne pozitivni, posmesne poznamky. Nemam s Primkama vlastne zadnou osobni zkusenost. Nepocitam-li nejake prastare, ktere jsem nosil jako malej kluk. Rad bych ale pochopil v cem je zakopany pes.

Z naznaku bych dovodil, ze jsou zde vytykany zejmena neobratnosti v ramci marketingu. Stejne tak bych se mohl domnivat, ze se Prim, dle nekterych z vas pasuje do vyssiho levelu, aniz by tam, podle nekterych z vas, patril. Take asi cena neni uplne koser. Pravda, ceny nizke nejsou, ale zase na druhou stranu (ale opet uvadim, ze jen cerpam z verejnych zdroju a z toho co jsem tam ci jinde pochytil) Prim ma stale sve zamestnance, vlastni vyrobu a zrejme i vyvojove oddeleni, a to vse v CR, takze to neco urcite stoji. Hodinky, z meho pohledu, nejsou uplne nejosklivejsi. Napr. zde probirany model Hirosima se mi libi. Proto si rikam, co je za temi vsemi posmesnymi posty? Zkuste mi to, prosim, vysvetlit.

Opet uvadim, ze toto pisi, jako neznaly problemu a jen se chci dozvedet vic. Nepisi to proto, ze chci Na nekoho utocit. Jen chci slyset nazor vas, zkusenejsich a zasvecenejsich, abych mohl byt vice zasveceny do problemu, ktery bych rad pochopil. Klidne do SZ.

Diky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...