Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Prosím o radu pri výbere hodiniek......   

Pozdravujem všetkých členov fóra,  rozhodujem sa pri výbere ?skoro definitívnych hodiniek? a potreboval by som poradiť, usmerniť, pertraktovať môj výber a najmä poradiť,  kde hodinky zakúpiť.  Mala by to byť ?dobre známa značka? a v potápkach, ako uvádzam nižšie vidím univerzálnosť ich nosenia a vlastne sa mi páčia najviac.

Obchody, kde by som  chcel hodinky kúpiť: GOLD ELIGIUS Zlín (podľa recenzii sa mi pozdáva najviac), BA ? SHERON, Košice J. Maskaľ - prosím poraďte, ak poznáte iné.......

Nebránim sa ani návrhu inej značky.....

Za všetky rady, odporúčania a postrehy vopred ďakujem.

Moje aspekty sú: Nové hodinky, Swiss made, Potápky, Automaty, Veľkosť asi max. do 42 mm (obvod zápästia ? 18 cm), nižšia váha hodiniek (najlepšie asi titán),

Cena max. do 5000 ?

Rozhodujem sa medzi:

1.      OMEGA PO  42 MM  R 232.92.42.21.03.001 (modré titán)

(Na ruke som ich mal v obchode v Košiciach)

Výhody : in-house, likvidita, dostupnosť SR, ČR,

Nevýhody: možno cena ....

2.      TUDOR PELAGOS

(Na ruke  som ich nemal)

Výhody : cena, titán, nový model

Nevýhody:  nepoznám - in-house Tudor caliber MT5612, v staršom modely Pelagos  bola myslím, že ETA 2824-2,   neviem kde sa dajú kúpiť v rámci SR, ČR, prepracovanie indexov a ručičiek je podľa môjho názoru oproti  PO nižšia.

Uvažoval som ešte o IWC INGENIEUR 323906, aj keď to nie sú ?potápky?,  ale caliber 30110 je pravdepodobne  modifikovaná  ETA 2892 takže neviem....

• Odpovědi 74
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Já bych volil Omega PO, Pelagos mi přijdou nemastné neslané i když někomu se to líbí stejně, jako matný lak na autě.

Odesláno

Pelagosy jsem mel. Titan grade 5 mi prisel uplne super. Zpracovani a mikrospona plne srovnatelne s temi titanovymi omegami. Museli ale z domu, pac jsem nerozdejchal tu "zvlastni chemii" pri noseni mezi tahem a kuzi. Tudory v CR pouze Bechyne.

Odesláno

nevím o jaké likviditě u Omeg hovořit a jestli na tom nebude Tudor stejně ;) ale také bych sáhnul po Omega (pokud Ti sedí na ruce) u Tudoru se osobně nemohu zbavit pocitu "skoroono" i když jsou hezké, výborně zpracované a nový kalibr asi bude v pohodě.

Jinak odpověď je jasná, malé, lehké, plechové, potápky ? Starší plechový Suby ve výborném stavu... Jsou ve všech ohledech horší než každé z Tvého výběru, ale stejně jsou lepší :D

(jediná nesplněná podmínka je "nové hodinky")  

Odesláno

Za mě Tudor. PO má pomalu každej druhej. Počkal bych do léta na ty nový Pelagosy.

výborný a pravdivý argument (i když, v reálné populaci v jakých poměrech ? ;) ) a zároveň proč tomu tak asi je? 

Odesláno

Zatiaľ ďakujem za názory, veľmi mi pomáhajú v konečnom rozhodovaní, aj keď je veľmi ťažké si vybrať. Chcelo by to trocha viac fin. zdrojov a potom by som možno siahol po niečom úplne inom a možno to chce vyskúšať vlastniť PO resp. Pelagos a potom sa posunúť ďalej....Napríklad pri Tudore si neviem celkom predstaviť servis na Slovensku :(

Odesláno

Zatiaľ ďakujem za názory, veľmi mi pomáhajú v konečnom rozhodovaní, aj keď je veľmi ťažké si vybrať. Chcelo by to trocha viac fin. zdrojov a potom by som možno siahol po niečom úplne inom a možno to chce vyskúšať vlastniť PO resp. Pelagos a potom sa posunúť ďalej....Napríklad pri Tudore si neviem celkom predstaviť servis na Slovensku :(

Ja si neviem predstaviť ani servis Omega na Slovensku... Viedeň je proste Viedeň

Odesláno (upraveno)

Za mne Pelagos. A kup si je teď, na in-house se vykašli. Je to jejich první a kdovíjak to s ním dopadne. Etu ti opraví každý normální hodinář. Navíc perfektní spona, zajímavý odstín titanu, nižší výška, lepší ručičky, nádherný chod lunety a menší profláklost než Omega imho favorizují Tudory.

Jo a zapomněl jsem na lumi !

Upraveno uživatelem wizard-ov
Odesláno

Ještě nějaký důvod ve prospěch současného modelu: ta "obyčejná" eta je v top kvalitě, navíc má od rolexu (tudoru) pár úprav a bude solidně zregulovaná, a hlavně je ověřená, stabilní, spolehlivá. A na ciferníku není vypsanej román .-)

Odesláno

Neuvažoval jsi i o Black Bay? Osobně bych se u skoro definitivních vyhnul titanu. Hmotnost je sice moc fajn, ale každý škrábanec je sakra vidět a nejde rozleštit.

Odesláno

Tohle povazuju na zaklade osobni zkusenosti za klise...mne teda grade 5 na pelagosech spise schovaval vlasecnice nez ukazoval.

Neuvažoval jsi i o Black Bay? Osobně bych se u skoro definitivních vyhnul titanu. Hmotnost je sice moc fajn, ale každý škrábanec je sakra vidět a nejde rozleštit.

Odesláno

Black Bay sú krásne, ale to by som už asi do šetril na Rolex Sub. , ďakujem za odporúčanie.... 

Odesláno

Trocha som prekvapený..... myslel som si, že Tudor bude viac zavrhovaný...opak je však zatiaľ pravdou. Uvažoval som možno aj pragmaticky, že si pôjdem zakúpiť PO do Zlína a nič tým nepokazím.

Môžem poprosiť o názor ešte na tie IWC Ingy, ako tu čítam vyhol by som sa škrabancom a je to zase o stupeň vyššie...alebo sa mýlim ?  

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...