Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím všechny hodinkové nadšence.Před nějakým časem sem zde na fóru žádal o radu při výběru hodinek-Damasko,nabo Steinhart-samozřejmě mi bylo jasné,že tihle dva výrobci (u stainu si tím označením výrobce nejsem tak jist)se nedají srovnávat.Steinharti už mám rok a půl-Nav.B.Chrono II,44mm.Sem snima nadmíru spokojený,ale po přečtení různých článků,a to hlavně zde na fóru sem dospěl k závěru,že bych si pořídil nějakou echt hodinařinu (samozřejmě v určitých finančních mezích) a to třeba zrovna Damaska.Čím víc na ně koukám,tím víc se mi líbí.

Na druhou stranu se mi také pořád líbí pilotky,ale už ne Steinharti spíš třeba Zena.

Takže jen do mě kluci.Vím,že tohle porovnávat je asi blbost,ale budu rád za každý Váš názor.

Odesláno

Někde tady sem se dočetl,že je Steinhart spíš "skládač"-co vím,tak je to mladá firma,stejně tak i Damasko (myslím že rozdíl je nějakých 10 let v prospěch D),ale po technologické stránce je D úplně někde jinde než S.Moje investice by byla tak kolem 30tis.-asi bych prodal Chrona II a zbytek doplatil-dvoje hodinky bych neunosil.

Odesláno

Steinhart neni o moc vetsi skladac nez kdokoliv jiny v tyhle cene. Spis dost lidi vcetne me stve, ze napodobuje vzhled jinych vyrobcu, ale to se netyka Tvych hodinek. Damasko za 30 je snad jen DA36 a spol, je to ale dobra volba. Snad kazdy kdo je tu ma, tak je s nima spokojeny. Nevim cemu rikas echt hodinarina, protoze strojek je tady zaklad jako u vsech vyrobcu tyhle ceny, ta jejich pridana hodnota je u puzdra, to ale asi vis. Kdyz se libi pilotky, koukal jsi se na Sinn 104? Po naky sleve mozna neco u Orisu, Alpiny.

Odesláno

Máš pravdu,stou "echt hodinařinu" sem to přepísk-vnitřnosti je klasika Eta,spíš sem myslel právě to pouzdro,tesňení a i jejich nezaměnitelný design.Na ty 104 od Sinnu sem už koukal-pěkný hoďky.Zatím žádný názor na Zena?

Odesláno

Urcite jsi koukal uz na stranky Chronoshopu, vid? Se Zeno nemam zkusenosti, vlastne to je 1 z mala firem co jsem ani nevidel nazivo, tak nevim. Jinak za mne ohledne Damasko palec nahoru, z tveho rozpoctu si urcite vyberes. Samo D s inhausem to nebude:). Zalezi, jestli te oslovuje nemecka strohost, mne osobne oslovila.

Odesláno

Kdyz jsem tu zacinal, mel jsem v Chronoshopu pred sebou DA36 a 104 a pamatuju si jak jsem se vubec nemohl rozhodnout a nakonec to vyhraly Sinny. Dnes, byt ty Damaska v quartzu, tak do nich hned jdu jako do bezudrzbovych toolech.

Odesláno

Kluci dikec-Hamilton za me ne-e,nemem nějak v lásce USA.Jinak ty Orisi jsou super-už sem na ně taky koukal,ale je to bajvoko o 12tis víc,než bych chtěl objetovat.

Odesláno

Ty,tak nevím,ale koukal sem na ně v koscomu,a tam sem viděl propiloty za 42tis.

Odesláno

Ty,tak nevím,ale koukal sem na ně v koscomu,a tam sem viděl propiloty za 42tis.

Asi mysleno, zde v prodeji na foru.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Mrkni na Alpinu tam se s velikym stestim a dlouhym cekanim da sehnat i inhouse ale je to fakt o haluzi a bude to lehce pres limit... Strasne jsem chtel regulatory (coz by mel byt inhouse ale mozna se pletu a nekdo me opravi) a pak mi utelky z jomashopu za nejakych 1100 dolaru myslim (samozřejmě k tomu plus DPH takže je to přes limit pokud si je nemáš jak dovézt)... od te doby jsem nenarazil ale treba se zase objeví... daly se vzit i z Ruska kde vychazely podobne ale pak je precenili...ale to uz je dost pres koleno a na to bych odvahu nemel...

jinak i ted je ma jomashop za zajímavou cenuale do 30 to fakt nebude: http://www.jomashop.com/alpina-watch-950b4s6.html

jinak inhouse by mel byt i tady http://www.chrono24.cz/alpina/startimer-pilot-manufacture---100--new---free-shipping--id2976228.htm nebo tady http://www.chrono24.cz/alpina/startimer-pilot-automatic---100--new---free-shipping--id3033845.htm a oba se dají výjmečně na chrono24 najít od trusted seller kolem 30 občas i pod

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...