safi Odesláno 29. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. prosince 2022 Proč už D nevyrábí ty hodinky s ručním nátahem a malou vteřinovkou? Z jejich kolekce se mi líbily nejvíce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nickolas Odesláno 29. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. prosince 2022 Skoro by se dala otazka polozit, proc uz D nevyrabi… Posledni co jsem slysel bylo neco o vloupani a vandalismu, ale to uz je nejaky patek. Jestli to bylo az tak zly? Nebo korona? Nebo jine problemy? Tezko rict. Kazdopadne nabidka je znacne omezena a dodaci lhuty skoro jak u Rolad. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ATOM Odesláno 30. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2022 Neni pracovni sila, cely problem. Na WUS je o tom vlakno, ktery zalozil Damasko. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 30. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2022 (upraveno) Přidej sem prosím odkaz... EDIT: Už jsem to našel. Za vše může zase Tesla a BWM. In our 4-hour chat there was a red thread which Konrad mentioned several times, the “curse of in-house production“. To produce a watch in-house you need the machinery and you need people to operate the machines. And here is the problem, it is almost impossible to hire the staff you need. A lot of big players like Continental, BMW, Tesla are sucking the region's labor market dry. It is almost impossible to hire a CNC operator. It is currently impossible to hire a warchmaker. A team of Damasko visited all German watchmaker schools to promote their own brand and generate interest. No success so far. If I had to put in a nutshell I’d say that Damasko is running through a „ucking situation“. Zdroj: https://www.watchuseek.com/threads/eager-for-damasko-news.5420181/ Upraveno 30. prosince 2022 uživatelem safi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radik Odesláno 30. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2022 (upraveno) Hmmm, zajímavý a věřil bych, že zmiňovaní giganti tuhle odbornost asi slušně vysávají. A potom taky přece jen - kdo z NEchronomagorů ví o co se jedná, když se řekne Damasko... Upraveno 30. prosince 2022 uživatelem Radik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nickolas Odesláno 30. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2022 Operátoři CNC jsou jedna věc, ale zajímavé je, že nedokážou zaujmout ani v hodinářských školách. To bude základní kámen úrazu. Proč tomu tak je? Hodinář v Německu má asi úplně jiné možnosti, než tady u nás. Těch značek tam je řada a hodně z nich má skvělé jméno. A ty co mají jméno a prachy, pak logicky vycucají ty nejlepší hodináře. Určitě už i rovnou ze školy. A jakou pozici pak má Damasko...vzít ty "horší/nešikovnější", když chtějí dělat supr kvalitu? No a prachy a prestiž jsou jedna věc, druhá věc pak bude taky přístup a komunikace ve firmě. Těžko říct jak Konrád na ty lapané ptáčky působí, ale je tam kde je a asi to nebude jenom Teslou a BMW. Nezáviděníhodná situace. Každopádně jim držím palce. Dali do toho hodně a ušli kus cesty. Bylo by jich škoda. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diablo1st Odesláno 30. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2022 před 15 hodinami, Radik napsal: Jojo, DA34 viz výše od Diabla. Moje první D, který, když je ze mě vymámil, jsem si koupil podruhý a už nepustím Veď si ich poslal Jardovi nie? Či to bolo len na "umelecké" foto? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radik Odesláno 30. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2022 Právě teď, Diablo1st napsal: Veď si ich poslal Jardovi nie? Či to bolo len na "umelecké" foto? Ano, má je Jarda, ale jak jsem psal dřív, jsme domluveni, že mi je pustí zpět. Jakmile se trochu zahojím z váhočního hýření... Počítám, že na Jaře opět zakotví v mé hodinkovnici. Jarda z nich kdovíjak nadšenej není, tak aspoň se nebude trápit Tys mě poučil, abych je už nepustil a výše diskutovaný vývoj u Damasků mě v tom jen utvrzuje Navíc mají za sebou čerstvou lázeň v Onyxu a ve spojení s jejich obecně známými vlasntostmi jsou to tudíž stále skoro funglovky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wladimir Odesláno 30. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2022 A když už se tu zmiňoval WuS - tak tam jsem našel takový příspěvek. Kde se hovoří o tom novým modelu - ten který nemá absolutně žádný Konrád-DNA a textu na cifru jak v epopeji o Gilgamešovi. Dali volné ruce novému hodináři a takhle to dopadlo. Samozřejmě je to věc vkusu, ale za mě je to velký ne. Takový Daytony po Německu. Mě osobně se víc líbí ta jejich předešlá DNA. DA3x,4x DC5x... Atd... Jinak zrovna Regensburg - je pravda, že tam všechno vyzobou automobilky kterých je tam v okolí víc než dost. Odkaz zde: https://www.watchuseek.com/threads/eigenkreation-unseres-uhrmachers-own-creation-of-our-watchmaker.5452496/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radik Odesláno 30. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2022 Jó, DA3x, 4x, DCxx, atd. byly ty pravý Déčka a bylo to fakt jejich DNA. Jinak z toho odkazu cos poslal teda musím říct, že mně se tenhle počit překvapivě líbí. Sice bych si je nekoupil, jsou to chrona, ke kterejm úplně netíhnu. nemají jediný barevný prvek na cifru, ale v tomhle případě bych s velkým ne nesouhlasil. Určitě mnohem, mnohem lepší a vyváženější než současný chlupatice. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 30. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2022 (upraveno) před 10 hodinami, nickolas napsal: Operátoři CNC jsou jedna věc, ale zajímavé je, že nedokážou zaujmout ani v hodinářských školách. To bude základní kámen úrazu. Proč tomu tak je? Hodinář v Německu má asi úplně jiné možnosti, než tady u nás. Těch značek tam je řada a hodně z nich má skvělé jméno. A ty co mají jméno a prachy, pak logicky vycucají ty nejlepší hodináře. Určitě už i rovnou ze školy. A jakou pozici pak má Damasko...vzít ty "horší/nešikovnější", když chtějí dělat supr kvalitu? No a prachy a prestiž jsou jedna věc, druhá věc pak bude taky přístup a komunikace ve firmě. Těžko říct jak Konrád na ty lapané ptáčky působí, ale je tam kde je a asi to nebude jenom Teslou a BMW. Nezáviděníhodná situace. Každopádně jim držím palce. Dali do toho hodně a ušli kus cesty. Bylo by jich škoda. Obyčejný průměrný vyučený hodinář je pořád jen tovární dělník. A je jedno, zdali dělá u Konráda, nebo dělá v Nomosu. Je na úrovni vyučeného technika s maturitou, co skládá / ověřuje / kalibruje složitější komponenty motorů nebo převodovek ve Škodovce. Jasně, časem se může vypracovat, ale bez technické VŠ z něho návrhář motorů nebo převodovek nebude. (tím nijak nehaním jakoukoliv technickou profesi). Jeden můj tragicky zesnulý kamarád (mimo jiné i designer) si před 10-15 lety udělal kurz v hodinářské škole v Jihlavě a sbíral první zkušenosti v jednom nejmenovaném hodinářství v pasáži Alfa v Praze. Hrozně moc chtěl být hodinář. Tak jsem ho vzal s sebou na reportáž z manufaktury Nomos. Večer sedíme, popíjíme a on mi říká " Já si právě uvědomil, že ten hodinářský kurz mi je na dvě věci". Buď budu do konce života zkracovat tahy, měnit baterky a pásky a servisovat ETA strojky v nějakém hodinářství u Václaváku, nebo budu podobné strojky skládat den co den v takovéto továrně jako dělník u pásu ve škodovce". Žádná tvůrčí činnost, žádný zázračný osobní růst. Tak si založil svoji značku. Pak umřel. A zbytek je historie. Takže se nedivme, že 1) je málo mladých, co studují hodináře 2) je ještě méně těch, kteří to skutečně chtějí dělat 3) Pokud už se pro řemeslo skutečně rozhodnou, tak logicky půjdou tam, kde dostanou nejvíce nebo si po pár letech zkušenosti založí vlastní startup.. což asi Damasko nebude. Je to úplně stejné jako v IT. Upraveno 30. prosince 2022 uživatelem safi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 30. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2022 před 8 hodinami, Radik napsal: Jó, DA3x, 4x, DCxx, atd. byly ty pravý Déčka a bylo to fakt jejich DNA. Jinak z toho odkazu cos poslal teda musím říct, že mně se tenhle počit překvapivě líbí. Sice bych si je nekoupil, jsou to chrona, ke kterejm úplně netíhnu. nemají jediný barevný prvek na cifru, ale v tomhle případě bych s velkým ne nesouhlasil. Určitě mnohem, mnohem lepší a vyváženější než současný chlupatice. Mě se ty chronografy hodně líbí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nickolas Odesláno 30. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2022 Pockej, ted jsi popsal skoro vsechny remeslne obory. A nejen ty. Jestli jsi obycejny prumerny cokoliv, nikdo se o tebe prat nebude. To plati v jakemkoliv oboru. Mluvim o tom, ze ty nejlepsi vysosaji Langove, synove, Sinnove a hromada jinych. Na Konrada zbyde ten prumer, ale Konrad nechce byt prumer. A tam bude ten zakopany pes. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 30. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2022 Ano, souhlas. Nějak mi to po těch pivkách moc nejde psát. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nickolas Odesláno 30. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2022 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toblin Odesláno 3. ledna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. ledna 2023 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toblin Odesláno 10. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. února 2023 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toblin Odesláno 11. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. února 2023 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toblin Odesláno 12. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. února 2023 Déček není nikdy dost Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jeanda Odesláno 13. února 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. února 2023 Tyhle německý "toolwatch" se mi líbí. Ale měl bych strašlivý dilema mezi Damasko a Sinn (a to navíc nejsou v této kategorii jediní). Co zrovna vás přesvědčilo pro Damasko? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se