Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pánové,

potřeboval bych poradit ohledně koupě levných potápek. Můj cíl je mít pěkné potápky s modrým ciferníkem a modrou lunetou. Velice se mi líbí Orient Ray, ale ruší mě tam to tlačítko navíc na změnu data (nebo dne, teď si nejsem jistý), a navíc hádám, že Seiko budou kvalitněji zpracované jak uvnitř tak navenek. 

Otázky:

1. Které z těchto dvou hodinek a proč byste mi doporučili? 

2. Prodává se celomodrá (cifr i luneta) verze 007?

3. Pokud nelze koupit celomodrou verzi 007, je možné koupit zvlášť celomodrou lunetu na 009 a vyměnit jí za pepsi? 

Mockrát děkuji za všechny vaše reakce. 

• Odpovědi 47
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Na tento dotaz je tu už XY reakcí chce to jen trochu hledat. Oboje jsou dobrý..

Odesláno

Tak hlavně SKX007 jsou černé a SKX009 jsou tmavě modré s pepsi lunetou. Nic mezi není :) Takže leda na SKX009 dobastlit nějakou neorigo lunetu a myslím, že to hodinám moc neprospěje... Jestli chceš modré, tak proč ne SBDC003?

Odesláno

Pokud je pro Tebe prioritní modrá barva cifru, jdi do Orientu. Jak píšou kluci výše, 007 mají černý cifr a černou lunetu a 009 mají sice modrý cifr, ale ta modrá je trochu sporadická, je tady o tom pár vláken. Navíc, čistě modrá origo luneta na tyhle hodinky není, snad nějaký aftermarket. Jinak co se týká strojoven, velký rozdíl tam není, ale oboje hodinky mají něco do sebe. SKX jsou klasika, krásné, ikonické hodinky a pokud bych si měl vybrat, šel bych do nich. Orienty mají sice v originálu lepší tah, ale zase problémy se stěžejkama a u většiny po čase začne švidrat datum, což je způsobeno použitím plastového převodu, což Seika nemají. Ale zase modrá není tak modrá, co se týká barvy cifru, tak v téhle cenově dostupné kategorii nejkrásnější modrý cifr mají Orient Mako, alespoň dle mého názoru.

Odesláno

Zpracování mi přijde na stejné úrovni. U Ray je výhoda (pro mě), že luneta má 60 kliknutí (SKX 120). Ray jsou více elegantní, SKX víc tool. Ray mi líp sedí na ruce a mají day (což se občas dost hodí, zvlášť když nemám pravidelný denní režim, tak ztrácím pojem, co je vlastně za den).

Odesláno

Zpracování mi přijde na stejné úrovni. U Ray je výhoda (pro mě), že luneta má 60 kliknutí (SKX 120). Ray jsou více elegantní, SKX víc tool. Ray mi líp sedí na ruce a mají day (což se občas dost hodí, zvlášť když nemám pravidelný denní režim, tak ztrácím pojem, co je vlastně za den).

Naprostý souhlas, jen bych rád podotknul, že ovládání lunety je u SKX mnohem pohodlnější díky větší výšce vroubkované plochy (Raye mají zkosení, což je na druhou stranu praktičtější pod rukáv košile a tím i elegantnější) a day/date mají oboje, tam bych problém neviděl.

Odesláno

Pokud chceš hodinky s perfektní modrou, pak, jak zmiňoval karel hb, Mako XL, nemají sice kulaté indexy, ale ta barva za to stojí. U SKX009 modrou rozeznáš tak akorát na Pepsi lunetě.

Odesláno

Seiko ma lepsi strojek. Me Orient naopak prijde mene pohodlny,protoze ma vysoke dynko a hodinky tak maji tendenci se na ruke kyvat. Navic Seiko ma vetsi prumer stezejky,takze nehrozi ohybani a pripadny pad hodinek,jak se deje u Orientu. Nejlepsi modrou maji Mako. Mako xl bych vynechal,protoze nesviti. Spis by se mohly porovnavat Ray a snzf15 nebo snzf13

Odesláno

Mako a Ray mají barvu cifru snad úplně stejnou ne?

Ray mají takovou temně modrou s lehce broušeným povrchem, styl podobně jako Sumo, ale Maka mají nádhernou modrou s metalickým, lesklým  nádechem. Hodně jsem to studoval, pokud by Raye měly stejnou barvu a strukturu cifru jako Maka, už bych je měl, protože se mi líbí víc než Maka. Ale ten cifr je fakt lepší u Mako.

Odesláno

Tak hlavně SKX007 jsou černé a SKX009 jsou tmavě modré s pepsi lunetou. Nic mezi není :) Takže leda na SKX009 dobastlit nějakou neorigo lunetu a myslím, že to hodinám moc neprospěje... Jestli chceš modré, tak proč ne SBDC003?

Takže mám ověřeno, že v originál v modré barvě neseženu. To je škoda. SBDC003 se mi nelíbí, protože mj přijde nevyvážená šířka tahu (jen 20mm) k tomu jak velké je pouzdro těch hodinek. Taky se mi tolik nelíbí pouzdro samotné, ale spíš je to skutečně tím úzkým tahem.
Odesláno

Kdybych neměl dvoje hodinky s černým ciferníkem, tak bych určitě koupil 007. U 009 mě příliš ruší pepsi luneta.

Mako jsou také pěkné, ale mojí další podmínkou jsou kulaté indexy :D A to mají zase pouze ty Ray.

Problém se stěžejkami se doufám dá vyřešit jednoduše koupí kvalitnější stěžejek, ne?

Pokud je pro Tebe prioritní modrá barva cifru, jdi do Orientu. Jak píšou kluci výše, 007 mají černý cifr a černou lunetu a 009 mají sice modrý cifr, ale ta modrá je trochu sporadická, je tady o tom pár vláken. Navíc, čistě modrá origo luneta na tyhle hodinky není, snad nějaký aftermarket. Jinak co se týká strojoven, velký rozdíl tam není, ale oboje hodinky mají něco do sebe. SKX jsou klasika, krásné, ikonické hodinky a pokud bych si měl vybrat, šel bych do nich. Orienty mají sice v originálu lepší tah, ale zase problémy se stěžejkama a u většiny po čase začne švidrat datum, což je způsobeno použitím plastového převodu, což Seika nemají. Ale zase modrá není tak modrá, co se týká barvy cifru, tak v téhle cenově dostupné kategorii nejkrásnější modrý cifr mají Orient Mako, alespoň dle mého názoru.

Odesláno

Kdybych neměl dvoje hodinky s černým ciferníkem, tak bych určitě koupil 007. U 009 mě příliš ruší pepsi luneta.

Mako jsou také pěkné, ale mojí další podmínkou jsou kulaté indexy :D A to mají zase pouze ty Ray.

Problém se stěžejkami se doufám dá vyřešit jednoduše koupí kvalitnější stěžejek, ne?

Problém není kvalita stěžejek, ale jejich průměr. Pokud zachováš origo tah, tak tam silnější stěžejky prostě nedostaneš a ty stávající se ohýbají.

Odesláno

Naprostý souhlas, jen bych rád podotknul, že ovládání lunety je u SKX mnohem pohodlnější díky větší výšce vroubkované plochy (Raye mají zkosení, což je na druhou stranu praktičtější pod rukáv košile a tím i elegantnější) a day/date mají oboje, tam bych problém neviděl.

Upřímně by mě zajímalo k čemu lidé tu lunetu používají :D Hádám, že na potápění je dnes využívá naprosté minimum lidí.
Odesláno

Třeba se dá použít jako stopky a někdo ji používá na počítání piv :). Ale je to hezký doplněk a slouží také jako dobrá ochrana sklíčka před nárazy, většinou pobere všechny rány určené sklíčku.

Odesláno

Seiko ma lepsi strojek. Me Orient naopak prijde mene pohodlny,protoze ma vysoke dynko a hodinky tak maji tendenci se na ruke kyvat. Navic Seiko ma vetsi prumer stezejky,takze nehrozi ohybani a pripadny pad hodinek,jak se deje u Orientu. Nejlepsi modrou maji Mako. Mako xl bych vynechal,protoze nesviti. Spis by se mohly porovnavat Ray a snzf15 nebo snzf13

Jak jiné modely Orient bohužel padají vzhledem k tomu, že se mi prostě hrozně líbí kulaté indexy.

Do originálního tahu se nedají zasunout silnější stěžejky?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...