Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jedny podobný "Jogging" Casia mám, konkrétně JC-22 s modulem 1466. Je to moderna někde z roku 1997.

Překvapilo mě, jak vyřešili to "počítání kroků". Prostě nastavíš interval pípání a máš dělat kroky to rytmu pípání. No a hodinky ti pak řeknou, kolik toho napípaly, tedy kolik si jakože udělal kroků. :)

Takže žádný dnešní "step counter" s náklonovým nebo jiným čidlem. Prostě pípáci.

Ze získaného "měření" pak vypočítají další veličiny, jako vzdálenost (z nastavené délky kroku, spálené kalorie atd.)

Jednoduché a účinné. Asi dvakrát jsem to zkoušel a připadal jsem si jak hnaná koza... :)

Odesláno

Nyní se hrabu v jedněch ledkách značka Fossil,ví někdo co je to za čínskou značku?Konkrétně tyto hodinky mají pocházet z limitované edice z konce devadesátých let-víc se mi vyguglit nepotařilo.

Mám Fossily se stejným modulem. Mám katalog Fossilu z roku 1997. Nejsou tam sice tvoje LEDky, ale jiný se stejným modulem:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Jedny podobný "Jogging" Casia mám, konkrétně JC-22 s modulem 1466. Je to moderna někde z roku 1997.

Překvapilo mě, jak vyřešili to "počítání kroků". Prostě nastavíš interval pípání a máš dělat kroky to rytmu pípání. No a hodinky ti pak řeknou, kolik toho napípaly, tedy kolik si jakože udělal kroků. :)

Takže žádný dnešní "step counter" s náklonovým nebo jiným čidlem. Prostě pípáci.

Ze získaného "měření" pak vypočítají další veličiny, jako vzdálenost (z nastavené délky kroku, spálené kalorie atd.)

Jednoduché a účinné. Asi dvakrát jsem to zkoušel a připadal jsem si jak hnaná koza... :)

Tie moje su JC-11 s modulom 880 a funguju presne na rovnakom principe.

Odesláno

T2 dík za info,ve vnitřku víčka mám vyraženo číslo 38,Možná výrobní číslo?Ta značka má být jako USA vyrobeno v číně,nabo jak to chápat?Mám tam made in china.Původně jsem myslel,že je pošlu do světa,no asi si je nechám.Nejde mi jestě dolní tlačítko,tak nenastavím minuty a nevidím datum.Nastavení minut se dá řešit vložením baterie v některou celou hodinu,a pak nastavit hodiny.Na desce je několik tranzistorů,tak jse zkusím vypájet a změřit...

Odesláno

Tento tyzden chcem venovat kusom zo svojej zbierky,ktore maju ten najednoduchsi displej,ale niesu to masovky.Dnes davam kusok,ktory ma jednu zvlastnost a preto som ho sem supol az teraz vecer.Schvalne,vsimli ste si cim su ine ? ;)

Odesláno

Obvykle tyhle jednoduché moduly ukazují hodiny jen ve 12hodinovém režimu. Tady je 24hodinový. Mimochodem, moc pěkný kousek. Tohle je přesně ten styl hodinek, kvůli kterému jsem kdysi tohle vlákno zakládal.

Odesláno

T2 dík za info,ve vnitřku víčka mám vyraženo číslo 38,Možná výrobní číslo?Ta značka má být jako USA vyrobeno v číně,nabo jak to chápat?Mám tam made in china.Původně jsem myslel,že je pošlu do světa,no asi si je nechám.Nejde mi jestě dolní tlačítko,tak nenastavím minuty a nevidím datum.Nastavení minut se dá řešit vložením baterie v některou celou hodinu,a pak nastavit hodiny.Na desce je několik tranzistorů,tak jse zkusím vypájet a změřit...

Podle mě je to čistá čína, na ameriku si jen hrají pro lepší "imidž". Ale ty ledky bych ti radil si ponechat. Jednotlivé segmenty číslic jsou tvořeny řadou několika led jako v sedmdesátkách, ne jako ty dnešní kde je segment z jedné diody. A to se mi líbí, stejně jako průhlednost sklíčka. To taky nemají každé.

Odesláno

Hmm, takhle to mají i Elektroniky.

To ano. Ale Elektroniky jsou taková trochu svébytná kategorie - alespoň já t tak mám...

Odesláno

Dnes dalsi zaujimavy kusok.Aj cislice sa menia postupne po segmentoch.

Odesláno

Dalsi kusok z jednoduchej klasiky

Odesláno

Zdravím všechny digipříznivce. Dnes jsem si pro Vás připravil zajímavé NOS Q&Q model 9502D s modulem 5028. Jsou z kovu, ale sklíčko vypadá, že je plastové. Funkce jsou jednoduché a to pouze čas s vteřinami, datum a světlo. Rok výroby mohu pouze odhadovat, ale tuším polovina 80 let. Značka Q&Q je dceřinou společností Citizen založenou v roce 1976. Na stránkách se uvádí, že první quartzové a digitální hodinky začali vyrábět v roce 1980-81. Je to taková levnější odnož Citizen. Vypadají v té modré moc hezky a silně mi připomínají model Citizen LC 40-2133 z roku 1978.

Gratuluju. Jsou parádní, modré sklo je super. No a NOS stav vždycky potěší.

Odesláno

No, gratuluju ke skvělému úlovku. Líbí se mi ta indikace části dne a taky pěkně oplastovaný modul.

Odesláno

Krasavice. Jinak poměr Citizen / Q-Q je cca podobný, jako Seiko / Lorus nebo Pulsar

Odesláno

Ja dnes dalsi kusok

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...