ponorka9 Odesláno 18. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2020 No a pátý jsou v šuplíku - ty ale nejsou komplet. Dobře jdou z těch čtyřech jen jedny,zbytek čeká na oživení, počítám, že některé padnou na ND.... Jinak to jsou první quartzky s LCD displejem, ale ještě nemají ten "pravý" LCD displej, ale negativní, který zobrazuje hodnoty odleskem od folie pod displejem tzv. Dynamic Scatering LCD vyvinutý firmami Optel, Microma a Texas Instruments v roce 1967.. Hodinky byly vyvinuté seskupením firem SGT - Societé des Garde-Temps, které tvořily tyto firmy: Avia S.A., Waltham International S.A. and Sandoz S.A. in Neuchâtel, Waltham Watch Co. (Walchron) of Chicago, USA, and the following Swiss companies: Titus of Bienne, Helvetia of Neuchâtel, Delvina of Geneva, Ditronic, Rodania of Grenchen, Wyler (Computime), Glycine, Elvia, Silvana, Milus of Bienne, Richard, BWC of Buttes and Zodiac of Le Locle. Představeny světu pak byly v roce 1972, ale měly velkou spotřebu a vyráběly se asi jen jeden rok....Zajímavost: hodinky jsou uložené v Horological Museum of Geneve...přikládám foto strojku s displejem a dobovou reklamu z roku 1974.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bleriot11 Odesláno 18. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2020 pecka!ted mě to vadí ještě víc,že je nemám.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Snekofon Odesláno 19. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. března 2020 Musím přidat slova obdivu - přesně tento styl "průkopnické LCD éry", mohutné jednoduše tvarované pouzdro a displej s tím nejzákladnějším zobrazením - to je to co mě baví nejvíc a tento ocelový oblázek s mini displejem a korunkou jsou zatím ty nejkrásnější digi jaké jsem spatřil... zvlášť proto že to je počin, který byl zamýšlen pro běžnou produkci, ne jen nějaký designový ústřel microbrand... Gombovky jsou velmi podobné, ale nemám rád zlacené ... nebylo by možno ještě nějakou pěknou fotku těch Avií, případně i na zápěstí abych si je lépe představil na své ruce Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michalval Odesláno 19. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. března 2020 Ty AVIE jsou nádherný. Skoro bych řekl, že Apple Watch opisoval při návrhu designu o 40 let později Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 19. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. března 2020 Tahle fota jsem sem už asi kdysi dával. Z katalogu Quelle podzim/zima 1973/74. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendazhor Odesláno 19. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. března 2020 Jo, tohle mě zajímá, tyhle začátky. Moc pěkný vhled. Víc takových.Nemá někdo odkaz na video, kde by bylo vidět, jak tuhle displeje v reálu zobrazovaly? Jinak to jsou první quartzky s LCD displejem, ale ještě nemají ten "pravý" LCD displej, ale negativní, který zobrazuje hodnoty odleskem od folie pod displejem tzv. Dynamic Scatering LCD vyvinutý firmami Optel, Microma a Texas Instruments v roce 1967.. Hodinky byly vyvinuté seskupením firem SGT - Societé des Garde-Temps, které tvořily tyto firmy: Avia S.A., Waltham International S.A. and Sandoz S.A. in Neuchâtel, Waltham Watch Co. (Walchron) of Chicago, USA, and the following Swiss companies: Titus of Bienne, Helvetia of Neuchâtel, Delvina of Geneva, Ditronic, Rodania of Grenchen, Wyler (Computime), Glycine, Elvia, Silvana, Milus of Bienne, Richard, BWC of Buttes and Zodiac of Le Locle. Představeny světu pak byly v roce 1972, ale měly velkou spotřebu a vyráběly se asi jen jeden rok....Zajímavost: hodinky jsou uložené v Horological Museum of Geneve...přikládám foto strojku s displejem a dobovou reklamu z roku 1974.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ponorka9 Odesláno 19. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. března 2020 Díky za zájem kluci. udělal jsem rychlé omlouvám se za kvalitu a taky zrovna ten kus, který momentálně běží, nemá úplně nejlepší pouzdro. Správně by mělo být broušené, tohle je skoro vyleštěné a taky poškrábané, ani tah není origo, je ale dobový a docela jim sedí...Přidávám ještě fotky originál kusu v skoro NOS stavu, se správným tahem (značený SGT). Doufám, že je rozchodím... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gombo Odesláno 19. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. března 2020 Toto sa mi nemalo stat. Teraz ich budem horuckovito zhanat. Takyto druh displeja mi predsa v zbierke nemoze chybat... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ponorka9 Odesláno 19. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. března 2020 Toto sa mi nemalo stat. Teraz ich budem horuckovito zhanat. Takyto druh displeja mi predsa v zbierke nemoze chybat... No to je přeci jasný Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bleriot11 Odesláno 19. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. března 2020 Toto sa mi nemalo stat. Teraz ich budem horuckovito zhanat. Takyto druh displeja mi predsa v zbierke nemoze chybat... přesně,to je boží a to jsem si myslel že led jsou NEJ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michael99 Odesláno 20. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2020 Musím říct, že i mě to nahlodalo a říkám si, že bych je asi potřeboval.....Nevím jestli jsou tak vzácné, ale na ebayi není ani ťuk... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Snekofon Odesláno 20. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2020 Ja vcera taky hledem na ebay a ne jenom tam, ale potkat je chce asi velky kus stesti a v peknem stavu budou za vic nez budu ochotny vyklopit...ale uplne je vidim na cernem saturn remenu...to by byla krasa... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ponorka9 Odesláno 20. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2020 Chce to trpělivost, chodí ve vlnách:) půl roku nic a pak se objeví kousek dva a pak zas půl roku nic... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jovani Odesláno 20. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2020 Hamilton PSR, viem nie 70. a 80. leta, ale navrat k nim Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ponorka9 Odesláno 20. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2020 Jedny mám i na jakokrokouši a taky to není špatný...ale hladká kůže by jim slušela asi víc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ponorka9 Odesláno 20. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2020 Hamilton PSR, viem nie 70. a 80. leta, ale navrat k nim Ale to je hodně podařený počin! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bleriot11 Odesláno 20. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2020 To je jak tak ta reklama na elektrokola,jak tam Jágr říká"nechápu kdo mi je zatajil".Vímže se tu ceny nepíšou,ale nějaký odhad co to chodí na ebay by nebyl? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ponorka9 Odesláno 20. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2020 Pohybují se od 100 do 1000 EUR, záleží jestli jdou a v jakem jsou stavu. Většinou jsou ale nefunkční. Odesláno z mého COL-L29 pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendazhor Odesláno 20. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. března 2020 Díky za zájem kluci. udělal jsem rychlé omlouvám se za kvalitu a taky zrovna ten kus, který momentálně běží, nemá úplně nejlepší pouzdro. Správně by mělo být broušené, tohle je skoro vyleštěné a taky poškrábané, ani tah není origo, je ale dobový a docela jim sedí...Přidávám ještě fotky originál kusu v skoro NOS stavu, se správným tahem (značený SGT). Doufám, že je rozchodím...Musím opožděně poděkovat za video. Mám dojem, že je to asi první video tohohle typu displeje na celém youtube. A vypadá to fakt zajímavě.A sakra, ten origo kovový tah je taky dost zajímavý. Ovšem tvá náhrada vzhledově celkem sedí. Pěkné, pěkné, poučné... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olin.uj Odesláno 23. března 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. března 2020 Všem přeji pěkný den... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se