siwi Odesláno 21. května 2012 Autor Nahlásit Odesláno 21. května 2012 Honza.manta: Skvělá akvizice! Taky mám tenhle typ, jen v jiném barevném provedení.
Honza.manta Odesláno 21. května 2012 Nahlásit Odesláno 21. května 2012 Honza.manta: Skvělá akvizice! Taky mám tenhle typ, jen v jiném barevném provedení. Však se taky někde objeví a pak ...
gougy Odesláno 21. května 2012 Nahlásit Odesláno 21. května 2012 Taky mám páreček nových (jedny ještě na cestě, už týden začínám být lehce nervózní.. )Nu vot těchnika Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
siwi Odesláno 21. května 2012 Autor Nahlásit Odesláno 21. května 2012 Dobře tedy. Taky sem rychle upínám jedny Made in CCCP, které se ke mě dostaly před dvěma týdny: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
gougy Odesláno 21. května 2012 Nahlásit Odesláno 21. května 2012 Vlnu ruských vintage digi myslím nikdo netipoval
siwi Odesláno 21. května 2012 Autor Nahlásit Odesláno 21. května 2012 No, za komunistů určitě ne. Ty, co jsem sem upnul před chvílí, si přivezl můj spolužák v roce 1984 z Leningradu. Sklidil s nimi všeobecný posměch. Dělali jsme si z něho legraci, že v nich má snad i sekačku na trávu. Ale on to bral sportovně.
Radek124 Odesláno 21. května 2012 Nahlásit Odesláno 21. května 2012 Jo jo, starší verzi ??????????? 5 jsem taky kdysi měl - fotr lampasák je přesně tou dobou vyvexloval od moskalů na cvičení... Den v týdnu azbukou neměly, jen jedním čudlem přepínané "anglické" datum a druhým ne moc nahlas pípající "budílnik" (stiskem obou se přepínal a "pro kontrolu" při tom pípaly - něco jako Arnoldovi v rudým horku). Čas se tam šteloval špendlíkem, zapuštěným čudlem na místě korunky - sice pruda, ale na rozdíl od tehdy frčících lagricek "Kessel 7 melodies chrono" od padre Mrázka tenhle ocelovej tank nedělal víc jak sekundu týdně. Ještě teď si pamatuju jak jsem dováděl "soudružku učitelku" na základce k vzteku na sekundu přesným odpočítáváním toho, kdy zazvoní zvonek a my jí zdrhnem na oběd ...a jak jsem zjistil, že na rozdíl od vylhanejch WR30 ťamanek tyhle byly skutečně vodotěsný (dokonce i s čudlama!), když jsem s nima po roce naprostým omylem vlezl do napuštěné vany - a co fakana nenapadne za pitomost, ony pípaly i pod vodou! Dodnes mě štve že jsem z nich po pár letech při blbnutí v lese ztratil ten bajonetovej vodotěsnej dekl na baterku - s náhražkovým "plechem" se časem dosraly a kdoví kde je jim dnes konec. Možná zpátky u tatíka, v plechovce s dalšíma dávno jetejma hodinkama - prostě něco jako "křemíkové nebe" pro vysloužilé roboty a kalkulačky ala Červenej trpaslík. Budu se muset o víkendu podívat...
t2 Odesláno 22. května 2012 Nahlásit Odesláno 22. května 2012 Vlnu ruských vintage digi myslím nikdo netipoval Já mám tyto. Líbí se mi tyhle masivně vypadající ingoty. Ty moje ale bohužel jdou podle plotu a baterka moc nevydrží. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
siwi Odesláno 22. května 2012 Autor Nahlásit Odesláno 22. května 2012 Jojo, pokud jde o přesnost, nebylo těm hodinkám co vytknout. Ale teď po letech se ukazuje jeden jejich neduh. Mám troje a u dvou z nich absolutně nefungujou tlačítka. To u těch asijských běží všechno OK.
gougy Odesláno 22. května 2012 Nahlásit Odesláno 22. května 2012 Jojo, pokud jde o přesnost, nebylo těm hodinkám co vytknout. Ale teď po letech se ukazuje jeden jejich neduh. Mám troje a u dvou z nich absolutně nefungujou tlačítka. To u těch asijských běží všechno OK. Ty mé drží čas excelentně (teď jsem tam dával v pořadí druhé baterky v životě, byly v nich ještě z výroby..) a vevnitř jako ze škatulky, tak snad tlačítka vydrží. Překvapila mě funkce "hacking-reset" na třetím tlačítku, jinak to nemá ani datum ano přepnutí na sekundy, nebo jsem na to zatím nepřišel ..
casiotron Odesláno 24. května 2012 Nahlásit Odesláno 24. května 2012 Na 99% je to modul, co býval i v některých "západních" digitálkách, jako např. můj oblíbený Meister-Anker a také pod označením Sekonda se kromě těchto, prodávalo i víc jiných sovětských digitálek. Takže pokud je to on, tak kromě hodin a minut nemají žádnou jinou funkci. Všechna tři zapuštěná tlačítka slouží na nařizování. Ty mé drží čas excelentně (teď jsem tam dával v pořadí druhé baterky v životě, byly v nich ještě z výroby..) a vevnitř jako ze škatulky, tak snad tlačítka vydrží. Překvapila mě funkce "hacking-reset" na třetím tlačítku, jinak to nemá ani datum ano přepnutí na sekundy, nebo jsem na to zatím nepřišel ..
gougy Odesláno 24. května 2012 Nahlásit Odesláno 24. května 2012 Na 99% je to modul, co býval i v některých "západních" digitálkách, jako např. můj oblíbený Meister-Anker a také pod označením Sekonda se kromě těchto, prodávalo i víc jiných sovětských digitálek. Takže pokud je to on, tak kromě hodin a minut nemají žádnou jinou funkci. Všechna tři zapuštěná tlačítka slouží na nařizování. Díky za upřesnění, takhle vypadá ten "žíhaný plast" uvnitř Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
sy242 Odesláno 16. června 2012 Nahlásit Odesláno 16. června 2012 Popiska říká: V minulých letech se staly módou a tím i výhodným pašeráckým artiklem digitální hodinky. V uvedeném případě z roku 1980 se jednalo o 1201 kusů v hodnotě 1.441 200 Kčs.. V Muzeu policie.
siwi Odesláno 17. června 2012 Autor Nahlásit Odesláno 17. června 2012 Tenhle konvolut v muzeu policie (tehdy ještě v muzeu SNB) jsem viděl někdy v roce 1989. Byli jsme tam povinně se školou.
Rodkopf Odesláno 17. června 2012 Nahlásit Odesláno 17. června 2012 Z leva z hora: Maister Anker, Elektronika, Maister Anker dole: tuším Luch, nevím a Elektronika. Musím zjistit, které jdou a které nejdou a asi půjdou z domu, kromě těch prvních - ty vapadjí na živo naprosto brutálně a jako jedny z mála digitálek mě dostaly. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
t2 Odesláno 18. června 2012 Nahlásit Odesláno 18. června 2012 Nemáte někdo nebo neviděl někdo tuhle knížku? Mohla by to bejt skoro digibible.
casiotron Odesláno 19. června 2012 Nahlásit Odesláno 19. června 2012 Jo jo, taky jsem tam ("Muzeum SNB a Lidových milicí" se to tenkrát jmenovalo) tehdy byl. Akorát ta hromada byla obrovská a dneska je z toho jen tato hromádečka... Tenhle konvolut v muzeu policie (tehdy ještě v muzeu SNB) jsem viděl někdy v roce 1989. Byli jsme tam povinně se školou.
t2 Odesláno 19. června 2012 Nahlásit Odesláno 19. června 2012 Akorát ta hromada byla obrovská a dneska je z toho jen tato hromádečka... Takže to ukazuje na to že digi jsou furt v kurzu
siwi Odesláno 19. června 2012 Autor Nahlásit Odesláno 19. června 2012 Tak to by mě zajímalo, kde ten zbytek je. Vkdyž jsem v tom muzeu tehdy byl, vzpomínám si, že některé z těch hodinek ještě šly.
padza1 Odesláno 6. července 2012 Nahlásit Odesláno 6. července 2012 padza1: Mas na ty Montany i origo kovovy tah? Trochu pozdější odpověď, ale přece. Kovový tah někde bude, jen se musí pohledat. Kdysi měl táta obchůdek s elektrem a tyto a podobné další hodinky prodával, prý někde je ještě krabice nepoužitých, tak snad ji najdu :-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se