Přejít na obsah

LCD digitálky 70. a 80. let

siwi

Doporučené příspěvky

Návštěvník Chilliluk

To jo, Casio mělo hudebních modelů víc - na Ebay se dají sehnat, ceny jsou většinou ale vysoké - sbírat takové raritní modely Casia nebo Seika leze docela do peněz. Osobně teď začnu koukat asi spíš po digitálkách z bývalého východního bloku - ty se dají sehnat docela levně a zajímavé jsou také.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Chilliluk

To jo..ale já mám spíš větší radost z digitálek, které koupím levně třeba bez záruky funkčnosti a pak třeba stačí jen dát novou baterku a nebo něco poštelovat a probudit je k životu. To je pro mě lepší než nějaké drahoty v NOS stavu, které si ani nemůžu vzít ven, aby se jim něco nestalo.

Upraveno uživatelem Chilliluk
Odkaz ke komentáři

Návštěvník Chilliluk

T2: Díky za zajímavá videa:-)

Já zase našel video, kde popisují digi Kessel. Na Youtube se pod tím videem píše, že jsou to jakoby originály a digi jako Montana, Levis nebo U.S.A. jsou jejich nekvalitní čínský klony, a že jsou symbolem černého trhu v Československu 80-tých let. Že prý tady vůbec neměly být a pašoval je sem nějaký pan Miroslav Provod, kterého později uvěznili...docela zajímavý, teď jde o to, co je na tom pravdy.

http://www.youtube.com/watch?v=KCFQcroNp28

EDIT: Něco na tom asi je : http://zpravy.idnes....4306_domaci_nad

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Chilliluk

Tyto pohledné Kesselky mi dnes dorazily - uspořádání displaje vypadá u tohoto typu podle mě lépe než u těch z předchozího příspěvku, navíc zobrazují vpravo nahoře rovnou i datum a také mají delší stopky - nevíte někdo, jestli je tenhle typ starší nebo novější než ty nahoře na videu?

post-12565-058961400 1352907353.jpg

post-12565-095212600 1352907367.jpg

Odkaz ke komentáři

Dnes jsem viděl u známého hodináře tenhle kousek prodávat mezi bazarovými hodinkami jako nový. Zřejmě jen NOS. Nejsem fanda přes digi, ale kdysi dávno jsem podobné měl, a tak jsem zatoužil mít je znova na ruce, ale odolal jsem. Cena 1.500,- by byla i akceptovatelná.

post-11025-008452600 1353345080.jpg

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Atron hodinky, bůhví co to bylo, i když na googlu jsem něco našel. Rok 1981, měl jsem je cca pět let, pak otec dalších dvacet. Dnes ještě funkční, orvané, problematicky nastavitelné. Ale svůj účel při práci na dvoře, v garáži či zahradě splnily

post-11025-060891000 1354976986.jpg

Odkaz ke komentáři

Zdar hoši,

tak se mi s vydatnou metodickou pomocí váženého člena tohoto fóra Casiotrona podařilo zprovoznit tyto nádherné LCD stroje Casio Casiotron z roku 1978, modul CS45 /děda si je tenkrát kupoval v Tuzexu, nevím ovšem za kolik bonů.../. Původně jsem je uvažoval na pravidelné denní nošení, abych zjistil jejich odchylku, i když myslím, že ta nebude nejspíše větší než cca 1 sec/24 h... Ukázalo se ovšem, že displej již nedokresluje všechna čísla a kontrast je menší, než jsem očekával, takže půjdou na výstavku do vitríny. Dovolím si přiložit aktuální dnešní foto.

post-15103-011981100 1355221963.jpg

post-15103-049847800 1355221975.jpg

Odkaz ke komentáři

To je parádní kousek...navíc určitě o to mají větší cenu, že jsou po dědovi :jawdrop:

přesně tak, k jejich vystavení a zprovoznění mne samozřejmě nejvíc vedla vzpomínka na mého děda /mně bylo tenkrát 8.../, kousek je to s ohledem na okolnosti samozřejmě neprodejný a nevyměnitelný a jediné jeho místo by bylo buď na mé ruce nebo ve vitrýnce... Trochu mne mrzí ten nedokreslující displej, jehož oprava či výměna je opravdu nad mé síly, fakt jsem je chtěl pravidelně nosit

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Chilliluk

Toho displaje je opravdu škoda..to jedině sehnat celé takové hodinky na E-bay a nebo se stejným modulem. Našel jsem jeden odkaz, modul vypadá, že by to mohl být on, ale nevím to jistě.

http://www.ebay.com/itm/Vintage-Very-rare-Casio-81CS-36-Casiotron-1978-/281036987150?pt=Wristwatches&hash=item416f1c1b0e

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Tak hoši,

Casiotrony CS 45 se nakonec srovnaly a umoudřily, displej už dokresluje a dochází k tomu takovému domácímu nošení /celkem pravidelnému/. Přesnost se zatím pravidelně drží na +1 sec/24 hod. Myslíte, že je nějaká šance na její upravení nebo se na to mám vykašlat?

Přikládám dnešní foto:

post-15103-060438000 1356175779.jpg

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Chilliluk

Tak hoši,

Casiotrony CS 45 se nakonec srovnaly a umoudřily, displej už dokresluje a dochází k tomu takovému domácímu nošení /celkem pravidelnému/. Přesnost se zatím pravidelně drží na +1 sec/24 hod. Myslíte, že je nějaká šance na její upravení nebo se na to mám vykašlat?

Asi ti chtěly na Vánoce udělat radost :D Tu nepřesnost bych neřešil, sice by měly mít uvnitř šroubek na štelování přesnosti, ale radši se na to vykašlat. Nejhorší je pocit, když kvůli drobnosti nakonec člověk zničí něco, co vlastně bez problémů fungovalo...už se mi to kdysi stalo u starý kalkulačky Texas Instruments ještě s LED displajem :wallbash:

Odkaz ke komentáři

Asi ti chtěly na Vánoce udělat radost :D Tu nepřesnost bych neřešil, sice by měly mít uvnitř šroubek na štelování přesnosti, ale radši se na to vykašlat. Nejhorší je pocit, když kvůli drobnosti nakonec člověk zničí něco, co vlastně bez problémů fungovalo...už se mi to kdysi stalo u starý kalkulačky Texas Instruments ještě s LED displajem :wallbash:

asi jo, máš pravdu... Ale radost mi na vánoce opravdu udělaly, teď už se chovají vzorně, přesnost stále drží tu výše zmíněnou 1 sec denně. Do vody nepůjdou, na ruce nepřekáží. Které lcd digi ze současné casio-produkce by je mohly případně doplnit? Co třeba CASIO A164WA-1QYEF? Nebo máte jiné tipy? Ale pouze Casio, jiné značky v tomto případě neakceptuji...

Odkaz ke komentáři

Já měl dvoje Casio W-780 a oboje dělaly 1 vteřinu/den do plusu. Ty první jsem si nechal dokonce jednou seřídit u hodináře, ale po čase se ta odchylka zase vrátila na původní hodnotu. Takže bych se do toho vážně nevrtal a užíval bych si je. Máš to pěkný :D

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...