Přejít na obsah

LCD digitálky 70. a 80. let

siwi

Doporučené příspěvky

Já měl dvoje Casio W-780 a oboje dělaly 1 vteřinu/den do plusu. Ty první jsem si nechal dokonce jednou seřídit u hodináře, ale po čase se ta odchylka zase vrátila na původní hodnotu. Takže bych se do toho vážně nevrtal a užíval bych si je. Máš to pěkný :D

díky hoši za rady, žádný vrtání do hodin a změna stavu tedy nebude. A co se týče doporučení koupě nového kusu ze stáje Casio?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co takle B640WD-1AV ?

jj, to byl jeden z modelů, který mne taky zaujal. Resumé dnešního průzkumu: objednán model B640WD-1AVEF za 32,80 EUR na amazonu i s pošťákem, až dorazí, dám echo. Díky za radu

Odkaz ke komentáři

Ne, to není ono. Je to modul 81, a funkčně odpovídá modulu 46. Modul 45 odpovídá modulu 65 a 95 (je to vidět na návodu na fotu). Ale moduly 45 a 46 jsou na 1,5 V baterii, kdežto novější moduly jsou na 3 V lithiovou. Ten modul 65 jsem ale ještě v ruce neměl, tak tam si nejsem jistý. Velikostně by to ale stejně u žádného z nich nešlo nahrazovat ho jiným.

Toho displaje je opravdu škoda..to jedině sehnat celé takové hodinky na E-bay a nebo se stejným modulem. Našel jsem jeden odkaz, modul vypadá, že by to mohl být on, ale nevím to jistě.

http://www.ebay.com/itm/Vintage-Very-rare-Casio-81CS-36-Casiotron-1978-/281036987150?pt=Wristwatches&hash=item416f1c1b0e

Odkaz ke komentáři

• po měsících...
Návštěvník Chilliluk

Tak mám svoje první digi ze 70-tých let a navíc hned oblíbené Texas Instruments...

post-12565-0-33207300-1364633898_thumb.jpg

post-12565-0-55729400-1364633906_thumb.jpg

post-12565-0-60470800-1364633910_thumb.jpg

post-12565-0-37053000-1364633915_thumb.jpg

Jsou v docela slušném stavu, plně funkční včetně alarmu a nositelné, takže z nich mám opravdu radost :)

Vždycky, když mi přijde něco takového, tak nechápu, proč se vůbec zajímám o moderní digi, když stejně nemůžou mít takový ten

nostalgický nádech, který já mám na digitálkách rád.

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Tak mám svoje první digi ze 70-tých let a navíc hned oblíbené Texas Instruments...

attachicon.gifIMAG0106.jpg

attachicon.gifIMAG0111.jpg

attachicon.gifIMAG0112.jpg

attachicon.gifIMAG0113.jpg

Jsou v docela slušném stavu, plně funkční včetně alarmu a nositelné, takže z nich mám opravdu radost :)

Vždycky, když mi přijde něco takového, tak nechápu, proč se vůbec zajímám o moderní digi, když stejně nemůžou mít takový ten

toto mi uniklo kolego, dodatečně gratuluji k nádherné akvizici. Pan Ebay?

Odkaz ke komentáři

attachicon.gifIMAG0106.jpg

attachicon.gifIMAG0111.jpg

attachicon.gifIMAG0112.jpg

attachicon.gifIMAG0113.jpg

OT: hehe, Texas Instruments...TI mi vždycky připomene z dětství takovou "zkoušecí" kalkulačku The Little Professor

C0511.jpg

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Chilliluk

toto mi uniklo kolego, dodatečně gratuluji k nádherné akvizici. Pan Ebay?

Jojo, bylo to z E-bay. Texas Instruments dřív (možná i teď) byla značka, která často přišla s něčím novým jako první nebo mezi prvními..a když už byl trh nasycený konkurencí, tak se na to v TI vykašlali a začali se věnovat něčemu novému  (kromě kalkulaček, samozřejmě).

Odkaz ke komentáři

Pánové to je nostalgie. Na digitálkách jsem vydělal první prachy. V 81 roce jsme pro ně jezdili do Komárna, kam nám je vozili lodníci z Vídně, od nich jsme je kupovali za 200 - 250 korun kus jeden náklad cca 40 - 50 kousků tak 2 - 3x do měsíce a prodávali po Brně po 500 - 600 korun, Teď se to nezdá moc ale v tý době to byly slušný prachy,

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

Jó, digitálky. Tak jsem si řekl, že oživím staré Casio DW-310, které, jak jsem se dočetl, vzal na ruku i drsňák Eastwood http://www.digitalwatchlibrary.com/DWL/1work/casio-dw-310/ , ale jeden šroubek se při výměně baterie začal protáčet a ztvrdlý řemen okamžitě praskl... Okamžitě jsem zakoupil náhradu DW-5600 a ty staré bych rád věnoval nějakému nadšenci, pokud bude zájem. Je k nim manuál i účtenka :) Předání pouze v Praze (ideálně Budějovická) nebo na chalupě u Písku.

post-9855-0-25118100-1370548465_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Chilliluk

Určitě je tu zná hodně lidí...tady se dají koupit: http://aukro.cz/73-digitalky-montana-jedny-z-prvnich-retro-i3304679156.html

Taky jsem je měl, dodnes na ně vzpomínám - jenže od té doby jsem trochu vyrostl a dnes mi připadají malé, jinak bych je klidně nosil.

Upraveno uživatelem Chilliluk
Odkaz ke komentáři

Jó, digitálky. Tak jsem si řekl, že oživím staré Casio DW-310, které, jak jsem se dočetl, vzal na ruku i drsňák Eastwood http://www.digitalwatchlibrary.com/DWL/1work/casio-dw-310/ , ale jeden šroubek se při výměně baterie začal protáčet a ztvrdlý řemen okamžitě praskl... Okamžitě jsem zakoupil náhradu DW-5600 a ty staré bych rád věnoval nějakému nadšenci, pokud bude zájem. Je k nim manuál i účtenka :) Předání pouze v Praze (ideálně Budějovická) nebo na chalupě u Písku.

ty dw-310 jsou moc pěkný. škoda, že casio nemá adekvátní moderní variaci na takovéhle klasické jednoduché odolné (ne g-šok) digi..

Odkaz ke komentáři

Digitálky Montana, zná je někdo? Moje první. Dík za odpověď.

Cilliluk mě předběhl, ale Montány jsou zcela běžné a dají se koupit úplně nové. Já sám jsem jedny nedávno kupoval zcela nenošené, ještě s fólií na sklíčku.

Odkaz ke komentáři

ty dw-310 jsou moc pěkný. škoda, že casio nemá adekvátní moderní variaci na takovéhle klasické jednoduché odolné (ne g-šok) digi..

Absolutní souhlas. Jako nejpodobnější mi právě přišly ty DW-5600.

http://www.amazon.com/Casio-DW5600E-1V-G-Shock-Classic-Digital/dp/B000GAYQKY/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1370867173&sr=8-1&keywords=dw-5600

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Chilliluk

Jojo..jsou moc pěkný - já je ani neznal. Vždycky jsem koukal po DW-340, které jsou ještě robustnější a taky WR 300.

Foto z netu v porovnání s DW-290:

post-12565-0-31412900-1370882502_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...