Přejít na obsah

Quartz vs. automat

Doporučené příspěvky

V 20. 7. 2015 v 19:36, mAra_ napsal:

Kinetic pohon funguje tak, že pomocí pohybu mechanického rotoru jest nabíjen akumulátor v podstatě quartzoveho strojku..

Tedy zůstává nevýhoda náchylnosti na mechanické otřesy (rotor se může urvat).

Jo díky, myslel jsem si to. 

Takže výhoda v přesnosti a nevýhoda náchylnost na rázy :-(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 64
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Podle mne je to kočkopes. Nevím jak nyní, ale bylo to dost poruchové. Ztrácíš výhodu odolnosti quartzek a připravuješ se o výhody mechaniky. Moc za sebe nechápu proč Seiko ten systém drží. Někde jsem ale četl že prodejnost je dobrá.

Odkaz ke komentáři

Vyhody jsou stejne jako nevyhody. Davaji urcity pocit mechaniky (rotor a jeho soukoli je zde navic hlasitejsi nez u klasik. automatu) a zaroven jsou podstatne presnejsi. Navic, zivotnost akumulatoru dle zkusenosti nekterych uzivatelu muze byt az 10let. Takze celkem bezudrzbove. A jako tresnicka - ukazatel rezervy chodu sekundovou rucickou po stisknuti tlac. Pekne je i to, ze v podstate neni vyrobce, ktery by vyrabel neco podobneho. K tomu argumentu s urvanym rotorem. Vsechny tyto hodinky maji ocelova pouzdra, pripadne i kovovy tah, jako ty moje. Jak dlouho si myslite, ze by u 205 gramovych hodinek vydrzeli stezejky tahu, kdyby jste s temi hodinkami mlatili tak, ze to utrhne rotor? Chapu, ze nektere automaty s hodne malymi a jemnymi strojky mohou byt pri nesetrnem zachazeni poskozeny, ale tohle mi prijde trochu mimo...

Odesláno z mého Nexus 7 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři

V 21. 7. 2015 v 0:29, Martin Mareček napsal:

Vyhody jsou stejne jako nevyhody. Davaji urcity pocit mechaniky (rotor a jeho soukoli je zde navic hlasitejsi nez u klasik. automatu) a zaroven jsou podstatne presnejsi. Navic, zivotnost akumulatoru dle zkusenosti nekterych uzivatelu muze byt az 10let. Takze celkem bezudrzbove. A jako tresnicka - ukazatel rezervy chodu sekundovou rucickou po stisknuti tlac. Pekne je i to, ze v podstate neni vyrobce, ktery by vyrabel neco podobneho. K tomu argumentu s urvanym rotorem. Vsechny tyto hodinky maji ocelova pouzdra, pripadne i kovovy tah, jako ty moje. Jak dlouho si myslite, ze by u 205 gramovych hodinek vydrzeli stezejky tahu, kdyby jste s temi hodinkami mlatili tak, ze to utrhne rotor? Chapu, ze nektere automaty s hodne malymi a jemnymi strojky mohou byt pri nesetrnem zachazeni poskozeny, ale tohle mi prijde trochu mimo...

Odesláno z mého Nexus 7 pomocí Tapatalk

Mě přijde zase, kromě jiného, mimo ta podivná analogie o mlácení hodinkama a že rotor je vlastně odolnější než tah.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník maxigabrielg

ja som uz z choroby nasho Fora vylieceny ( vlastne ked som sa sem registroval, som uz bol pomerne za zenitom a kedze som uz stary a lenivy pes, tak uz na denne nosenie stale viac pouzivam baterkove hodinky. 

Odkaz ke komentáři

V 20. 7. 2015 v 20:39, azeppelin napsal:

Podle mne je to kočkopes. Nevím jak nyní, ale bylo to dost poruchové. Ztrácíš výhodu odolnosti quartzek a připravuješ se o výhody mechaniky. Moc za sebe nechápu proč Seiko ten systém drží. Někde jsem ale četl že prodejnost je dobrá.

Tak pokud se to prodává, tak proč ne. Ale zase by mohli vrazit prachy do vývoje a třeba už je to jinde. 

No těžko říct. 

Odkaz ke komentáři

Jak už jsem někde tady psal, každý systém má své pro i proti. 

Automat - méně přesnější. (automaty za x desítek tisíc, jsou na tom lépe), dlouhá životnost i 80 let, pocit, že na ruce máš kus něčeho.

Kinetic - Docela přesné, ale náchylné též na nárazy apod. Výdrž baterie, výměna cca po 7 letech. Někdo má hodinky rok a někdo 10 let.

Pro někoho plus a pro někoho ne.

Quartz strojek - docela přesné, trošku něco vydrží, jen třeba už po 2 letech výměna baterie. A životnost celková taky asi nic moc.

Solár - též přesné, ale po cca 7-10 letech výměna toho kondenzátoru, či co to je. V podstatě bezúdržbové. V obyč hodinkách asi zbytečný,

ale v hodinkách s funkcema super. 

A teď si vyberte co je dobré a co ne. Já měl dost Géček a ty teda byly bezúdržbové. Rádiem řízené, solárně dobíjené a hlavně něco vydržely.

Ale zase vzhledově jsou hezčí automaty a pod. Takže těžko říct. Každému sedí něco jiného. 

Teď mám automaty a za rok můžu mít zase něco jiného :-)

Pokud jsem se někde spletl, tak mě opravte :-)

Odkaz ke komentáři

U mne je (bohužel) životnost hodinek daleko menší, než výdrž baterie - to je daleko dřív vyměním. :-)))) Takže kupuju podle toho, co se mi líbí, co mne zaujme a má pro mne cenu - a co si můžu dovolit. Z automatů se tady dělá pomalu svatý grál, jak něco není automat, je to automaticky špatný. Já bych to takhle černobíle neviděl a rozhodně nejde paušálně říct, co je nejlepší. To holt záleží na vkusu a potřebách každého soudruha :-))))) Pro každého jsou dobré ty hodinky, které se mu líbí, splňují jeho potřeby, dělají mu radost a je tak nějak vnitřně přesvědčený, že udělal dobře, že si je koupil. 

Odkaz ke komentáři

Návštěvník maxigabrielg
  V 21. 7. 2015 v 8:14, Bushman napsal:

U mne je (bohužel) životnost hodinek daleko menší, než výdrž baterie - to je daleko dřív vyměním. :-)))) Takže kupuju podle toho, co se mi líbí, co mne zaujme a má pro mne cenu - a co si můžu dovolit. Z automatů se tady dělá pomalu svatý grál, jak něco není automat, je to automaticky špatný. Já bych to takhle černobíle neviděl a rozhodně nejde paušálně říct, co je nejlepší. To holt záleží na vkusu a potřebách každého soudruha :-))))) Pro každého jsou dobré ty hodinky, které se mu líbí, splňují jeho potřeby, dělají mu radost a je tak nějak vnitřně přesvědčený, že udělal dobře, že si je koupil. 

zial, nemozem s tebou suhlasit s tym nahladom na mechanicke ( automaty ) strojceky.

ale pochopitelne je to vec nahladu na vec - ale pre hodinara je to nieco uzasne, ta technicka suhra a dokonalost....  ale ok, nechajme to!

( tak ako nikdy nebudem uznavat elektromotor napriklad v Tesle oproti 12 valcovemu motoru vo Ferrari ci v Astone,....etcetera....)

:lol2:

Odkaz ke komentáři

To je jenom věc názoru. Někdo se zase může rozplývat nad tím, jaké nepřeberné množství funkcí nabízí quartzové hodinky - takových, které jsou v mechanických hodinkách prostě technicky nerealizovatelné. Určitě je spousta krásných mechanických strojků s komplikacemi, nad kterými srdce zaplesá, ale pro většinu lidí tohle není kritérium ke koupi. Otázka zněla, co je vhodnější pro běžného člověka pro každodenní nošení. A nikde jsem nepsal, že jsou automaty špatný - ale že mohou být špatnou volbou pro někoho, kdo neví, co od nich může očekávat. A protože sám automaty denně nosím, tak jejich nevýhody můžu myslím posoudit z první ruky. Koupil jsem si je ne proto, že jsou to automaty, ale protože ty hodinky se mi líbí, oslovily mě, skvěle se mi nosí. Kdyby měly quartz pohon, nic by se na tom nezměnilo. Ale znovu říkám, to je jen o úhlu pohledu. :-)

Odkaz ke komentáři

V 21. 7. 2015 v 5:18, ggrand napsal:

Staci,aby hodinky spadly na zem a uvahy o tahu jsou fuc. Muzete si to okecavat jak chcete, ale kinetic spojuje skutecne jen nevyhody obou koncepci+vytvari nove.Zlaty solar.

Souhlas, solár je prostě ideální praktická věc, aby se člověk nemusel o hodinky takřka vůbec starat. Jedině čas od času datum a letní čas, pokud nejsou rádiem řízené.

Samozřejmě klasické mechaniky ano, ale to je o něčem jiném. Kinetic se mně také nějak nezamlouvá.

Odkaz ke komentáři

Žádný rozdíl - všechny ukazují čas. Vlastně rozdíly jsou... některé ukazují více a jiné méně přesně.. některé jsou dražší a jiné levnější,.. některé musíš natahovat, jiné musíš nosit aby šly a o některé se víceméně nemusíš starat. U některých zaujmeš znalce hodinek, u jiných ti je jen pochválí či spíš schválí, ale většině lidem ve tvém okolí to bude naprosto šumák co nosíš na ruce.

Jednoduše kup co se líbí a na co máš -:) jen se snad vyhni opravdovým čínským hnusům z aukra za 1,- Kč a 250,- Kč doprava...

PS: a při štípání dřeva já osobně nepotřebuji vědět, kolik je hodin,.... stejně tak při sváření..betonování... Opravdu nemusím mít hodinky na ruce za každou cenu a kdykoliv

Odkaz ke komentáři

V 21. 7. 2015 v 1:25, azeppelin napsal:

Mě přijde zase, kromě jiného, mimo ta podivná analogie o mlácení hodinkama a že rotor je vlastně odolnější než tah.

To co na hodinky pusobi pri razech je odstrediva sila. A ta je primo umerna hmotnosti. Stezejky pri narazu musi udrzet cele hodinky. To co drzi rotor, musi udrzet jen hmotnost rotoru. A ten je o dost lehci... Pokud ti to prijde mimo, budiz. Ale bylo by dobre to podlozit nejakym argumentem. Dik
Odkaz ke komentáři

Návštěvník maxigabrielg
  V 21. 7. 2015 v 17:36, cooper2005 napsal:

Žádný rozdíl - všechny ukazují čas. Vlastně rozdíly jsou... některé ukazují více a jiné méně přesně.. některé jsou dražší a jiné levnější,.. některé musíš natahovat, jiné musíš nosit aby šly a o některé se víceméně nemusíš starat. U některých zaujmeš znalce hodinek, u jiných ti je jen pochválí či spíš schválí, ale většině lidem ve tvém okolí to bude naprosto šumák co nosíš na ruce.

Jednoduše kup co se líbí a na co máš - :) jen se snad vyhni opravdovým čínským hnusům z aukra za 1,- Kč a 250,- Kč doprava...

PS: a při štípání dřeva já osobně nepotřebuji vědět, kolik je hodin,.... stejně tak při sváření..betonování... Opravdu nemusím mít hodinky na ruce za každou cenu a kdykoliv

aha... tak ja som si myslel, ze na fore o hodinkach dokazeme ocenik nadherne prace genialnych majstrov jemnej mechaniky a niektore uzasne komplikacie a rafinovanost nahonu a to vsetko este zabalene v pritazlivom desingovom domceku s s okienkom do vnutra duse majstra hodinara.

Ale ked myslis, ze ziadny rozdiel....

Odkaz ke komentáři

To jistě ocenit dokážeme, rád se třeba na svých pětkách kochám průhledem na strojek, ale taky dokážeme ocenit přesnost, bezúdržbovost, odolnost a plno dalších věcí. A navíc, většina z nás, co nosíme mechanický hodinky, máme strojky zá pár šupů, vyráběné ve velkosériích někde na automatických linkách. Těhle strojků se žádný geniální mistr hodinář ani nedotkl a technicky je to prostě dávno zvládnutá věc. Takže ano, je to hezký, ale že bych ze svého 4R36 zažíval nějaký orgáč, tak to zase ne. Možná, že hodinky s nějaké manufaktury a s propracovaným inhouse strojkem mají duši mistra hodináře, ale na takové většina lidí prostě nemá. 

Odkaz ke komentáři

V 22. 7. 2015 v 4:51, nickolas napsal:

Bushman: myslim, ze s temi zkusenostmi z prvni ruky pekne kecas! Dle tveho avataru totiz soudim, ze na prvni ruce nosis Rangemany...takze tve zkusenosti s automaty muzou byt, maxmimalne, z ruky druhe!!! :D

No nejraději bych nosil na každé ruce jedny, ale to bych vypadal jak rusák, :-) Tak to střídám -  a automaty nosím víc prostě proto, že když je nosit nebudu, tak se mi zastaví a nechci furt rovnat datum. :-) Ale Rangemany mám rád, to zas jo. Nemají sice duši mistra hodináře, ale mají kocoura na dýnku a to se taky počítá... :-)

Odkaz ke komentáři

V 21. 7. 2015 v 9:03, JanNovakJan napsal:

Souhlas, solár je prostě ideální praktická věc, aby se člověk nemusel o hodinky takřka vůbec starat. Jedině čas od času datum a letní čas, pokud nejsou rádiem řízené.

Samozřejmě klasické mechaniky ano, ale to je o něčem jiném. Kinetic se mně také nějak nezamlouvá.

Rádiem řízené a solár a neřešíš starosti. I ty časy se ti naříděj, takže fakt bez starostí :-)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...