Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 236
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
  V 7. 5. 2016 v 8:23, Radik napsal:

Ty sam napriklad, ne? :)

Ale kdepak. Hodinky staré ani ne rok a půl, které se mnou v podstatě nic životně důležitého nezažily... To bude chtít mnohem víc času.

Odesláno

Je to asi o přístupu. Pokud je mám jako pracovní nástroj, jednak získají nějakou historii, a jednak zažijí i tvrdší chvíle, které je prověří. Např. Moony (Jednou budou doma, pracuje se na tom...) asi nic takového nezažijou. Ty se budou mít jako v bavlnce. Ale i tak zastávám názor, že hodinky se mají nosit, ne aby ležely v krabici. Takže nějaké šrámy mají všechny moje orloje...

Odesláno
  V 10. 5. 2016 v 19:34, Baldic napsal:

Jsou jete no. Ale ja jsem zastancem toho, ze hodinky se maji nosit.

Přesně tak!!! Říkám si, že když už jsem dal za hodinky tolik peněz, tak si je přeci musím užít a ne je mít někde schované v krabici :D

Odesláno

1) Wow, that's such a mint watch..

2) Wow, he really wore it

Ještě je tam třetí varianta, že si lidi řeknou: Wow, to bylo ale prase (na hodinky, stejně jako auto, mobil, atd...) 

Nevidím na tom nic zvláštního, prostě je nosil a choval se k nim prasácky, nic víc. By si měl vzít příklad z Putina, ten s Pateky sjíždí řeku na kajaku a jak mu pěkně vydržely :)

Odesláno

Má to ještě pokračování, prostého zámečníka druhý den vyhodili z práce.

Taky je blbý, že k hodinkám nemá krabičku a záručák, kdyby je chtěl prodávat někde na fóru :) ještě by měl napsat do Kremlu.

Jinak tenhle zvyk jsem neznal. Za to ale znám jednoho kovaného pána z CCCP, který nosí zlaté DayDate. Zkusím s ním izměnit časy. Jestli se to povede tak sem hodím wristshot.

• po 2 týdnech...
  • po měsících...
Odesláno

Neviem či to tu v tom vlákne niekto spomínal, ale já som si kúpil práve pre toto Certina DS Action Diver - už samotne slovo Action by malo evokovať, že hodinky by mali byť na aktivitu a  to DS asi viete, že znamená Double Security (dvojitá ochrana) sú odolné tak proti vode ako ja proti otrasom - teda mali by byť (vypovedá o tom samotné logo Certina korytnačka ako ja certifikát ISO 6425)
-neviem do akej miery vydržia náročne vibrácie no také bežne aktivity u ktorých si ich väčšina ľudí s automatmi  dáva dole z ruky by vydržať mali s prehľadom.

Odesláno

Asi měly, ale přeci jenom je to jemná mechanika. Proto bych je před štípáním dříví z ruky sundal. Stejně tak je sundám před jízdou na kole na nasadím digitálky. 

Odesláno

Tak přesně z toho důvodu jsem si Certiny DS Action Diver kupoval taky. Na každodenní nošení, kdy si hodinky projdou různými věcmi a bytelné diver's watch s DS konceptem měly podle mého názoru hodně vydržet.

Nicméně s odstupem si myslím, že DS je víc marketing než vlastnost, která má rozhodující význam pro výdrž hodinek.

Na sekání dřeva a střílení z pistole je sundávám, jinak vše ostatní absolvují se mnou. Jdou správně, tak snad vydrží i nadále s DS;)

Odesláno

tak tak.. inak to strieľanie ma zaujíma. Koľko vojen bolo kým sa začali vyrábať "baterkové" hodinky, počítam že hodinky na ruke nemal každý, ale ten čo ich mal ich pri strieľaní dole asi nedával. Teda si myslím, že  nejaké extrémne riziko poškodenia tam nieje. A väčšina ich dáva dole nie preto že by to neprežili-hneď, ale pre iste riziko poškodenia ("nebudem radšej riskovať.."). 

Odesláno

Přesně jak píšeš, náramkové hodinky se používaly ve větší míře až za II. světové války. Kolik jich nepřežilo, se už asi nedozvíme. Faktem je ale to, že vojáci dnes nosí velmi často Géčka.

Odesláno (upraveno)
  V 10. 10. 2016 v 13:12, pby napsal:

tak tak.. inak to strieľanie ma zaujíma. Koľko vojen bolo kým sa začali vyrábať "baterkové" hodinky, počítam že hodinky na ruke nemal každý, ale ten čo ich mal ich pri strieľaní dole asi nedával. Teda si myslím, že  nejaké extrémne riziko poškodenia tam nieje. A väčšina ich dáva dole nie preto že by to neprežili-hneď, ale pre iste riziko poškodenia ("nebudem radšej riskovať.."). 

Nevím zda s tou válkou je to nejlepší příklad, pokud se tedy bavíme o automatech. U automatů je největší problém, že při střelbě hrozí utržení rotoru, ale to hrozí i při jiném prudkém pohybu. Mechaniky s ručním nátahem ale žádný rotor nemají, takže ani při střelbě nebude nějaký větší problém. A automaty se začaly vyrábět až v 50.letech, takže první větší zkušenost mohl být až Vietnam, kde Američané používali s oblibou japonské Seiko, a to proto, že moc nestály a hodně vydržely. Jaké hodinky používali Vietnamci, a zda to byly automaty, nevím.

Upraveno uživatelem lucid
Návštěvník YPO
Odesláno (upraveno)
  V 10. 10. 2016 v 6:01, pby napsal:

Neviem či to tu v tom vlákne niekto spomínal, ale já som si kúpil práve pre toto Certina DS Action Diver - už samotne slovo Action by malo evokovať, že hodinky by mali byť na aktivitu a  to DS asi viete, že znamená Double Security (dvojitá ochrana) sú odolné tak proti vode ako ja proti otrasom - teda mali by byť (vypovedá o tom samotné logo Certina korytnačka ako ja certifikát ISO 6425)

-neviem do akej miery vydržia náročne vibrácie no také bežne aktivity u ktorých si ich väčšina ľudí s automatmi  dáva dole z ruky by vydržať mali s prehľadom.

k nárazuvzdornosti se vztahuje ISO 1413 což Certina zřejmě nemá......strojek s tímto ISO by měl vydržet pád z cca 1m (testuje se to ale trochu jinak) na podlahu a měl by fungovat (do tolerance +/- jedné minuty denně)

Upraveno uživatelem YPO
Odesláno

Co se střílení týče - nijak to nepřeháním, ale měsíčně stovka 9mm Luger a stovka 7,65 Browning, v poklidu do terče, žádná taktická střelba a hodinky nesundávám. Nezpozoroval jsem žádný vliv na jejich chod. Možná střelba většími kalibry, popřípadě střelba dlouhými zbraněmi, ale pistole myslím moc riziko pro hodinky nejsou. To už si myslím, že jim hrozí víc náraz o futra při cestě z kanceláře... Kolo to samé, nesundávám a chod nezměněn. Ale nejezdím cyklokros, spíše piánko turisticky a bojím se spíše pádu, než otřesů...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...