Mikefux Odesláno 11. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2015 Ahoj přátelé, nedávno jsem jsem se zdrcen dozvěděl, že ne všechna Seika se vyrábí v přímo v Japonsku, ale dost se jich naopak vyrábí např. v Malajsii. Takže jsem četl tady na fóru a i v zahraničí a dozvěděl jsem se, že v Japonsku vyrobené hodinky mají označení J, ale taky jsou znatelně dražší. Tak se ptám, vyplatí se platit za nápis Made in Japan? Měl někdo pro srovnaná obě verze od jednoho kusu v ruce? Já mám ve výběru hodinky, které se v Japonsku vyrábí (SARB033), ale pořád uvažuji o něčem levnějším (Seiko 5), třeba Baby Sumo.
USER47 Odesláno 11. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2015 Ty mašiny jsou beztak stejný, ať už jsou v Japonsku, Číně nebo Malajsii. V kategorii hodinek, který se to týká, moc ruční práce nenajdeš.
kamilb Odesláno 11. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2015 Model "K" má pootočený mezikroužek o 2 stupně doleva.U modelu "J" je to na střed nebo o dva doprava,teď si nejsem jistý..
Mikefux Odesláno 11. srpna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 11. srpna 2015 Myslel jsem to naprosto seriózně. Dost se tady píše o výrobních vadách některých levnějších modelů Seiko. Tak mě napadlo, jestli by mi například model SNZF17J1 přinesl kromě lepšího pocitu i nějakou jinou přidanou hodnotu, třeba menší riziko vady (lepší výstupní kontrola).
villain83 Odesláno 11. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2015 Ono by melo stacit,kdyz ty hodinky koupis u AD,je tu toho napsano dost,zkus pohledat...
lucid Odesláno 11. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2015 Ahoj přátelé, nedávno jsem jsem se zdrcen dozvěděl, že ne všechna Seika se vyrábí v přímo v Japonsku, ale dost se jich naopak vyrábí např. v Malajsii. Takže jsem četl tady na fóru a i v zahraničí a dozvěděl jsem se, že v Japonsku vyrobené hodinky mají označení J, ale taky jsou znatelně dražší. Tak se ptám, vyplatí se platit za nápis Made in Japan? Měl někdo pro srovnaná obě verze od jednoho kusu v ruce? Já mám ve výběru hodinky, které se v Japonsku vyrábí (SARB033), ale pořád uvažuji o něčem levnějším (Seiko 5), třeba Baby Sumo.V Japonsku se vyrábí omezené množství modelů např. z kategorie Grand Seiko. Písmeno "J" Ti nezaručuje, že jsou vyrobeny v Japonsku: jen označuje že např. některé díly byly v Japonsku vyrobeny nebo byly v zahraničí poskládány v Japonci vlastněné fabrice, případně pod dohledem japonských techniků (technologie výroby je samozřejmě japonská). Většina tady populárních modelů označených jako Made in Japan podle mého soudu nikdy ani neležela vedle japonské mapy, natož aby v Japonsku byla skutečně vyrobena.
reborn Odesláno 11. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2015 Model "K" má pootočený mezikroužek o 2 stupně doleva.U modelu "J" je to na střed nebo o dva doprava,teď si nejsem jistý.. Jo, to jsi trefil přeně. Já mám SKX 007J a je to přibližně o půl čárky doprava :-) Co se rozdílu mezi japonskou a nejaponskou verzí týče, tak já jsem rád za to, že na SKX 007J mám na ciferníku připsáno 21 JEWELS. V mých očích to ten ciferník kompozičně dolaďuje. To, že tam je pak i napsáno Made in Japan, je takovej bonus, o kterém vím, ale který z dálky nepřečte nikdo. Navíc to většinou vůbec nikoho nezajímá. Jinak bych řekl, že kromě těch nápisů není výhoda v ničem.
Mikefux Odesláno 11. srpna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 11. srpna 2015 Takže shrnuto a podtrženo, za ušetřené peníze můžu koupit jedny Primky a nebo jít na pivo
reborn Odesláno 11. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2015 Na pivo jít můžeš, ale nechápu, k čemu by ti byly ty Primky, když bys měl Seiko. Ale jinak asi jo, kromě pocitu si nepřiplácíš za nic na víc. Ovšem, když to shrnu já, tak já osobně bych si z SKX007J vs. SKX007K vybral opět J.
Mikefux Odesláno 11. srpna 2015 Autor Nahlásit Odesláno 11. srpna 2015 (upraveno) Nikdy jsem neslyšel, že by vlastnictví Seiko (je jedno jestli pětek nebo Sarbů) vylučovalo nošení Primek. Pár jich už mám a rozhodně je budu nosit, i když budu mít Seiko. Stejně jako budu nosit vintážní automaty Citizen, ana-digi Casio nebo Festiny co jsem dostal k narozeninám. Škoda, že sem asi Primkaři nechodí, asi by ti to vysvětlili lépe. Upraveno 11. srpna 2015 uživatelem Mikefux
instant Odesláno 11. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 11. srpna 2015 Ja naopak dufam, ze nam to tu ziadny primkar vysvetlovat nebude..
petr_cha Odesláno 12. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 12. srpna 2015 Seiko FAQ ? Jako třeba co to je Tuna? ;-)) promin, ale musel jsem :-))
Návštěvník Mitak Odesláno 12. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 12. srpna 2015 Dobrý nápad. Seznam nejproslulejších modelů včetně jejich přezdívek by mohl být základ, to je pro nováčka nejvíc matoucí.
martar Odesláno 12. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 12. srpna 2015 (upraveno) Ja naopak dufam, ze nam to tu ziadny primkar vysvetlovat nebude.. Tak abych vám to přátelé vysvětlil: Seika jsou momentálně mé nejoblíbenější a nejvíc nošené hodinky (a kdyby mi měly Prospexy co nabídnout ve vyšších řadách, už bych k tomu mířil..), ovšem to mi nebrání zažívat mnoho radosti s několika sty primkami , z nichž některé svátečn? i nosím. Myslím, že minimálně ti ze zdejších sejkařů, kteří kromě nových kousků sbírají i krásná vintážní Seika, mají pro primkaření pochopení - jsou to velmi podobné disciplíny. Upraveno 12. srpna 2015 uživatelem martar
instant Odesláno 12. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 12. srpna 2015 ja mam rozpisane Seiko - Navod na kupu, a potom rozcestnik kde su linky na popularne modely a nicknames, ale nemam cas to dokoncit. a tiez by to chcelo vyupratovat vlakno, pripnut to na uvod. Ta ista tema je tu dokola x krat v samostatnom vlakne. na otazky "kolko zaplatim clo" uz som fakt alergicky. ale mozeme si za to sami, no..
Chumpus Odesláno 12. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 12. srpna 2015 ja mam rozpisane Seiko - Navod na kupu, a potom rozcestnik kde su linky na popularne modely a nicknames, ale nemam cas to dokoncit. a tiez by to chcelo vyupratovat vlakno, pripnut to na uvod. Ta ista tema je tu dokola x krat v samostatnom vlakne. na otazky "kolko zaplatim clo" uz som fakt alergicky. ale mozeme si za to sami, no..To pomůže tak o 15%, víc ne. Jasně, pak bude stačit poslat odkaz na vlákno, ale to zabere u půlky lidí. Ta druhá nebude něčemu rozumět nebo bude vyžadovat potvrzení, že to fakt tak je
xmickey Odesláno 12. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 12. srpna 2015 ja mam rozpisane Seiko - Navod na kupu, a potom rozcestnik kde su linky na popularne modely a nicknames, ale nemam cas to dokončit... Tak to je výborná myšlenka, spoustě lidí by to pomohlo
Fade Odesláno 12. srpna 2015 Nahlásit Odesláno 12. srpna 2015 Taky si myslím. Třeba zrovna teď by to pomohlo mi. Chci kupovat ze zahraničí SNZG15. Odesláno z mého LG-D802 pomocí Tapatalk
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se