instant Odesláno 14. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. srpna 2015 jaja, dnes som opat spokojny vladca temnej strany.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 14. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. srpna 2015 Tak zde uz je svet v poradku a ja opet nabiram kyzeneho klidu... :-) Jinak se opravuji, vim, ze spravne se pise Glycine, prehodil jsem omylem pismenka... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr_cha Odesláno 14. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. srpna 2015 Jeste zpatky k nejcastejsim Seiko otazkam doplnim klasiku ohledne petkove rady, ktera tu po foru uz parkrat zaznela.. A: Co znamená pětka na ciferníku řady Seiko 5 ?Q: Tato číslice je odkaz na základních pět vlastností charakterizujicích již přes padesát let tuto levnou a velmi oblíbenou řadu. Původní pětice vlastností, jak ji definovalo Seiko:1) automatický nátah2) datum a den v týdnu v jednom okénku pro lepší přehlednost3) vodotěsnost4) korunka na pozici čtyři, kde méně vadí pohybu ruky5) odolné kovové pouzdro i tah Nicméně některé vlastnosti dnes již úplně neplatí (korunka na čtyřce) a některé už nejsou tak výrazné, a tak se nyní za tyto vlastnosti aktuálně uznávají spíše tyto: Aktuální pětice vlastností1) automatický nátah2) datum a den v týdnu3) vodotěsnost4) Diashock (odolnost proti nárazu, obdoba inkabloku)5) Diaflex (vlásek z nelámavé slitiny) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mitak Odesláno 14. srpna 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 14. srpna 2015 Taky dobré :-) čučím... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eloga Odesláno 16. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. srpna 2015 (upraveno) nojo, ty pětky, 5x dobré hodinky ** Upraveno 16. srpna 2015 uživatelem eloga Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
5etter Odesláno 17. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. srpna 2015 Ještě mě napadá toto, to se tady taky často opakuje: Q: Jak zacházet se šroubovací korunkou na SKX007 a ostatních potápkách s podobným pouzdrem abych nestrhl závit? A: Chce to postupovat jemně s citem. Při dotahování se doporučuje lehce tlačit k pouzdru a otáčet proti směru hodinových ručiček, dokud nenarazíš na náběh závitu (ucítíš cvaknutí). Potom stále za tlaku k poudru můžeš začít dotahovat (po směru ručiček). Bacha, hodinky s povolenou korunkou nejsou zdaleka tak vodotěsné jako s dotaženou Q: Co dělat, když už jsem závit poškodil? A: Nevím, může doplnit někdo zkušenější. Asi bych zašel k hodináři, ať sundá korunku a zkusí to opravit, nebo vyměnit pouzdro... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaRooN Odesláno 17. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. srpna 2015 Q: Začíná mi jít ztuha luneta na potápkách, co mám dělat. A: Pravděpodobně se hodinky nedostanou do vody, čímž dochází k usazení bordelu mezi lunetu a pouzdro a proto jde luneta ztuha. Namočit hodinky pod tekoucí vodu a zvolna otáčet lunetou. Většinou to pomůže. Pokud ne, je potřeba namazat těsnění pod lunetou neagresivním mazivem, případně těsnění vyměnit. Je z gumy, která časem degeneruje a potřebuje vyměnit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mitak Odesláno 18. srpna 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2015 Chlapi, mám dotaz ohledně sériového čísla. Moje tuňáky SBBN017, koupené zde na fóru mají na dýnku sériové číslo 8D0040, což by mělo znamenat, že byly vyrobeny v prosinci 2008. Ale tyto tuňáky šly do japonského prodeje až v dubnu 2009 ? (zdroj Seiya a Watchstock) Jak je to možné ? Byly vyrobené dřív na skladové zásoby ? Výměna baterie je na dýnku vyznačená na 1Q 2014. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaRooN Odesláno 18. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2015 Jelikož v dubnu už musely být v prodeji - teda rozdistribuované na prodejnách, je velice reálné, že výroba probíhala už v roce 2008. Přece jen, je to dost součástek, které se musí vyrobit, zkompletovat dílčí části, nakonec celé hodinky, pak logistika, distribuce a prodej. Je to logické, že v prosinci 2008 se už hodinky vyráběly, aby se to všechno stihlo... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mitak Odesláno 18. srpna 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2015 Kura pes, hned jsem na ně pyšnější a mám je radši ! :-D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JaRooN Odesláno 18. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2015 Před neznalými se můžeš chlubit, že máš "předprodukční" kus Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr_cha Odesláno 18. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2015 Prihodim jeste tohle :-) A: Je nekde na webu uceleny prehled Seiko hodinek ?Q: Neni, Seiko produkuje a v minulosti vyrabelo velike množství modelu, navic se mohly lisit podle jednotlivych trhu.. A dale ty "nejhezci" modely jsou primarne urcene pro asijský trh a jejich katalogove stranky jsou tak mnohdy jen v japonstine.. Aspon odkaz na katalogovy prehled Seiko 5 od jednoho nadšence:http://www.watchsleuth.com/seiko5finder/ A prehled Seiko divers:http://www.watchsleuth.com/seikodiverfinder/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Arthur N. Odesláno 18. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2015 díky za vynikající vlákno, dozvěděl jsem se, že mám VYNIKAJÍCÍ hodinky,slovíčko Seiko budu asi používat, když mi žena uvaří něco dobrého:) to bude zase řečí, že jsem se z těch hodinek už zbláznil! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
daur Odesláno 18. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2015 Rád bych zde uvedl tento odkaz. Je sice v japonštině, ale nic komplexnějšího o hodinkách Seiko jsem nenašel. Za použítí Googlpřekladače jsem si dokázal hooodně vypomoci a nalezl jsem co potřeboval. Odkaz zde http://www.himawari.sakura.ne.jp/~garaken/JW/SEA-TOP.htm Snad budete mít radost, tak jako já, když jsem tam našel to, co jsem beznadějně 30 dní hledal všude možně Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr_cha Odesláno 29. srpna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. srpna 2015 Rychly prehled aktualnich mechanickych triruckovych Seiko strojku. https://musingsofawatchaddict.wordpress.com/2013/11/10/present-day-seiko-movement-tree/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr_cha Odesláno 31. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. října 2015 (upraveno) Q: Je mozne na Seiko hodinkach zmenit jazyk zobrazovaneho dne ?R: Jo... :-) Priklad par moznych kombinaci dvojjazycnych Seiko datumovych kotoucku.. Jedna z variant je poradove cislo dne v tydnu namisto jeho slovniho označení.. Upraveno 31. října 2015 uživatelem petr_cha Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karol Odesláno 12. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2015 ....ja by som uvital prepočt vyrobneho čisla na rok vyroby,myslim že to by každeho zaujimalo kedy ma hodinky vyrobene..dik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mitak Odesláno 12. listopadu 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2015 Je to hned na první straně, existuje taky online dekodérhttp://retroseiko.co.uk/seiko-serial.htm Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karol Odesláno 12. listopadu 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2015 .....dakujem prvu som mal 1 a nevedel som či 2001 alebo 2011..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mitak Odesláno 12. listopadu 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2015 U některých strojků je to nejisté a je potřeba zkoumat podle konkrétního modelu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se