Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 57
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
promiň, ale nerozumím významu slova pank

Jéje, punk. Pro dokreslení úryvek z jednoho textu Visacího zámku:"myslel si že je to známka panku". Přeneseno, je to prostě úplně mimo. <--------- to bylo spíš v žertu. :)

Odesláno

Já vycházím z jakéhosi přesvědčení a poznatku o tom, že na dámské ruce by nejcenějším a zároveň nejdražším šperkem měl být snubní/zásnubní prsten. Ostatní šperky by měly být jaksi "upozaděné", a proto hodinky by vždy měly mít pořizovací hodnotu nižší než snubní prsten.

Dámy takto "ozdobené" /rozuměj levný gold prsten + dražší hodinky než je cena prstenu/ tudíž v určitých společenských kruzích vykazují /zvláště za vodou/ známky, no jak to napsat delikátně, jisté sociokulturní nedovzdělanosti. Proto bych pro dámu jednoznačně volil raději kombinaci zlato + briliant mírně pod karát, ale radějí mírně +karát nebo platinu taktéž. Pak není problém tuto ruku ozdobit i celkem dostupnějším modelem hodinek. V kostce není průšvih mít na ruce prsten s briliantem v kombinaci s low cost produkcí, ale je průšvih mít na ruce only gold snubák a k němu hodinky převyšující cenou cenu snubáku. Jak to řešit v praxi, pokud v mládí dotyční jedinci nakoupí only gold prsteny a později se zmohou třeba na "drahé hodinky", které převyšují cenu snubních prstenů? Celkem jednoduše, vhodný čas pro upgrade přichází vždy v termín výročí vzájemného seznámení, zásnub, vzniku manželství nebo prostě na Valentýna, kdy milou či drahou polovici by měl její vyvolený obdarovat novým, nejméně o řád vyšším šperkem, který ji umožní se dozdobovat v novém rozsahu útraty za šperky, klenoty a hodinky v neposlední řadě. Pro pány tak přísná kriteria nebývají, ovšem důkaz jisté úrovně by chybět nemusel.

Odesláno
Já vycházím z jakéhosi přesvědčení a poznatku o tom, že na dámské ruce by nejcenějším a zároveň nejdražším šperkem měl být snubní/zásnubní prsten. Ostatní šperky by měly být jaksi "upozaděné", a proto hodinky by vždy měly mít pořizovací hodnotu nižší než snubní prsten.

Dámy takto "ozdobené" /rozuměj levný gold prsten + dražší hodinky než je cena prstenu/ tudíž v určitých společenských kruzích vykazují /zvláště za vodou/ známky, no jak to napsat delikátně, jisté sociokulturní nedovzdělanosti. Proto bych pro dámu jednoznačně volil raději kombinaci zlato + briliant mírně pod karát, ale radějí mírně +karát nebo platinu taktéž. Pak není problém tuto ruku ozdobit i celkem dostupnějším modelem hodinek. V kostce není průšvih mít na ruce prsten s briliantem v kombinaci s low cost produkcí, ale je průšvih mít na ruce only gold snubák a k němu hodinky převyšující cenou cenu snubáku. Jak to řešit v praxi, pokud v mládí dotyční jedinci nakoupí only gold prsteny a později se zmohou třeba na "drahé hodinky", které převyšují cenu snubních prstenů? Celkem jednoduše, vhodný čas pro upgrade přichází vždy v termín výročí vzájemného seznámení, zásnub, vzniku manželství nebo prostě na Valentýna, kdy milou či drahou polovici by měl její vyvolený obdarovat novým, nejméně o řád vyšším šperkem, který ji umožní se dozdobovat v novém rozsahu útraty za šperky, klenoty a hodinky v neposlední řadě. Pro pány tak přísná kriteria nebývají, ovšem důkaz jisté úrovně by chybět nemusel.

Já z takového přesvědčení nevycházím, nevidím pro něj totiž žádný rozumný důvod. Máme prstýnky z bílého zlata a oba máme hodinky, které stály několikanásobně (asi bych mohl napsat mnohonásobně) víc, než ty prstýnky a opravdu nám to vůbec nevadí. Kolik procent lidí pozná, kolik stál tvůj prstýnek a kolik hodinky? Hodinky poznají místní členi, samozřejmě pár dalších lidí. Takže 2% lidí poznají, že máš drahé hodinky. Já třeba nepoznám na cizí ruce prstýnek z bílého zlata od stříbrného, o platině či chirurgické oceli nemluvě. A že manželka nechtěla do snubního prytýnku ani ten "briliant mírně pod karát, ale radějí mírně" znamená v tvé teorii prosím tě co? Co to může znamenat ve spojitosti s tím, že její oblíbené (a nejčastěji nošené) hodinky stály cca 5x víc, než ten prstýnek? Uff, úplně se bojím tvé odpovědi ;) O tom, že já jsem dle tebe těžce pod úrovní, o tom ani nemluvím :o

Odesláno
Jak to řešit v praxi, pokud v mládí dotyční jedinci nakoupí only gold prsteny a později se zmohou třeba na "drahé hodinky", které převyšují cenu snubních prstenů? Celkem jednoduše, vhodný čas pro upgrade přichází vždy v termín výročí vzájemného seznámení, zásnub, vzniku manželství nebo prostě na Valentýna...

No já nevím - mně se samotná představa "upgrade" snubního prstenu dost příčí. Ačkoli ta Tvoje teorie o poměru cen je dost zajímavá, tak pro mne snubní prsten nemá primárně šperkařskou hodnotu.

Jinak já jsem se ženil 9.9.99, prsteny máme v kombinaci bílého a žlutého zlata a hodí se to ke všem mým hodinkám, možná s výjimkou Fortisů s tmavě šedým matným pouzdrem.

Odesláno
...pro mne snubní prsten nemá primárně šperkařskou hodnotu.

Tak tak! I kdyby to byl obyčejný kroužek, tak jde o princip "předání" u té dané příležitosti. Tak to cítím já a proto ho nosím už snad 15 let skoro bez přerušení.

1. ho mám rád

2. nejde sundat.............

Tož tak

Odesláno (upraveno)
Já z takového přesvědčení nevycházím, nevidím pro něj totiž žádný rozumný důvod. Máme prstýnky z bílého zlata a oba máme hodinky, které stály několikanásobně (asi bych mohl napsat mnohonásobně) víc, než ty prstýnky a opravdu nám to vůbec nevadí. Kolik procent lidí pozná, kolik stál tvůj prstýnek a kolik hodinky? Hodinky poznají místní členi, samozřejmě pár dalších lidí. Takže 2% lidí poznají, že máš drahé hodinky. Já třeba nepoznám na cizí ruce prstýnek z bílého zlata od stříbrného, o platině či chirurgické oceli nemluvě. A že manželka nechtěla do snubního prytýnku ani ten "briliant mírně pod karát, ale radějí mírně" znamená v tvé teorii prosím tě co? Co to může znamenat ve spojitosti s tím, že její oblíbené (a nejčastěji nošené) hodinky stály cca 5x víc, než ten prstýnek? Uff, úplně se bojím tvé odpovědi ;) O tom, že já jsem dle tebe těžce pod úrovní, o tom ani nemluvím :o

Netřeba se rozčilovat a čílit. Když jsem psal tento příspěvek, tak jsem předpokládal velmi rozporuplné reakce a pro vysvětlení situace musím uvést na míru dvojsmysl, který si mi do příspěvku při psaní vloudil ---"určitých společenských kruzích vykazují /zvláště za vodou/".... to v závorce za vodou jsem myslel za oceánem, tedy v US a proto určité společenské kruhy v US. Teď už to asi dává i tobě jiný smysl. V každém druhém filmu lze vidět jásající dívku chlubící se tm, jak velký (či malý) šutřík dostala. Obvykle nejásá nad only gold produktem. V Evropě nejsou šutry tak spojené (až jakouci konvencí) se zásnubami a neslouží jako důkaz jakéhosi status quo. Osobně tvdím, že je to velké škoda. Pod úrovní v Evropě nejseš, tady je to norma, i když přiznejme si, že ne vždy jsou pro někoho hodinky třebas kolem 100 - 150 tKč (což není vůbec neobvyklá a ani závratně vysoká cena) vhodnou kombinací s 5g only gold produktu - u dámy.

Upraveno uživatelem Vincent
Odesláno

ten hlad po briliantových prstenech byl myslím uměle vytvořen nějakým kartelem.. nevím co je na tom pravdy, ale někde jsem to čet ;) byl to tuším článek 10 důvodů proč si nikdy nekoupit briliant - ty důvody byly celkem přesvědčivé, hlavně pasáže o "krvavých diamantech" ze kterých se financují lokální války v africe - zkusím to pohledat

Odesláno
ten hlad po briliantových prstenech byl myslím uměle vytvořen nějakým kartelem.. nevím co je na tom pravdy, ale někde jsem to čet ;) byl to tuším článek 10 důvodů proč si nikdy nekoupit briliant - ty důvody byly celkem přesvědčivé, hlavně pasáže o "krvavých diamantech" ze kterých se financují lokální války v africe - zkusím to pohledat

Btw, znate song "Diamonds are forever", resp. jeho predelavku "Diamonds from Sierra Leone" od Kanye West? K ty pisnicce je opravdu hodne drsnej klip na tohle tema.

Pro me osobne je to asi jedinej duvod, proc pravej sutr ne, a pokud ano, tak neco z CR - s tim, ze brilianty se tu netezej, takze idealne vltavin.

Je to mozna prasteny, ale i kdyz bych si asi mohl dovolit poridit polovicce prsten s briliantikem, tak jsme dali prednost prachobycejnymu umelymu zirkonu. Radsi budu mit jistotu, ze je to brak z nejaky fabriky, nez nejistotu o tom, jestli to nahodou nekde nekopalo nejaky dite v Africe. A spolecensky zvyklosti za morem jsou mi dost ukradeny.

Odesláno

Manželka si veľmi na prstene nepotrpí, skôr si dá záležať na náušniciach. Oi., naše obrúčky spolu s prsteňmi spia v spoločnej presklenej krabičke a nosíme ich naozaj príležitostne. Vtedy si vymením hodinky za zlaté, alebo pozlátené. Musím sa priznať, že ku blížiacemu 20-ročnému výročiu spoločného života aj ja uvažujem o obrúčkach z bieleho zlata. Obmenu som začal, keďže poznám manželkine priority, náušnicami s bieleho zlata s malými briliantami, ale nemôžem si pomôcť, žlté a červené zlato jej podľa môjho názoru pasuje viac. A ešte k tej cene, na tej jej absolutne nezáleží, šperk ju musí zaujať na prvý pohľad a čím menej okázalý, tým viac sa jej páči. Nerobí jej problém rozoznať strojovú na prvý pohľad krásnu výrobu, od ručnej práce.

Odesláno
ten hlad po briliantových prstenech byl myslím uměle vytvořen nějakým kartelem..

Nikoli kartelem, ale firmou De Beers, ovládající svého času ca 80% diamantových nalezišť (jeden z mála příkladů situace, občas označované za přirozený monopol, ačkoli IMHO je to blbost a šlo pouze o dočasnou konkurenční výhodu). A ten hlad byl vytvořen zcela regulérní reklamou.

Odesláno

Tak jako zakládající tohoto fóra všem děkuji za příspěvky. Nějak se zde rozjela diskuze o kamínkách. Pokud vím tak se vsazují do zásnubních prstenů, to jest jako, že si dva lidé slíbí, že se brzo vezmou. Pokud se jedná o prstýnky na svatbu, tak pokud vím je neobvyklé je osazovat kameny, ale v dnešním světě si asi můžete přinést asi i možná gumová vodovodní těsnění. Já jsem člověk konzervativní nepodléhající momentálním módním výstřelkům. To znamená, že pro mě je ideální prstýnek z jednoho kovu, jednoduchého tvaru(kroužek) a s minimálním zdobením nebo bez něj, tak aby neukazoval společenské postavení majitele, aby byla zachována jeho trvalá hodnota. Ale nechci zde morálně kohokoliv ovlivňovat, ať si každý pořídí co jemu jest srdci blízké. Nehledě na to, že prstýnek dobré manželství nedělá (to si musíme zařídit sami), můžeme ho ztratit , rozvést se, darovat k narozeninám milence ;). Ale to jsme hodně odbočili od diskuze k hodinkám a tohle povídání by se asi hodilo do jiného fóra nebo do diskuzi o všem možném.

Mám prstýnek zlatý posvěcený od :pope:, takže nehrozí abych ho vyměnil za jiný. To spíš budu muset dokoupit hodinky zlaté, ale nějak se mi víc líbí ocelové. Z pravého zlata jsou mi finančně nedostupné a pozlacené jsou mi nějak cizí. Zkusím se poohlédnout po nějakých hezkých, ale spíš zůstanu u kombinace ocelových hodinek a zlatého prstýnku, asi se nedá nic dělat.

Odesláno
Mám prstýnek zlatý posvěcený od :pope:, takže nehrozí abych ho vyměnil za jiný. To spíš budu muset dokoupit hodinky zlaté, ale nějak se mi víc líbí ocelové. Z pravého zlata jsou mi finančně nedostupné a pozlacené jsou mi nějak cizí. Zkusím se poohlédnout po nějakých hezkých, ale spíš zůstanu u kombinace ocelových hodinek a zlatého prstýnku, asi se nedá nic dělat.

Pořiď si kapesní hodinky ;-) Nebo zkus nějaké ocelové hodinky se zlatými ručkami - já mám v téhle kombinaci jedny Cal 50 (děkuji Honzovi49) a i s čistě zlatým prstenem to nevypadá vyloženě nepatřičně (k mému žluto-bílému prstenu to dokonce výborně sedí).

Odesláno

Já jsem dal teď už mojí manželce k zásnubám prstýnek s kamínkem a pak jsem šel požádat její rodiče o ruku, což už se dnes již opravdu nenosí, ale jak jsem říkal jsem konzervativní. Navíc jsem z Moravy západní (vysočina) i když je pravda, že v mém okruhu kamarádů asi nikdo žádat o ruku v kvádru a s kytkou nešel, ale třeba se to jen tají. :D

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...