casiotron Odesláno 1. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. prosince 2021 Já už vim, co to bude. Ty retro Casiotrony z 90. let. Ňáký ty TRN-01 nebo tak něco. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 1. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. prosince 2021 Well Done! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kristian.nov Odesláno 1. prosince 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. prosince 2021 Pěkná detektivka kluci díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 28. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 2022 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 28. února 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 2022 .. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hantronix Odesláno 1. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března 2022 před 18 hodinami, t2 napsal: Že by National Semiconductor? Když je tam to Tritium. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 1. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března 2022 Hezký, tak rychle jsem to nečekal. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendazhor Odesláno 1. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března 2022 Rozumím tomu správně, že v nich použili tritium na podsvícení nebo nasvícení? Jako se používají tritiové trubičky v analozích. Poločas rozpadu tritia H3 by měl být 12,3 roku. Zbylo jim alespoň něco malinko z původní svítivosti? Vždycky jsem si říkal, jestli někdo použil tritium i v digitálkách. Tak teď vidím, že teda asi jo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 1. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března 2022 (upraveno) Ano tak to je. Pod displayem je taková mini vana a v ní tritiový emitor světla (zářič). Poprvé jsem to zaznamenal v roce 2017 u hodinek značky Fairchild. Z té doby mám pár fotek ze svépomocné výměny emitorů od někoho z webu. Původní díly samozřejmě neexistují, tak dotyčný zvolil svérázné řešení pomocí soudobých trubiček. Takže to asi nebylo takové unikum, kromě Fairchildu a Nationalu Semiconductoru do toho ťukla třeba Omega s kalibrem 1621. To ovšem nebyly hodinky pro volný trh. Zkoušely se jako prototypy pro náhradu za "Moony". Vlevo 1620 a vpravo 1621, na nich chybí popisek "light". Upraveno 1. března 2022 uživatelem t2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 1. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března 2022 Ty FAIRCHILD jsou parádní, Omega klasika! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendazhor Odesláno 1. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března 2022 >t2 díky za info. Už jsem měl několikrát nutkání si od číňanů pár trubiček koupit a do něčeho je namontovat. Ale většinou není místo, kam by se vešly. Jinak se samozřejmě běžně vyskytují na analozích, jako je Traser apod. Na ručkách a jako indexy. Ale v digitálkách je to opravdu výjimka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 1. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března 2022 Taky jsem přemýšlel nad levnými analogama, ale nějak to nedopadlo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jendazhor Odesláno 1. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března 2022 Je tam technický zádrhel. Tritiové trubičky (od číňanů) mají průměr někde cca od 0,6 mm. Takže pokud by se umístily na indexy, ručky by nad nimi musely být původně alespoň 0,7 mm. Pokud by se umístily na ručky, tak by zase každá ručka musela být nad tou pod sebou alespoň 0,7 mm. S rezervou raději více. A to většinou nejsou. Jinak by docházelo ke kolizi ruček s trubičkama na indexech nebo spodních ručkách. Holt ta vanička pod displejem byla dobrá, ale pod normální displej je není kam nacpat. Pak už jedině skládat trubičky nějak okolo cifru nebo displeje, ale to je taková prasácká diskoška, která by čas stejně asi neukázala. Běžně prodávané analogy s tritiem už mají konstrukci přizpůsobenou. Ručky mají nad sebou dostatečný odstup a indexy s tritiem jsou většinou mimo dosah ruček. Taky mají možná ještě tenčí trubičky, to nevím přesně. Trasery, ani levné čínské analogy s trubkama, nemám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 1. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. března 2022 Ano už se na to musí myslet při návrhu. Nejen prostor, ale i hmotnost. Trubky jsou na ručkách váha navíc. Proto tritiové quartzy mají "silnější" pohon a tím pádem krátkou dobu chodu. Myslím, že jen něco kolem 2 let. Jen se divím proč je to u analogů tak málo rozšířené. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quattroRS Odesláno 11. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2022 Vyše 20 rokov som po nich nesiahol Ale už som to nevydržal, a objednal som ich Najkrajšie hodinky od značky Casio vôbec: Casio AQ-230A-7DMQYES ☺ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
quattroRS Odesláno 11. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2022 A okrem nich ešte niektorý z týchto dvoch typov: Casio ProTrek PRW-50Y-1BER, alebo Casio ProTrek PRW-30 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lucky Lucaso Odesláno 15. března 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. března 2022 Ja objednal tyhle Casio W-800H. Potrebuju nahradu za dosluhujici jebky do prace. Silhal jsem po GW M5160, a asi si je stejne casem koupim, ale ty by mi bylo lito dodrbat. Tyhle asi zase nebudou tak odolny, ale za 450 penez neni asi o cem... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 26. dubna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. dubna 2022 Teď jsem zakliknul tohle. Je to trochu doškrábané, tak uvidíme.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 27. dubna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2022 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
casiotron Odesláno 28. dubna 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2022 Casio BP-1B nebo tak něco... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se