Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 90
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)
na skle zespodu to má natištěn mark II, že se vám do toho pletu..

mark II

markface50.jpg

mark III

three-quarters_ref_740.jpg

Já taky mluvím o MII, kde to sklíčko to má zespodu...a tři subdialy... tady jsem narazil na NOS sklo, ale mineral , nebo pseudomineral :-( taky M IV ma stejnou stupnici...

http://cgi.ebay.com/Omega-Speedmaster-125-...1QQcmdZViewItem

Upraveno uživatelem Cyber
Odesláno (upraveno)

Je to jasný, Cyber, máš recht - ten člověk na ebay.de, cos na něj dal link, draží všechny modely:

Mark I - - manuál 861 - klasiko moonwatche

Mark II - manuál 861 (3 subdialy, sklíčko má zespodu tachymetr, soudek) ty se líbí tobě, mě přijdou bohužel moc obyč.

Mark III - automat 1040 (2 subdialy, datum, čistý sklo, kotlík) - TY SE LÍBÍ MNĚ - ideál na upgrade, NEZAMĚNITELNÉ - jen, abych je unes ! :D

Mark IV - automat 1045 (3 subdialy, datum, den v týdnu, tachymetr zespodu sklíčka, soudek)

pak už myslím následovaly víceméně repliky Marku I a pak ty quarzky.

Cyber - jestli do toho se mnou jdeš s upgradem Markem III (kotlík, čistý sklo) - aukce na ebay.de má číslo 270186798797, teď je asi 420 eur, končí v neděli - pošli mi rychle email. Já jsem ode dneška do neděle na horách, velmi pravděpodobně mimo dosah připojení

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno
Je to jasný, Cyber, máš recht - ten člověk na ebay.de, cos na něj dal link, draží všechny modely:

Mark I - - manuál 861 - klasiko moonwatche

Mark II - manuál 861 (3 subdialy, sklíčko má zespodu tachymetr, soudek) ty se líbí tobě, mě přijdou bohužel moc obyč.

Mark III - automat 1040 (2 subdialy, datum, čistý sklo, kotlík) - TY SE LÍBÍ MNĚ - ideál na upgrade, NEZAMĚNITELNÉ - jen, abych je unes ! :D

Mark IV - automat 1045 (3 subdialy, datum, den v týdnu, tachymetr zespodu sklíčka, soudek)

pak už myslím následovaly víceméně repliky Marku I a pak ty quarzky.

Cyber - jestli do toho se mnou jdeš s upgradem Markem III (kotlík, čistý sklo) - aukce na ebay.de má číslo 270186798797, teď je asi 420 eur, končí v neděli - pošli mi rychle email. Já jsem ode dneška do neděle na horách, velmi pravděpodobně mimo dosah připojení

Mě se líbí MARK II, kotlík je na mě moc retro, ale zase tam není problém se sklíčkem....ale kotlík asi ne......užívej hory, ja pracuju :-(

Odesláno
Tak to je pecka, ještě aby to prodali jako maloobchod v jednom , dvou kusech, ale i tak to je super, díky... ale nenašel jsem rozměry....

Už jsem je našel od 13 do 33,5 mm :-) a vypadá to, že i kus se dá koupit. Tak proč to prodávají u nás prodávají za třiceti až padesátitinásobky???

To je hardcore...

Odesláno

škoda, sám to riziko nezdaru asi toho vánočního času neutáhnu, ale jen dři dři, cyber, prospívá to zdraví :D

S tím safírem je to soda, ale nepřekvapuje mě to, platí přeci všeobecně zásada, že NIC, co můžeš sehnat jinde, nekupuj v Česku!

Ostatně, já mám na materiál (pauzák a tužku) daleko větší přirážku, takže jsem v poho :D :D :D

• po 4 týdnech...
  • po 3 týdnech...
Odesláno

Tak jsem ty Speedmastery Mark II ve 'fajn stavu' z Aukra koupil. Mimo aukci se slevickou.

Pochazeji z Venezuely, kde aktualne neni zrovna idealni ekonomicka situace a lidi prodavaj 'bižu'...:-)

Mají však pár 'chybek'. :suicide_anim: Trochu me zaráží, že mají +5minut denně, ale hlavně blbnou stopky/chronograf

Stiskem tlačítka v poloze 2 se chrono rozjede, zastavit by měl také tlačítkem na 2 a nulovat tlačítkem na 4.

Chrono spustit jde, ale nejde zastavit.

Stiskem tlačítka 2 se rovnou nuluje velká vteřinovka a minutová ručička v poloze na 3.

Hodiny chronografu na 6 zůstavají tam, kam doběhnou.

Nevíte, co s nimi může být? Můj hodinář se do toho bojí šáhnout a posílá mě k Dušákovi...

• po 2 týdnech...
Odesláno
Fantastické!!!!!!! Kde na to vzít a nekrást? Musím říct, že jakkoliv mě připadá iracionální dát za hodinky přez 200.000,- Kč, tak kdybych ty peníze na tuto limitovanou sérii měl, tak bych zřejmě neváhal, je to úžasné. To je zhmotnělá Verneovka, Ocelové město :jawdrop: ... Only.

Moon watch - http://www.goldeligius.cz/eshop/156319.ome...oon-3576-50-00/

česká variace :)

• po 3 týdnech...
Odesláno (upraveno)
Tak nějak usnul projekt Mark II/II, půjdeš Cigi do toho...? Přidá se někdo?

Já jedu projekt Mark II pořád...Krom samotných Speedmasterů za bratru 15 litrů jsem pořídil jsem NOS náramek Ref 1159/154 za 140 dolarů v Austrálii - pro někoho tady to může být nepochopitelné dát jenom za tah takové love...Ale já to považuju za dobrý kauf. Viděl jsem ho i za 250 babek. Chvíli jsem uvažoval o tom, že bych z mých Mark II udělal 'Racing' verzi, ale Racing cifreník stojí dalších 250 babek a sada dvou oranžových ručiček dalších 150 dolarů (!). Ovšem vrcholným šokantním zážitkem pro mě byla aukce, ve které se prodávala stará krabice od Speedmasterů s mořským koníkem. Byla černá (nebo hnědá?) ne klasicky červená jako dnes...Přihodil jsem na 100 dolarů a jaké bylo moje překvapení, když si tu prázdnou pixlu koupil šťastný výherce za 503 dolarů!!!

Aktuálně jsou hodinky u Dušáka za servis hodinek bez tahu si řekli 6400 korun - lhůta 3 měsíce. Až budou hotové, určitě se pochlubím...

EDIT: tak krabička za 500 byla červená - tady je foto:

Upraveno uživatelem organic
  • po měsíci...
  • po měsících...
  • po měsíci...
Odesláno
Ahoj, tak to tady tak čtu a na tomto odkazu - http://www.goldeligius.cz/eshop/156319.ome...oon-3576-50-00/ od Hajek (díky) popisují moonwatche jako hodinky s plastovým sklíčkem. To je pravda? Oni nemají safír ? Připadá mi to neuvěřitelné.

Díky za odpověď. Only.

Maji skutecne plast, alespon ty puvodni i ty, ktere se podivaly na Mesic ;) Safirove maji mozna nektere z novejsich, maji ho myslim ty co maji pruhled, ale nevim jaky to je konkretni model ;) Myslim, ze plast je pro sportovni hodinky idealni, je odolnejsi vuci narazum a co ja vim cemu jeste a to ze se snaze poskrabe? Tak se vylesti a je klid ;)

Odesláno

Nejsem odbornik na Speedmastery, ale nekde jsem se docetl, ze plastove sklicko byla dokonce podminka NASA pri vyberu hodinek, kvuli pouziti v beztiznem stavu, kdy pri rozbiti by mineralni sklo se rozbilo na strepy a ty by mohly ohrozit bezpecnost letu, zatimco plast je pruznejsi a pravdepodobne by pri narazu jen praskl.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...