Přejít na obsah

kyklop

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 52
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

před 1 hodinou, Tobi napsal:

No jo, ale pětikilo, sklo odmastit, nalepit-práce pro zručného člověka na pár minut.

Tak ono to lepidlo něco stojí, není to Herkules za 35,-  A taky mu nepřistálo jen tak na stole, ale musel ho někdo kompetentní objednat, za toho  někoho se musí platit odvody, školení, atd. Zakázka se musí přijat, pak vyúčtovat a vydat nebo zajít na poštu. 

Na té zakázce už jen svou komunikací ztratil Ruda nějaký čas a ještě nevydělal ani korunu. Ve finále když zakázku přijme, tak výdělek je v řádu jednotek stokorun. Slovy dvě kila. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, Jeronimo napsal:

Tak ono to lepidlo něco stojí, není to Herkules za 35,-  A taky mu nepřistálo jen tak na stole, ale musel ho někdo kompetentní objednat, za toho  někoho se musí platit odvody, školení, atd. Zakázka se musí přijat, pak vyúčtovat a vydat nebo zajít na poštu. 

Na té zakázce už jen svou komunikací ztratil Ruda nějaký čas a ještě nevydělal ani korunu. Ve finále když zakázku přijme, tak výdělek je v řádu jednotek stokorun. Slovy dvě kila. 

No, takto řečeno máš pravdu, je to hrozný, těch věcí okolo. Svět už není a nebude v pořádku nikdy🤑.

Odkaz ke komentáři

před 16 hodinami, orol napsal:

Pořád se ale neřeší placatý kyklop na křivé sklo ...

To se i zručný člověk musí trochu zamyslet a vteřiňákem to asi taky nepude ;)

Přesně. On ten rádius není z největších, ale rovnýmu sklu se to jenom blíží. V Chronoshopu nejsou ouplný vořezávátka... Přesto přiznali, že zkusili, ale neuspěli. Za něco, co umí jen málokdo, se holt platí. A to pětikilo mi přijde naprosto odpovídající 😉

Odkaz ke komentáři

@Tos U Rudy máš aspoň jistotu že i kdyby to nesedělo a nebo vypadalo blbě, dostanou hodinky aspoň do původního (a při jejich vyhlášeném perfekcionismu spíš ještě lepšího) stavu než byly před odesláním - a v případě problémů rovnou zkusí nabídnout seriózní řešení (a ne obligátní "tohle neděláme, zkuste to poslat výrobci"), jedno jestli jde o obskurní vykopávku a nebo regulérní HH :speak_cool:

Jinak co se "kyklopů" nad pididatumkou u muzeálních strojků týče, i na rolexkách mi to přijde jako ubohý hack něčeho co mohlo a mělo být dávno řešeno buď pomocí většího datového věnce (viz GS a nebo některé konstrukce ETA), nebo rovnou dvoudiskového "PanoramaDate". A počítej taky s tím že "flusanec" v drtivé většině úhlů čitelnost datumky ve skutečnosti naopak znemožňuje (viz moje "NouDejtJust 41") - a jako bunus jde o nehygienickou bradavici, kolem které se na jinak snadno udržovatelném sklíčku trvale hromadí bordel :thumbsdown_anim:

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Já myslím, že za těch 413,- Kč bez daně by to nikdo dělat nechtěl... :)

Komunikace, vybalení, evedince, přiřazení, materiál, který se musel prvně objednat, zaplatit, vybalit, překontrolovat, přijmout na sklad, pak vybavení, zvládnutí technologie, přilepit a hlavně rovné ořezání lepidla v případě neúspěchu na první, celé opakovat včetně odstranění, kontrola, zapsání práce a materiálu na zakázku, vystavení dokladu domluva platby a odeslání, zabalení, odeslání. - DPH, daně a odvody - energie - nájem a všechny režijní výdaje atd. 

Sakra, já jsem ale blb, že takovou práci vůbec beru... :) :) :)  

Odkaz ke komentáři

Tak hodinky jsou doma. Kyklop zvětšuje jako samice hovězího dobytka a - věřte nebo ne - nepřipadá mi nijak rušivej. Každou chvíli čučím na datumovku jak magor. Taky se učím napoprvé trefit ten správnej úhel, pod kterým je datum nejčitelnější.

Včetně poštovného a balného to vyšlo na 1350,- Kč a nádavkem jsem dostal plnohodnotné cestovní pouzdro, ve kterém hodinky přišly. Služby Onyxu byly na jedničku - pošta jim hodinky doručila v pondělí a obratem jsem obdržel telefonát, že v pořádku dorazily a poputují k hodináři na kontrolu a nalepení kyklopa. Hodinář mi volal o den později, že poslal fotky s přiloženým, ale nenalepeným kyklopem - jestli prý s takovým provedením souhlasím. Ve středu volali potřetí, že je hotovo a domluvili jsme zaslání zpět. Dnes v poledne jsem hodinky měl doma. Takže spokojenost veliká.

Kyklop2.thumb.jpg.8c72e2a0df6932e655d8dfa2ddd13cee.jpg

Upraveno uživatelem Tos
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...