Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

VojtaB: Ta rezerva nátahu je závislá na tom, jak se člověk pohybuje. Když si žena vezme svoje 7002, tak se ji po pár hodinách na ruce zastaví (předtím jsem je natáhl "v ruce" cca 1 minutu). Prostě její ruce nevykonávají ten potřebný pohyb. Když si je vezmu já, tak se normálně natáhnou a dosáhnou plné rezervy chodu cca 42 hodin. Co k tomu říct, pokud si někdo stěžuje na rezervu nátahu, ať je hodí na windr, nebo je někomu půjčí a až pak uvidí, zda je chyba v hodinkách nebo v něm ;)

Odesláno

o 4r, kde mám sice zkušenost jen z monster, ale taky žádná hitparáda.

Co znamená popis kvality strojku žádná hitparáda přesněji. Zastavuje se? Má problémy s nátahem? Má problémy s udržením konstantní odchylky? Byl častěji v servisu? Nebo jak se pozná hitparáda.

VojtaB: Ta rezerva nátahu je závislá na tom, jak se člověk pohybuje. Když si žena vezme svoje 7002, tak se ji po pár hodinách na ruce zastaví (předtím jsem je natáhl "v ruce" cca 1 minutu). Prostě její ruce nevykonávají ten potřebný pohyb. Když si je vezmu já, tak se normálně natáhnou a dosáhnou plné rezervy chodu cca 42 hodin. Co k tomu říct, pokud si někdo stěžuje na rezervu nátahu, ať je hodí na windr, nebo je někomu půjčí a až pak uvidí, zda je chyba v hodinkách nebo v něm ;)

Jo, bral jsem je ráno jako zastavený, přes den je nosil a v noci se zase zastavily... Sám jsem si říkal, že třeba málo hýbu rukou, což je určitě i možný, jenže na druhou stranu - se stejným stylem nošení hodinek jsem u žádných jiných Seik než 4r a 7s problém neměl a v pohodě vydržely (nejčastěji to jsou 6138, 6139, 6309). Aby to ale nevypadalo, že si tu jen stěžuju, Seiko mám rád a od 4r nebo 7s žádný zázraky nečekám, ale i kvůli těmhle zkušenostem asi novodobýho kámoše svým vintage želvám nepořídím, naopak bych snad radši vzal starý 6309 ještě jednou :)

Odesláno (upraveno)

Jak jsem psal nedávno, že hodinky v dnešní době párují automatické stroje bez toho, aby braly v potaz tolerance jednotlivých dílů, je možné, že rotor na tvých hodinkách byl prostě míň pohyblivý a nestačil při tvém stylu pohybu hodinky dotáhnout. Je to prostě kus od kusu a nedá se spolehnout na nějakou obvyklou vlastnost u toho kterého typu dnešních strojku.

Upraveno uživatelem JaRooN
Odesláno (upraveno)

VojtaB: Ta rezerva nátahu je závislá na tom, jak se člověk pohybuje....

Tak s nima pořádně kvrdlej ať se natáhnou na max a pak změř rezervu.

U Seika a kalibrů vycházejích ze sedmičkové řady je to sázka do loterie. Troufám si tvrdit, že většina hodinek s tímto kalibrem nedosáhne, po běžném nošení na ruce, nátah deklarovaný od výrobce, přičemž velká většina má podle mne naopak nátah podprůměrný a u některých kousků je vyloženě tragický. Vzpomínal jsem již, že na vině by mohl být lehčí rotor, který není schopen se pořádně protočit. Např. jeden kousek poměrně ceněného modelu (tedy nikoli nejlevnější pětky) byl k uzoufání tak, že jsem to nevydržel a dal jej pryč: po každodenním a celodenním nošení a odložení někdy po desáté večer, ráno po šesté pravidelně stály. Poslal jsem je k hodináři, ten strojek komplet rozložil, vyčistil, hodil na winder, na něm nechal týden se točit, rezerva přes 42 hodin, poslal mi zpět, dal jsem spokojeně na ruku, před půlnocí odložil, ráno po šesté stály. To se následně opakovalo, s pár výjimkami, kdy stály už po páté. Poslal jsem opět zpět, šly na kolotoč, rezerva přes 42 hod., rozborka, sborka a já byl za debila, který v práci jen chrní a nehýbe se. Hodinky se mi vrátily zpět, poctivý celodenní nátah a ráno staly. Potřetí na servis s tím, že jsem hodináře přesvědčil, aby je vzal na ruku, rozborka, sborka, winder OK, pak hodinářova ruka, celodenní nošení ? a druhý den ráno stály. Před pár roky jsem na Vánoce koupil tchánovi úplně nový Seika, spokojenost z jeho strany velká, až tedy do okamžiku, kdy si po pár měsících začal stěžovat, že mu nátah ve srovnání se stařičkými Orienty SK, které bez zásahu hodináře tahá téměř čtyřicet let, nijak dlouho nevydží. Nutné říci, že na rozdíl ode mne má mnohem více pohybu než já. Samozřejmě mne to mrzelo a jako obhájce Seika říkám, že to není možný. Tak jsme zkusili: on Seiko a fyzická práce, já jeho Orienty a kancl. V pátek večer jsme hodinky po celodenním nošení odložili, Seika se zastavily v sobotu odpoledne, Orienty v neděli večer.

Upraveno uživatelem lucid
Odesláno

Pánové, já jen pro pořádek - nikdo tady nepotápí a nesnaží se znemožnit strojky 7Sxx a z nich vycházející!

Píšeme o problémech, které se mohou vyskytovat a vyskytují. Vzhledem k tomu, že ten strojek je brán jako spotřebka a byl vyráběn v miliónových nákladech, tak se samozřejmě problematické kusy vyskytnou.

Nepíšeme zde o tom, že každý z nás měl samozřejmě i kousky, které neměly žádný problém - měl jsem jich sám desítky. I dnes mám doma SKX se strojkem 7S26, které nemají problém. Dále mám levné pětky SRP563 se strojkem 4R36 a také úplně v pohodě. A ještě mě napadaj třeba SPB029 - stříbrná Sumo se strojkem 6R15 a také paráda - přesnost v řádu 1s týdně!

Tyto strojky dokážou být úžasné, ale také dokážou své majitele nehezky potrápit. Je to jen o štěstí, jako ostatně i spousta jiných výrobků v dnešní době ;)

Odesláno (upraveno)

...já s tím tak trochu začal. Zkrátka mne mrzí, že do limitky PADI nedali něco fajnovějšího.

Mám dva kusy Moving Design s 6R15 a jdou velmi dobře, rezerva ok, natahování taky, SPORKy s 4R15 jdou hůře, možná by pomohlo seřízení, rezerva nátahu je ale přes 50 hodin a natahování taky bez problémů....a úplně skvěle jdou SQ, ale u baterky se to předpokládá...každopádně tak 5s za půl roku. Mechanické Sportsmatic jsem nesledoval...to je jak měřit 100 sprint mé máti v důchodu....zkrátka není důvod.

Upraveno uživatelem Sacíbagr
Odesláno

...já s tím tak trochu začal. Zkrátka mne mrzí, že do limitky PADI nedali něco fajnovějšího.

Moc mne nenapadá, co by tam mohli dát místo 6R15, aby se cena udržela v přijatelné úrovni, dané kvalitou zbytku hodinek. Další stupeň jsou strojky 8L.., ale to už jsme cenově někde na úrovni MM. Ale mohu se mýlit, zase tak daleko moje znalosti nesahají, tak mne možná zkušenější doplní.

Odesláno

Moc mne nenapadá, co by tam mohli dát místo 6R15, aby se cena udržela v přijatelné úrovni, dané kvalitou zbytku hodinek. Další stupeň jsou strojky 8L.., ale to už jsme cenově někde na úrovni MM. Ale mohu se mýlit, zase tak daleko moje znalosti nesahají, tak mne možná zkušenější doplní.

Tak kdyby tam dali 6R15, tak vzhledem k tomu, že je mám objednané bych byl raději... :rolleyes:

Odesláno

Mně se ale líbí kombinace day/date, tak nějak mi to k těm hodinkám pasuje a s 6R15 nebo něčím ještě vyšším by tam ten den prostě nebyl a to by byla škoda. Navíc i ten design cifru by se musel mírně upravit. A navíc, nenapadá mne snad žádná limitka od Seika, kde by se cokoliv dělalo  se strojkem (výměna za lepší, zdobení, vizuální úpravy)

Odesláno

Tak já myslím, že pokud to nebude vysloveně o smůle, tak 4R36ka by měla šlapat v pohodě, a Day Date jim sedne pěkně, to s Váma souhlasím..

Odesláno

Když už tedy na kvalitu strojků přišla řeč, a vidím za někteří členové mají rozsáhlé zkušenosti, zajímala by mě jedna věc. Jak obstojí základní strojky Seiko v přímém srovnání se Švýcarskou produkcí, se základní ETA? Žádný pokus o flejm, prostě mě zajímá názor podložený zkušeností.

Odesláno (upraveno)

Tak to je asi zbytecna otazka...

Pokud ti jde o dlouhodobou presnost a servisovatelnost, vydrz dilu a kvalitu zpracovani, tak tady opravdu neni co resit.

Upraveno uživatelem villain83
Odesláno

kedze je to dost mimo temu tak si dovolim este pokracovat o strojkoch, kedze ma to dost zaujima....

6R15 - mal som za uplny ekvivalent ku ETA, ale nedavno ma nejake vlaknu tu na chrmagu vyviedlo z omylu. ALe stale dufam ze pravda je inde a s ETA sa moze rovnat po kazdej stranke.

NH35 a NH15 - najma NH35 je najrozsirenejsim strojkom v lacnejsich mikrobrandoch, v drahsich uz pouzivaju miyotu 9015. Viem ze NH35 je len iny nazov pre asi 4r35 (alebo iny, nebudem hladat), ako je to kvalitovo?

A NH15 budem mat v tactico anko, inak som sa s nim nestretol.

Mimochodom, tak ako postradam diver niekde medzi mm300 a sumom, rovnako aj s kalibrom... nejaky 28800 ale nizsia trieda ako 8L35 by som rad :-)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...