Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Kolegové, jakou máte zkušenost s Wenger Sea Force? Hledám univerzální každodenní hodinky. Na hrubou práci, střelbu apod. mám Rangemany. A na všechno ostatní bych rád nějaké poctivé quartzky. Nechci mechaniky, jedinou výjimku bych udělal v případě Monster, ale to je srdcovka, jinak nechci mechaniky nějakou dobu ani vidět.

Jsou ty Wengery dobrá volba? Vzal bych je z Helveti.cz, takže nemám možnost zkusit je na ruce.

Díky za názory.

Odesláno (upraveno)

Já je začátkem roku koupil synovi a když jsem je viděl naživo, tak jsem je koupil i pro sebe. Kupoval jsem je na hodinkyego.cz. Po registraci na jejich stránkách klesne cena z 5.290,- na 4761,-. Za ty peníze pěkný hodinky. Jinak na lepší nošení mám Monstra. Tyhle používám jako otloukánky v práci a na motorku.

Přesnost je 1 vteřina za dva dny do plusu.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem Geodet
Odesláno

Kolegové, jakou máte zkušenost s Wenger Sea Force? Hledám univerzální každodenní hodinky. Na hrubou práci, střelbu apod. mám Rangemany. A na všechno ostatní bych rád nějaké poctivé quartzky. Nechci mechaniky, jedinou výjimku bych udělal v případě Monster, ale to je srdcovka, jinak nechci mechaniky nějakou dobu ani vidět.

Jsou ty Wengery dobrá volba? Vzal bych je z Helveti.cz, takže nemám možnost zkusit je na ruce.

Díky za názory.

Pokud poctivé quartzky, tak bych šel do Citizen BN0100-51E. Solární napájení, WR200, šroubovací korunka, perfektní luma. http://www.creationwatches.com/products/citizen-eco-drive-53/citizen-eco-promaster-divers-bn0100-51e-3652.html

Odesláno

Bral bych ty Wengery rovnou na tahu, ta guma mě nijak neuchvacuje. V Budějovicích je oficiální prodejce, zkusím tam zítra zaběhnout, jestli by tam nebyly - vyzkoušet je na ruce by nebylo marný. Ale jinak myslím, že je to docela poctivý kousek hodinek. Ještě by mě zajímalo, když je tady někdo máte - trpí také na to poskakování a nelícování vteřinovky na indexy? Nemyslím skákání po vteřině, to je OK. Mám na mysli takové to chvění nebo nestejnoměrný chod po celém obvodu - řešilo se to tu v jiných vláknech. Teď mám Casio Lineage (rádio, solár, safír) asi za 5500 a vteřinovka sedí na indexy jak pr..l na hrnec a má krásný pravidelný krok. Ale hledám něco většího, masivnějšího.

Odesláno

Jsou to dobry hodinky. Mam je par let a ustaly vsechno. Vterinovka bezi stejnomerne po celem obvodu a skace po vyznacenych vterinach, temer presne.

Guma je kvalitni, trvanliva. Nosim je jeste na nato a na meshi.

Ten tah jej plech, plechova spona a koncovky. Skoro ho nenosim, kdyby ho nekdo chtel, domluvime se pres sz.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Já mám quartz Wengery na rasování už šestým rokem - slaná voda, silné otřesy při mountain bikingu apod. A pořád šlapou jako hodinky. 

Odesláno (upraveno)

Tyhle hodinky se mi líbí, ovšem od jejich koupě mne odradilo použití strojku Ronda, který v Quartzové produkci patří k tomu nejhoršímu, co lze najít. Casio za tři stovky nebo kdejaká Miyota jej převyšují bohužel o několik řádů. To, že vteřinovka u hodinek s tímto strojkem nikdy nelícovala, jsem si zvykl. Více mi vadila nepřesnost (15 sec za měsíc je pro mne absolutní póvl u quartzu). No a u některých hodinek se strefili až se třetím strojkem, který v záruce měníli. Kvůli tomu samému jsem nešel ani do Luminoxu a Traseru v quartzu, které by se mi jinak líbili.

Upraveno uživatelem Frostie
Odesláno

Díky za živý fotky. Hodinky vypadají dobře, pro mně vyhovují na 99% mých aktivit. Na to jedno procento mám ty Rangemany. Jen se mi potvrzuje moje obava, že opět budu naštvaný z té vteřinovky. Jak tu píše Frostie, měl jsem podobnou zkušenost s Trasery. Vteřinovka nelícovala, když byla celá minuta, byla buď půl sekundy před dvanáctkou, nebo půl sekundy za ní. Po celém obvody sedla na indexy náhodně tak někde mezi 15 - 30 minutami, jinak mimo. Navíc při přeskočení o sekundu byl v některých místech vidět takový jako záchvěv té ručky. Jako kdyby přeskočila o sekundu, maličko poskočila zpět a zase dopředu. Bylo mi řečeno z více stran, že je to normální u strojků, jako je Ronda. To stejné dělaly hodinky Swiss Military Hanowa se strojkem ISA. Podle mne je v tom strojku prostě taková vůle, že se to projeví až na pohybech té rafiky.

Před 14 dny jsem si honem pořídil aspoň tyhle: http://www.hodinky-365.cz/casio-lcw-m100dse-1a-x123118 I když nepřeskočila po rozbalení nějaká jiskra, tak musím uznat, že provedení je solidní. Navíc safír, solár a rádiem řízené, jen ta vodotěsnost 50 metrů je tak akorát na sprchování. Ale jinak strojku není co vytknout - naprosto přesné lícování, precizní chod...

Aby to nevypadalo, že nevím co chci - vím to přesně - Monstra v quartzu.... :-))))) Ale jelikož nejsou, tak hledám bytelné hodinky (kus železa prostě), na kovovém tahu, odolné, přesné. Na těch Wengerech se mi líbí i ta inzerovaná luneta, odolná proti poškrábání. Jen prostě mám nedůvěru k tomu strojku. Asi to prostě budu muset risknout.

Odesláno

Tak se obrat na Jiriho Stencka z Helveti, treba ti pomuze rozptylit obavy. Me ta vterinovka skace uplne normalne a po indexech, se stejnym krokem.

Na youtube jsou videa, i helveti.

Odesláno

Už si povídáme na našem chatu :) Snad obavy rozptýlím a vybereme i kus, které perfektně lícuje. 

Co se týče ceny, tak členové Chronomagu u nás mají slevu, takže se nebojte objednávat u nás (helveti.cz, hodinkywenger.cz) a o slevu si v objednávce říct :) 

Odesláno

Přesně tak, právě jsme to probrali... :-) Zkusím je najít naživo, měl by tu u nás být oficiální prodejce - chci je vidět naživo a jestli to bude k tomu, objednám... Ovšem teď mě tu nahlodává Frostie, že jestli chci srovnávat Casio kalibr 5161 s rondou 515, je to stejné, jako kdybych srovnával Lambo s trábošem... Takže teď fakt nevím... :-)))))

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...