Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Vlastně ty ceny nechápu :-(  Stačí na boku obyčejných PS 2 nějaké číslo začínající MW...... či znak letectva  a hodinky za nějakou tisícovku a něco se zhodnotí 8-10x ? To se to pak bastlí,když někdo nakoupil ciferníky v Parexu.

Upraveno uživatelem bohus76
  • Odpovědi 101
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Právě proto je na těch leteckej nejhodnotnější vlastně to dýnko, respektive jeho číslo a původnost. I z toho důvodu je dobrý udržovat ten seznam, kdyby někoho náhodou napadlo vyrábět dubly...

Odesláno

njn, jenže bez té osvěty by to možná některý lidi stálo víc a zmetci co tyto bastly vydávají za originál letecké si jen víc mastili kapsy. Myslím si, že prohlídnout si na aukru ukončené aukce s příhozy umí v této době snad každej a primky se tam prodávají tak často, že tyto dotazy je zbytečné pokládat. Navíc i těch skoro NOS tu proběhlo prodejním vláknem za poslední dobu taky dost. Stačí hledat a tady to zrovna nebylo tak těžký....

Odesláno

Předpokládám, že z těch cca 2500 nezmapovaných čísel bude hodně zlikvidovanejch, ale taky hodně v držení tehdejších uživatelů, kterým bude dnes něco mezi 55 - 70 lety, tak odhadem za 10 let by se mohlo objevovat víc kusů originálních v nabídce, potom to dost zbrzdí, ať již uložením do šuplíku, předáním dětem na hraní, vyhozením do popelnice, v nejlepším případě prodáním vetešníkům. Jinak co se dublování týká, zatím je největší počet nabídek v rovině nečíslovaných dýnek, dýnek s věnováním a tradičně Parexa, číslovaných kusů je v nabídce ročně málo (cca 5) a jejich cena je násobně vyšší a v době dnešních technologických možností by to mohlo někoho svádět k nepravostem.

Odesláno

Takže se asi můžeme shodnout, že říkat tady na požádání každému vetešníkovi za kolik má co prodat kolegům a známým není žádná osvěta. Vlastně pro to ani nemám název.

Odesláno

Předpokládám, že z těch cca 2500 nezmapovaných čísel bude hodně zlikvidovanejch, ale taky hodně v držení tehdejších uživatelů, kterým bude dnes něco mezi 55 - 70 lety, tak odhadem za 10 let by se mohlo objevovat víc kusů originálních v nabídce, potom to dost zbrzdí, ať již uložením do šuplíku, předáním dětem na hraní, vyhozením do popelnice, v nejlepším případě prodáním vetešníkům. Jinak co se dublování týká, zatím je největší počet nabídek v rovině nečíslovaných dýnek, dýnek s věnováním a tradičně Parexa, číslovaných kusů je v nabídce ročně málo (cca 5) a jejich cena je násobně vyšší a v době dnešních technologických možností by to mohlo někoho svádět k nepravostem.

...což je vlastně záhada protože pro civilní trh jich - pokud se pamatuju, možná se pletu- bylo uvolněno docela málo, ne? Měly by tedy být strašně vzácné a násobně dražší, tak alespoň po 40 kolíkách...

Odesláno

Takže se asi můžeme shodnout, že říkat tady na požádání každému vetešníkovi za kolik má co prodat kolegům a známým není žádná osvěta. Vlastně pro to ani nemám název.

Co takhle ,,KRAVINA" nebo ,,BLBOST" ?

Odesláno

...což je vlastně záhada protože pro civilní trh jich - pokud se pamatuju, možná se pletu- bylo uvolněno docela málo, ne? Měly by tedy být strašně vzácné a násobně dražší, tak alespoň po 40 kolíkách...

Oficiální znění z článku na stránkách Eltonu. Ale moc bych tomu nevěřil, neboť datum vzniku netrefili o šest let a číslovaných bylo taky víc.

V roce 1977 tak bylo vyrobeno celkem 3000ks, z toho 2500ks odebrala HTS. Přibližně 100ks se rozprodalo napřímo lidem, kteří o projektu věděli a zbylých cca 400ks se dostalo do prodeje prostřednictvím podniku Klenoty n.p. za cenu cca. 850,- Kč.

Hodinky nesly ve spodní části číselníku znak vojenského letectva.

Návštěvník
Odesláno

Mají tam víc chyb. Podle dochovaných cenovek a účtenek-prodejních dokladů, letecké automaty bez ev. čísla ve volném prodeji stály 670,- Kčs a nikoli 850,- kč.

Odesláno

Také by se mělo vzít v úvahu neurčité množství vyrobených náhradních ciferníků, které dnes posloužily jako základ pro stavbu dalších mnoha kusů hodinek.

Návštěvník
Odesláno

Original číselník je skoro k ničemu, pokud k němu nemáš bílé špičaté ručky s tmavozeleným vykrytím, armovací kroužek se zelenými body, upevňovací rámeček pro strojek, vysoké závitové víko a především pouzdro PS2 bez ostrých hran s leteckou odsazenou korunkou. Kdo chce koupit originál, veřejně dostupné informace si najde.

Odesláno

Pekna diskuze pani odbornici, na tento typ informaci preci podobny stranky jsou ne? Ja treba nejsem zadny prekupnik, nebastlim zadny "puvodni" hodinky z ruznych puvodnich a nepuvodnich dilu, mam rad stary veci a oznacil bych se za dlouhodobyho investora. Mel jsem obdobi kdy jsem do PRIMek nainvestoval behem par mesicu par set tisic protoze jsem mel dojem ze tady existuje presne takovahle komunita/nadsenci/trh jako jste vy a ta bude ceny drzet v mirne rostoucim trendu a tim padem kdyz nakoupim par peknych kousku co se jich vyrobilo omezene mnozstvi tak na tom neprodelam.. no evidentne jsem se trefil protoze podle toho co jsem se od vas prave dozvedel tak se mi to zhodnotilo za tech cca pet let uz o stovky procent, takze kdybych se nahodou az pujdu do duchodu rozhodl to vyprodat tak kam se na to hrabe penzijni pripojisteni :-) Krome hodinek jsem nakupoval i jiny vintage zalezitosti (treba motorky) a nepamatuju si ze bych nekdy zaznamenal ztratu.. i kdyz teda jen teoretickou protoze jak jsem psal nic zatim neprodavam. Takze jen doufam ze vam to zapaleni vydrzi a tim padem nezmizi z trhu dlouhodoba likvidita :-) A jestli vas neurazim jeste jednim dotazem (je mi jasny ze je na to nekde  tady nejaky vlakno a ze bych moh koukat na aukro do poslednich aukci atd atd :-), ale zeptam se primo - chybi mi v te male sbirce Prim Orlik a nekdo mi je nedavno nabizel udajne zachovale za 50 tis, je to OK cena? Je to asi rok co mi jeden hodinar rikal ze to byl vlastne nepovedeny model hodinek, armada je nikdy neodebrala protoze neprosly zkusebnimi testy, tvrdil ze to vi od sveho otce ktery byl primo v te vyberove armadni komisi.. proste vojaci (byla to tusim ta specialni 601. jednotka) je nechteli protoze kvalitativne nesplnovaly jejich pozadavky. Ale kdyz vidim jaky je okolo nich permanentne povyk tak tipuju ze si dlouhodobe taky cenu udrzi.. jakekoliv vase reakce vitany a predem diky :-) 

Odesláno

Neee, fakt nejsi překupník. Jsi registrován na Chronomagu 10.10.2009 a máš 4 příspěvky. Podle Tvého dotazu a dalších blbin okolo Orlíků soudím, že primkám rozumíš, asi jako koza hvězdám. Přesto jsi podle vlastních slov ..... do PRIMek nainvestoval behem par mesicu par set tisic .... Je přece úplně jedno v jakém časovém horizontu je hodláš dál prodat. Jak sám říkáš, ..... jen doufam ze vam to zapaleni vydrzi a tim padem nezmizi z trhu dlouhodoba likvidita ....

Jsi překupník a s Orlíkama si poraď sám.

Návštěvník
Odesláno

Rolleiflex:

Ahoj, kdybys do sbírky nebral ty nepovedné armádní Orlíky za 50 tis., předej mi přes SZ kontakt na jejich majitele a já už se ním nějak domluvím. Děkuji.

Odesláno

Rolleiflex:

Ahoj, kdybys do sbírky nebral ty nepovedné armádní Orlíky za 50 tis., předej mi přes SZ kontakt na jejich majitele a já už se ním nějak domluvím. Děkuji.

Dám šedesát  :lol2:

Odesláno

Říkat tady každému nově příchozímu na požádání maximální ceny, to je taky osvěta?

Ono obecně diskutovat se tu moc nenosí, nováček se většinou pošle doprdele, protože se blbě ptá, nepohodlný příspěvky se smažou a pro jistotu se to omluví nepsanejma pravidlama...
Odesláno

chybi mi v te male sbirce Prim Orlik ? Je to asi rok co mi jeden hodinar rikal ze to byl vlastne nepovedeny model hodinek, armada je nikdy neodebrala protoze neprosly zkusebnimi testy, tvrdil ze to vi od sveho otce ktery byl primo v te vyberove armadni komisi.. proste vojaci (byla to tusim ta specialni 601. jednotka) je nechteli protoze kvalitativne nesplnovaly jejich pozadavky.

Dám šedesát  :lol2:

Když neprošly testama a nesplňovaly požadavky armády, tak bych za ty hodinky nedal ani 25K. Vždyť je to tedy vlastně zmetek.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...