blackhead Odesláno 17. října 2016 Nahlásit Odesláno 17. října 2016 Pro nekoho muze byt zasadni ze plyn je o dost nebezpecnejsi - naposledy zde http://zpravy.idnes.cz/vybuch-plynu-kladno-dum-obet-dg7-/krimi.aspx?c=A161013_062424_krimi_bur, takze i pres o malo vyssi naklady je mi sympatictejsi elektrina.
M3maniac Odesláno 17. října 2016 Nahlásit Odesláno 17. října 2016 Tak dej pozor, aby ti někdo nehodil fén do vany
blackhead Odesláno 17. října 2016 Nahlásit Odesláno 17. října 2016 Tak to si davam, vzdycky kdyz si zena zehli vlasy a ja ve vane tak ji vyhanim Tak dej pozor, aby ti někdo nehodil fén do vany
cali Odesláno 17. října 2016 Nahlásit Odesláno 17. října 2016 Mam elektriku, je to drahe jak <> ale nic lepsie sa minuly rok pred zimou nestihlo. Teraz sa chystam zprevadzkovat uhlie + aku nadrze uvidime.
M3maniac Odesláno 17. října 2016 Nahlásit Odesláno 17. října 2016 ty nebezpečnej plyne , nebezpečí kouká všude kde se pohneš... jdeš po chodníku, kolem jede véjtřaska, upadne ji kolo a jseš tuhej
sibirnaya Odesláno 17. října 2016 Nahlásit Odesláno 17. října 2016 mam prizemni dum 160m2 + garaz, velky vokna na jih, maly na sever, postaveno z porothermu a zatepleno 15-18cm polystyrenu, elektricky podlahovy topeni, v koupelnach elektricky zebriky, v garazi 3kW primotop, 200l 6kW bojler na teplou vodu. v zime mam spotrebu 70kWh za den, v extra zime az 100, v lete 25-30-bojler a bazen cerpadlo a solonizace, ty jedou furt. rocne platim ca 50t, podle me je to v norme. plyn je na ulici, ale ja ho nechtel, nemam ho rad.
Lukyn77 Odesláno 18. října 2016 Nahlásit Odesláno 18. října 2016 (upraveno) Doplním dlouhodobý průměr pro porovnání (vytápění + TUV). První rok denní odečty, druhý rok a dále už jen týdenní, teď už na to dlabu. Bylo to dobré pro vyladění provozu.- bez krbovek: 50 KW (extr. max. 70 kW) ... to ovšem bylo pouze na začátku, než sme rozjeli kamna a naučili se dům "provozovat"- standardní provoz s krbovkama: 25-30 kW (max. 50 kW při etremnich mrazech, kdy týden bylo -25°C)Roční spotřeba komplet elektřiny (+/-) 7 MW Postupně jsem se dostal k tomu, že například podlahové vytápění řídím pouze od čidla v podlaze, ne v kombinaci se vzduchem. V obýváku a kuchyni jsem zrušil časové programy a jedeme na konstantní teplotu, protože na komfort dotápíme krbovkama. Podotýkám, že nemáme akumulační podlahové vytápění, ale rohože pod dlažbou. Upraveno 18. října 2016 uživatelem Lukyn63
M3maniac Odesláno 18. října 2016 Nahlásit Odesláno 18. října 2016 Podlahovku jedu stejně a ikdyž jsem měl ted asi tři dny kotel puštěný na minimum a do podlahy šla voda jen 25 stupňů v baráku horko jak prase, kotel jsem dnes vypnul......
VasekN Odesláno 18. října 2016 Nahlásit Odesláno 18. října 2016 Podlahovku jedu stejně a ikdyž jsem měl ted asi tři dny kotel puštěný na minimum a do podlahy šla voda jen 25 stupňů v baráku horko jak prase, kotel jsem dnes vypnul......A co nějaký chytrý termostat co to bude vypínat sám? :-)
M3maniac Odesláno 18. října 2016 Nahlásit Odesláno 18. října 2016 No zatím jsem se k tomu nedokopal jde o to, že pokud jsou teploty jako nyní, není třeba topit a ikdyž jede kotel na minimum je doma horko. Většinou to řeším večer dvěma polínky do krbu, ale i na ně je zatím brzy až na dvě noci co bylo chladněji. Jakmile přijdou teploty kdy bude třeba topit nadstavím to naprudko na 28 do vody. Změnu udělám asi za 2 vteřiny na kotli pokud nastane výraznej výkyv teploty.
Vítek75 Odesláno 16. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2016 U mě zvítězil plyn. 980 m3/rok, barák cca 150 m2 s elektrikou a vodou se dostanu na 24 tisíc/rok. Je pravdou, že topení sepíná v týdnu až v 17:00. Z práce se domů stejně dostanem později. A tepelná pohoda je u nás 22. :-)
Ondrej71 Odesláno 16. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2016 Dŕevostavba na patro, el. přimotopy - které použiju tak 1x ročně, v chodbě a koupelnách podlahové topení které používáme časteji. A krbová vložka s rozvody vzduchu - topíme jenom v ní, bukové dřevo, kolik spálíme nevim, ale moc ne
pavel23 Odesláno 16. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2016 Mám barák 120m2, všude podlahovka , jeden žebřík v koupelně, kotel na plyn s ohřevem vody a integrovaným 60l zásobníkem . Nevím přesně kolem 1000m3 celkem platím 23 tis. Myslím, že to jde, ale když vidím kolik v tom je za dodávku, hodiny a sečtu to s elektrikou celkem 43tis. Tak bych šel dnes jen do elektrického topení. Jak píšu jedny hodiny , jedna dodávka, žádná revize plynového kotle, odtahu spalin atd. A to nemám barák zateplený jen 44cm superterm.
Kristian.nov Odesláno 17. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 17. listopadu 2016 Kluci jak řešíte optimální vlhkost?Mám novostavbu z Porothermu 44 bez zateplení, vodní podlahovku a vlhkost furt kolem 30%, jde ji zvýšit větráním, nebo mě pomůže jedině zvlhčovač nebo mokrej hadr?
sibirnaya Odesláno 17. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 17. listopadu 2016 ja jsem resil vlhkost jenom u anhydritu, aby se dala lejt sterka, jinak vubec..
bladerunner Odesláno 17. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 17. listopadu 2016 nízka relatívna vlhkosť vo vykurovacom období je zvyčajne signálom netesného domu - zvonka ti príde síce vzduch, ktorého relatívna vlhkosť je vysoká, ale je studený, po zohriatí relatívna vlhkosť padá prudko dole. A keď toho vzduchu prichádza a odchádza veľa /zrejme nedostatočne tesný dom príp. veľa vetráš ;-) / potom ti relatívna vlhkosť klesá na také nízke hodnoty.Riešenie -utesniť netesnosti, zvhčovať vzduch.Najhoršie bude, keď bude vonku -20 stC a fúkať vietor
Kristian.nov Odesláno 17. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 17. listopadu 2016 Aha to by mohlo být ono... já u všech oken mám úmyslně nedotahlé kličky aby nebyl barák tak utěsněnej... dovřu to do plna a uvidíme:-)Díky
tommas4 Odesláno 17. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 17. listopadu 2016 nízka relatívna vlhkosť vo vykurovacom období je zvyčajne signálom netesného domu - zvonka ti príde síce vzduch, ktorého relatívna vlhkosť je vysoká, ale je studený, po zohriatí relatívna vlhkosť padá prudko dole. A keď toho vzduchu prichádza a odchádza veľa /zrejme nedostatočne tesný dom príp. veľa vetráš ;-) / potom ti relatívna vlhkosť klesá na také nízke hodnoty.Riešenie -utesniť netesnosti, zvhčovať vzduch.Najhoršie bude, keď bude vonku -20 stC a fúkať vietor Tomu moc nerozumím, když mi přijde do baráku vzduch dejme tomu s 75% vlhkosti a o teplotě mínus pět,po jeho ohřátí spadne vlhkost třeba na 30%? Kam ta vlhkost zmizí když ještě přidávám vlhkost běžným provozemdomácnosti jako vařením, praním, kytky, zvířata, lidi?
ivan_989 Odesláno 17. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 17. listopadu 2016 Aha to by mohlo být ono... já u všech oken mám úmyslně nedotahlé kličky aby nebyl barák tak utěsněnej... dovřu to do plna a uvidíme:-)DíkyJak utesneny ? Ved pises ze ho nemas zatepleny, extra utesneny asi typ padom nie je. Ja byvam v poroterme 40ke a este na to islo zateplenie 8cm eps Openreflect a je to tak akurat, vlhkost momentalne 47%. Dlho som vahal ci zateplit alebo ne. A som stastny jak blcha ze nakoniec som zateplil, oplatilo sa. Tepelny komfort je super a ziadne plesne, probĺemy s vlhkostou a pod. sa nekonaju.
bladerunner Odesláno 17. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 17. listopadu 2016 Tomu moc nerozumím, když mi přijde do baráku vzduch dejme tomu s 75% vlhkosti a o teplotě mínus pět,po jeho ohřátí spadne vlhkost třeba na 30%? Kam ta vlhkost zmizí když ještě přidávám vlhkost běžným provozemdomácnosti jako vařením, praním, kytky, zvířata, lidi?hint - absolutna vs. relatívna vlhkosť a vzťah ku teplote, rosný bod,...myslím, že už som to vysvetlil v predchádzajúcom príspevku- ohriatím vzduchu klesá jeho relatívna vlhkosť /aj keď množstvo vody = absolútna vlhkosť sa nemení/ teplejší vzduch je schopný pojať väčšie množstvo vody.opačný efekt- teplý vzduch keď sa prudko ochladí, vyzráža sa vlhkosť.presné čísla neviem, ale určite sa dá dohľadať na nete.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se