Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• po 2 týdnech...
Odesláno

Ja som sa k Rolexom nedostal🤦🏻‍♂️Submarine date. Ale zvolil som novy model Omega Speedmaster Monnwatch 3861 zafir. A popravde nelutujem. Mozno za par rokov sa dostanem k Rolex, ale momentalne radost Mony robia. Nedokazem sa prestat na ne pozerat😄Niesu napadne ako Tagy Ci Breitling. Skor overena klasika. Mozno som zostarol,kedze vzdy som bol vystredny a napadny😃Skor by som povedal, ze aj toto forum mi viac oci otvorilo. Preto som sa tak rozhodol. Ked zadate top 10 ikonicke hodinky sveta tak prave moje sa tam nachadzaju. A z toho mam celkom radost, ze vlastnik kusok historie a nie len kus zeleza. Ako by som to skor nazval- hodinky maju svoju dusu😊

• po 3 týdnech...
  • po měsících...
Odesláno
V 28. 9. 2021 v 16:35, jamikadze napsal:

Ja som sa k Rolexom nedostal🤦🏻‍♂️Submarine date. Ale zvolil som novy model Omega Speedmaster Monnwatch 3861 zafir. A popravde nelutujem. Mozno za par rokov sa dostanem k Rolex, ale momentalne radost Mony robia. Nedokazem sa prestat na ne pozerat😄Niesu napadne ako Tagy Ci Breitling. Skor overena klasika. Mozno som zostarol,kedze vzdy som bol vystredny a napadny😃Skor by som povedal, ze aj toto forum mi viac oci otvorilo. Preto som sa tak rozhodol. Ked zadate top 10 ikonicke hodinky sveta tak prave moje sa tam nachadzaju. A z toho mam celkom radost, ze vlastnik kusok historie a nie len kus zeleza. Ako by som to skor nazval- hodinky maju svoju dusu😊

krásně napsaný, mě to k nim jednu dobu strašně táhlo, teď teda uvažuju spíš o black bay chrono, ale moony toho maj do sebe hodně!

• po měsíci...
Odesláno

@tomnovak Na správné hodinky není nikdy pozdě, i když už to nebudou ty "první". Troufnu si tvrdit, že spousta z nás měla svého kostlivce ve skříni v podobě nějaké fashion značky, já např. quartz Q&Q, pár kousků z vietnamské tržnice, ani nevím, kde je všem těm "pokladům" konec. 

Odesláno
před 3 hodinami, tombas napsal:

@tomnovak Na správné hodinky není nikdy pozdě, i když už to nebudou ty "první". Troufnu si tvrdit, že spousta z nás měla svého kostlivce ve skříni v podobě nějaké fashion značky, já např. quartz Q&Q, pár kousků z vietnamské tržnice, ani nevím, kde je všem těm "pokladům" konec. 

U mě to byly kupodivu nějaké Casio Beside, pak přišla smršť Seiko 😄

• po 5 týdnech...
Odesláno
V 17. 3. 2022 v 12:43, tombas napsal:

Jo, Q&Q jsem měl taky, to mi bylo asi 15 a dostal jsem je a docela se mi líbily, což byl asi jedinej faktor, kterej jsem bral v úvahu, potom jsem za těžce vydělaný prachy z brigády pořídil levý Breitlingy 😀 Budiž mi přičteno ke cti, že jsem vůbec netušil, že je to něčí klon, značky nějak nejsou moje hobby a kupoval jsem zase očima, za tenkrát celkem krvavejch 3500....  Pak mi někdo řekl, co je to zač a odložil jsem je.... Možná ještě někde budou, bylo by zajímavý se mrknout, jak vypadají po 25 letech

• po měsících...
Odesláno

Ahoj všem, Jacob to napsal krásně, ale koukám, že se diskuse zvrhnula z moje první hodinky do moje první "pořádný rakety". Já jsem teda začal s natahovacíma PRIM Sport II...doteď si pamatuju, jak jsem viděl jedničky za výlohou u Národního v hodinářství a šel se zeptat hodináře, jestli by ty "starší" sportky nebyly levný, že se mi líbí. Pan hodinář si málem rozbil lupu, jak vyvalil oči. 

Každopádně, když jsem se naučil procházet dveřma bez výměny sklíček (teda jako jedno to stálno, no) šel jsem do Steinů, Stowa a recentně Breitle. 

Tak nějak si akorát říkám...jak děláte, že se je pak nebojíte nosit. Vždycky mi trvá, než se uklidním s tím, že kdyby se na nich něco...

Teda nedávno mi přišel návrh z Hodinkee na pojištění hodinek, ale říkal jsem si, že za pojišění ročne bych asi měl jedny Seika na demolici (která by neproběhla, protože jsem měkej).

Pěkný den všem, 

Jakub 

Odesláno

Dobrý den všem,

Poprosil bych Vás, o radu, protože začínám být zoufalý.  Vybírám pro sebe první “lepší hodinky“ v ceně do 30 tisíc.  Už měsíce čtu recenze a koukám na videa, ale je toho tolik, že mi z toho jde hlava kolem.

Myslím, že nemám nikterak přemrštěné požadavky, ale jsem limitován tenkým zápěstím (15,5 cm).

Chtěl bych hodinky splňující následující požadavky:

Určení – all around

Automat, Eco-drive etc.  Nechci čistě quartz.

Dobrá lumi, aby byly čitelné i v noci.

Vodotěsnost 200 m (plavání, šnorchlování)  Asi by stačilo i 100 m.

Safír

Day/date by bylo fajn, ale day není podmínka.

Kyklop – není podmínka.

Hodně se mi líbí třeba Tissot Seastar 2000, ale jsou moc velké. 

Líbí se mi když se vteřinová ručička posunuje plynule, ne po celých vteřinách.  Spring drive od Seika by byla fantazie, ale tam jsme cenově úplně jinde.

Ještě bych dodal, že chci nové hodinky.  Ne bazarové.

Na sport mám Fenixy a na práci kolem domu G-Shocky. 

Byl bych moc rád, kdyby mi někdo doporučil nějaké osvědčené hodinky, které něco vydrží a bude se na ně radost dívat.

Děkuji Jirka

Odesláno

Ahoj,

zkusil bych se podívat po nějakých Wardech.

Potápky ve velikosti 38 mm by mohly na malé zápěstí sednou pěkně - C60 Trident Pro 300, případně C60 Trident Pro 600.

Případně C63 Sealander Automatic v 36mm.

https://www.christopherward.com/home

Jen je problém, že si je před koupí nevyzkoušíš na ruce. Ale není problém s vrácením.

A ještě mívají během roku různé slevy a výprodeje.

Odesláno

Ahoj,

děkuji za tip.  Nakonec jsem právě objednal Monstra SRPH75K1.  Co jsem koukal tak mají srovnatelné rozměry jako SKX, které jsem dřív nosil tak snad padnou dobře. 

Strašně se na ně těším. 🙂  Mějte se fajn.

• po 3 týdnech...
  • po měsíci...
Odesláno
V 31. 10. 2022 v 10:16, salámek napsal:

Určení – all around

Automat, Eco-drive etc.  Nechci čistě quartz.

Dobrá lumi, aby byly čitelné i v noci.

Vodotěsnost 200 m (plavání, šnorchlování)  Asi by stačilo i 100 m.

Safír

Day/date by bylo fajn, ale day není podmínka.

Kyklop – není podmínka.

Seiko Alpinist

Odesláno

Prosím o radu na můj asi hloupý dotaz. Chci si koupit své první automatické hodinky. A proto by mě zajímalo, zda automatickým hodinkám může nějak uškodit,  když budou třeba měsíc ležet v šuplíku. Chtěl bych je kombinovat se smartwatch, tedy pouze v případě, že budu na kole. Děkuji za rady...

Odesláno

Zdravím vás, prosím o doporučení hodinek. Chtěl bych kovové tělo o tah. Nějak odolné sklíčko proti poškrábání (budou to hodinky na každodenní nošení i v práci). Rád bych aby měli datumovku, den v týdnu může být. Jednoduché čisté tvary nic extravagantního. Zaujali mě některé modely Seiko 5, ale vyloženě se mi nelíbí korunka jinde než na 3 hodině. Otočnou lunetu nevyuziji, ale když bude něco decentniho nevadí. Klidně mohou být na baterie. Rád bych aby nebyly z Číny 🙂 dá se něco takového sehnat? V hodinkách se vůbec nevyznám 🙂

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...