eklektik Odesláno 30. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2015 Zdravím všechny!Konečně jsem se dostal k tomu napsat něco málo ke svým prvním mechanickým hodinkám, které se ke mně dostaly před Vánoci. Během poměrně dlouhého hledání ?těch pravých? jsem narazil na do té doby pro mě neznámou značku Zodiac. Jedná se o firmu se zajímavou historií založenou v roce 1882 ve Švýcarsku, kterou po jejím úpadku koncem 20. století koupil v r. 2001 Fossil. Zodiac pak vrátil na trh některé své historicky oblíbené modely včetně letošní řady Sea Wolf, která je poctou stejnojmenných hodinek vyráběných od 50. let. První Sea Wolf byl představen v r. 1953 na veletrhu v Basileji spolu s mnohem slavnějšími Blancpain Fifty Fathoms jako prvními potápkami určenými pro širokou veřejnost (o rok dříve než Rolex Submariner). Nový Sea Wolf je tedy poctou původnímu modelu.http://www.zodiacwatches.com/en_US/shop/collections_watches/heritage/super_sea_wolf_53_skin/super_sea_wolf_53_skin-ZO9201P.html?imagePath=ZO9201 Pár základních dat: Case Size: 39 mmCase Thickness: 13 mmLug Width: 20 mmWater Resistant: 20 ATMLug to lug: 48 mmCrystal: Double dome sapphire with AR coatingMovement: STP 1-11 (26 jewel, Swiss made, 28.8K bph, 44 hour power reserve) Vzhledem k obvodu mého zápěstí (něco málo přes 16 cm) jsem vybíral velikost pouzdra kolem 40 mm. Sea Wolf má 39 mm a vzhledem k poměrně dlouhým a lehce zahnutým nožičkám velmi dobře sedí na zápěstí. Tah jubilee je pohodlný, kombinace matu a lesku. Jen spona mi ze začátku moc radosti neudělala. Zavírání je dost zvláštní, ale během dvou dní jsem si zvykl a nyní již zapnu poslepu během několika vteřin. Výhodou spony je její nízká výška, takže netlačí při položení ruky na stůl a další věc, která se mi dost líbí je, že má natahovací pružinku, takže se může na zápěstí rozpínat (jen doufám, že se časem nevytahá).Zespodu je průhled na strojek STP 1-11, což je v podstatě klon ETA 2824. Přesnost je zatím ucházející, denně cca 7 vteřin do plusu. Tady je hezká uživatelská recenze: http://forums.watchuseek.com/f71/review-new-zodiac-heritage-seawolf-2087354.html Celková kvalita zpracování mi jako laikovi přijde velmi dobrá, takže prozatím naprostá spokojenost s koupí. Tady je pár obrázků (bohužel jen z mobilu)První wrist shot s cukrovím: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Pro porovnání původní model (foto z internetu). Homage verze tedy zůstala poměrně věrná předloze, včetně obrácené třicítky na lunetě: Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiribartl Odesláno 30. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2015 Myslim, ze unikat fora. Kde jen uz jsem ty trojuhelnikove indexy jen videl? Prihod fotku te spony a pak, jak je na tom lumi. Jinak na velikost pouzdra se da zvyknout i u vetsi ruky (vlastvi zkusenost), hlavne v zimnim obdobi je to parada. Pekne hodinky - gratuluji k vyberu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daemonultimate Odesláno 30. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2015 ... Kde jen uz jsem ty trojuhelnikove indexy jen videl? ... Eterna? Gratulace k hodinkám, škoda, že se víc neorientují i na Evropu, kde jsi kupoval? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Miroslávek Odesláno 30. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2015 Mě se líbí, gratuluji a taky by mě zajímalo, kdes je pořídil ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vraby Odesláno 30. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2015 (upraveno) Podle mě dobrý výběr,pěkné.Trochu větší,ale košile to doladí. Upraveno 30. prosince 2015 uživatelem vraby Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiribartl Odesláno 30. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2015 Jak jsem byl kdysi upozornen, trojuhelnikove indexy nejen Eterna. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 30. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2015 Eterna trojúhelníky použila myslím v roc 1958. Tyhle původní Zodiac jsou snem mnoha sběratelů hodinek. Přestože Fossil je fashion band a jeho vlastnictví Zodiacu mi vadilo, tak tenhle kousek je parádní počin.Klasický design, dobrý strojek a univerzální použití. IMHO volba, ke které lze jen gratulovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník km.kmk Odesláno 30. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2015 (upraveno) Uuuuplne mi při vzpomínce na stejnojmenný film a knížku naskakuje husí kuze... jsou super, gratuluji...edit: taky ti je dala maminka ? :-)) Upraveno 30. prosince 2015 uživatelem km.kmk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roman-ZA Odesláno 30. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2015 Mas ich velmi pekne, nedaj si vziat radost Zodiac mal tie indexy skor ako ETERNA, to len pre info Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stosi Odesláno 30. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2015 Krásné hodinky, gratuluji Ruka menší, ale super na ní vidět sea wolfy, než přerostlé fashion značky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eklektik Odesláno 30. prosince 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2015 Promiň za ranní upřímnost, ale jsou hrozně šeredný a na tvoji ruku velký.Kupoval jsi nový nebo z druhý ruky? Upřímnost se cení Mně osobně se dost líbí. K té velikosti bych řekl, že v reálu mi to tak hrozné nepřijde, spíš že bych zvládl i větší . Myslím, že fotky to trochu zkreslují. Asi to dělají i ty delší nožičky. Sice mám úzké zápěstí, ale měřím 190 cm s celkem sportovní postavou, takže jsem chtěl na ruku něco viditelného. Aby to mělo "presence"V náhlém pomatení smyslů jsem si objednal ještě Ball Fireman Racer 40 mm a tam už se trochu bojím Hodinky jsem kupoval nové přes Amazon. V Evropě se mi je sehnat nepodařilo a žádný z US e-shopů, kde jsem je našel, do ČR neposílal. Mám ale přátele, kteří žijí ve Státech, takže jsem si je objednal k nim a na Vánoce mi je přivezli. Nemusel jsem tedy alespoň danit. Lumi obstojná, po osmi hodinách v dost tmavé místnosti je ráno celkem v pohodě viditelná. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Uuuuplne mi při vzpomínce na stejnojmenný film a knížku naskakuje husí kuze... jsou super, gratuluji...edit: taky ti je dala maminka ? :-)) Film jsem neviděl, budu muset napravit. Kniha super, zkusím ji někde vyštrachat. Jo a nadělil jsem si je sám Včera jsem si ještě hrál s NATO strapy. Zvlášť na tom černém mě dost baví... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 30. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2015 Trojúhelníčky s čísílky měl nejen Zodiac a Eterna, ale i vintage Ollech & Wajs, West End Watch, Titan, Helbros, Doyle, Ostara ... bez čísel Blancpain, Gama, Waltham... a kdoví kdo ještě. Gratuluji k povedené reinkarnaci kultovního modelu. Velikost stejná jako u Igenů, tvar pouzdra a nožek taky podobný - komu se Igeny dobře nosí, pro toho jsou Sea Wolfy jako d?lané. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roman-ZA Odesláno 30. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2015 Mne sa pacia na tom pruhovanom strape Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Povidláček Odesláno 30. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2015 Mně se teda líbí moc. Těm trojúhelníkům na hodinkách přicházím poslední dobou dost na chuť. A ta lumi vypadá mazaně! Gratuluju a těším se na další fotky s řemeny a tak. Odesláno z mého GT-I8200N pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník maxipesfik Odesláno 30. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2015 Parádní! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kupko Odesláno 30. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2015 Moc pekne hodinky tak at delaji radost :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eklektik Odesláno 30. prosince 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2015 Díky všem. Tady ještě ta spona... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tano Odesláno 30. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2015 Jako majitel a fanda trojuhelniku Ti gratuluji k velice paradnim hodinkam. Svebytne a v zaplave mainstremu vycuhujici z rady, palec nahoru. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toblin Odesláno 30. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2015 Velmi jednoduche a velmi pekne hodinky.Jen mi nesedi to napojeni tahu na pouzdro, z nozkami to nekoresponduje.Krom nato jim to bude moc sluset na kuzi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
villain83 Odesláno 31. prosince 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. prosince 2015 Moc pekny hodinky,jen si mohli odpustit pruhled. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se