Přejít na obsah

Zodiac Sea Wolf 53 Skin (ZO9021)

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 45
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uuuuplne mi při vzpomínce na stejnojmenný film a knížku naskakuje husí kuze... jsou super, gratuluji...

edit: taky ti je dala maminka ? :-))

Tak jsem našel...

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tyjo, až teď jsem to zaznamenal. Na tyhle hodinky myslim už od tý doby, co jsem viděl první katalogový fotky. Podle mě fakt supr hodinky, splňujou smad všechno, co mám rád. Gratuluju a tiše závidim. :)

A klasicky, kdybys je náhodou chtěl někdy poslat dál, vzpomeň si na mě. :D

Odkaz ke komentáři

Tyjo, až teď jsem to zaznamenal. Na tyhle hodinky myslim už od tý doby, co jsem viděl první katalogový fotky. Podle mě fakt supr hodinky, splňujou smad všechno, co mám rád. Gratuluju a tiše závidim. :)

A klasicky, kdybys je náhodou chtěl někdy poslat dál, vzpomeň si na mě. :D

Diky. Ja mam na oplatku vyhlidle ty Tve Tridenty z prodejniho vlakna

Moc se mi libi, i velikost je akorat pro me, ale troje hodinky uz by bylo na me moc...

Odkaz ke komentáři

Ty brdo, ty rucky, jak plavou:). To je husty a ta vterinovka nema chybu.

Odkaz ke komentáři

• po 4 týdnech...

Krásné hodinky gratuluji! Jedny z mých vysněných. K naprosté dokonalosti bych jim dopřál

dýnko bez průhledu, logo na korunce a vrtaný nožky.

Tak hlavně pilně foť a dávej to sem, ať se můžeme kochat. :D

Odkaz ke komentáři

Upřímnost se cení :) Mně osobně se dost líbí. K té velikosti bych řekl, že v reálu mi to tak hrozné nepřijde, spíš že bych zvládl i větší :cool02: . Myslím, že fotky to trochu zkreslují. Asi to dělají i ty delší nožičky. Sice mám úzké zápěstí, ale měřím 190 cm s celkem sportovní postavou, takže jsem chtěl na ruku něco viditelného. Aby to mělo "presence"

V náhlém pomatení smyslů jsem si objednal ještě Ball Fireman Racer 40 mm a tam už se trochu bojím :)

Jako zastánce firmy Zodiac také  něco přihodím. Původní model je naprosto kultovní, nějaké ty kecy co ty trojúhelníky připomínají (že by eterna) jsou podle mě mimo. Už se to tu řešilo a tuším, že výsledek byl ten, že Zodiac měl ony indexy 5 let před Eternou....

K samotným hodinkám, celkově jsou moc hezké. Drží se původních, to se mi líbí. Konečně používají zase švýcarské strojky a ne ty jejich poločínské klony. Jenom dvě věci....

1) luneta - připadá mi taková umělá, zbytečně "ocucaná", zaoblená....

2) jak dlouhé máš nožičky netuším, na fotce to není vidět :-))), ale velikost 48 mm je opravdu zbytečná. Nechápu proč to tak přehnali. Kdyby ubrali tak 1/2 cm, bylo by to lepší 43 je max. Navíc tady je ta velikost zbytečná, v poměru k velikosti strojku. Ještě beru pilotky s unitasem, ten je obří....

Holt nynější móda, čím větší budík na ruku, tím větší frajer....  a nemyslím to proti tobě. Prostě je to dnešní móda. Navíc můžeš být i sportovně založený a vysoký, ale hubené zápěstí a zase to pak vypadá jako budík na ruce. Já mám třeba 43 cm přes biceps, ale zápěstí jen 19.... takže taky hubené. Pro mě tedy ideální velikost 38 - 41 mm

Ještě bych se zeptal na cenu a případné DPH a Clo. Dík

Upraveno uživatelem Delawer
Odkaz ke komentáři

Jako zastánce firmy Zodiac také  něco přihodím. Původní model je naprosto kultovní, nějaké ty kecy co ty trojúhelníky připomínají (že by eterna) jsou podle mě mimo. Už se to tu řešilo a tuším, že výsledek byl ten, že Zodiac měl ony indexy 5 let před Eternou....

K samotným hodinkám, celkově jsou moc hezké. Drží se původních, to se mi líbí. Konečně používají zase švýcarské strojky a ne ty jejich poločínské klony. Jenom dvě věci....

1) luneta - připadá mi taková umělá, zbytečně "ocucaná", zaoblená....

2) jak dlouhé máš nožičky netuším, na fotce to není vidět :-))), ale velikost 48 mm je opravdu zbytečná. Nechápu proč to tak přehnali. Kdyby ubrali tak 1/2 cm, bylo by to lepší 43 je max. Navíc tady je ta velikost zbytečná, v poměru k velikosti strojku. Ještě beru pilotky s unitasem, ten je obří....

Holt nynější móda, čím větší budík na ruku, tím větší frajer....  a nemyslím to proti tobě. Prostě je to dnešní móda. Navíc můžeš být i sportovně založený a vysoký, ale hubené zápěstí a zase to pak vypadá jako budík na ruce. Já mám třeba 43 cm přes biceps, ale zápěstí jen 19.... takže taky hubené. Pro mě tedy ideální velikost 38 - 41 mm

Ještě bych se zeptal na cenu a případné DPH a Clo. Dík

Pokud se nepletu mají průměr 39mm. Těch 48mm je rozměr lug to lug.

Upraveno uživatelem t.p
Odkaz ke komentáři

Delawere, žádný kecy tu nikdo nevedl, doufám, že Ti to je jasný, když si příspěvek Jiribartla a muj přečteš, šlo puze o to co připomínají. Kecáš akorát Ty, zastánče, s průměrem hodinek.

Nemusíš se hned rozčilovat nebo urážet ;-), není to nic pro boj. Ta diskuze Zodiac vs. Eterna se tu už vedla a docela ostře. Já už jsem chytlavý na podobné věci co připomíná co, nebo co kopíruje co. U Rolex sub. je to ještě horší, tam vlastně všechny potápky jsou alá Rolex :-) 

Velikost je moje chyba, už jsem si všiml, že to je jen 39 mm. Na ruce vypadaly větší, proto jsem si fixnul ten rozměr 48mm. Tím, že mají 39 mm jsou to parádní hodinky, jen bych ještě trochu "zostřil" tu lunetu, opravdu mi připadá zbytečně oblá....

Zastánce průměrných velikostí hodinek opravdu jsem, 50 mm budíky na ruce mi opravdu vadí :-)

Odkaz ke komentáři

Zajímavé hodinky. Povedené reinkarnace původního modelu. Na mne by asi byly veliké, zejména tím tvarem nožek. Chápu tvé připomínky ke sponě, ale věřím, že půjde jen o zvyk. Jinak na tom pruhovaném nato strapu jim to také sluší. Ať slouží a dělají ti dlouho radost.

Edit: a jak tu už někdo uváděl, je to příjemné hodinkové osvěžení kolekce zdejších uživatelů. Díky takovým počinům tu nebude nuda :-) 

Upraveno uživatelem HondzaX
Odkaz ke komentáři

Nemusíš se hned rozčilovat nebo urážet ;-), není to nic pro boj. Ta diskuze Zodiac vs. Eterna se tu už vedla a docela ostře. Já už jsem chytlavý na podobné věci co připomíná co, nebo co kopíruje co.

Ostre se nevedla, pokud muzes tak to doloz. Jinak Eterna ma tyto trojuhelniky od r. 1947, ju? Jinak se mi Zodiac libi. Debata Zodiac vs Eterna je zbytecna, to ale asi chapes.

Odkaz ke komentáři

Ostre se nevedla, pokud muzes tak to doloz. Jinak Eterna ma tyto trojuhelniky od r. 1947, ju? Jinak se mi Zodiac libi. Debata Zodiac vs Eterna je zbytecna, to ale asi chapes.

Čekal jsem za jak dlouho se ozveš :-)), ta diskuze byla tvoje ;-) -http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/81569-zodiac-sea-wolf-2015-collections/page-2?hl=zodiac

Jen mě zajímá, kde jsi vzal ten rok 1947?! To sice proběhla expedice na lodi kontiki, ale nikde není zmínka o stylových a perfektních hodinkách Kontiki, s klasickým vzhledem..... 

Všude se píše onen rok 1958, kdy byly charakteristické hodinky Eterna Kontiki uvedeny na trh a slavily obrovský úspěch -  http://www.montres-de-luxe.com/Kon-Tiki-une-Eterna-entre-dans-la-legende-en-traversant-le-Pacifique-sur-un-radeau-en-1947_a210.html

https://www.google.cz/?gws_rd=ssl#q=kontiki+watch+1958

Takže nepochybuji o tom, že Thor Heyerdahl s sebou hodinky Eterna měl, měli je všichni členové posádky. Ale možná vypadaly jinak. Tady je třeba ukázka jejich hodinek z roku 1948 http://eterna.com/en/eterna-world/stories/1948/

Jinak diskuze o tom, kdo byl dřív a kdo se kým inspiroval je podle mě opravdu zbytečná. Celkově diskuze tohoto typu jsou podle mě o ničem. To je asi jako, když apple žaluje pomalu každého, protože oni mají patent na obdélníkové telefony ;-).

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...