Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím, 

rád bych požádal o pomoc s výběrem.

Sháním si nějaké hodinky k 18. narozeninám. Budou to mé první "lepší" hodinky, předtím jsem měl vždy krátce pouze nějaká levné.

Cena nejlépe do 10k, o dražší hodinky bych se bál, přece jen budou první. Chtěl bych automaty. Hodinky budu nosit univerzálně (hlavně do školy - většinou ke svetru, nebo košili).

Líbí se mi jednoduchý design, nejsem na žádné přeplácané ciferníky, ale ani bych nechtěl něco příliš usedlého. Z toho důvodu se mi líbí pilotky - přitahuje mě jejich nadčasovost. Díval jsem se např. v této ceně na Laco Augsburg. 

Budu velmi vděčný za nějaké další tipy na hodinky nebo na co bych se měl zaměřit. Zde na fóru jsem si procházel nějaká témata, no po chvíli jsem si říkal jestli bych neměl limit zvýšit, ale to bych mohl zvyšovat pořád :D Takže okolo těch 10k bych se rád udržel. 

Díky, 

Šimon 

Odesláno

Haha :)

Tak tohle jsem presne resil pred 2 rokama já, 18tiny a 10k na pilotky :) Nakonec to dopadlo pilotkama od Steinhartu :)

Otazka je, jestli musi byt novy nebo ne. Kdyby ne, tak muzes zkusit poptat treba nejaky Archimede. Kazdopadne zajdi do Chronoshopu.

Odesláno

Coby univerzály kolem 10k se nabízej i oblíbený Seiko SARB. Jinak Laco ok, asi by mi trochu vadila ta starší miyota, která občas mívá problém s pravidelností chodu vteřinovky...

Odesláno (upraveno)

Udělej si radost novými: co třeba tyto Tissel: přijatelná velikost, cifernik bez loga, v pouzdře nová Miyota, která nemá problém s vteřinovkou popsaný výše, Super-luminova, takže svítí perfektně a safír, což znamená, že se Ti sklo na hodinkách neškrábne ani když to s Tebou u matury sekne. A co hlavní: cena 180 dolarů, takže i když zaplatíš zřejmě výpalné celníkům (21% DPH z ceny + 192 Kč za zprostředkování České poště), zcela jistě Ti ještě zbude na další hodinky nebo něco pro slečnu :D

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem lucid
Odesláno (upraveno)

Ja bych k 18. narozeninám asi nelovil v úplně usedlých vodách. Pilotky super, Steinhart, Laco, Archimede apod. taktéž. Já osobně bych vzhledem k cenovému limitu hodně projel určitě Seiko. Sám bych asi nakonec zakotvil u Seiko Sumo... což je trochu OT, jelikož nejsou usedlý, ani pilotky a cena bude mírně nad limit.

...v osmnácti bych nechtěl být usedlej pilot ;-)

Upraveno uživatelem biamonti
Odesláno (upraveno)

Udělej si radost novými: co třeba tyto Tissel: přijatelná velikost, cifernik bez loga, v pouzdře nová Miyota, která nemá problém s vteřinovkou popsaný výše, Super-luminova, takže svítí perfektně a safír, což znamená, že se Ti sklo na hodinkách neškrábne ani když to s Tebou u matury sekne. A co hlavní: cena 180 dolarů, takže i když zaplatíš zřejmě výpalné celníkům (21% DPH z ceny + 192 Kč za zprostředkování České poště), zcela jistě Ti ještě zbude na další hodinky nebo něco pro slečnu :D

+1. Do 10k to s pilotkami není žádná sláva a tyhle jsou IMO velmi dobrý kup. Což neřikam jen proto, že se na ně taky chystam :)

Tady ani ne, ale na WUS má značka vesměs velmi dobré ohlasy.

Kdybys přeci jen uvažoval navýšit budget o nějakých 5-6k, možnou volbou by byly Archimede Pilot 42 H nebo Steinhart Nav.B-Uhr 44 Premium.

http://www.chronoshop.cz/steinhart-premium-line/steinhart-navb-uhr-44-premium-automatik

http://www.chronoshop.cz/archimede-pilot-42/archimede-pilot-h

Upraveno uživatelem Maxel
Odesláno

Coby univerzály kolem 10k se nabízej i oblíbený Seiko SARB.

Pokud ne nutně ty pilotky, se SARB chybu neuděláš (jak píšeš, ke svetru či košili). Předpokládám, že malou ruku nemáš :) Preferuješ tah nebo řemen?

Odesláno

Nevím no,ale SARBy pro 18ti letého kluka? To je teprve nuda,ale jestli měl z těláku pětku tak proč ne? :-)

Je mi 20 a loni jsem kupoval SARBy a nevidím v tom problém. Ale je pravda, že jsem teď ještě přikoupil Monstra :D

Odesláno

Hodinky k vyroci/narozeninam jsou osemetna vec. Vtip je v tom, ze jelikoz to je darek, tak je clovek nemuze nebo nechce pak prodat, proto by mel volit neco nadcasoveho, co ho nebude po mesici rozcilovat. Z tohoto pohledu mi prijdou SARBy jako dobra volba. Nekoho mozna nenadchne, nikoho vsak neurazi a clovek nebude premyslet, jak by se jich zbavil. Navic u SARBu se da vyhrat s tahem/remenem/nato, takze clovek ma vzdy jine hodinky... Tot tedy muj pohled na vec...

Odesláno (upraveno)

Díky všem za příspěvky.

Dodám tedy, že ruku mám spíše menší - 18 cm a preferuji kožený řemen. 

Seika projdu a zkusím se dostat do Chronoshopu.

Koukal jsem diskutované Seika SARB, na první pohled mi přišlo že jsem na ně příliš mladý, ale už se mi začínají zamlouvat.. :D Budu o tom muset popřemýšlet, mám čas do února. 

EDIT: ještě jsem viděl zmiňované Archimede Pilot H, ty se mi líbí moc.. U nich bych vážně uvažoval o zvýšení budgetu, zkusím ještě kouknout na prodej tady. 

Upraveno uživatelem blomkvist01
Odesláno

Ahoj, mrkni i na Seiko SARX. Jsou to takový malinko sportovnější SARB, jestli se to tak zjednodušeně dá říct. Nejsou teda moc k sehnání v ČR, ale v zahraničí se jinak dají objednat v pohodě. Já jsem si teď např objednával tyto SARX015, taky k narozeninám :) jen jsou teda trošku přes limit. Tak šťastnej výběr.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno (upraveno)

Mě by na Archimede pilotkách trochu štvaly ty úplně holý nedekorovaný strojky. To Steinhart se to aspoň snaží dekorovat nebo to cpe pod plný dýnko:). Za tu cenu bych u Archimede čekal trochu víc péče.

Jinak mimo pilotky by tě mohly zaujmout třeba nějaký Marine. Příjemnej rozměr 38mm, uvnitř eta 2824, cena 12k.
http://www.chronoshop.cz/steinhart-marine/steinhart-marine-38
4255_1677946206marine38_01.jpg

Upraveno uživatelem USER47
Odesláno

No jo, všechny ty hodinky jsou krásné.. Obávám se, že nějaké další budou následovat :D

Ty Seika SARB, prodávají se i v Česku? Našel jsem na amazonu a ebay, tam se předpokládám DPH při dovozu nevyhnu, viděl jsem teda většinou z Japonska. 

Narazil jsem ještě Certina DS Podium C536.7029.42.69, ty by se mi také líbily, škoda toho quartzu :(

Odesláno

A co tyto Archimede? Je to velka klasika, vyradis se i s remenama:). Foto jsem pouzil ze stranek Chronoshopu.

http://www.chronoshop.cz/archimede-deck-watch/archimede-deckwatch-a-bila

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...