sery.vlk Odesláno 6. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2016 Poraďte prosím jednoduché a přehledné chrono, elegantní, vhodné k obleku do práce (tj. ideálně max. 40 mm, tenké). Bílý cifr, modřené ručky. Kontrastní, abych pohodlně odečetl čas i bez brýlí, skoro za všech světelných podmínek. Představuju si něco jako Stowa Marine, ale v chronu. Bohužel, to, co pánové Schauer a Esslinger s 7750 vyrobili, se mi moc nelíbí, zkrátka tam okolo trojky a devítky vidím opticky díru... Posuďte sami: Ideál v tomto stylu znám, pochází taky z Německa. Není to Dornblüth, ten chronograf nevyrábí. A stojí skoro jako barák .-)ALS jich vlastně vyrábí hned několik, Datograph se již stal legendou. Mně se víc líbí jednodušší (a tenčí!) chronograf ze série 1815: (samozřejmě v méně nápadném bílém zlatě .-) No, vraťme se z říše snů zpět. Ještě mne v tomto stylu, teda skoro v tomto stylu (nemá minutovou kolejnici) napadá portugalec ze Schaffhausenu, konkrétně méně častá varianta IWC 3714-46 (jak píšu výše, raději modré ručky); nový chronograf 3904 sice má hodnotnější strojek (inhouse), krásný střídný zevnějšek, ale je už příliš veliký, jak co do průměru (navíc má dlouhé nožky), tak co do tloušťky. Takže 3714: Napadnou vás další možnosti v tomto stylu? - Děkuju za tipy!
Kid_A Odesláno 6. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2016 (upraveno) palim od boku ---- co cliftony? Upraveno 6. ledna 2016 uživatelem Kid_A
Kid_A Odesláno 6. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2016 (upraveno) a nebo podpor mistni byznis:)) Upraveno 6. ledna 2016 uživatelem Kid_A
sery.vlk Odesláno 6. ledna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 6. ledna 2016 palim od boku ---- co cliftony? Kide, díky, přiznám se, na tyhle Cliftony jsem koukal, teda jen na skle, matně jsem si je totiž pamatoval, ale: jednak je tam těch ciferníčků moc, druhak mají 43 mm. Těm portugalcům nesahaj ani po kotníky. (A další důvod proti je značka, B+M mi přijdou takoví totálně nevyhranění.)
sery.vlk Odesláno 6. ledna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 6. ledna 2016 a nebo podpor mistni byznis:)) Promiň, tohle je mimo, jakési mezikruží na cifru, takovej nějakej maglajz prostě... A jsou taky dost velký, 42 mm.
sery.vlk Odesláno 6. ledna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 6. ledna 2016 (upraveno) Co longines master chronograf? Kuncáku, dík, rozhodně tohle jsou přehledné stopky! Skoro trefa. Pouze dva subciferníky, modré ručky, ta okousaná čísla se snesou, velikost ideální - 40 mm. Vyřadil jsem je ze dvou důvodů: jednak ten gravírovaný cifr mi přijde zbytečně zdobný. Druhak se nechcu vracet do skoro stejné řeky, měl jsem (pravda nepřehlednou) variantu s měsíční fází a hodně dlouho jsem je tady potom prodával... Ještě kouknu na ty jejich další řady, tam něco možná bude zajímavého. Edit: Díval jsem se na L2.801.4.23.2, styl rozhodně mají, ale už je toho na cifru až příliš. Pak vidím v té řadě "Heritage" ještě referenci L2.800.4.23.2, ta je rozhodně zajímavá. Sice pouzdro už není klasický ocucaný bonbón z řady Master, ale číselník je jednoduchý a přehledný, o tom žádná. A těch 41 mm se ještě dá vydýchat, tloušťku na svých webovkách Longines bohužel neuvádějí. Nevíte někdo, co to je zač, ten jejich firemní kalibr, to je upravený Valjoux, s vačkami nahrazenými "sloupovým kolem" (jak se tohle řekne česky hodinářsky, proboha?!) a s úpravou ovládání na jedno tlačítko? Upraveno 6. ledna 2016 uživatelem sery.vlk
Kid_A Odesláno 6. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2016 Vlku -> portugalama si nastavil latku proklate vysoko:)) to se pak tezko dorovnava:))) Jinak, s tim Schauerem a moc velkym odsazenim subcifru si to trefil:)) dlouho mi to vrtalo hlavou. a je to tam:)
sery.vlk Odesláno 6. ledna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 6. ledna 2016 L2.800.4.23.2: Nemáte s nimi někdo osobní zkušenost? Co se estetiky týče, na první pohled se mi zdá ta tachymetrická stupnice příliš daleko od kraje číselníku, ručky pak působí jako krátké... Těmto hodinkám je 41 mm rozhodně na škodu, kdyby byly menší, cifr by mohl mít vyváženější proporce.
Sphinxx Odesláno 6. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2016 Zkušenost s těmi Longinesy nemám v tom smyslu, že bych je vlastnil, ale měl jsem je na ruce a pokud hledáš menší proporce, tak toto Tě neuspokojí, protože díky absenci lunety se jeví spíše, jako 43-44mm (subjektivně na ruce). Jinak jsou to krásné hodinky. A co se týče toho výběru, který tady máš, tak ty IWC jsou moc krásné a jak psal kolega, jsem zvědav jestli se k nim dá postavit něco pro srovnání.
Kid_A Odesláno 6. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2016 u bechyneho maj ty single pushery tusim v cerne.
kuncák7 Odesláno 7. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2016 Premyslim dal- junkers,zeppelin? Novodobe strely me prijdou uz preplacane a neprehledne ( i kdyz s modrenejma ruckama je to bomba). Kazdopadne tvuj vyber s postrehy budu velice peclive sledovat- vcera jsem sedel u obrazku a posuzoval tvuj komentar k jednotlivym kusum a nestacil jsem zasnout( zcela vazne ) vse sedelo - vytky,vyhrady i pochvala. DikPS: pridam se k hlasu lidu,postnutim IWC to bude sakra tezky.
sery.vlk Odesláno 7. ledna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 7. ledna 2016 (upraveno) Kuncáku, to už by asi spíš šlo najít něco hezkého mezi vintážkami. Jenže vintážním hodinkám vůbec nerozumím, tak do toho nešťourám... Ale určitě řada jich bude mít kouzlo minimálně srovnatelné s těmi portugalci. Edit: a technicky vzato budou hodnotnější než ten IWC klon 7750. Upraveno 7. ledna 2016 uživatelem sery.vlk
vintage Odesláno 7. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2016 Já bych ty vintážky neházel do žita. Je tu řada kolegů co se v tom orientují a rádi pomůžou. Problém všech těch dnešních chron, je že je to samá 7750, tj vypadá to všechno na jedno brdo, je to vysoký a většinou veliký a tak trochu humpolácký. Za elegance typu IWC je třeba pořádně připlatit. Většina vintážek jsou kolem 38mm, jsou tenký, jednoduchý, elegantní, mají z 90% jen dva subcifry... Mrkni do vlákna jaké chrona 50´-80´ léta máte právě na ruce ;-)
redd Odesláno 7. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2016 Pokud by nemusely být modřené ručky, tak za velmi povedené společenské chrono považuji Junghans Max Bill Chronoscope.
MarcelG Odesláno 7. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2016 A co nějaké Mórisy?Tyhle mají sice malinko přes - 41mm a nemají modřené ručky.Les Classiques Phase de Lune Automatic Chronograph Silver Dial
Micey Odesláno 7. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2016 (upraveno) Junghans je už moc.. Bauhaus?EDIT: Ha, Redd byl rychlejší. Anebo todle je hezký, 39mm, akorát nemaj modřený ručky. Upraveno 7. ledna 2016 uživatelem Micey
Maxel Odesláno 7. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2016 Vymyslet něco po těch IWC je docela vořech. Napadá mně co třeba Alpina Startimer?
Sphinxx Odesláno 7. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2016 Les Classiques Phase de Lune Automatic Chronograph Silver Dial Tohle je velká paráda, ale ty světlé ručky jsou asi u bílého/světlého cifru problém, co jsem pochopil stran čitelnosti. Ale jsou krásné. Vymyslet něco po těch IWC je docela vořech. Napadá mně co třeba Alpina Startimer?Perfektně čitelné hodinky, ale mají 44mm to už je dost na rámec 40.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se