Přejít na obsah

limitka Karel IV

Doporučené příspěvky

Svatá prostoto, a co jsem asi myslel tímto: .... Jinak budeš muset dost čarovat s nějakým okružím na číselníku.....

Kubo, přeji Ti mnoho štěstí při návrhu a realizaci takového okruží, které bude zcela nenásilně navazovat na hmotu groše. Za ještě složitější pak považuji Tebou navrhovovaná čísla. Trefit font bude fakt mňamka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 344
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

To mi taky přijde trochu divoké :)

Já bych byl pro zlacené oblekovky (do 40mm), bílý jednoduchý cifr bez čísel (jen indexy) a na cifr třeba jen nápis (možná v latině?), nebo erb nebo tak něco a k tomu plné, zdobné dýnko, něco jako u limitky od Davosy.

Nijak by mě nepohoršovalo, že Karel IV. hodinky nenosil :)

Odkaz ke komentáři

<iframe width="640" height="390" src="https://www.youtube.com/embed/qFeoc4sNLG4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Nevím jestli jsem to správně vložil. Třeba je to hodně mimo.  Ale  z těch budíků s turbem jsem hotovej :cigar:  něco takovýho na stolních hodinách by mě asi skolilo a asi bych to potřeboval...

Upraveno uživatelem straspol
Odkaz ke komentáři

Stolní ve dřevě a natahování klíčkem by se mi líbili.Je jen otázka kde sehnat strojky do stolních hodin a počítám že kolem 20ks /odhadem/? Třeba by jich bylo víc,kdo ví...

Upraveno uživatelem bohus76
Odkaz ke komentáři

Pokud to bude nějaká stolní legrácka, tak by okolo ní mohla být spousta místa. Potom si dovolím dát ctěným lídrům této limitky trochu brouka do hlavy. Za doby K4 samozřejmě nebyl zaveden pásmový čas. Bylo by tedy dobré vložit do toho budoucího skvělého stroje korekční prvek (okruží), který by korigoval zeměpisnou délku, a z ní vyplývající místní čas, na které se právě nachází ctěný chronomagor.

Pokud bych chtěl být ještě větší svině (jakože jsem:-), pak bych u případných slunečních hodin doporučil ještě kompenzovat zeměpisnou šířku. Samozřejmě za pomoci Nautical Almanach ....

Pro představu rozsahu korekcí letmo nahazuji:

Nejzápadnejší bod      50°17'11.2"N 2°46'37.9"E Nejvýchodnější bod   50°02'07.3"N 19°39'41.3"E Nejsevernější bod       54°26'29.0"N 10°09'58.0"E Nejjižnější bod           42°23'35.1"N 11°25'26.2"E
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...