Dee Odesláno 30. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2016 V roce 2012 ukázal Tudor veřejnosti model Black Bay s nádhernou červenou lunetou. Na fóru se jich objevilo několik, měl jsem příležitost si je vyzkoušet na srazech, ale nebyl jsem úplně přesvědčený. Červená mi připadala trochu moc prvoplánovitě zacílená na retro vlnu a navíc se mi zdálo, že na ETU je to přeci jen už dost drahé. O tři roky později uvedl Tudor na trh Black Bay Black, a já věděl, že je musím mít. Po pár měsících prohlížení fotek na internetu a vnitřním souboji jsem se odhodlal vyrazit k AD, načež nastalo zklamání. Cena s tahem se nebezpečně blížila nejlevnějším Rolexům, slevy neexistují, určitě ještě zdraží, čekačka tři měsíce, bez zálohy si je nejspíš ani nevyzkouším. Následující den jsem strávil na internetu a objevil jsem jeden kus v Německu, ve zlatnictví a hodinářství Wempe. Po sérii telefonátů a e-mailů se mi podařilo hodného pána z Wempe přimět, aby mi Tudory posunul do butiku o pár set kilometrů blíže k hranicím. V sobotu jsem vyrazil na krátký výlet za hranice, kde se mi dostalo zákaznického servisu, jaký jsem už dlouho neviděl - nenucené vyzkoušení, obhlídka a zkoušení dalších modelů, kafíčko, čokoláda, sleva, platba, zkrácení tahu v ceně, přehození na NATO, přehození zpátky na tah, propiska na památku, úsměvy všude kolem, doporučení hospody na oběd a popřání šťastné cesty zpět. Celkový dojem 10/10. No a teď už pár bodů k hodinkám. Přepokládám že technické informace a designový odkaz na Rolexy z 50. a Tudory ze 70. let tu znají již všichni, takže popíšu spíš dojmy z týdenního nošení, a to hlavně ty negativní - asi nemá cenu psát že jsou hodinky celkově super, že už je nejspíš nevymněním, a že jsem rád, že je mám. Pouzdro a ciferník:Zdaleka to nejlepší na celých hodinkách. Pouzdro je skvěle zpracované, mat se střídá s leskem, ciferník má krásnou matnou strukturu, pozlacené nožky a indexy dodávají ten správný retro šmrnc, který podkresluje červený trojúhelník na lunetě a klenutý safír. Nevýhodou jsou vysoké a leštěné boky pouzdra. Hodinky vypadají opticky mohutnější než by musely, přitom ale nejsou tak vysoké - dojem je vytvářen tím, že boky pouzdra prakticky překrývají celé dýnko a jsou úplně rovné. Když se hodinky položí, tak leží na nožkách, ne na dýnku. Leštěná úprava už navíc začala přitahovat první vlásečnice. Když už jsme u nožek, jsou opravdu dlouhé. Ačkoli je průměr pouzdra jen 41mm, hodinky vypadají spíš na 42-43mm, a to právě kvůli 50mm vzdálenosti mezi nožkami. Spodky nožek jsou navíc dost ostré a nevím, jestli se nebudou při nošení na řemenu zařezávat do kůže. Dýnko je čisté podobně jako u Rolexu - přivítal bych nějaký retro motiv, protože to nabízí i hodinky o polovinu levnější (LLD, Squale, Kontiki, ...), ale to je věc v kusu. LunetaČerná, ne-keramická, 60 hlasitých kliků, přesně sedí na indexy, super červený trojúhelníček. Jinak není co psát. TahAsi největší slabina - nemohu uvěřit, že by za něj někdo u AD dal 20 tisíc. Plné dílky, hezky broušený, skvělá spona s keramickými ložisky, ale to je asi tak vše. Možná jsem je rozmrzelý z toho, že mi tahá chlupy. Četl jsem, že se to časem zlepší (nejspíš proto, že všechny vytrhá), tak uvidíme. StrojekETA laděná Tudorem, zatím naprostá spokojenost (viz. screenshot odchylek), uvidíme, jak si časem sedne. Nakonec pár fotek - bohužel jsem fotil když už venku bylo šero a světlo je nic moc, co nejdříve udělám lepší. Ptejte se na to, co vás zajímá, budu se snažit co nejvíc nestranně odpovědět.
LovecK Odesláno 30. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2016 Na ten tah se da opravdu casem zvyknout...
jonas1 Odesláno 30. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2016 Nejpovedenější black baye. Gratuluju a ať dlouho vydrží!
xcmaniax Odesláno 30. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2016 Gratuluji a hezky napsane. Co je jinak na tahu spatny? Dost lidi ho chvali, ze je podobny jako Rolex, asi az na sponu.
tano Odesláno 30. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2016 Skvele Tudor, ani se nedivim, ze se libi!!! .
LovecK Odesláno 30. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2016 V 30. 1. 2016 v 18:55, xcmaniax napsal: Gratuluji a hezky napsane. Co je jinak na tahu spatny? Dost lidi ho chvali, ze je podobny jako Rolex, asi az na sponu.Tahu neni nic, ale 22-20 nikdy nemuze byt tak dobry jako 20-16...
Dee Odesláno 30. ledna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 30. ledna 2016 V 30. 1. 2016 v 18:39, Frostie napsal: Wempe Dresden?Ano Wempe Dresden V 30. 1. 2016 v 18:55, xcmaniax napsal: Gratuluji a hezky napsane. Co je jinak na tahu spatny? Dost lidi ho chvali, ze je podobny jako Rolex, asi az na sponu.Jako Rolex být nemůže protože je širší a to víc omezuje pohyb ruky. Když vynecháme trhání chlupů (to je dost individuální) tak na něm není špatné nic, ale úplně nejsem přesvědčený o poměru kvalita / výkon. Řemeslné zpracování top, ale chybí např. jakákoli pokročilá mikroregulace, půldílky atd. - jsou tam jen 3 dírky na stěžejky jak u Seiko tahu za 4tKč.
xcmaniax Odesláno 30. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2016 (upraveno) V 30. 1. 2016 v 18:59, LovecK napsal: Tahu neni nic, ale 22-20 nikdy nemuze byt tak dobry jako 20-16...No vidis, to mi nedoslo. Jestli ty dirky na spone nejsou moc blizko u sebe, tak to vetsinou staci, mikroregulace je skoda. Jinak by se naopak mohli u Rolexu inspirovat krabici, aspon podle fotek tady vypada trochu lip:) Upraveno 30. ledna 2016 uživatelem xcmaniax
Hodinkymartin Odesláno 30. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2016 Ohol si chlupy na ruce a máš klid. Pokud ti tedy do té doby pásek chlupy nevrtahá. Hodinky pěkný tah taky. Neřeš to.
petr_cha Odesláno 30. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2016 Jak pises, ze spodky nozek jsou ostre a ze se bojis, jak se to bude nosit na remenu.... Za me: neboj, nic takového nepozoruju... Ani trochu... :-)
Dee Odesláno 30. ledna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 30. ledna 2016 No tak v tom případě je čas nechat si nějaký vhodný řemen ušít
Dee Odesláno 30. ledna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 30. ledna 2016 (upraveno) Malinký - cca 16.5 cm a typ lovečák, takže širokou a plochou... I kvůli tomu nosím většinu hodinek volně, aby mi spadly pod zápěstí, kde mám ruku širší. Tudor s 50mm lug to lug mi víceméně přesně padne na šířku ruky. Upraveno 30. ledna 2016 uživatelem Dee
Dee Odesláno 30. ledna 2016 Autor Nahlásit Odesláno 30. ledna 2016 ... Ještě jedna kde jsou líp vidět proporce pouzdra, ty fotky z menší vzdálenosti to dost zkreslují...
AndyAaron Odesláno 30. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2016 Super, gratuluju k nakupu. Za me to jsou nejpovedenejsi black baye.
Návštěvník Mitak Odesláno 30. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2016 Absence mikroregulace tahu mě teda zklamala. Červené ale stejně vypadají líp na kůži, takže je to jedno :-)
HondzaX Odesláno 31. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2016 Moc povedené. Měl jsem červené, a tyto černé se mi také moc líbí. Jinak, moc hezky jsi shrnul své kritické poznatky. A díky za ně.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se