Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  V 28. 12. 2016 v 9:17, Karlos napsal:

To už je věcí Aukra jak se k tomuhle postaví. Je to jejich věc a jejich vizitka či pověst a jejich byznys. Ale vynucovat si to nejde, každý zákazník se musí rozhodovat sám za sebe. Samozřejmě je zcela v pořádku tlak uživatelů na cokoliv. To ano. Ale snažit se na někoho hodit svoji (ne)zodpovědnost, to skutečně nejde. Přesně jako na té ulici, jak píše Doriaan - i tam se musíme sami rozhodnout co uděláme. A být za to odpovědní.

Aukro je zcela normální inzertní služba. Jako mnoho jiných - Annonce, Bazoš,... Ale po Bazoši nikdo nechce, aby nesl odpovědnost za inzerenty. Tam každý zcela jasně chápe, že prodává/nakupuje na své vlastní triko. Tak proč to na aukru chápeme jinak?

Bazos je inzertni server. Aukro je puvodne aukcni portal. Pocita se s tim, ze se bude drazit a prodavajici by mel vse cestne popsat. Protoze se take pocita s tim, ze clovek danou vec uvidi az po zaplaceni a poslani postou...

Odesláno

Já v tom rozdíl nevidím. Prodej jako prodej. Na aukru je jen navíc možnost soupeřit (o záludnostech jsem psal už minule). Ale jinak je to oboje pořád jen inzerce.

Odesláno

Já bych teda v tomto sdílel názor Karlose. Prostě pokud chci mít jistotu, musím mít minimálně stejné množství informací, jako prodáváající - abych vyvážil tu informační asymetrii. Já se třeba z toho důvodu zaregistroval tady a díky tomu jsem tak nekoupil spoustu bezcenných Primek. Případně u cizích kousků velmi dlouho projíždím web a informace hledám.

Z pozice aukra: chce provizi za prodej a velké množství prodejů a zároveň nechce působit jako prostředek k prodeji falsifikátů a pod. Jenže kde najít tu hranici asi také není jednoduché. Nicméně, stačilo by třeba přidat možnost (nějaké skupiny uživatelů) komentovat předměty aukcí.

Mnohem víc mi vadí umělé navyšování ceny pomocí falešných účtů, protože tam si myslím, že má aukro analytické nástroje jak to odhalit a očistit (byť i v tomto souhlasím, že pokud chce uživatel dražit za určitou cenu, pak je mu jedno, jestli přehazuje fake účet nebo jiného dražitele, pouze v případě prodeje za menší cenu by měl větší přebytek).

Odesláno

Tvl to musela bejt fajn práce to obrousit, zbytky pvd jdou vidět na korunce a sponě.

U těch tlačítek se mi zdá, že je snad do tohoto tvaru zbrousil, na jedné fotce jdou vidět zbytky originálních hran.

Odesláno (upraveno)

Nedávno stejné hodinky už stejný prodejce "úspěšně" prodal:

http://aukro.cz/rare-omega-seamaster-300-military-sas-i6600072018.html

Předpokládám, že vzhledem k tomu, že mu ty hodinky kupec omlátil o hlavu (po upozornění jedním členem tohoto fóra), zkouší to prodejce s mírně upraveným popisem znovu. Jak vidno, zase se pár lidí chytá.

Původní popis aukce:
Rarita - vojenské náramkové hodinky OMEGA Seamaster 300. Manufakturní strojek s automatickým nátahem kalibr Omega 552, 24 ložiskových kamenů, mikroregulace. Strojek je perfektně funkční, přesnost lepší než 30sec/den, rezerva nátahu delší než 40 hodin. 5x značeno logem Omega - na číselníku, na skle, na korunce, na dýnku, na strojku. Ocelové nerezové pouzdro o průměru 40 mm bez korunky, oboustranně otočná luneta s aretací, korunka s logem Omega, šroubovací dýnko s gravurou - vojenské výstrojní značení používané britskými speciálními jednotkami SAS. Plastové sklo je originální s miniaturním logem Omega uprostřed.

Nový popis aukce:
Pánské náramkové hodinky OMEGA Seamaster 300. Manufakturní strojek s automatickým nátahem kalibr Omega 552, 24 ložiskových kamenů, mikroregulace. Strojek je perfektně funkční, přesnost lepší než 30sec/den, rezerva nátahu delší než 40 hodin. 5x značeno logem Omega - na číselníku, na skle, na korunce, na dýnku, na strojku. Ocelové nerezové pouzdro o průměru 40 mm bez korunky, oboustranně otočná luneta s aretací, korunka s logem Omega, šroubovací dýnko s gravurou. Plastové sklo je originální s miniaturním logem Omega uprostřed.

Každopádně je to skládačka původního strojku, který se dával do mnoha typů omeg, které dnes nijak zvlášť ceněné nejsou. Naopak Seamastery 300 se vyvažují zlatem, tak toho někteří vykuci využívají.

Tady je nějaké info:

http://www.ebay.de/gds/How-to-Spot-a-Fake-Vintage-Omega-Seamaster-300-/10000000000958528/g.html

Každopádně, jak je na dýnku údajně vojenské značení A/254/67, ruce pryč!

Upraveno uživatelem malda
Odesláno
  V 22. 12. 2016 v 23:57, Lamiczka napsal:

Jedny šméčka na aukru, tak bacha. Ať se tu pak zas Guzma nechlubí, jak dobře nakoupil :)

http://aukro.cz/seiko-chronograf-6139-i6655811494.html

Tah, cifr, ručky, obě lunety, korunka - všechno aftermarket

Tak to, zdá se, dobře dopadlo (http://aukro.cz/seiko-chronograf-6139-i6667607896.html)... Zajímavý je nový popisek, že o nepůvodním stavu sice nic nevěděl, ale levné ty novodobé součástky nebyly.

Odesláno
  V 4. 1. 2017 v 17:14, Seamaster napsal:

A umis pouzivat google? Reference je na dynku zevnitr 176005

Dal uz bys to mohl zvladnout sam:)

Tvou poznámku jsem nepochopil. Ref.176.005 je Seamaster Jedi s cifry různých barev. Dal jsem to tady jen jako dotaz, že na takovou verzi modelu Jedi jsem na Googlu, ebayi nebo aukru ještě nenarazil. Myslel jsem si že je to diskuzní server. Kdybych vše našel na Googlu tak sem nelezu (:
Odesláno

Modelů se strojkem cal. 1040 bylo celkem dost a pochoptelně ručky a číselníky byly kompatibilní i s "polohranatými" jedy. Takže se to různě bastlí celkem často. Ručky na Seamaster 120 "Big Blue" se objevují na více hodinkách. Možná je to tím, že jsou větší a tím pádem víc čitelné. Když se otec kdysi díval na mou sbírku Omeg, okamžitě sáhl po Big Blue s tím, že jsou to jediné hodinky, které přečte i bez brýlí. Něco na tom bude... 

Každopádně na těch z odkazu je snad špatně úplně všechno - včetně smazaných čísel tachymetrické škály vnitřní lunety... 

Ty Seamastery ze Seamasterova odkazu, tak to je ovšem mazec... Otázka je, za kolik jsou reálně prodejné.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...