Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jo...podle fotek mají dost zajímavý a pěkný cifr s modrým odleskem...ale bullheady se mi líbí asi nejvíc ikdyž jsou rozšířenější ;-)

Odesláno

Mně to ukazuje dokonce 1 499. Docela raketa na ten stav a otázka je, jestli vůbec půjdou sehnat ručky. Já je asi půl roku hledám jenom na blbý Kakume a zatím jsem sehnal jen minutovou. Tohle bude ještě o úroveň jinde...

Odesláno

Prodejce vzal nabídku, ebay je ale mrcha a neukazuje skutečnost, ale původní nastavenou cenu. V tomto případě to bylo 1000USD, přišlo mi to do mailu, protože jsem tam poslal offer a stáhnul...

Odesláno (upraveno)

Je to dotaz nebo konstatování a já jsem přehlídl otázku?

Pokud dotaz, tak ano, ale... K některým modelům se dodával i náramek Stelux (na některých trzích se pravidelně jeden model ukazuje i na bullheadech) a ten měl prolis kolem loga. Origo náramky od seika imho ty prolisy kolem loga nikdy neměly. Stelux považuju za akvivalent originálu, vlastně nevím, jestli na některý modely nebyl jen ten (jumbo), přijde mi to jako u nás Kovotex u Primek, ale historii v tomto ohledu neznám, soudím dle hodinek v nabídkách a aukcích a toho co mám doma.

Pokud jsi myslel prolis na hranách spony, tak mi přijde, že to bylo spíš na pětkách a dobových aftermarketech, kdy logo bylo taky vyražené/gravírované. Dnes je ten prolis pro mě poznávací znamení aftermarket tahů společně s "rozpitým" logem, který mi přijde, že je do plechové spony jakoby vytlačený z druhé strany, než že by se jednalo o ostrý nálitek, jako je na tvé fotce. Za mě osobní přehled variant:

Origo - zbobáček je půlkulatý, spona za "zahakuje" za panty (klasika jako na všech pětkách nebo i starých tazích rolex), hrany jsou sražené, logo je vystouplé a ostré, jako by to byl nálitek

d2d6e7c3554c464ef95d9cc28d0c5634.jpg

Stelux - má jiný tvar zbobáčku na konci spony (hranatý a vyhnutý nahoru), uvnitř je háček, který se chytá za pant stěžejky ve sponě (např jako kovotex), sražené hrany, kolem loga je prolisovaný rámeček a v něm je jakoby drobné šrafování, spona mi přijde subtilnější a méně zahnutá jak origo, zároveň drží víc z tuha

7337447b69b3a7a1ad3f04ab240d174d.jpg

b6be63584fce77d46da9017c35aaeae6.jpg

"Dobový "aftermarket - aspoň tak ho označuju někdy já - je k dostání třeba na pogue, ale myslím si, že se jedná o tah na jiné hodinky, zde přesně nevím kdy a kdo to vyráběl, ale podobný styl se objevuje na seiko 5, kvalitativně je evidentně horší, ale přijde mi origo a že ho dělalo přímo Seiko. Hrany mají prolisy a logo je jakoby vylisované z vrchu do spony a výrazně šrafované. Zatím nemám doma, takže nemůžu říct přesný rozdíly, ale konstrukčně vypadá stejná jako origo (zobáček, háčky)....

post-26116-0-94084000-1515319445_thumb.jpg

Aftermarket - dnes je jich plný ebay na skoro všechny modely 6138 a 6139 chronografů....Hrany mají prolisy, logo je vystouplé ze spony jakoby vyražené z druhé strany, má docela rozmazané kontrury. Podle toho se dá dobře poznat. Doma ho nemám, takže další rozdíly nemůžu říct

post-26116-0-39265700-1515319451_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Lamiczka
Odesláno (upraveno)

Cenově přijatelné kakume. Není to úplná pecka, ale ani špatný. Za ty prachy většinou bývají v horším stavu a zde to bude servisem řešitelný. Největší problém jsou ty drobný šmouhy na subcifrech, se kterýma asi nic nepůjde, ale celkově ty cifry bývají v daleko horším stavu za vyšší ceny...

Ručky chtějí relumi a chrono ručka barvu (je odřená), stroj GO, ale osobně posílám do lázní cokoliv co mi přijde domů, protože kecům na ebay se nedá věřit...

Free shipping ;)

https://www.ebay.com/itm/322985063298?ul_noapp=true

EDIT: tak bližším pohledem na stroj bych měl strach, že v nich bylo vlhko, minimálně ten samonátah je orezlej :(

Odesláno

Cenově přijatelné kakume. Není to úplná pecka, ale ani špatný. Za ty prachy většinou bývají v horším stavu a zde to bude servisem řešitelný. Největší problém jsou ty drobný šmouhy na subcifrech, se kterýma asi nic nepůjde, ale celkově ty cifry bývají v daleko horším stavu za vyšší ceny...

Ručky chtějí relumi a chrono ručka barvu (je odřená), stroj GO, ale osobně posílám do lázní cokoliv co mi přijde domů, protože kecům na ebay se nedá věřit...

Free shipping ;)

EDIT: tak bližším pohledem na stroj bych měl strach, že v nich bylo vlhko, minimálně ten samonátah je orezlej :(

Je tam vidět nějaká rez a hodnocení prodejce je taky s otazníkem..

Odesláno

Ta spona Bullhead

Reagoval jsem na tvůj příspěvek z 25.12

Už je mi to jasný, díky :)

Spona je origo seiko, ale na tento tah nepatří. V tomto případě mi to nepřijde jako aftermarket tah (když to někdo chce zamaskovat, tak nahradí sponu - nejčastější poznávací znamení) ale spíš se spona rozbila a nahradil ji dobovou z jiných hodinek...

Jinak fishbone náramky existují dva různé typy

Z040S - určený pro bullheady má jednu zvlášnost, každý konec tahu je jinak široký kvůli asymetrii pouzdra, přijde mi, že některý horší aftermarket tohle buď nemají, nebo jsem už viděl někoho, kdo ten tah nasadil obráceně...divně ty dílky přečuhují...

Z050S - určený pro helmety s kalibrem 6139

Odesláno

Je tam vidět nějaká rez a hodnocení prodejce je taky s otazníkem..

Free shipping ;)

a vcera mi prisel notifikator z ebaye, ze polozka, kterou jsem nedavno prohlizel, je nyni o 100 babek levneji... a furt tam visi... ale furt s temi stejnymi otazniky...

Odesláno

Na fotkách je prd poznat, ovšem zaráží mě lumi na 12' na otočné lunete, přesně jako mám i já doma. Ovšem je tam dodělaná...

Odesláno (upraveno)

Tak jsem se dostal na PC. Cifr i ručky budou origo, ale je vidět, že minimálně cifr prošel relumi a je trochu naplácaná, nicméně to není problém a případně je to řešitelný. U ruček bych si tipl. že taky, jen je někdo úplně dobře nedočistil....

Lumi na vnitřní lunetě je taky "napatlaná", ale nejsem si jist, jestli u originálu normálně po nasvícení taky nezáří, nejsem teď doma, ale tuším, že ano...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...