Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jojo, vzpomínám si, jak jsme s bráchou za komunistů uvažovali o tom, jestli bychom na víkend, kdy jsme hodinky nenosili, neměli ze svých digitálek vyndávat baterku a prodloužit tím její životnost :D Jenže tehdy baterky prostě nebyly tak snadno k dostání.

Odesláno

Jojo, vzpomínám si, jak jsme s bráchou za komunistů uvažovali o tom, jestli bychom na víkend, kdy jsme hodinky nenosili, neměli ze svých digitálek vyndávat baterku a prodloužit tím její životnost :D Jenže tehdy baterky prostě nebyly tak snadno k dostání.

To ano, tenkrát sehnat určitou baterii a vědět přesně jakou, to byl nadlidský úkol hodný ředitele Tuzexu. Ale myslím, že před revolucí už to v Eltonu možné bylo, i když ne samozřejmě všechny typy. 

Odesláno

No jo, těsně před revolucí se už quartzové hodinky u nás nejen prodávaly, ale i vyráběly. Takže pokud člověk přinesl hodinky do hodinářství, baterku mu vyměnili. Ale neprodali.

Odesláno

Smysl jen ten, že jsem línej každý dva roky měnit baterii, tak jsem jen chtěl poradit od zkušených chronomilů, jeslti to má nějaký zásadní vliv, nebo se musim smířit s cca dvouletou výměnou. Nebo je rozdíl mezi např. Omega quartz a třeba Timex, co se týká výdrže baterie?

Odesláno

Smysl jen ten, že jsem línej každý dva roky měnit baterii, tak jsem jen chtěl poradit od zkušených chronomilů, jeslti to má nějaký zásadní vliv, nebo se musim smířit s cca dvouletou výměnou. Nebo je rozdíl mezi např. Omega quartz a třeba Timex, co se týká výdrže baterie?

Zkus koupit nějaké solárky nebo kinitec, u kterých kapacitor vydrží bez výměny 15-18 let. 

Odesláno

... Nebo je rozdíl mezi např. Omega quartz a třeba Timex, co se týká výdrže baterie?

Rozdíl ve výdrži baterie existuje a nemusí to být jenom Omega timex vs. Omega. Dvouleté intervaly výměny baterie jsou dnes už jenom u nejlevnějších quartzek typu BenTime nebo JVD. U kvalitnějších hodinek by ti baterka měla s přehledem vydržet 4-5 let..

Odesláno

no tak děkuji za rady, jinak mám automaty i EcoDrive a holt se zastesklo po quartzkách, tak jsem chtěl jen vědět, jestli je možnost neměnit po dvou letech, tak že ještě jednou děkuji :)

Odesláno

no tak děkuji za rady, jinak mám automaty i EcoDrive a holt se zastesklo po quartzkách, tak jsem chtěl jen vědět, jestli je možnost neměnit po dvou letech, tak že ještě jednou děkuji :)

Existují i quartzky se sedmi až desetiletou baterií a mají i světlo. Tobě bych tyto modely ovšem nedoporučoval, časté rozsvěcení zkracuje životnost baterie...

• po měsících...
Odesláno

Zdrar borci, zvazuju zakoupení nějakých bezúdržbovek a zatím se přikláním k precidrive, ale je jich koukám hromada. Poradí někdo jaký typ je aktuálně best ?

Nejvíc šutrů v nechrono verzi.

Jde mi spíš a kvalitu a přesnost je vítaný bonus.

Klidně uvítám i jiný tipy na hlavně neporuchovej stroj, ale řekněme do 20k, takže GS i Breitling SQ jsou mimo.

Díky.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...