siwi Odesláno 3. září 2017 Nahlásit Odesláno 3. září 2017 Jojo, vzpomínám si, jak jsme s bráchou za komunistů uvažovali o tom, jestli bychom na víkend, kdy jsme hodinky nenosili, neměli ze svých digitálek vyndávat baterku a prodloužit tím její životnost Jenže tehdy baterky prostě nebyly tak snadno k dostání.
Frostie Odesláno 3. září 2017 Nahlásit Odesláno 3. září 2017 Jojo, vzpomínám si, jak jsme s bráchou za komunistů uvažovali o tom, jestli bychom na víkend, kdy jsme hodinky nenosili, neměli ze svých digitálek vyndávat baterku a prodloužit tím její životnost Jenže tehdy baterky prostě nebyly tak snadno k dostání.To ano, tenkrát sehnat určitou baterii a vědět přesně jakou, to byl nadlidský úkol hodný ředitele Tuzexu. Ale myslím, že před revolucí už to v Eltonu možné bylo, i když ne samozřejmě všechny typy.
siwi Odesláno 3. září 2017 Nahlásit Odesláno 3. září 2017 No jo, těsně před revolucí se už quartzové hodinky u nás nejen prodávaly, ale i vyráběly. Takže pokud člověk přinesl hodinky do hodinářství, baterku mu vyměnili. Ale neprodali.
Panchart Odesláno 4. září 2017 Nahlásit Odesláno 4. září 2017 Smysl jen ten, že jsem línej každý dva roky měnit baterii, tak jsem jen chtěl poradit od zkušených chronomilů, jeslti to má nějaký zásadní vliv, nebo se musim smířit s cca dvouletou výměnou. Nebo je rozdíl mezi např. Omega quartz a třeba Timex, co se týká výdrže baterie?
lucid Odesláno 4. září 2017 Nahlásit Odesláno 4. září 2017 Smysl jen ten, že jsem línej každý dva roky měnit baterii, tak jsem jen chtěl poradit od zkušených chronomilů, jeslti to má nějaký zásadní vliv, nebo se musim smířit s cca dvouletou výměnou. Nebo je rozdíl mezi např. Omega quartz a třeba Timex, co se týká výdrže baterie?Zkus koupit nějaké solárky nebo kinitec, u kterých kapacitor vydrží bez výměny 15-18 let.
straspol Odesláno 4. září 2017 Nahlásit Odesláno 4. září 2017 Nebo se vykašli na baterkáče a kup si nějaký hodinky...
Honza.manta Odesláno 4. září 2017 Nahlásit Odesláno 4. září 2017 Nebo se vykašli na baterkáče a kup si nějaký hodinky... Díky.
siwi Odesláno 4. září 2017 Nahlásit Odesláno 4. září 2017 ... Nebo je rozdíl mezi např. Omega quartz a třeba Timex, co se týká výdrže baterie? Rozdíl ve výdrži baterie existuje a nemusí to být jenom Omega timex vs. Omega. Dvouleté intervaly výměny baterie jsou dnes už jenom u nejlevnějších quartzek typu BenTime nebo JVD. U kvalitnějších hodinek by ti baterka měla s přehledem vydržet 4-5 let..
Panchart Odesláno 4. září 2017 Nahlásit Odesláno 4. září 2017 no tak děkuji za rady, jinak mám automaty i EcoDrive a holt se zastesklo po quartzkách, tak jsem chtěl jen vědět, jestli je možnost neměnit po dvou letech, tak že ještě jednou děkuji
Frostie Odesláno 4. září 2017 Nahlásit Odesláno 4. září 2017 no tak děkuji za rady, jinak mám automaty i EcoDrive a holt se zastesklo po quartzkách, tak jsem chtěl jen vědět, jestli je možnost neměnit po dvou letech, tak že ještě jednou děkuji Existují i quartzky se sedmi až desetiletou baterií a mají i světlo. Tobě bych tyto modely ovšem nedoporučoval, časté rozsvěcení zkracuje životnost baterie...
2175 Odesláno 12. září 2017 Nahlásit Odesláno 12. září 2017 Quartz od Timexu aspoň vypĺňa celé púzdro a po otvorení človek aspoň zdanlivo pozerá do hodiniek na rozdiel od väčšiny quartziek :-) Nezabudnem na sklamanie keď som videl mikro strojček s ešte menšou batériou v mojich pomerne veľkých Festinách Panama :-( TIMEXhttps://www.youtube.com/watch?v=9dUgR94KXC8
Honza.manta Odesláno 12. září 2017 Nahlásit Odesláno 12. září 2017 Například zde opomíjená značka Sector. Quartz strojek, který má 22 kamenů a poctivej kov, žádný plasty. To už je dle mého docela slušná strojovna.
2175 Odesláno 13. září 2017 Nahlásit Odesláno 13. září 2017 Tie kovové strojky vyzerajú fajn, človek aspoň vie za čo zaplatil
MíraMíra Odesláno 20. prosince 2017 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2017 Zdrar borci, zvazuju zakoupení nějakých bezúdržbovek a zatím se přikláním k precidrive, ale je jich koukám hromada. Poradí někdo jaký typ je aktuálně best ?Nejvíc šutrů v nechrono verzi.Jde mi spíš a kvalitu a přesnost je vítaný bonus.Klidně uvítám i jiný tipy na hlavně neporuchovej stroj, ale řekněme do 20k, takže GS i Breitling SQ jsou mimo.Díky.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se