Přejít na obsah

Existuje něco jako kvalitní quartz?

odjinud

Doporučené příspěvky

Tvoje poznámka mi ale nepříjde ani moc vtipná, ale to nevadí. Myslíš, že pracovní pobyt mimo dosah signálu RC je extrém? V tom případě se hlásím k dlouholeté podpoře extrémismu ve světě...

I když připustím, že někdo může být mimo signál, tak se přece nic neděje, hodinky normálně fungují dál. Ale je to spíš hypotetický případ, protože i v hodně odlehlých částech světa se venku takřka vždy něco chytí (stačí ručně aktivovat příjem). Navíc jedinci takto cestující všude možně se spíš poohlédnou po něčem se synchronizací přes GPS a nebudou spoléhat na obyčejný quartz, o kterém byla původně řeč.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

I když připustím, že někdo může být mimo signál, tak se přece nic neděje, hodinky normálně fungují dál. Ale je to spíš hypotetický případ, protože i v hodně odlehlých částech světa se venku takřka vždy něco chytí (stačí ručně aktivovat příjem). Navíc jedinci takto cestující všude možně se spíš poohlédnou po něčem se synchronizací přes GPS a nebudou spoléhat na obyčejný quartz, o kterém byla původně řeč.

to je pravda a odchylka max 15 sec/měsíc není tak šílená. Jinak nechytí, byl jsem 4000 km od BPC a asi 3500 km od JJY v nezastavěné krajině na kopci, nechytlo se nic, ani ručně ne. Ale přiznávám, zdejší chronomagor se v takových podmínkách často nepohybuje. 

Odkaz ke komentáři

Je náročné vyřešit tuto otazku nejlepšího quartzu.. Jak jsem jiz psal - Precidrive, který mam v Certinach ma neměřitelnou odchylku, je termokompenzovany a nema problem s chytáním signálu.. Ale nakonec je stejne hezká uplne opačná věc - a to plynuly chod vterinovky Seika.. A odchylka +- 10s denne se da krasne ladil odkládáním.. A jeste je to zábava.. Proste chronomanie

Odkaz ke komentáři

Je náročné vyřešit tuto otazku nejlepšího quartzu.. Jak jsem jiz psal - Precidrive, který mam v Certinach ma neměřitelnou odchylku, je termokompenzovany a nema problem s chytáním signálu.. Ale nakonec je stejne hezká uplne opačná věc - a to plynuly chod vterinovky Seika.. A odchylka +- 10s denne se da krasne ladil odkládáním.. A jeste je to zábava.. Proste chronomanie

JJ, Precidrive je velmi povedený kalibr z poslední doby.

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Pokud quartz, pak bych se přimlouval za cokoliv rádiem řízeného a světlem napájeného od Citizenu nebo nějaký Junghans.

to je další level. Ale ten precidrive mi připadá mezi autonomními quartzy celkem povedený kalibr. Jinak Junghans, to jsou RC solár kalibry Citizen

Odkaz ke komentáři

No vida. A já myslel, že si to vyvíjeli sami. Když s tím někdy na počátku 90. let přišli, rozhodně se tak tvářili.

Ne ne... Probírali jsme to několikrát se Sašou ve vlákně Junghans a bylo to potvrzeno i ze Schrambergu.

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

Proč ne Třeba taková Miyota OS10 je kovová.

To ano, ale porovnáváme strojek s prodejní cenou 3 dolary (2030) a 18 (OS10), přičemž ty kovové díly má i ten za 3...

Upraveno uživatelem Frostie
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...