Jump to content

Classic Cosmonauts Chronograph NEW 2016

libor2002

Recommended Posts

• Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Rozložení cifru 7750 se neokouká. Na druhou stranu je otázka, kolik budou stát a co nabízí oproti 100x hezčím např. Tudor Big Block. Nevidím žádnou invenci.

Příjde mi, že ve Fortisu se někdo pomátl a dělá pseudo-pilotky z původně závodních hodinek.

Jako, ze se Fortis u techto pilotek  "inspiroval" zavodnima Tudorkama? To asi ne vid? To by byl totiz nesmysl... inspirace bude ve vlastnich radach - Cosmonauts (ref. 602.10.142) nebo Stratoliner

Edited by libor2002

FYI, plnotučnou kosmonautskou sadu s lehce jetým keramickým nástřikem (přiznám se že ten jediný mě od nich odrazuje) tuhle Harry dodnes marně(?) inzeruje za 28k, foto z inzerátu...

DAIII10.jpg

Bavit se o pultové ceně nových (nebo spíš NOS?) snad ani nemá smysl, to už fakt radši počkat na "dospělou" verzi 2016...

Jako, ze se Fortis u techto pilotek "inspiroval" zavodnima Tudorkama? To asi ne vid? To by byl totiz nesmysl... inspirace bude ve vlastnich radach - Cosmonauts (ref. 602.10.142) nebo Stratoliner

Tvarem pouzdra se určitě inspiroval - je stejné. Rozložení 7750 nezměníš takže to je taky stejné a stylově to má blíž k Tudorkám než ke Cosmonautům. Ještě jednu generaci a budou kopírovat jak fík. Já tam nevidím žadnou invenci. Pak podle toho vypadá ten resale, něco jako je tu v inzerci: nákup 250K, prodej 70K a ještě je nikdo nechce.

Kdyby se u Fortisu vytáhli a např. po vzoru Hamiltonu a MIDO z Ety vymáčkli rezervu 60-80 hodin, neměl bych problém tu konfekci zkousnout ani "za cenu čutorek". Plastické pseudo-flieger ciferníky mi k nim překvapivě seknou - a minimálně díky nim bych si je za "opisování" čehokoliv označit netroufal.

No nic, třeba se hoši časem pochlapí a na Baselworld 2020 přihodí verzi s tachymetrem přesunutým na prázdný "rehaut", otočnou lunetou s klasickým dělením, poladěným strojkem... a jejich švýcarská cenovka mezitím dosáhne dnešní výše základních rolád  -_-

Tak jestli to bude, jako doposud, tak cena u nás bude opět nesmyslná, pokud vím, tak dávají z ceny kolem 10% dolů, ale víc nic. Takže ty daleko lepší ceny, budou asi zase na kouscích ze států.

To Classic nema co byt v nazve, nazov bol povodne " OFFICIAL cosmonauts chronograph automatic" ... ak zmizol official tak co si mam mysliet ? :)

• 1 month later...
  • 5 months later...