Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

certina :suicide_anim: :suicide_anim: :suicide_anim:

už nikdy více koupil jsem si certina cascader mám je ted 9 rokem a byl to nejhoší hodinky co jsem měl po roce odešel celý strojek měněno v záruce u firmy Dušák, po dalších 4 letech vyměněn znovu celý strojek

tentokrát ve švýcarsku přímo v servisu firmy certina v přepočtu z cca 5000 kč před měsícem mi začli blnout a to samé ,volali mi ze švýcarska že je zase špatný strojek, takže je mám klukovi na hraní a koupím si jiné ale certina to určitě nebudou. :thumbsdown_anim: :thumbsdown_anim: :thumbsdown_anim: jinak jsem se k hodinkám chval velmi slušně takže zacházením to určitě není a veškeré zásahy do hodinek prováděla autorizovaná firma (tu první tady v čechách)a všechno následující včetně výměny baterek přímo servis firmy certina ve švýcarsku.

Odesláno (upraveno)
  Pavlos napsal:
Systém DS od Certiny je všemi respektovaná záruka odolnosti, potápěčky od Certiny jsou proslulé (stejně jako jejich želví logo), řada Cascadeur je ve své quartzové kategorii klasika. Řada DS Podium sklidila solidní úspěch, dokonalý poměr klasiky a sportu. Tohle se vybaví mě pod značkou Certina.

A Festina? Asi celkem kvalitní spotřební produkty, které běžného spotřebitele neurazí a sponzoring nadopovaných cyklistů.

Plně souhlasím, zajímalo by mě, co přinesla "hodinářskému" světu firma Festina.

Mimochodem připadá mi, že Tissot se v poslední době prezentuje pouze systémem One touch.

Jestli to nebude trochu tím, že máš (nebo jsi měl) Tissoty. :gun_bandana:

Objektivně musím uznat, že v oblasti společenských hodinek má Tissot větší výběr, ale to je asi tím, že Certina staví na tom, že je sportovní značkou skupiny Swatch.

Mám Certina DS First se kterýma jsem plně spokojen.

:starwars:

Upraveno uživatelem Vit
Odesláno (upraveno)

Co sa tyka kvality, tak som s Certinou spokojny. Mam v nich overenu ETU 2824-2 , tam to krok vedla urcite nebol.

Plast hodinek je subjektivne kvalitny, po 2mes kazdodennom noseni bez co i len mikroskop. skrabancov. Sklicko safir bez odleskov.

Je jasne, ze medzi quartz Certina, Festina, Tissot su len male rozdiely, ale quartz pre mna same o sebe nepredstavuju ozajstne hodinky

a kupit si quartz za viac ako 5tis je vyhadzovanie penazi.

Pri pohlade na ponuku Tissot by som dal firme vysacku SPORTOVA

a Festine MODNA, mozno az uletena, rovnako ako niektore modely Tissot.

Upraveno uživatelem Filini
Odesláno
  tatra napsal:
certina :suicide_anim: :suicide_anim: :suicide_anim:

už nikdy více koupil jsem si certina cascader mám je ted 9 rokem a byl to nejhoší hodinky co jsem měl po roce odešel celý strojek měněno v záruce u firmy Dušák, po dalších 4 letech vyměněn znovu celý strojek

tentokrát ve švýcarsku přímo v servisu firmy certina v přepočtu z cca 5000 kč před měsícem mi začli blnout a to samé ,volali mi ze švýcarska že je zase špatný strojek, takže je mám klukovi na hraní a koupím si jiné ale certina to určitě nebudou. :thumbsdown_anim: :thumbsdown_anim: :thumbsdown_anim: jinak jsem se k hodinkám chval velmi slušně takže zacházením to určitě není a veškeré zásahy do hodinek prováděla autorizovaná firma (tu první tady v čechách)a všechno následující včetně výměny baterek přímo servis firmy certina ve švýcarsku.

To si měl prostě blbou smůlu.

Odesláno (upraveno)

Taky se připojuji s tím, proč zde ještě není samostatná sekce : Certina??? Je to taky SWISS značka a známá. Nemá smysl tady rozebírat, jestli je Tissot známější nebo Certina :) Každá značka má své modely, které se líbí tomu uživateli nebo zase tomu :) Někdo má Certiny a je spokojen, někdo Tissot a je taky spokojen :) To si nevyberete, kdo jezdí celý život ve Škodě a sedne pak třeba do Audi , špatně se přechází zpět :) Co tím, chci říct???? Že se špatně bude člověku přeorientovávat zpátky třeba z Certiny na Omega a pak zpět :( Nicméně , souhlasím s tím , že by zde měla být zavedena další sekce : CERTINA !!!!

Upraveno uživatelem Peta-Biker
Odesláno

Jednu certinu máme doma http://forum.chronomag.cz/index.php?s=&amp...st&p=138356

S Festinama opravdu nelze srovnávat. Mezi dámskými chronografy (je jich pár a když už tak v quartzu) je tento model zpracováním na špici.

Jak se tu psalo jsou to běžné every-day-carry kousky, ale nadělají hodně parády.

Manželka je občas naprdnutá, když ji cizí chlápci v MHD chválí hodinky (místo účesu, vzhledu, hadrů atd :-)

Odesláno
  Peta-Biker napsal:
Taky se připojuji s tím, proč zde ještě není samostatná sekce : Certina??? ... Nicméně , souhlasím s tím , že by zde měla být zavedena další sekce : CERTINA !!!!

Kolik jsi tady našel vláken o Certině, že voláš po samostatné sekci?

Odesláno

Michodem, ještě to nikde moc neproběhlo, ale na webu Certiny se objevilo pár nových modelů s automatickými kalibry. AutomatyDS Podium Square a pak pár modelů s kalibrem ETA Valgranges.

Odesláno (upraveno)

Taky se musím přidat k diskuzi, Certiny byly (a jsou) moje první švýcarské automaty, nosím je každý den už skoro čtyři roky,

zatím naprosto bez problémů, přesnost je také ucházející. Jsou sice menší a nenápadné, ale zato univerzální. Jsou to tyhle:

post-33-1202810654.jpg

Upraveno uživatelem sauce
Odesláno
  sauce napsal:
Taky se musím přidat k diskuzi, Certiny byly (a jsou) moje první švýcarské automaty, nosím je každý den už skoro čtyři roky,

zatím naprosto bez problémů, přesnost je také ucházející. Jsou sice menší a nenápadné, ale zato univerzální. Jsou to tyhle:

Mam tie same, len so striebornym cifernikom, od roku 2004 ... na zaciatku sice trochu blbli, ale teraz uz slapu jak hodinky. inac suhlas s horeuvedenym.

• po 2 týdnech...
Návštěvník Quido
Odesláno

Souhlasím, že si Certiny zaslouží úctu.

Hledal jsem pro sebe opravdu praktické hodinky, moderní a elegantní, aby se dali nosit i do společnosti k obleku, současně takové, co něco vydrží, nerad totiž hodinky měním, prakticky je nesundávám, pak abych na nich něco viděl - s věkem se mi horší zrak - a taky, aby mne finančně nezruinovaly - našel jsem jediné takové ve znače Certina.

Návštěvník Quido
Odesláno
  Montoya napsal:
Nesouhlasím. Ale je to tvůj názor a já ho respektuju. Pročetl jsem o hodinkách tuny katalogů a recenzí a prospektů a ........ Myslím si, že je rozdíl mezi značkou Certina a Festina.

To bych řekl - měl jsem a mam oboje - nebe a dudy

• po 2 týdnech...
Odesláno

Minulý týden mi utekla aukce na tyto Bristoly. V černé a s mimostřednou vteřinovkou se jen tak nevidí. Nejsem žádný sběratel, ale tyhle se mi prostě líbí:

post-2161-1205158505.jpg

post-2161-1205158692.jpg

post-2161-1205158718.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...