Fester Odesláno 4. března 2015 Nahlásit Odesláno 4. března 2015 Tak jsem se před chvílí vrátil z Avimu, kde jsem byl střílet s kolegou chronomagorem a super! Jsem rád, že Avim zase funguje!
FanThomino Odesláno 4. března 2015 Nahlásit Odesláno 4. března 2015 To mě zajímá Tvůj pocit z návštěvy. My tam s radostí ze znovuotevření byli asi před několika týdny a máme z toho takové rozpačité pocity.Chodíme tam už dlouho a většinou jsme to dělali tak, že jsme šli před zavíračkou, aby jsme tam byli pokud možno sami a nebo se známejma ve formátu my dva se zbrojákem a tři známí bez něj a pak jsme si brali všechny stavy, aby jsme tam měli klid a nemuseli pozorovat co se děje vedle nás.vždycky se trochu lišil přístup podle toho kdo tam byl, ale v zásadě vždycky v pohodě. Teď nám tam pořád někdo z nich lez a krafal nám do toho.Třeba to bylo jen tím, že jsou trochu ostražitější, ale stejně to prostě nebylo ono, tak by mě zajímalo jestli z toho máte podobný pocity nebo je vše při starým a měli jsme jen trochu smůlu?
Fester Odesláno 5. března 2015 Nahlásit Odesláno 5. března 2015 Včera naprosto v pohodě. Opsal si zbroják, dostal jsem přečíst a podepsat provozní řád střelnice a pak už se o nás nikdo nestaral. Obsluha v pohodě, střílení taky. Za mě spokojenost a určitě se tam zase brzo otočím.
Martin UL Odesláno 5. března 2015 Nahlásit Odesláno 5. března 2015 Ahoj , mám dotaz .... Kde tady v Praze mohu jít střílet se svojí CZ 858 Tactical ? Přivítám všechny možné doporučení ( kryté i nekryté střelnice..) díky
Eddie75 Odesláno 5. března 2015 Nahlásit Odesláno 5. března 2015 Ten Lady Smith co jsem měl, byl .38 Special a myslím že tam bylo označení 36LS nebo tak nějak, už je to dlouho. Byl malý, ale taky ho bylo cítit. I když ze zbraní co jsem nosil (Colt King Cobra 2,5" .357 Magnum, Berretta 92 FS atd. atd.) to byl mrnous. Stále lituju že jsem ho prodal, ale stalo se.Smita M36 s vnejsim kladivem nosim ve vnitrnim pouzdru na remenu a spis vnimam objem nez hmotnost. Je to taky kus zeleza, ale ulralijta bych nechtel ten uz musi pekne stipat do ruky. Jinak vcera jsem byl u Pekarika a mnel jsem v ruce Siga P238 a nic mensiho bych nechtel. Je to uz hodne kapesni.A na pocitove porovnani Smita 1911 commandera s bobtail rukojeti a taky to vypadalo nositelne, ale na leto do kratasu a tricka to neni.
Kairos Odesláno 5. března 2015 Nahlásit Odesláno 5. března 2015 V Avimu jsem byl od znovuotevření několikrát, naposledy včera, kde jsem se asi s někým odtud potkal,kromě vstupu s nenabitou zbraní a podpisem do knihy jsem žádnou změnu nezaznamenal.Jen to světlo by na terče mohlo svítit víc, ale to by už byla změna
Ivan Lelák Odesláno 5. března 2015 Nahlásit Odesláno 5. března 2015 David - píšeš "To LCP bych doporučoval vyzkoušet (střílet, ne sušit) a to pořádně, ne jeden zásobník. Pro mne velké zklamání.... Nošení super, ale střílení ne (imho)". Někde jsem psal, že s tím chci hned na začátku prásknout tak stovku ran. Ale na běžné střílení to není. Eddie75 - píšeš "Jinak vcera jsem byl u Pekarika a mnel jsem v ruce Siga P238 a nic mensiho bych nechtel. Je to uz hodne kapesni." Ruger LCP je stejná velikost jako Sig P238. Ten Sig je na fotkách nádherný a kdyby ho tady někde poblíž měli, asi bych se neudržel. Prosím Tě, Pekařík je prodejce a pokud ano, odkud? Má nějaké stránky?
Eddie75 Odesláno 5. března 2015 Nahlásit Odesláno 5. března 2015 . Prosím Tě, Pekařík je prodejce a pokud ano, odkud? Má nějaké stránky? Ano. Brno - Alfa proj na šumavske.
Ivan Lelák Odesláno 5. března 2015 Nahlásit Odesláno 5. března 2015 Díky, koukal jsem na jeho stránky, ale P238 tam uveden nemá. Jaké to bylo provedení, černá klasika?
FanThomino Odesláno 5. března 2015 Nahlásit Odesláno 5. března 2015 Včera naprosto v pohodě. Opsal si zbroják, dostal jsem přečíst a podepsat provozní řád střelnice a pak už se o nás nikdo nestaral. Obsluha v pohodě, střílení taky. Za mě spokojenost a určitě se tam zase brzo otočím. V Avimu jsem byl od znovuotevření několikrát, naposledy včera, kde jsem se asi s někým odtud potkal,kromě vstupu s nenabitou zbraní a podpisem do knihy jsem žádnou změnu nezaznamenal.Jen to světlo by na terče mohlo svítit víc, ale to by už byla změna Dík.Tak to jsem rád, asi byla jenom špatná konstalace. Když tak nad tím přemýšlím, tak je to už vlastně docela dlouho a možná to bylo jen čerstvě po znovuotevření,takže byli takoví aktivnější a dokonce tam byli hned tři.Bylo by mi to líto, protože nám to tam vyhovuje.
Eddie75 Odesláno 5. března 2015 Nahlásit Odesláno 5. března 2015 Díky, koukal jsem na jeho stránky, ale P238 tam uveden nemá. Jaké to bylo provedení, černá klasika? Web se neaktualizuje nekolik let. P238 byla tusim cerna se svetle hnedyma strenkama, ale nejsem si vubec jistej, radsi si zavolej na prodejnu. Ten SW commander je duotone hnedy strenky. Soustredil jsem se vic na nej. Byla to takova rychlovka, ani jsem se nekoukl co ma noveho v dlouhych.
wizard-ov Odesláno 5. března 2015 Nahlásit Odesláno 5. března 2015 Pekařík je pojem, alespoň na Moravě. Já k němu chodím nakupovat až z Ostravy...
Ivan Lelák Odesláno 5. března 2015 Nahlásit Odesláno 5. března 2015 (upraveno) Volal jsem ekaříka, ochotný přístup. P238 opravdu mají, rozměry (délka 14 cm, tloušťka 2,4 cm) by ušly, ale hmotnost 430 g je na takového prcka vyšší, holt poctivý kousek železa (Ruger LCP váží 270 g). Být o deset deka lehčí, snad bych zkousnul i cenu 24900,-, P238 je v mých očích nádherný kousek. Ale díky za tip. Upraveno 5. března 2015 uživatelem Ivan Lelák
JMB Odesláno 5. března 2015 Nahlásit Odesláno 5. března 2015 Ruger LCP je jedna z nejméně příjemných pistolí na střelbu, co jsem kdy měl v ruce...
Fester Odesláno 5. března 2015 Nahlásit Odesláno 5. března 2015 Kairos, záleží v kolik jsi tam byl. My 19-20 h. Martin UL. V Praze přímo snad na Černém Mostě a já dneska objel dvě střelnice venkovní, Vinařice a Libušín. Na obou by dlouhá střílet šla, akorát je to az za Kladnem.
DavidLC Odesláno 5. března 2015 Nahlásit Odesláno 5. března 2015 Ivane, vím, četl jsem to, ale když ti nesedne, tak je blbost ji nosit (tak to bylo myšleno). Na obranu by měla být zbraň s kterou jsi si jistý a máš ji nastřílenou, mě se kousala (pak výměna pružiny), dlouhá spoušť (jednotlivé rány o.k. a soustřel se kousla, protože jsem nepustil spoušť dopředu - "zlozvyk" z Géčka). Takže nosit bych ji chtěl, ale v případě (snad se tak nestane) potřeby bych měl radši Géčko, tak asi tak. Na Gunshopforu je to docela probraný, většinou mínusy.
Ivan Lelák Odesláno 5. března 2015 Nahlásit Odesláno 5. března 2015 (upraveno) David - jistota se dostaví se střílením a dlouhá spoušt je pojistný prvek, u revolverů je to podobné. Přečetl jsem několik zahraničních testů od vojáků i policistů, vesměs pozitivní hodnocení s vyjímkou soustřelu, jak píšeš. Ale konstatovali, že to půjde nacvičit a střelba bude dostatečně rychlá s ohledem na účel. IPSC by s tím ale střílet nešlo:-). Co se týká závad, všechny prý byly odstraněny s posledním upgrade v roce 2013. V každém případě, LCP je doma. První "suché" dojmy jsou pozitivní, pistole není atraktivní, je to zaoblenými hranami a absencí jakýchkoliv výstupků, takže nevypadá drsně, o to lépe se ale strká a vytahuje z kapsy či pouzdra. Proběhla rozborka, i uvnitř je zpracování skvělé, žádné otřepy kritizované u prvních ročníků (i tehdy prý ale byly jen na nefunkčních místech). K vytlačení bočního čepu je třeba šroubovák, ale to je kvůli požadované absenci výstupků a hran. Určitě se není bát nošení s nábojem v komoře a nataženým závěrem, kohout je v mezipoloze, která nestačí k samovolnému odpálení, teprve tahem spouště se kohout "donatáhne". Dal jsem to na váhu, s prázdným zásobníkem 272 gramů:-).A ještě doplním - jistým minusem je, že závěr nezůstane po posledním náboji v zadní poloze, takže nelze vrazit druhý zásobník, spustit závěr (páčka tam je) a hned střílet. Vždy se musí závěr natáhnout, vyhodit prázdnou nábojnici a zároven podat nový náboj do komory. Upraveno 5. března 2015 uživatelem Ivan Lelák
Martin UL Odesláno 5. března 2015 Nahlásit Odesláno 5. března 2015 Kairos, záleží v kolik jsi tam byl. My 19-20 h. Martin UL. V Praze přímo snad na Černém Mostě a já dneska objel dvě střelnice venkovní, Vinařice a Libušín. Na obou by dlouhá střílet šla, akorát je to az za Kladnem.Díky a ty venkovní co na ně říkáš ? Jsou dobré ?která je podle tebe lepší? Radši bych ven ...:-)
Fester Odesláno 5. března 2015 Nahlásit Odesláno 5. března 2015 (upraveno) Obě jsou celkem fajn. Ve Vinařicích je i bufet, ta druhá je hned nad Libušínem. První ma 100 m střelnici, druhá jen 80. Nicméně je potřeba to vidět na vlastní oči. Edit: doplnění, obě jsou asi 3 km od sebe. Upraveno 5. března 2015 uživatelem Lenin
Martin UL Odesláno 5. března 2015 Nahlásit Odesláno 5. března 2015 Ok tak to asi vyrazím ať to okouknu ( na tom Černém mostě kromě toho že to je uvnitř je tam pořád plno ...:-( )
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se