Eddie75 Odesláno 2. března 2015 Nahlásit Odesláno 2. března 2015 V prvni rade vyjadruji uprimnou soustrast pozustalim po obetech teto tragedie. Dle meho nazoru se PSR predvedla presne modelove, tak jak je nastavena. Zaznam zasahu, tiskova prohlaseni a svedecke vypovedi jste predpokladam vsichni videli.Kazdy si muze sam udelat nazor a hlavne se zaridi tak jak uzna za vhodne.
bedan Odesláno 2. března 2015 Nahlásit Odesláno 2. března 2015 Těžce psychicky nemocný - to nelze říct takhle od stolu. Chybu udělal prostě především jeho obvoďák. Systém je nastavenej dobře, ale tak nějak lidé v něm zapojení musí dělat svou práci.Domnívám se, že házet všechno na obvoďáka je blbost. Pokud se pachatel neléčil na psychiatrii (a doposud o tom nebyla nikde žádná zmínka) tak usuzovat na jeho duševní nemoc na základě vyšetření způsobilosti vlastnit zbrojní průkaz je nesmysl. To by se na první pohled musel chovat a vyjadřovat hodně podivně, aby jej obvoďák nasměroval k psychiatrovi. To, že o něm sousedi říkali, že je podivín doktor nemůže vědět, ale naopak, tedy pokud to bylo řešeno MP nebo PČR, by to měla vědět policie a konat. To tvrzení příbuzných, že kontaktovali obvoďáka a žádali jej o nevystavení potvrzení zřejmě bude pravda, ale je otázka, zda za lékařem nešli až po vystavení toho potvrzení. Tomu by nasvědčovala informace o tom, že dostal předvolání na další vyšetření 4 dny před tou střelbou.Osobně jsem přesvědčený o fatálním selhání PČR. A to jak před střelbou (prodloužení zbrojního průkazu) tak při samotné akci. Jednak tam byl prokazatelně živý člověk, který byl v ohrožení života a podle výpovědí svědků se střelba ozývala ještě po tom nezásahu PČR.Aktuální informace patologů, že všechny oběti utrpěly zranění neslučitelná se životem a zemřeli okamžitě je zavádějící. Jsem přesvědčen, že není možné poznat, zda oběť zemřela ihned, nebo až po 15 nebo 30 minutách a po následném střelení do hlavy. A zrovna tak si nemyslím, že střelec je Rambo nebo Chuck Noris a každou oběť zasáhl rovnou do hlavy (kam byli všichni mrtví střeleni). Takže je pravděpodobné, že postřelené obešel a svůj čin dokonal A v tom mu PČR nezabránila, přestože to měla udělat.
Frantik Odesláno 2. března 2015 Nahlásit Odesláno 2. března 2015 Přesně tak. Ženská s prostrelenym hrudnikem mohla vybehnout ven sama, dalším bylo možný třeba taky pomoct.
gandalf Odesláno 2. března 2015 Nahlásit Odesláno 2. března 2015 (upraveno) Ač jsem se, vzhledem ke své dřívější profesi nechtěl zapojovat, tak si myslím totéž /bohužel/. Ale pochopitelně vycházím jen z veřejných zdrojů. Je jasný, že patolog těžko popíše, která rána byla poslení, při větším množstvím zásahů do těla /i když ránu z bezprostřední blízkosti jistě rozezná - zbytky prachu, ožehnutí, vniknutí plynů pod kůži ...../. Ale to by měla ukázat ohledačka místa činu. Všichni víte, že střílet do hlavy první ranou je střelecký nesmysl.Docela by bylo zajímavý, kdyby jim dědek zadem odešel, zatímco zajišťovali přední vchod.edit: doplnění Upraveno 2. března 2015 uživatelem gandalf
FanThomino Odesláno 2. března 2015 Nahlásit Odesláno 2. března 2015 Přeruším tuhle debatu, kde bylo stejně asi už všechno řečeno a odbočím. Není někdo z Vás tady v USA?Potřeboval by jsem si tam u Smith & Wessonů objednat hledí k revolveru. Oni do Evropy pochopitelně neposílají, české zastoupení nereaguje a nechce se mi to řešit přes zásilkovou službu. Sice to není zbraň ani její hlavní součást, ale přeci jen to je blízko a nechci to pokoušet.Jde jenom o plátek hledí se šroubkem za 11 $ a potřeboval by jsem si ho objednat k někomu v USA, kdo by mi ho dal do obálky a poslal do naší kotliny.Jde o tohle http://www.smith-wesson.com/webapp/wcs/stores/servlet/Product4_750001_750051_765566_-1_759652_757839_757837_ProductDisplayErrorView_N Díky
Ivan Lelák Odesláno 3. března 2015 Nahlásit Odesláno 3. března 2015 Taky bych ještě jednou poprosil o tip - doporučíte subkompakt? Umím je vygůglit, ale zajímají mne vaše zkušenosti. Mám NAA .22WMR a Glock 30 .45ACP, ale chci něco mezi tím, nejlépe 9 mm Luger. Lehký, malý, na denní skryté nošení.
Eddie75 Odesláno 3. března 2015 Nahlásit Odesláno 3. března 2015 Ma to byt jednoradak nebo akceptujes dvourady zasobnik????
Hypi Odesláno 3. března 2015 Nahlásit Odesláno 3. března 2015 Taky bych ještě jednou poprosil o tip - doporučíte subkompakt? Umím je vygůglit, ale zajímají mne vaše zkušenosti. Mám NAA .22WMR a Glock 30 .45ACP, ale chci něco mezi tím, nejlépe 9 mm Luger. Lehký, malý, na denní skryté nošení. řešil jsem to same, nakonec jsem koupil Wather PPS, je to plnokrevná 9vítka a hubená, není vidět za opaskem .... :-) a trefuje ! řešil jsem to same, nakonec jsem koupil Wather PPS, je to plnokrevná 9vítka a hubená, není vidět za opaskem .... :-) a trefuje ! A ještě pro doplnění, rozhodoval jsem se mezi PPS a GLOCK 42 (ten schováš i do ponožky) ale je to 9mm Browning :-(
Ivan Lelák Odesláno 3. března 2015 Nahlásit Odesláno 3. března 2015 (upraveno) Mám Glock 30 a pistoli podobnou nebo jen malinko menší, nechci, chci skutečně něco malého a úzkého, tj. jednořadý zásobník a může být i 9mm Browning apod.Dnes jsem se stavil v jednom obchodu, Glock 42 zrovna prodali, Glock 26 je velký. Vyzkoušel jsem 5 dalších Nejdřív jsem si vybral nějaké 4 kousky, nepamatuju přesné typy, ale byl to jeden Sig, Ruger, Walter a Taurus, vše 9mm Luger. Zkoušel jsem jak se drží atd., byly menší než G30, pak ale prodavač peo zajímavost přinesl Ruger LCP, 9 mm Browning a v ten moment jsem si uvědomil, že tohle je opravdu velikost, která mne nebude obtěžovat, zapadá doprostřed mezi NAA a G30 s těmihle třemi zbraněmi bych asi pokryl celou škálu nošení. A kupodivu se mi relativně dobře drží.Nicméně Ruger LCP je takový vzorek toho, co bych si představoval, pokud máte podobné tipy, sem s nimi. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 3. března 2015 uživatelem Ivan Lelák
Fester Odesláno 3. března 2015 Nahlásit Odesláno 3. března 2015 (upraveno) Já na tohle "kapesní" nošení zvažoval Ruger lc9. Je o facku větší, ale v lugeru. Ale ještě jsem z toho nestřílel... Upraveno 3. března 2015 uživatelem Lenin
Ivan Lelák Odesláno 3. března 2015 Nahlásit Odesláno 3. března 2015 (upraveno) Lenin - LC9 jsem měl dnes v ruce, byl jednou ze skupinky zbraní podobné velikosti, byl jsem přesvědčen, že zvítězí právě LC9 do chvíle, než prodavač přinesl LCP. Začal fungovat rozum, bral jsem je střídavě do ruky a postupně vítězil LCP. LC9 nevylučuji, chci udělat přímé srovnání s mým Glockem 30, ale zatím se přikláním k velikosti LCP, který je mj. skoro o polovinu lehčí než LC9.Edit: je fakt, že jsem ted hodil na váhu Glocka 30 a s prázdným zásobníkem má 760g, LC9 je tedy výrazně lehčí. No uvidíme, v každém případě díky za další tipy. Upraveno 3. března 2015 uživatelem Ivan Lelák
Fester Odesláno 3. března 2015 Nahlásit Odesláno 3. března 2015 Pokud budu řešit velikost, asi bych nosil PePKa. Rozhodně bych nekupoval lcp. Nicméně, je to jen můj pohled na věc. Zatím zůstávám u velikosti compact v ráži 9 Luger. Ráže 9 Brw. mi nepřijde o tolik výkonnější, než 7,65 Brw. A cena za náboj je taky někde jinde.
Ivan Lelák Odesláno 3. března 2015 Nahlásit Odesláno 3. března 2015 (upraveno) Ceny nábojů nehrají roli, střílet to moc nebude. 9 Luger jsem měl u několika zbraní (S&W 6906, Berretta 92FS) ale nemyslím, že na osobní obranu je to nutná ráže, tam bych nechtěl .22LR nebo 6,35, ale 9 mm Br. myslím plně stačí, navíc tolik nehrozí, že náboj proletí skrz cíl a udělá další škodu, mám pocit, že i policie používá v některých případech podlaborované 9mm Luger. Ale rozumím Tvým argumentům a mimochodem jsem dnes měl v ruce tohle PPK a měl jsem co dělat abych se neudržel a nesložil hned zálohu...:-). Klasika, dokonalá ergonomie, na nošení určitě OK, ale přece jen bych rád nosil něco lehčího. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 3. března 2015 uživatelem Ivan Lelák
Fester Odesláno 3. března 2015 Nahlásit Odesláno 3. března 2015 Policie rozhodně nepoužívá podlaborované, spíš naopak. V některých případech používají speciální jednotky subsoniky, ale to je specifikum. Jinak ted začali nosit náboje s dutou špičkou, která má mít nižší průraznost a vyšší zastavovací efekt. Já nosil několik let v práci 9 mm Makarov a nic moc. Já osobně považuji Lugera za takový zlatý standard.
Ivan Lelák Odesláno 3. března 2015 Nahlásit Odesláno 3. března 2015 Mám pocit, že o té laboraci mi říkal soused, co velí tady v kraji zásahovým jednotkám (nedávno se zjevil za dveřmi na terasu v plné zbroji, takových úleků jsem moc nezažil:-)), mají to pro určité situace, ale ruku do ohně za to nedám, ještě se zeptám. Souhlasím, 9 mm Luger je univerzál, ale v tomto případě na něm netrvám, když bych to moc potřeboval, Glock 30 je .45 ACP.
straspol Odesláno 3. března 2015 Nahlásit Odesláno 3. března 2015 Z Makarova jsem so docela zastřílel, je to fajn plochá zbraň, dobře se drží a obsluhuje a střílí sice přesně, ale spousta ran jde z nějakého důvodu do terče sice na správné místo, ale naplocho- bokem. Co taková nestabilní střela napáchá v živém cíli může být dost hrozné..
straspol Odesláno 3. března 2015 Nahlásit Odesláno 3. března 2015 (upraveno) Policie rozhodně nepoužívá podlaborované, spíš naopak. V některých případech používají speciální jednotky subsoniky, ale to je specifikum. Jinak ted začali nosit náboje s dutou špičkou, která má mít nižší průraznost a vyšší zastavovací efekt. Já nosil několik let v práci 9 mm Makarov a nic moc. Já osobně považuji Lugera za takový zlatý standard.PaChové nepoužívají proti ozbrojeným magorům náboje žádné, neb před takovými zalézají do děr. Proti zfetovaným opilým mladíkům řídícím ukradené dodávky s rakvema používají náboje s plnou laborací, protože jinak by skrz pneu neprošly. Upraveno 3. března 2015 uživatelem straspol
Fester Odesláno 3. března 2015 Nahlásit Odesláno 3. března 2015 Straspol, já to měl naládované v ČZ 82. Na IPSC závodech občas nepovalila Poppera. Ivane, s G30 bych asi jinou pistoli a ráži neřešil. Stop efekt je u 0,45 obrovský a průraznost myslím není nijak ohromující, takže dle mého lepší než Luger. Ale rozumím, proč chceš kupovat lcp. Já nosil skoro deset let každý den PePKa a je to úžasná zbraň. Jen jsem prostě "nutně potřeboval devítku"... Ale PePíKa se nevzdám a bude ho mít žena, az si udělá papíry. A soused mel na mysli fakt asi subsoniky, které se používají do zbraní s tlumičem.
straspol Odesláno 3. března 2015 Nahlásit Odesláno 3. března 2015 Zajímalo by mě, co mají naládováno ochranky v letadlech.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se