Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

RH

+ nastavitelnost sevreni (volitelne)

+ lepsi klip

- horsi natvarovani kydexu

- mohl by byt vice plochy

(- na muj vkus sedi moc vysoko nad opaskem)

Excub

+ spickove natvarovani

+ velmi plochý

- nelze nastavit sevreni jinak, nez zahratim

- mizerny klip

Mel jsem kydexu celou radu a nejlepe mi vychazi aktualni kombinace Excub kydexu + klipu od RH (je treba mirne pribrousit dirky)

Odesláno

Díky za info. Talon grip určitě taky přijde. 

Talon je bezvadnej hlavme na male zbrane s horsim uchopem. Mel jsem ho na G43. Na G42 jsem ho zatim nedal, protoze je mene "ziva" diky slabsimu strelivu. Mozna ho ale jeste taky nalepim.

Odesláno

Mám nabídku na obě pouzdra, obě mají nastavitelny samosvor, sweatguard. Nosím vzadu nad prdelí a mám rád pouzdra s náklonem. 

Jako jinak mě se drží dobře i LCP a to nemám zrovna malý ruce. G43 s botkou ideál. Rozšiřující botka by měla být ještě nepatrně delší než botka bez. Ale na g17 bych talon grip užil. Po delší střelbě mě řeže do dlaně to zdrsnění rukojeti. 

Odesláno

To já jsem toho talona koupil spíš proto, aby mě do tý ruky řezal. G43 mi přijde hladký jak dětská prdelka. Jináč pracky mám jak kopyta a s botkou +1 mám v podstatě full grip. 

Odesláno

RH vs. Excubitor - vyzkoušel jsem oboje. Jednoznačně vede Excubitor. Přesnější tvar, sedí dokonale (Raven taky nenabízí regulaci svornosti - optimum je prostě optimum, a je k němu potřeba pečlivost při výrobě), dělá meší otisk. Jasná volba.

Talon jsem na G43 instaloval taky - přeci jen je to malá mrcha s minimálním zdrsněním... Starej test Chrise Costy, když chcete vyzkoušet, jak Vám bude zbraň šlapat v rukách v bahně s příměsí potu a krve: Namatlejte si na ruce tekutý mejdlo a zkuste střílet.

S G43 bez Talonu nemožný, s Talonem jakž takž.

Odesláno

Je to RH vs. Excubitor fakt takovej rozdíl v plochosti a tvarování? Já jsem s RH hodně spokojenej, i když je vejš nad opaskem, ale to mi spíš vyhovuje. Celej den o géčku ani nevim a musim pro svůj klid sem tam cvrnknout do rukojeti, abych si ověřil, že tam je. Spíš bych asi preferoval trochu náklon dopředu. 

Odesláno (upraveno)

Každej má jiný těleso, nosí jinde a má jiný preference. RH mi přišel moc vystrčenej, Vedder holster, kterej taky mam, se dá zakasat pod košili, ale díky spodnímu uchycení klipu je dost tlustej a sedí moc dole, Excub mi přijde tak akorát.

Na Excub mi nevyhovuje ta jejich spona, proto jsem ji nahradil sponou od RH. Tím je veškerá plochost v hájim, ale sedí mi lépe. A ano, natvarování je výrazně lepší.

Jestli ti ale vyhovuje RH, vůbec bych to neřešil.

Upraveno uživatelem dlubix
Odesláno

Marku ty jsi presel tedy od 43 k 42? Co ti pripadne vadili.

Ja mam nabidku na obe a bohuzel nemam jak osobne srovnat. Jak dostanu foto tak asi stejne vezmu Excubitor. Spona se da pripadne vymenit a taky bude rozhodujici i jestli ma nektere naklon. To je pro me taky dulezite.

Talon jste kupovali u nas nebo z USA?

Odesláno

Sklon si můžeš poručit u obou. Jestli nosíš mezi 3:30 - 4:30, doporučuju desetistupňový sklon dopředu. Pokud je to mezi 1. a 3. hodinou, určitě kup pouzdro s nulovým sklonem.

Osobně rozhodně doporučuju G43 - místo G42 už bych s ohledem na rozměry preferoval LCP... Dlubix je holt jinej, no. :D

Talon lze vzít o chlup levněji z USA, nicméně na Glockshopu ho maj' za nějakejch 650 CZK, což si myslím, že za svižný dodání není až takovej mazec...

Odesláno

Marku ty jsi presel tedy od 43 k 42? Co ti pripadne vadili.

Ja mam nabidku na obe a bohuzel nemam jak osobne srovnat. Jak dostanu foto tak asi stejne vezmu Excubitor. Spona se da pripadne vymenit a taky bude rozhodujici i jestli ma nektere naklon. To je pro me taky dulezite.

Talon jste kupovali u nas nebo z USA?

S G42 se mi střílí o fous lépe. Pro někoho je .380 plivátko, mě to ale stačí. Nenosím moc volné oblečení, tak je každý mm znát a taky je o poznání lehčí, než G43, tzn pro mne na nošené příjemnější.

Fotosrovnání RH vs Excub pro G43 zde http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/94910-zbraně/?p=1632278

Sklon si můžeš poručit u obou. Jestli nosíš mezi 3:30 - 4:30, doporučuju desetistupňový sklon dopředu. Pokud je to mezi 1. a 3. hodinou, určitě kup pouzdro s nulovým sklonem.

Osobně rozhodně doporučuju G43 - místo G42 už bych s ohledem na rozměry preferoval LCP... Dlubix je holt jinej, no. :D

Talon lze vzít o chlup levněji z USA, nicméně na Glockshopu ho maj' za nějakejch 650 CZK, což si myslím, že za svižný dodání není až takovej mazec...

Jeden Talon jsem bral v US, jeden v GlockShop a třetí si dnes koupim na Leiku. Na ten z US jsem čekal dva týdny.

LCP vs G42...  asi to bude mojí dřevěností, ale s LCP netrefim stodolu a spoušť mi přijde příšerná. G42 je sice plivátko, ale stále je to Glock každým coulem a střílí se mi s ním dobře.

Odesláno

Supr diky za info. Nosim na 4 hodine a je to ideal. Vepredu me to nejak nesedi a to pupkatej nejsem.

Jinak mam LPC doma. Porad mi prijde rozdil ve vaze a velikosti i mezi G42 a LCP. LCPcko se proste schova krasne vsude. Jasne rozdil ve spousti kvalite atd je lepsi u Glocka. Striki se mi z toho taky slusne tak ne i co resit. Objednal jsem na nej kydex z USA tak jsem na nej zvedavy. Jinak nosim latkove Falco a prijde mi dost tlusty. V lete se do toho clovek poti. S kydexem to bude urcite jeste skladnejsi.

Odesláno

Mně teda G42 přišla o dost menší než G43. S mojí rukou už to moc nešlo pořádně chytat. Byl to přesně ten rozhodující kousek. 

Už jsem to pochopil s kydexem a rozměrama. Mně asi právě ta větší spona vyhovuje. Když mi trochu sjednou gatě, tak to za tu sponu chytnu a pohodlně vytáhnu. Ale je dost možný, že k tomu dospěju časem. Stejně jako možná časem dospěju k revolveru. V hlavě mi neustále straší Ruger LCR.  :) A to i přesto, že střelba z něj mě zrovna neuchvátila, což bylo asi o zvyku. 

Odesláno

Tak to bud rad, ze jsi nezkousel LCP. To je fakt prcek.

Jinak bubinkace me berou taky. Uz jsem ho nekolikrat malem koupil. Kamarad ma S&W 637 a to je moc pekny. LCR by se mi tez libilo nebo neco od S&W se skrytym kohoutem.

Odesláno

Chtěj za to ovšem celkem nesmyslný částky a čeká se na to měsíce až léta.  :lol2:  Ale zrovna LCR má bejt naskladněný v září, proto mě tak svrbí ruka a nejradši by vyplnila nákupko. Ale to asi radši přitlačim a ty prachy strčim do něčeho ala Stribog. Trochu mě mrzí, že se tady zatim nedá sehnat LCR v 9 mm a nebo že SkyMarshally nemaj na každym rohu za 15 klacků. I když teda revolvery na 9 mm maj asi i svoje nevýhody. 

Odesláno

Tohohle prcka určitě v .38 special. Ale řek bych, že než se rozhoupu, tak zakážou všechny zbraně. 

Odesláno

LCRka se daj slusne koupit obcas na bazar huntingu v pekny stavu. KLCR tam tehdy nekdo prodaval za 9 tis. Mit v tu dobu nakupko bylo u me. Do KLCR muzes cpat i 38 spec.

Dlubix mas to pekny. Tak at se dari.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...