Ivan Lelák Odesláno 2. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2016 Pánové díky za Vaše názory, tak já ho koupím a do 14ti dnů poreferuji co a jak.Jsem zvědav. Ale jak jsem psal, jestli Ti jde i o zábavu a střílení pro radost, kup něco jiného, navíc tyhle pistole nejsou prý stavěné na desítky tisíc výstřelů. Nebo ještě lépe - jednu na střelnici a LCP na nošení, přičemž s ním střílej víc než já, pistoli, která Ti má zachránit život, musíš mít v ruce a ovládat ji bez přemýšlení co nejlépe... Mně to jde zatím líp s G30, který mám 12 let a skoro ho nenosím...
wizard-ov Odesláno 2. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2016 Neboj, já mám plnou kabelku nejenom hodinek ;o)
Ivan Lelák Odesláno 2. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2016 Tak nějak nevím, v které dimenzi žijete pánové, ale za hranicema, pár hodin jízdy, čmoudi občas na ulici/obchoďáku střílí hlava nehlava a s frekvencí, jakou se tak děje, je mnohem pravděpodobnější řešení takovéto situace než klasický příběh použití zbraně v ČR.Tak já si to nemyslím. Dimenze, ve které žiju, je podle mne zatím blíž klasickému konfliktu. Ono použití zbraně je vždy až krajní možnost, nejlepší je takovým situacím předcházet, pokusit se utéct, vykecat a až když to nejde jinak, bránit se. Ono je dost gaunerů, ale zdaleka ne všichni usilují člověku o život a často couvnou, když vidí, že člověk je odhodlaný se bránit. Už jsem to tu možná psal - mně je 55, zbroják mám od roku 91, tehdy to byly Hromadné zbrojní průkazy, na který jsem měl jako podnikatel, převážející peníze, nárok. Zažil jsem džungli 90. let, mám osobní zkušenost s různými mafiánky (ne těmi většími, s těmi bych se do křížku dostat nechtěl), pokoušeli se nás vydírat, získat výpalné, zkoušeli nás zatáhnout do různých kšeftů, vyhrožovali. A byli to chlapi silnější než já, na pohled drsňáci a jak jsem zjistil, dost nebezpečné známé firmy, ale jak jsem řekl, spíš na nižší úrovni a později vymizeli. Zbraň jsem v těch letech vytáhl 3x, když už jsem neviděl jinou možnost, vždy to pomohlo, střílet jsem nemusel, ale fakt jsem byl psychicky připraven ji použít. Naoko jsem byl ostrý, ale jinak posraný, i proto jsem v těch letech začal intenzivně střílet IPSC. Dnes jsem za tyhle životní zkoušky vděčný. Současnou dobu vnímám jako celkem klidnou a cítím se bezpečně i s LCP. To, co se děje za hranicemi, je vážné, ale u nás mi stále hrozí víc, že mne někdo přejede při přecházení ulice. Přesto, jako mnozí ostatní, se na případná větší nebezpečí připravuji a nemám jen LCP. Do Německa a Holandska jedu zanedlouho na dovolenou, beze zbraně a nebojím se. Když jsme vloni jeli na Balkán, varovali nás před Albánií či Makedonií, nakonec jsme byli v obou zemích, často v ryze muslimských městech a vesnicích, i dost odlehlých, párkrát jsem měl divný pocit, ale nakonec bylo všechno v pohodě. Takže ano, snažím se být připraven, ale už to tak neprožívám...
blam Odesláno 2. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2016 Ja zkusim napsat jiny pohled na Wizardovu otazku. Mel jsem G19 mam G17, G43 a LCP. Na obcasne noseni a mirenku mi G17 plne vyhovuje a nemenil bych. V praci mame CZ a vzdy se mi znich dobre a presne strilelo. Bohuzel vaha, dost. dilu pro me ideal. Podarilo se mi s tim szit a naucit se strilet. G43 je vyhledove pro manzelku a v pripade kdyby "neco". K veci. LCP mam cca pres pul roku. Je to ten Papayuv. Je z roku 2009 k dnesnimu dni ma vystrelenych cca do 200 naboju. Ja osobne krabku. Na 25 m se s tim da dle me teefit i slusne do terce. Starsi verze (i ta moje) mela jen drazky misto musky a poradnych miridel. Ty novejsi maj uz miridla. Teda na pripadnou mirenou strelbu lepsi. Nositelnost je az na prvnim miste. Krasne lehke a skladne. Nosim v hadrovem Falcu. Premyslim silne o kydexu. Tloustka by byla jeste prijemnejsi. Nosim nadrcnuto a vaha cca 320 g nema moc kunkurenci. Spolehlovosti bych se nebal, ale na casty trenink bych sahl jinam. Ja to beru jak pise Ivan. Beru to u nas v pripade potreby jako doatatecne. Kazdopadne kazda situace si zada jine. Strelba je za me v pohode. Samozrejme spost dlouha, ale to je za me u obranne pistole vyhodou. Prednapjaty udernik viz Ivanovov vysvetleni drive bezpecna varianta proti nechtenemu vystrelu. Pred porizenim G43 jsem chtel LCP dat pryc pro nadbytecnost, ale ted kdyz je dam vedle sebe tak zustanou obe. Nosim na osme hodine jsem levak. Pro me lepsi a pohodlnejsi. Jak v aute tak pri pripadnem taseni atd. Kazdopadne urcite dopurucuji vyzkouset. Mam vetsi az velkou ruku a s botkou udrzim zbran pevne dvema prsty. Zasobnik pri zasouvani zadrhava, ale s tim se tak clovek nauci zit. Za me idealni zalozni zbran pro ma i na letni a vlastne i celorocni noseni ideal.
vendy Odesláno 2. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2016 Mohu jen souhlasit s tím co tady napsali pánové Lelák a blam.Mimo jiných želez mám také LCP i G43 a je to přesně tak.Taky jsem uvažoval o prodeji LCP,ale po vyzkoušení jsem se rozhodl že zatím zůstane doma,jeho nositelnost totiž nemá konkurenci.Nejde ani tak o váhu,nosím i podstatně těžší krámy ale o rozměry.Na některé situace i G43 je příliš rozměrná.Na situace které zatím připadají v úvahu se jeví LCP jako dostačující,uznávám ovšem že do budoucna to už bohužel platit nemusí.Zatím při situaci která panuje tady u nás,tak střelba na 25metrů je poukázkou na delší pobyt za mřížemi,tohle by státní zástupce ani soudce nerozdýchal.Taková moderní zbraň na tokarevy by nemusela být úplně k zahození i když možná starý dobrý Tokarev???Ještě k tomu LCP,já sám z něj mám nastříleno nějakých 400 ran,ale v klubu máme člověka který nosí a střílí s LCPčkem jako divý,není pro něj problém vystřílet 200 ran při jedné návštěvě.Udává že má nastříleno okolo 4800 kusů standartního střeliva všech možných výrobců.Nepřebíjí,mne by to zruinovalo,ale má na to zázemí,tak proč ne.To není až tak podstatné jako to, že když jsme porovnávali stopy opotřebení s několika dalšími LCP tak jsme nezjistili nějaké větší stopy po té fůře výstřelů.Po tomhle zjištění jsem se o výdrž LCPčka přestal bát.Jinak jsem rád že jsem si koupil G43,přestože mne majitelé G42 přemlouvali na něj,rozměry má trochu menší než G43,ale na tenhle náboj jsem už měl LCP,a preferoval jsem rozměr před komfortem střelby.Jediné co mě na G43 štve, že se u nás nedá sehnat botka plus 2.
Honza.manta Odesláno 2. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 2. srpna 2016 Neboj, já mám plnou kabelku nejenom hodinek ;o)Nejseš na tomhle fóru asi žádná výjimka.
Tomas_2002 Odesláno 3. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2016 Kolega v práci si na nošení koupil ten ultralehký S&W a musím říct, že mě to hodně zaujalo. Je výrazně lehčí než G43 a kulatější tvary jsou při nošení pohodlnější. Na druhou stranu má menší kapacitu ( u G43 mám 7+1 vs. 5 nábojů u S&W) a při střelbě se podle mě malá pistole drží lépe než malý revolver. Ale každopádně mohu všem doporučit si takový malý revolver vyzkoušet.
Papaya Odesláno 3. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2016 Kolega z bývalé prace měl ruger KLCR, chtěl ho proto, že se skrytým kohoutem se dá střílet i kapsy od bundy...což s pistolí, kromě první rány, nebo klasick. revolveru jaksi nelze. Nakonec ho ale pustil. Ta .357 mě taky lákala, ale ja ty revolvery...asi jsem k tomu ještě nedospěl.
straspol Odesláno 3. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2016 Kolega v práci si na nošení koupil ten ultralehký S&W a musím říct, že mě to hodně zaujalo. Je výrazně lehčí než G43 a kulatější tvary jsou při nošení pohodlnější. Na druhou stranu má menší kapacitu ( u G43 mám 7+1 vs. 5 nábojů u S&W) a při střelbě se podle mě malá pistole drží lépe než malý revolver. Ale každopádně mohu všem doporučit si takový malý revolver vyzkoušet. Takového titanového Smiťáka jsem si taky zkusil, ale kromě malé kapacity a úchopu fakt na mi vadilo jak to kope. Pořádnej revolver se má A) dobře držet, má se do něj vejít alespoň šest patron, C) má být ocelovej a tak těžkej, aby v odpovídající ráži nekopal jak jankovitá kobyla. Což samozřejmě moje NAAčka nesplňují ani v bodě A, Ni v bodě B. A stejně je miluju,protože jsou prostě krásný...
Harry Odesláno 3. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2016 Malý revolvery by měly být v ráži .38 Special. Ne .357 Magnum... Z dvoupalcové hlavně stejně má 357 malou energii, protože prach zdaleka nevyvine takový tlak, jak by měl a vy nakonec v ruce držíte raketový motor (pořád to hoří a vyvíjí tlaky, ale střela už je fuč). Pro 357 je potřeba alespoň 4 palce hlaveň... Takže ve výsledku 38 ze dvou palců má skoro stejnou energii, ta zbraň je lehčí, menší a kope míň...
Tomas_2002 Odesláno 3. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2016 Takového titanového Smiťáka jsem si taky zkusil, ale kromě malé kapacity a úchopu fakt na mi vadilo jak to kope. Pořádnej revolver se má A) dobře držet, má se do něj vejít alespoň šest patron, C) má být ocelovej a tak těžkej, aby v odpovídající ráži nekopal jak jankovitá kobyla. Což samozřejmě moje NAAčka nesplňují ani v bodě A, Ni v bodě B. A stejně je miluju,protože jsou prostě krásný... Hele když jsme z toho stříleli +P od Magtechu, tak to kopalo dost, ale klasický S&B podle mě nekopaly víc než G43 s klasickým Lugerem.
Ivan Lelák Odesláno 3. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2016 Mohu jen souhlasit s tím co tady napsali pánové Lelák a blam.Mimo jiných želez mám také LCP i G43 a je to přesně tak.Taky jsem uvažoval o prodeji LCP,ale po vyzkoušení jsem se rozhodl že zatím zůstane doma,jeho nositelnost totiž nemá konkurenci.Nejde ani tak o váhu,nosím i podstatně těžší krámy ale o rozměry.Na některé situace i G43 je příliš rozměrná.Na situace které zatím připadají v úvahu se jeví LCP jako dostačující,uznávám ovšem že do budoucna to už bohužel platit nemusí.Zatím při situaci která panuje tady u nás,tak střelba na 25metrů je poukázkou na delší pobyt za mřížemi,tohle by státní zástupce ani soudce nerozdýchal.Taková moderní zbraň na tokarevy by nemusela být úplně k zahození i když možná starý dobrý Tokarev???Ještě k tomu LCP,já sám z něj mám nastříleno nějakých 400 ran,ale v klubu máme člověka který nosí a střílí s LCPčkem jako divý,není pro něj problém vystřílet 200 ran při jedné návštěvě.Udává že má nastříleno okolo 4800 kusů standartního střeliva všech možných výrobců.Nepřebíjí,mne by to zruinovalo,ale má na to zázemí,tak proč ne.To není až tak podstatné jako to, že když jsme porovnávali stopy opotřebení s několika dalšími LCP tak jsme nezjistili nějaké větší stopy po té fůře výstřelů.Po tomhle zjištění jsem se o výdrž LCPčka přestal bát.Jinak jsem rád že jsem si koupil G43,přestože mne majitelé G42 přemlouvali na něj,rozměry má trochu menší než G43,ale na tenhle náboj jsem už měl LCP,a preferoval jsem rozměr před komfortem střelby.Jediné co mě na G43 štve, že se u nás nedá sehnat botka plus 2.To je i můj názor a LCP + něco na větší náboj, třeba G43, je asi dobrá kombinace, já jen mám jako tu větší Glock 30. Má zásobník "jen" na 10 ran, ale zase je to .45 ACP a přebití je otázkou okamžiku, takže devítku na 17 patron oželím. Naopak, pro případnou obranu domu a rodiny mám i pušku, se kterou je zábava i na střelnici a kterou chci doplnit krátkou, skladnou a "operativní" brokovnicí... V kombinaci s arsenálem sousedů a tím, že jeden z nich je u ZJ, je ten náš plácek v rámci možností ochráněn optimálně:-). S .357 vs. .38 souhlasím s Harrym. S .357 revolvery jsem kdysi začínal, přišly mi jako ideální pro chlapa, ale za prvé je to strašná pumelenice a za druhé velká, těžká kráva jak ve 4", tak 2,5", oba jsem měl a to jsem ani nevěděl o neefektivní energii u 2,5". Později jsem přešel na .38, bylo to na nošení lepší, ale i tak mi časem začal vadit průměr bubnu, kapacita a dlouhý chod spouště. Na střelnici se dá natáhnout kohout, ale v praxi na to nemusí být čas, i když na krátkou vzdálenost to asi tak nevadí. Ale začal jsem se mj. zajímat o IPSC, tak jsem přešel na pistole, nejdřív velké a postupně menší a lehčí...
Sharkoon Odesláno 3. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2016 Blby mit prvni prispevek na hodinkarskym foru zamerenej na zbrane, ale co uz Ctu si tu tohle vlakno uz nejakou dobu a zrovna vcera jsem narazil na http://www.ar15builder.com/ a po asi hodine klikani, coz me prekvapilo, jsem stale nemel dost .... tech variaci, tech blbinek ... asi jsem objevil ameriku, ale prijemne mi utekla pracovni doba
Sharkoon Odesláno 3. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2016 Blby mit prvni prispevek na hodinkarskym foru zamerenej na zbrane, ale co uz Ctu si tu tohle vlakno uz nejakou dobu a zrovna vcera jsem narazil na http://www.ar15builder.com/ a po asi hodine klikani, coz me prekvapilo, jsem stale nemel dost .... tech variaci, tech blbinek ... asi jsem objevil ameriku, ale prijemne mi utekla pracovni doba Jeste teda https://specialopstactical.com/lower/ vypada sympaticky
Petrando Odesláno 4. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 4. srpna 2016 Pratele, kamaradi. Shanim ustovou brzdu, nebo kompenzator (ano, tusim, jaky je v tom rozdil) ale chci to hlavne abych tak nejak opticky ukoncil hlaven na CZ 512 Tactical... Zavit tam mam 1/2x28... Neslibuju si do toho nejaky extra zlepseni, jen moje tunerske srdecko zaplesa... diky za tipy.. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Rimmer Odesláno 5. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 5. srpna 2016 Není mi úplně jasný, jak můžeš držet oběma 50:50, když těžiště je zhruba v místě rukojeti... luvo20.jpg U takovéhle zbraně (AR15) je těžiště zhruba v místě zásobníkové šachty (na obrázku je kolimátor přesně v těžišti. U standardní Sa58 je těžiště přesně uprostřed zásobníkové šachty), tedy vyvážení na ruce je přibližně 50:50. Ale pokud je šachta za rukojetí (pro střílející ruku) a nejen šachta se zásobníkem (který taky něco váží), ale i kus hlavně s komorou a celý závěr je taky za střílející rukou, pak těžiště je zhruba v místě rukojeti. A naprostou většinu váhy pak drží střílející ruka, ta druhá spíš dělá podporu a stabilizaci. Jistě, pokud používáš pouze jednu ruku (druhou nemůžeš použít, protože je třeba mimo provoz - zraněná, nebo druhou rukou něco neseš, vedeš jiného člověka a podobně), pak je samozřejmě snažší používat Bulpup. Ale jak už jsem zmiňoval, tohle hraje roli u ozbrojených složek, né u nás civilistů, nebo sportovců... Třeba ta rychlost přebíjení a manipulace - můžeme velice lehce vyzkoušet a porovnat i beze střelby, to je snadný, tyhle věci jsou jednoduše měřitelný...Cca 50:50 jednoduse, precti si to jeste. V pohotovostnich polohach je flinta sklonena a pazbou polozena na platu nebo primacknuta pod kridlem. Prilicenim zatlacena do ramene, pak se rozdil taky stira. Nesikovne je nahozeni z high-ready, je to nezvyk. Vyhozeni zasobniku zprava u milspec loweru je mi s levou rukou bohuzel nanic. Timer tim padem ukazuje AK/AR/Tav i Mini zhruba na jedne urovni. Jine systemy bohuzel neznam.
Jeremy Odesláno 5. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 5. srpna 2016 Pratele, kamaradi. Shanim ustovou brzdu, nebo kompenzator (ano, tusim, jaky je v tom rozdil) ale chci to hlavne abych tak nejak opticky ukoncil hlaven na CZ 512 Tactical... Zavit tam mam 1/2x28... Neslibuju si do toho nejaky extra zlepseni, jen moje tunerske srdecko zaplesa... diky za tipy..wm_7865868.jpgJa koupil na cetna doporuceni Miculka. Ma stejnej zavit a prej funguje.https://www.zbrane-doplnky.cz/kompenzatory-pro-zbrane/kompenzator-ar-15-miculek
cali Odesláno 5. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 5. srpna 2016 chapem to dobre, ze ide o kompenzator na malorazku?
Conrad Odesláno 5. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 5. srpna 2016 To je i můj názor a LCP + něco na větší náboj, třeba G43, je asi dobrá kombinace, já jen mám jako tu větší Glock 30. Má zásobník "jen" na 10 ran, ale zase je to .45 ACP a přebití je otázkou okamžiku, takže devítku na 17 patron oželím. Naopak, pro případnou obranu domu a rodiny mám i pušku, se kterou je zábava i na střelnici a kterou chci doplnit krátkou, skladnou a "operativní" brokovnicí... V kombinaci s arsenálem sousedů a tím, že jeden z nich je u ZJ, je ten náš plácek v rámci možností ochráněn optimálně:-). S .357 vs. .38 souhlasím s Harrym. S .357 revolvery jsem kdysi začínal, přišly mi jako ideální pro chlapa, ale za prvé je to strašná pumelenice a za druhé velká, těžká kráva jak ve 4", tak 2,5", oba jsem měl a to jsem ani nevěděl o neefektivní energii u 2,5". Později jsem přešel na .38, bylo to na nošení lepší, ale i tak mi časem začal vadit průměr bubnu, kapacita a dlouhý chod spouště. Na střelnici se dá natáhnout kohout, ale v praxi na to nemusí být čas, i když na krátkou vzdálenost to asi tak nevadí. Ale začal jsem se mj. zajímat o IPSC, tak jsem přešel na pistole, nejdřív velké a postupně menší a lehčí...Tak jsem také dlouho přemýšlel a jako nejlepší mi přišel Smith Wesson MP shield v ráži 9 mm luger zatím jen asi 300 ran ale plná spokojenost
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se