Jeremy Odesláno 30. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 30. srpna 2016 Tak jsem koupil ten 60rannej zásobník vod Magpulu (D-60) a jsem z toho takovej drobet přešlej - narvu jich tam jen 52 (třeba se časem uvolní) a je to teda porod to tam sázet, palec bolí jak kráva...
Marhi Odesláno 30. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 30. srpna 2016 Nechci prudit, ale zkoušel jsi plničku. Anebo jinej udělák. Jako rvát to rukam je šílenství. Navíc když to povolí, tak to třeba nepodá?Já jsem nikdá nerval zásobníky na doraz. De to, ale proč?. Ve válce to bude jiný jupí.
Jeremy Odesláno 30. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 30. srpna 2016 Nechci prudit, ale zkoušel jsi plničku. Anebo jinej udělák. Jako rvát to rukam je šílenství. Navíc když to povolí, tak to třeba nepodá?Já jsem nikdá nerval zásobníky na doraz. De to, ale proč?. Ve válce to bude jiný jupí.Plničku mám, ale tady na to by nefungovala. Nicméně u toho je součástí cosi jako plnička - člověk palcem zatlačí na takový ucho a náboj tam zajede bez odporu. Až do 52.Resp. ten odpor je horší a horší, ale ta 52 tam nejde dát prostě vůbec.. :-( A palec vod tý páčky připomíná tak od 20. náboje červenou bolavou placku.
Sickboy Odesláno 31. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2016 Mohl by někdo postnout nějaká fota jak zbraň běžně nosí? Já o tom furt přemýšlím a nějak mi nejde do hlavy jak se to dá "skrytě" nosit ... myslím aby si třeba ani v práci nevšimli atak .. např. v létě při vystupování z auta to musí být poznat ať se člověk snaží sebevíc, nebo se pletu?Zákon praví, že to nesmí bejt vidět v základním postavení, což je klidný stoj. Pokud ti to vykoukne ve chvíli, kdy se ohneš, nebo při vystupování z auta, tak ti nikdo nemůže nic udělat, když se pak hned upravíš. Každopádně já nosim vnitřní kydex s G43 na 3. hodině a normální neupnutý tričko. Jedinej, kdo se mě ptá, jestli packuju, je jeden místní člen, kterej ví, že mám zbraň, ale nepozná to na mě. Viděl jsem skrytě nosit H&K USP na střízlíkovi a nepoznal jsem. Teda dokud to nevytáh.
CEGY Odesláno 31. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2016 Moji novi kamaradi. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Ivan Lelák Odesláno 31. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2016 Třeba se mi ještě ozve zdejší člen, se kterým jsem si psal, ale pokud ne, vypisuji odměnu :-) na tip na krátkou, 4+1 brokovnici s pistolovou pažbou, spodní lištou pro montáž svítilny a nejlépe i sklopnou nebo odnímatelnou pažbou, v ceně do cca 8 tisíc korun. Mám od jara předobjednán Uzkon AS-42, ale kvůli situaci v Turecku není nikdo schopen sdělit a garantovat termín naskladnění. Mezitím mi utekly dvě další nabídky a teď už jsem se rozhodl koupit první, která splní mé požadavky. Pokud byste věděli o obchodu, který má něco takového SKLADEM, prosím o info.
Jeremy Odesláno 31. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2016 Škoda - jedinej parametr (cena) a věděl bych :-)
cali Odesláno 31. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2016 No jedna vec je neporusovat zakon a druha obliekat sa tak, aby to zbytocne neputalo pozornost. Ludi ktori maju na zbrane alergiu je v spolocnosti dost na to, aby ich jeden radsej zbytocne neprovokoval. A samozrejme kto aspon trochu vie kam sa pozerat, ten to pozna hned. Ono nemusis vidiet hned zbran samotnu, staci vidiet "gun-friendly" oblecenie a hned vies na 90% com si. HK-USP sa na 70kg chlapovi uz naozaj len tak neschova.
Sickboy Odesláno 31. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2016 Nerozumim pojmu "gun friendly" oblečení. Mám babku, která má místo očí rentgen, slyší trávu růst a má colombovský detektivní schopnosti. A ta na mě nepozná, když mám u sebe kvér. A to jednou poznala, že si fotr koupil boty, který mu neseděj a viděla jenom krabici bez označení. Takže nevěřim tomu, že to pozná nějaký významný procento lidí. A těch pár lidí, který to náhodou poznají, mě netrápí. Já odjakživa nosil spíš volnější trička, takže jsem nemusel nic měnit. Upnutý tričko, kopírující každou pneumatiku si vezme jenom debil. Stejně tak jako asi neni uplně rozumný tahat USP, pokud se neživim převozem peněz. Ale i to se dá schovat celkem slušně. Jenom to vyžaduje trochu víc snahy. Proto mně přišlo G43 jako ideální kompromis. Když už se bavíme o tom nošení, já jsem z géčka trochu nervózní. Nenosim to nadrcnutý, což je asi chyba, protože nějak k tomu nemám důvěru. Ale na velký pistoli mám DA/SA a to by mi vyhovovalo asi víc. Prostě natáhnout a shodit kohout. Taháte glocky nadrcnutý? Nebo je to naopak a DA/SA je míň bezpečný než tak spoušťová pojistka?
ggrand Odesláno 31. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2016 Spis bych rozlisoval, ze zakon mluvi o skrytem noseni, nic o couhani pri ohnuti atd tam neni zmineno. Toto je zmineno az jako komentar ministerstva, jak oni to chapou. Takze kdyby slo do tuheho, Zakon je jeden a ten si muze ohnout jen soud. Chtel bych vedet, jake je to kriklave obleceni haloo nosim. Co jsem videl lidi ze strelnice, tak si netroufnu ani trochu pausalizovat.
Z. Paul Odesláno 31. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2016 Když už se bavíme o tom nošení, já jsem z géčka trochu nervózní. Nenosim to nadrcnutý, což je asi chyba, protože nějak k tomu nemám důvěru. Ale na velký pistoli mám DA/SA a to by mi vyhovovalo asi víc. Prostě natáhnout a shodit kohout. Taháte glocky nadrcnutý? Nebo je to naopak a DA/SA je míň bezpečný než tak spoušťová pojistka? Co je více bezpečný netušim, ale my v práci máme pistole se SA/DA a stejně to netaháme nadrcnutý.
ggrand Odesláno 31. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2016 Ano tahame nabite zbrane. Da/sa zbrane jsou podle meho na obranu a sluzebni urceni naprosto nevhodne. Chvili jsem mel da/sa pistoli,nosil jako sa,ale tam mi vadila pozice spouste pri sa, ze je celkem blizko.
Sickboy Odesláno 31. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2016 Ale to je pak fakt asi lepší si koupit malej revolver se skrytym kohoutem. To zjišťuju takhle krásně ex post. Si nedovedu představovat, jak to natahuju, když mi na hrudníku sedí stokilovej potetovanej holohlavec. Natahování o kalhoty v takový situaci nepovažuju zrovna za vhodný. Tohle je pro mě jako pro začátečníka celkem téma, protože už se mi o revolverech i zdá.
cali Odesláno 31. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2016 "proper holster" je zakladom bezpecnosti spustovej poistky...http://concealednation.org/2014/03/how-safe-is-it-to-carry-with-a-round-in-the-chamber/
cali Odesláno 31. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2016 Pojem "gun friendly" oblecenie podrobne vysvetlovat neplanujem, ale povedzme, ze vacsina nosicov nenosi leginy a sietovane tricko, alebo ked pride kolega do prace s volnymi gatami, sirokym remenom a mikinou, zatil co zbytok mesiaca nosil koselu zakazasu v tesilkach, tak.... Svoje by o tom vedeli povedat profesionalni "ramisti" myslim obsluhy ramov na objektoch kde sa take veci prevadzkuju, ti nosica poznaju a vytahuju ulozny box skor nez za sebou zavrie vstupne dvere do budovy.
Sickboy Odesláno 31. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2016 Tak já doufám, že legíny a síťovaný stricko nenosí nikdo. Ani ten, kdo nenosí kvér. Takový lidi by měli dát pod Rámisti jsou kategorie sama pro sebe. Normální člověk v tramvaji se vůbec nezatěžuje tim, kdo má a kdo nemá. Já jsem se o to nezajímal, dokud jsem sám nezačal nosit. V práci to ale asi někdy může bejt problém no, pokud se to rozkřikne a jsou tam stresoři.
straspol Odesláno 31. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2016 Spis bych rozlisoval, ze zakon mluvi o skrytem noseni, nic o couhani pri ohnuti atd tam neni zmineno. Toto je zmineno az jako komentar ministerstva, jak oni to chapou. Takze kdyby slo do tuheho, Zakon je jeden a ten si muze ohnout jen soud. Chtel bych vedet, jake je to kriklave obleceni haloo nosim. Co jsem videl lidi ze strelnice, tak si netroufnu ani trochu pausalizovat.Zákon je zákon a ohýbat si ho nesmí nikdo- ani soud. Pokud nemá zákon jednoznačný výklad a nejedná se v případě takového pokusu pouze o tzv. ,,překrucování práva" (ano, uznávám že u nás toto ustanovení chybí, protože je uvedeno pouze v právních řádech civilizovaných zemí), musí se novelizovat. Ale ohnout se nesmí. Připouštím že to někteří soudci a soudkyně zkoušejí, ale to jsou taková ta naše česká domácí prasata.
CEGY Odesláno 31. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2016 Hosi, co je da/sa? Potrebuju se tady trochu zorientovat.
Sickboy Odesláno 31. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2016 Asi jsou tady na to povolanější, ale ve zkratce režim DA - kohout můžeš natáhnout spouští, obvykle to má delší chod výrazně větší odpor, další výstřel už je normální čili ala CZ75 a SA - klasika, natáhneš a zmáčkneš jako Glock. https://cs.wikipedia.org/wiki/Spou%C5%A1%C5%A5_zbran%C4%9B
Freelander Odesláno 31. srpna 2016 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2016 Double action single action.Jsou to spoustove mechanismy.Jednocinna a dvoucinna spoust.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se