Trojan Odesláno 19. února 2014 Nahlásit Odesláno 19. února 2014 .38 je docela dostačující ráže pro sebeobranu, myslím. Toho bych se nebál, spíš mi jde o cenu... kamarád co hodně střílí mi říkal něco kolem 6kč, to je cca o 1/2 více, než za co kupuje kvalitní 9mm (ale on to kupuje snad po paletách...)..22 je pro obranu asi už málo, co? To jsi mi Jeremy nasadil brouka do hlavy s těmi revolvery Já určitě nemyslím, že by první zbraň měla být i mou poslední, a doufám že nebude, nicméně to bude zbraň se kterou se budu učit základní střelecké návyky atd. - z toho tedy plyne požadavek na sebeobranu a normální tréningovou střelbu...
Trojan Odesláno 19. února 2014 Nahlásit Odesláno 19. února 2014 Třeba tohle, v ráži .357 Ale mají to i v .38... sice to má maličkou hlaveň ale fakt nevím, jestli bych větší tahal
straspol Odesláno 19. února 2014 Nahlásit Odesláno 19. února 2014 (upraveno) Toho bych se nebál, spíš mi jde o cenu... kamarád co hodně střílí mi říkal něco kolem 6kč, to je cca o 1/2 více, než za co kupuje kvalitní 9mm (ale on to kupuje snad po paletách...)..22 je pro obranu asi už málo, co? To jsi mi Jeremy nasadil brouka do hlavy s těmi revolvery Já určitě nemyslím, že by první zbraň měla být i mou poslední, a doufám že nebude, nicméně to bude zbraň se kterou se budu učit základní střelecké návyky atd. - z toho tedy plyne požadavek na sebeobranu a normální tréningovou střelbu....22 nosím docela často, NAA, maličká, lehounká. . Lidi se mi kvůli tomu smějí, ale vždycky říkám: ,,Fajn, tak si tady stoupni, střel se s tím do p..ele, a když se odhodláš se střelit ještě jednou, tak uznám že potřebuju pětačtyřicítku". Docela jednoduchý důkaz, ale zatím se do toho nikdo nepustil Tahat něco delšího než třípalec je asi nerozum. Upraveno 19. února 2014 uživatelem straspol
Jeremy Odesláno 20. února 2014 Nahlásit Odesláno 20. února 2014 (upraveno) Munice na .38 je plus minus stejne draha jako devitky, kdyz budes casem sam prebijet, tak to vyjde uplne nastejno. Je ale pravda, ze sehnat nekym jinym prebity 9 je asi mensi problem nez u 38. Revolvej je nadherna jednoducha vec, pro me to taky ma dusi a taky na rozdil od pistoli..Furt si poustim toho Miculka, prebiji to tak obycejne, ze si rikam, ze to musi takhle zvladnout kazdej Jinak jsou i revolvery v razi 9L, mozna bych koukal i tam, jestli bude devitkova pistole jako druha, muzes mit stejny strelivo.. Upraveno 20. února 2014 uživatelem Jeremy
bohus76 Odesláno 20. února 2014 Nahlásit Odesláno 20. února 2014 Toho bych se nebál, spíš mi jde o cenu... kamarád co hodně střílí mi říkal něco kolem 6kč, to je cca o 1/2 více, než za co kupuje kvalitní 9mm (ale on to kupuje snad po paletách...)..22 je pro obranu asi už málo, co? To jsi mi Jeremy nasadil brouka do hlavy s těmi revolvery Já určitě nemyslím, že by první zbraň měla být i mou poslední, a doufám že nebude, nicméně to bude zbraň se kterou se budu učit základní střelecké návyky atd. - z toho tedy plyne požadavek na sebeobranu a normální tréningovou střelbu...Jak již řekl Harry,na sebeobranu něco menšího,klidně revolver 2-2,5palec,nebál byl bych se ani ráže 22LR,jen tam není tak velký stop efekt,ale zase nižší váha pistole.A pokud zbraň na střelnici,tak něco většího / např. ČZ/ a štelovatelné miřidla,zkrátka vyladěnou zbraň pro dobrý požitek ze střelby.
Jeremy Odesláno 20. února 2014 Nahlásit Odesláno 20. února 2014 Jak již řekl Harry,na sebeobranu něco menšího,klidně revolver 2-2,5palec,nebál byl bych se ani ráže 22LR,jen tam není tak velký stop efekt,...Přesně tak, jestli to je myšleno na sebeobranu před papírovými terči, tak je to ideální!Jinak bych stop efekt viděl jako docela důležitej faktor.
bohus76 Odesláno 20. února 2014 Nahlásit Odesláno 20. února 2014 Pokud umím střílet,trefím i dvaadvacítkou a pokud ne,nepomůže mi ani kanón.A vždy musím mít na paměti,že umí zabít i ta dvaadvacítka.
Trojan Odesláno 20. února 2014 Nahlásit Odesláno 20. února 2014 Jako kluci jsme s kamarádem stříleli .22LR do pořádné štěpinky, vystříleli jsme dva zásobníky a šli se podívat. Štěpina (cca 10cm smrk) ani nespadla na zem, furt stála, ale necky na prase za ní byly jak řešeto. Kdyby ste viděli co dělala kamarádova babička... Tady je toho překvapivě dost, včetně těch různých hodnocení nábojů vzhledem k vyřazení cíle...http://cs.wikipedia.org/wiki/Termin%C3%A1ln%C3%AD_balistika#cite_note-rfr2-4Bohus76: A jak jsem onehdy četl na youtube, zabít umí i kámen, ale to neznamená že je to vhodná zbraň pro sebeobranu.
Kairos Odesláno 20. února 2014 Nahlásit Odesláno 20. února 2014 Jestli na 9mm netrvas, tak zkus Walther PP nebo jeho dvojnika Manurhin, zasobnik na 8 ran,raze 7,65 a opravdu presna a lehka zbran,vypousteni kohoutu, o malo drazsi strelivo nez devitka, ale za 5 tisic se da koupit pekny kus.
Jeremy Odesláno 20. února 2014 Nahlásit Odesláno 20. února 2014 Pokud umím střílet,trefím i dvaadvacítkou a pokud ne,nepomůže mi ani kanón.A vždy musím mít na paměti,že umí zabít i ta dvaadvacítka.Jasně, podle nějakého 10 letého průzkumu (tuším, že Elifritz, nebo tak nějak), je "smrtelnost" podobná, KDYŽ SE ČLOVĚK TREFÍ, což není překvapení. Problém je právě v tom, se trefit, když je jeden ve stresu. Ani trénink nikoho nepřipraví na to, že střílí na člověka. No a když se jeden trefí blbě, musí doufat, že rána toho darebáka aspoň zastaví. A tady na .22 fakt spoleh není. Ještě jsem někde našel graf z té studie..
bohus76 Odesláno 20. února 2014 Nahlásit Odesláno 20. února 2014 Je to jak říkáš,otázka je kolik lidí je ve stresu schopno zbraň použít a následně trefit.Sám za sebe říkám,že nejlépe je utéct pokud to jde.Jak se jednou použije pistole,jsou z toho jen problémy.
ggrand Odesláno 20. února 2014 Nahlásit Odesláno 20. února 2014 Když jsem viděl video ze země zaslíbené za velkou louží, jak týpek snad se 2 ránama klasickou velkou pistolí pořád se měl k životu, tak bych na .22 rychle zapoměl :
Mila_T Odesláno 20. února 2014 Nahlásit Odesláno 20. února 2014 .22 trefíš 100 kg ci..na do nohy a určitě ho nezastavíš, jenom ho tím rozzuříš.
Filip.J Odesláno 20. února 2014 Nahlásit Odesláno 20. února 2014 Problém je v tom, že i když se umím trefit, tak .22 trefím útočníka do COM (Center Of Mass, prostě do trupu), střela prolétne, kam má, a on než na ten čistý průstřel zemře, tak mě stihne pětkrát přetáhnout tou mačetou, se kterou na mě bežel. Když ho trefím .45 do stehna, tak při troše štěstí nezemře (pokud netrefím tepnu), ale k zemi půjde hned a tou mačetou už ke mně nedoskáče. Jak bude útočník čilý po zásahu .45 do COM stejně jako u výše uvedené .22 asi nemusím rozebírat.Říká se tomu stopping power a překvapivě to má málo společného s úmrtností.
Honza.manta Odesláno 20. února 2014 Nahlásit Odesláno 20. února 2014 Nevím, na střelnici mám ČZ75, na "sebeobranu" Kevina - krátkou devitku a pro radost dva perkusní vesternové revolvery. Přijde mi to akorát.
mondeo2 Odesláno 20. února 2014 Nahlásit Odesláno 20. února 2014 Něco pro pacifisty: http://www.mixofpix.eu/dreveny-desert-eagle/
solidus Odesláno 20. února 2014 Nahlásit Odesláno 20. února 2014 Jeremy: prohodili jsme spolu jen jeden příspěvek a v něčem s Tebou souhlasím, v nečem určite ne. Ale přít se nebudu, každý máme své zkušenosti a ty se pár písmenky vyvrátit nedají Nicméně i já občas přemýšlím nad revolverem. Chtěl bych něco menšího maximálně středního, co nejjednoduššího, v ráži "minimum pro sebeobranu" a více. Vidím, že to výše řešíte, poprosil bych přímo o nějaký model. Cena průměr, řekněme 11-19tis, střed nejlépe. Případně něco zajímavého malého ale v trošku zajímavější, výkonnější ráži. Díky Ti.
straspol Odesláno 20. února 2014 Nahlásit Odesláno 20. února 2014 Problém je v tom, že i když se umím trefit, tak .22 trefím útočníka do COM (Center Of Mass, prostě do trupu), střela prolétne, kam má, a on než na ten čistý průstřel zemře, tak mě stihne pětkrát přetáhnout tou mačetou, se kterou na mě bežel. Když ho trefím .45 do stehna, tak při troše štěstí nezemře (pokud netrefím tepnu), ale k zemi půjde hned a tou mačetou už ke mně nedoskáče. Jak bude útočník čilý po zásahu .45 do COM stejně jako u výše uvedené .22 asi nemusím rozebírat.Říká se tomu stopping power a překvapivě to má málo společného s úmrtností.Dyť já vím že je to pravda jen se i nechce tahat s kanónem, i stará padesátka se pěkně pronesla..
Ondrej71 Odesláno 20. února 2014 Nahlásit Odesláno 20. února 2014 (upraveno) Jeremy: prohodili jsme spolu jen jeden příspěvek a v něčem s Tebou souhlasím, v nečem určite ne. Ale přít se nebudu, každý máme své zkušenosti a ty se pár písmenky vyvrátit nedají Nicméně i já občas přemýšlím nad revolverem. Chtěl bych něco menšího maximálně středního, co nejjednoduššího, v ráži "minimum pro sebeobranu" a více. Vidím, že to výše řešíte, poprosil bych přímo o nějaký model. Cena průměr, řekněme 11-19tis, střed nejlépe. Případně něco zajímavého malého ale v trošku zajímavější, výkonnější ráži. Díky Ti.Z ultralightu bych doporučil Ruger LCR. Děla se i v 22 Lr i 357 Magnum, nicméně ideální vidím 38 Sp, s moznosti +P. Vyzkoušel jsem Sw i Taurusy, hliník i scandium, a tento Ruger mi přijde nejlepsi co se týká ceny a kvality, ergonomie, a hlavne zvládání zpětného rázu , což je u ultralightu bývá problem. Tady mi to jako problem nepřijde a i 50 ran na střelnici neni problem. Navíc skryty kohout a asi nejlépe vyřešeny odpor spoustě a její průběh. Skvěle nositelny Upraveno 20. února 2014 uživatelem Ondrej71
Filip.J Odesláno 20. února 2014 Nahlásit Odesláno 20. února 2014 Dyť já vím že je to pravda jen se i nechce tahat s kanónem, i stará padesátka se pěkně pronesla..To je otázka, jestli se nějaký odlehčený 2" revolverek v .38Sp. nebo Glock26 pronese o tolik víc než něco ve .22, přičemž ten zastavovací účinek je (statisticky - víme všichni, že náhoda je blbec, že) přeci jen o dost jinde... ale samozřejmě že pistolka .22 je pořád lepší než holé ruce
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se