JMB Odesláno 16. února 2015 Nahlásit Odesláno 16. února 2015 a co bylo za problém? Já teda zničil cca 3 kusy na Vz58
Tomas_2002 Odesláno 16. února 2015 Nahlásit Odesláno 16. února 2015 Problém je v tom, že je to nepřesný :-) I člověk, který se zbraněmi živí s tím nebyl schopný kloudně nastřílet.
Ace Odesláno 16. února 2015 Nahlásit Odesláno 16. února 2015 Hele, vy panove s AR15, muzete sem hodit tipy na zajimavy komponenty, optiky a tak? Zrovna to řešim, jestli to nějak stavět, nebo vzít PAR/VAR, nebo prostě co... Třeba se to hodí ještě někomu.
JMB Odesláno 16. února 2015 Nahlásit Odesláno 16. února 2015 Tomas_2002: To je nějaká blbost. To nemůže být kolimátorem. Ano, dobře zpracovaná klasická mířidla mohou být přesnější, ale ne nějak výrazně. Osobně přes něj nastřílím cca stejné soustřely jako přes mířidla. Ano, někteří střelci preferují na střelbu na delší vzdálenost, kde ti může tečka zakrýt velkou část cíle, vypnout kolimátor a střílet přes dioptr/mušku... buď neumí střílet nebo to má rozbitý - třeba blbě utaženou montáž nebo kolimátor blbě drží na montáž nebo něco. Ace: No, já šel cestou toho, že jsem za 16.900 koupil Norinco, komplet ho ustrojil do věci od magpulu a dal na něj Vortex Sparc II, protože jsem to považoval za pušku na legraci a ne na vážné věci, ale časem na ní přijde eotech nebo optika 1-4x. PAR a V-AR jsou na mě moc těžké - 4 raily na předpažbí jsou už pro civilní sektor přežitek. Teď máme lepší a lehčí systémy uchycení potřebného příslušenství - keymod, m-lok...
Ace Odesláno 16. února 2015 Nahlásit Odesláno 16. února 2015 Kouknu na ty systémy, díka za všechny i další tipy.
JMB Odesláno 16. února 2015 Nahlásit Odesláno 16. února 2015 Osobně si myslím, že třeba Norinco CQ-1 je za ty prachy dobrej poměr cena výkon. Chtěl jsem, aby měla flinta chromovanou hlaveň, protože z toho střílím všelijaké srágory od barnalů se železnýma pláštěma, tak aby to chvíli vydrželo. Jiné firmy mají hlavně s chromem nebo nitridací až od 35 tis výše, já za ty prachy měl kompletně ustrojenou zbraň, zásobníky i střelivo a jsem spokojenej. Kamarád dal 40 za holého Bushmastera a střílí nám to dost podobně
Tomas_2002 Odesláno 16. února 2015 Nahlásit Odesláno 16. února 2015 Já jsem chtěl zbraň, která bude spolehlivá, prověřená v opravdovém nasazení s použitím kvalitních materiálů a zpracováním na úrovni zbraně určené pro válku. Proto jsem nechtěl Čínu :-) A i to je asi důvod, proč na to nenacpu čínský kolimátor za bůro.
Ace Odesláno 16. února 2015 Nahlásit Odesláno 16. února 2015 No a ja bych chtel neco spolehlivyho s tvrdochromem, bull hlavni a aby to nejak vypadalo, ale tech moznosti zase tolik neni.
JMB Odesláno 16. února 2015 Nahlásit Odesláno 16. února 2015 Tomas_2002: Norinco je prověřené bojem Rákosníci toho hromady posílali do Afgánu apod. Maká to ok. Jako ještě jsem tomu nedal takovou sodu jako třeba kose nebo AK, kterým jsem dal třeba 2000 nábojů za den, ale nemůžu si stěžovat. Ten SPARC je tam dočasně, půjde na malorajdu. Ace: Bull hlaveň v kombinaci s chromem asi nebude snadná, bo bull hlavně jsou většinou na přesnou střelbu a chrom (údajně) přesnost snižuje. Chrom je tam proto, abys mohl střílet lacinou sračkoidní munici se železným pláštěm. Pokud chceš něco precizního, jdi o stupeň výš a kup třeba DPMS Recon II.
Tomas_2002 Odesláno 17. února 2015 Nahlásit Odesláno 17. února 2015 Tak se ukázalo, že moje CCP je neopravitelný, lhůta pro reklamaci se nestihne. Prý mi tedy vrátí peníze. Což je sice fajn, ale na druhou stranu zas nevím, co pořídit místo toho. Co byste radili ? Chtěl bych něco s hlavní 3,5-4"Hmotnost max 700g Pro každodenní nošení Nechci úplně mini zbraň typu MP Shield, Walther PPS, Glock 26 apod.
wizard-ov Odesláno 17. února 2015 Nahlásit Odesláno 17. února 2015 No na AR by nebyl špatný ACOG. Ve verzi holobyt se dá sehnat starší i okolo 10k. Anebo a lítání po střelnici zmiňovaný EoTech. Než Vortex tak to raději OKO...
Tomas_2002 Odesláno 17. února 2015 Nahlásit Odesláno 17. února 2015 Jo to by se mi líbilo :-) Ale koukal jsem, že nikde k prodeji nejsou :-)
Ace Odesláno 17. února 2015 Nahlásit Odesláno 17. února 2015 JMB: vnímam to přesně jak píšeš, chrom snižuje přesnost a zvyšuje odolnost... To že bull je lepší kvůli teplotní stabilitě a vibracím pro mě není až tak podstatný, jenom se mi hrozně líbí, a ve finále to bude na takový to domácí střílení
PokyWolf Odesláno 18. února 2015 Nahlásit Odesláno 18. února 2015 Podle mě je to jako u čehokoli jiného. Kolik lidí tolik chutí. Každý si vybere to svoje.
Harry Odesláno 18. února 2015 Nahlásit Odesláno 18. února 2015 Tvrdochrom v hlavni je děsnej mýtus... Kašlete na něj a budete mít klid. Dříve se to používalo do vojenských pušek, ale dnes to není potřeba. Jak už zaznělo - horší přesnost a výhod to moc nemá - zvláště pro normálního střelce jako jsme my. Akorád se to drolí při použití čínských nábojů (tombakovaných). Normální kvalitní hlaven a čistit a udržovat. Beztak je hlaven spotřebák jako pneumatiky u auta - dříve nebo později se opotřebují... Ostatně třeba v US jsou hlavně také spotřební věc - nejsou ani hlavní částí zbraně (nejsou evidovány). Na AR pro běžného střelce dostačují i kolimátory okolo semi tisíc. Jeden takový typ jsme měli na mnoha zbraních různých ráží a vydržel obvykle déle než hlavně, které se prostě odstřílely... Jestli s Vortexem byl nějaký problém s přesností, pak to byl buˇd ten první model, nebo byl problém ve zbrani... Acog 4x32 má velmi krátkou ohniskovou vzdálenost. Praktičtější jsou s menším zvětšením - a větší ohniskovou vzdáleností. Eotech je super, odolný a ten obrazec je prima, ale váží skoro jako kolimátor od meopty - raději bych preferoval něco lehčího, pokud nepůjdu do války...
Tomas_2002 Odesláno 18. února 2015 Nahlásit Odesláno 18. února 2015 Tak něco doporuč, ideálně nějaký konkrétní model kolimátoru :-)
Tomas_2002 Odesláno 18. února 2015 Nahlásit Odesláno 18. února 2015 Je třeba toto shit, nebo to není tak zlý ? http://www.rehak-lov.com/m22-optika/m25-kolimatory/i2323-docter-sight-iii/
Tomas_2002 Odesláno 18. února 2015 Nahlásit Odesláno 18. února 2015 Tak si za hodinu jdu pro náhradu za to CCP a bohužel to zas vidím na CCP. Podle mě prostě jiná, podobná zbraň není. Možná ještě tak Beretta PX4 Storm compact, ale ti zas nikde nemají....
JMB Odesláno 18. února 2015 Nahlásit Odesláno 18. února 2015 Docter - budeš muset sehnat speciální montáž aby na AR pasoval a užiješ si nastřelování, protože nemá klikání Buď Aimpoint nebo Eotech. Od aimpointu ideálně T-1, CompM a od Eotechu XPS-2. Druhej modeul Vortrex SPARC II zatím na AR drží jak židovská víra, tak nemám důvod měnit, když to není zbraň do války.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se