Tomas_2002 Odesláno 25. února 2015 Nahlásit Odesláno 25. února 2015 Přesně, podle mě první věc, kterou asi uděláš ( já teda určo ), uslyším střelbu, kouknu a lehnu k zemi, víc v tu chvilku dle mého neřeším. Fakt si myslím, že víc bych nezvládl- pak si trochu představuju, jak pod stolem "rempluju" se zbraní a snažím se jí odjistit, jestli bych se k tomu dostal ( podotýkám, že pos...j až za ušima strachem ). Nějak nechápu, proč tu zbraň nosíš, když už předem jasně víš, co (ne)budeš dělat ? Já si třeba nejsem vůbec jistý, jak by to u mě probíhalo, ale kdybych si byl určitě jistej, že se při jakékoli situaci poseru strachy a nedokážu ani odjistit zbraň (tady mám výhodu v PPK že nic odjišťovat nemusím) tak bych ji ani nenosil, no ne ?
kuncák7 Odesláno 25. února 2015 Nahlásit Odesláno 25. února 2015 Počkej, já se taky nebavím o 100% jistotě a úspěšnosti. Samozřejmě, že byl útočník ve výhodě. Já jen mluvím o tom, že kdyby tam byli třeba dva majitelé ZP se zbraněmi, Mohlo to dopadnout jinak. Byla by tam už nenulová šance, kterou by ovlivňovalo mnoho a mnoho faktorů. Už bychom mohli debatovat o tom, jak tyto šance ovlivní zkušenosti geronta, pozice střelců atp. Ale byla by šance. Takhle byla šance nulová.Tome ( snad neva oslovení ), myslím že ne, ten člověk, ať byl jakkoli nemocnej, nebyl blbej, měl to dle mého promyšlený a šel tvz. najisto, moment překvapení a vše ostatní mu hrálo do karet ( z toho si myslím, že těžej i u masakrů v USA - moment překvapení, předem připravený ). Maj prostě náskok. Myslím, že tam by pomohl max. člověk z útvaru URNA ( normální policajt určo ne ), aby minimalizoval ztráty ( kterej je schopen střílet a až pak přemýšlet- na to cvičí, protože zabránit tomu dle mého prostě v tu chvilku už nešlo.Vše toto je každopádně jen můj dohad.
FrantisekH Odesláno 25. února 2015 Nahlásit Odesláno 25. února 2015 já si to nedokážu představit..já osobně mam problém i v rychlosti zvednout telefon když mi někdo volá, natotéž cokoli jinýho...takže asi tak..
kuncák7 Odesláno 25. února 2015 Nahlásit Odesláno 25. února 2015 Nějak nechápu, proč tu zbraň nosíš, když už předem jasně víš, co (ne)budeš dělat ? Já si třeba nejsem vůbec jistý, jak by to u mě probíhalo, ale kdybych si byl určitě jistej, že se při jakékoli situaci poseru strachy a nedokážu ani odjistit zbraň (tady mám výhodu v PPK že nic odjišťovat nemusím) tak bych ji ani nenosil, no ne ?Já se přiznám, na veřejnost zbraň nenosím, i když dle oprávnění mohu.
FrantisekH Odesláno 25. února 2015 Nahlásit Odesláno 25. února 2015 Já si myslim že by ho zpacifikoval MCgyver nebo Jack Reacher ( ale ten by to zvládl naprosto bezezbraně)
Tomas_2002 Odesláno 25. února 2015 Nahlásit Odesláno 25. února 2015 já si to nedokážu představit..já osobně mam problém i v rychlosti zvednout telefon když mi někdo volá, natotéž cokoli jinýho...takže asi tak.. Tak to musí být dost frustrující.....
FrantisekH Odesláno 25. února 2015 Nahlásit Odesláno 25. února 2015 Ne proč? když mi někdo něco chce tak si těch deset patnáct sekund počká než vylovim mobil z kapsy nebo ho najdu mezi papírama na stole..
Tomas_2002 Odesláno 25. února 2015 Nahlásit Odesláno 25. února 2015 Tome ( snad neva oslovení ), myslím že ne, ten člověk, ať byl jakkoli nemocnej, nebyl blbej, měl to dle mého promyšlený a šel tvz. najisto, moment překvapení a vše ostatní mu hrálo do karet ( z toho si myslím, že těžej i u masakrů v USA - moment překvapení, předem připravený ). Maj prostě náskok. Myslím, že tam by pomohl max. člověk z útvaru URNA ( normální policajt určo ne ), aby minimalizoval ztráty ( kterej je schopen střílet a až pak přemýšlet- na to cvičí, protože zabránit tomu dle mého prostě v tu chvilku už nešlo.Vše toto je každopádně jen můj dohad. Samozřejmě v tomhle s tebou souhlasím. Na druhou stranu, neznám interier podniku kde se střílelo, ale třeba tady u nás je hospoda rozdělená na 3 sekce. Takže kdyby útočník střílel v té první, na tebe neuvidí a už má po okamžiku překvapení. Pak už bys měl čas něco dělat. Navíc bych opravdu rád viděl video toho útoku. Protože vystřílet 24 nábojů ze dvou zbraní a zabít 8 lidí není otázka 10 vteřin. Podle mě se bavíme o časovém úseku tak 30 vteřin a tam prostor na akce je...
Tomas_2002 Odesláno 25. února 2015 Nahlásit Odesláno 25. února 2015 Ne proč? když mi někdo něco chce tak si těch deset patnáct sekund počká než vylovim mobil z kapsy nebo ho najdu mezi papírama na stole.. No jestli nedokážeš ani rychle zvednout telefon, tak podle mě ani nedokážeš uhnout letícímu balónu, rychle šlápnout brzdu v autě a milion dalších věcí, kde je rychlost a reflex důležitý. A to by mě osobně docela frustrovalo....
FrantisekH Odesláno 25. února 2015 Nahlásit Odesláno 25. února 2015 Já mluvim o vytažení telefonu z kapsy kalhot.. ne o postřehu.. nemyslim si že vytáhnout mobil z kapsy je o moc složitější úkon než tasit zbraň.. a rozhodně mě to neflustruje.. na brzdu nemam potřebuju šlapat rychle a balonu neuhýbám takže jsem dost v klidu ..,.ale zas na jedno mrknutí umim poznat blba.. to mi zas jde.. v tom jsem dobrej..ale i to mrknutí bude trvat dýl jak 30s.. za mě je 30s pro běžnýho smrtelníka čas takřka nepostřehnutelnej. Rozhodně to nejde srovnávat s reakcemi v řízení, kde už jsi na to připravenej... Nejsem neurolog ani psycholog ale když ti někdo vlítne do hospody kde zrovna do sebe láduješ svíčkovou a zařve lehni na zem tak ti to minimálně těch 30s potrvá než si uvědomíš co se stalo..nevim... no nic jdu na oběd..tak kdybych se nevrátil tak je to jasný, nemam zbraň a za třicet sekund si to ani nestačim uvědomit..
Frantik Odesláno 25. února 2015 Nahlásit Odesláno 25. února 2015 Sejmul by ho jedine Tada, to byl frajer!
Návštěvník Zmizík Odesláno 25. února 2015 Nahlásit Odesláno 25. února 2015 A když padá vejtah, tak to de dole odpružit. Tady zas bude ostrostřelců.
Tittus Odesláno 25. února 2015 Nahlásit Odesláno 25. února 2015 Já mluvim o vytažení telefonu z kapsy kalhot.. ne o postřehu.. nemyslim si že vytáhnout mobil z kapsy je o moc složitější úkon než tasit zbraň.. a rozhodně mě to neflustruje.. na brzdu nemam potřebuju šlapat rychle a balonu neuhýbám takže jsem dost v klidu ..,.ale zas na jedno mrknutí umim poznat blba.. to mi zas jde.. v tom jsem dobrej..ale i to mrknutí bude trvat dýl jak 30s.. za mě je 30s pro běžnýho smrtelníka čas takřka nepostřehnutelnej. Rozhodně to nejde srovnávat s reakcemi v řízení, kde už jsi na to připravenej... Nejsem neurolog ani psycholog ale když ti někdo vlítne do hospody kde zrovna do sebe láduješ svíčkovou a zařve lehni na zem tak ti to minimálně těch 30s potrvá než si uvědomíš co se stalo..nevim... no nic jdu na oběd..tak kdybych se nevrátil tak je to jasný, nemam zbraň a za třicet sekund si to ani nestačim uvědomit.. Franto, je to přesně naopak, víš, jak dlouhejch je 30 vteřin? I přes moment překvapení budeš ležet na zemi za 10 vteřin a budeš mít v ruce odjištěnou zbraň. Navíc nejsem sám, kdo když má u sebe zbraň, tak si v hospodě podvědomě sedá do tzv. "výhodné střelecké pozice". Naučil jsem se to od jiných, kteří s tím mají bohaté zkušenosti - osobní ochranka apod. Já bych toho útočníka zase tak moc nepřeceňoval.
FrantisekH Odesláno 25. února 2015 Nahlásit Odesláno 25. února 2015 Já nejsem pistolník, já to beru z pohledu obyčejného hosta restaurace takže to můžu mít z kreslené. Osobně si myslim že co se děje nedošlo většině z těch co tam zustali... chápu že skaut, co je vždy připraven, by možná jednou vystřelil
straspol Odesláno 25. února 2015 Nahlásit Odesláno 25. února 2015 Navíc nejsem sám, kdo když má u sebe zbraň, tak si v hospodě podvědomě sedá do tzv. "výhodné střelecké pozice". Naučil jsem se to od jiných, kteří s tím mají bohaté zkušenosti - osobní ochranka apod.No- nejsem žádnej kovboj, ale tohle dělám taky. Je to tak nějak podvědomá záležitost, dost jsem se nacestoval a není všude takový klid jako v Čechách. Dělám to automaticky.
Wanderer Odesláno 25. února 2015 Nahlásit Odesláno 25. února 2015 Prosím vás, co to je "výhodná střelecká pozice" To jako, že nesedím zádama ke dveřím nebo speciální poloha nohou a rukou při jídle? Jinak, za sebe bych řekl první či druhý měli šanci malou, ale myslím si, že ten zbytek měl nějakou šanci palbu opětovat a nějakým způsobem se bránit, kdyby měl ovšem čím. Hezky se to píše na internet, jak by kdo reagoval, myslím, že pravdu se člověk dozví, až dojde na lámání chleba. Já si osobně nedokážu představit, že koukám do hlavně a prosím nějakého magora o život.
utrejch Odesláno 25. února 2015 Nahlásit Odesláno 25. února 2015 Ja o te opetovane palbe zertoval v jinem vlakne a hledme, je to tu! Dokonce bych rekl, ze nekterym je lito, ze tam zrovna nebyli na obede, aby se vytahli.
Tomas_2002 Odesláno 25. února 2015 Nahlásit Odesláno 25. února 2015 Těžko se někdo bude chtít vytahovat tím, že někoho zabije. Ale mít možnost zachránit 8 lidí, asi bych tam chtěl být.
FrantisekH Odesláno 25. února 2015 Nahlásit Odesláno 25. února 2015 ten co měl možnost těch osm lidí zachránit tam taky byl, jenže by je zachránil kdyby byl radši doma..
Mechac Odesláno 25. února 2015 Nahlásit Odesláno 25. února 2015 Podle reakcí na to, kolik je u nás držitelů ZP to vypadá, že je pravý čas ten zbroják konečně dodělat, než vymyslí zase nějakou kravinu, která to omezí.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se