Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Nejsem si jistý, jakou matematiku PČR používá, ale podle mě je početní převaha na straně těch, kde je víc lidí. Tedy početní převahu měli policisté a to opravdu nemalou. Navíc mají vesty a jsou na podobné situace cvičení. Sakra co by ještě víc chtěli ? Tank ?

Nevím, jaké máš informace, ale na tohle cvičený nejsou. Nechci se jich zastávat, jen zopakuji- nakouknout do místnosti neznamená, že ji maj zmapovanou a všechny výhody měl střelec vevnitř.

Taky mě štve, že přijedou joudové, co se spíš postřelej, než něco udělaj, ale tak to prostě teď u řádovejch příslušníku PČR je.

Odesláno

Ne, že by jsem se chtěl zastávat našeho policejního sboru. Podle mě se ve většině případů neřídí ani trochu oním "Pomáhat a chránit" podle mě víc buzerujou a pruděj. A velká část jejich přístupu není o předpisech, nadřízených nebo rozpočtu, ale o lidech a zbytek jsou výmluvy.

Nicméně v tomhle případě by bylo férové si říct, že v 99% procentech případů, když jedou ke střelbě a tomu, že někdo mává bouchačkou to není takovejhle magor a vyřeší se to tím, že počkají na zásahovku. Nejsem si jistej nakolik při tom nakouknutí mohli poznat, že je to takovej masakr  (třeba v tu chvíli ani ještě nebyl).A ruku na srdce, kolik by dostali rad o tom, že měli počkat a nehrát si na Ramba, kdyby tam vlítli a někoho postřelili. Možná by tím zabránili masakru, ale věřil by potom někdo, že to mohl být masakr a neřeklo by se pak spíše, že ho tím naopak způsobili?

Odesláno (upraveno)

straspol - s Tvými názory víceméně souhlasím. Ale píšeš "... s výjimkou maličké prskavky NAA, která je dobrá tak ve rvačce opřít o kabát, ale o fous příznivější velikost na nošení je už taky na cestě."

Mám taky NAA, 5tiranný revolver .22WM, opravdu maličký a na větší vzdálenost nepřesný, ale svou práci by také odvedl a možná někdy i lépe než velká zbraň, protože v dlani není skoro vidět a přesto je připraven k použití. Mám ještě Glock 30, relativně kompaktní a výkonná zbraň velké ráže, přesto uvažuji o něčem mezi tím kvůli dennímu nošení, aby to moc nevážilo, nebylo na opasku vidět ale přesto to bylo relativně výkonné a po vytažení mělo odstrašující účinek. Co máš na cestě?

FanThomino - píšeš "Nejsem si jistej nakolik při tom nakouknutí mohli poznat, že je to takovej masakr  (třeba v tu chvíli ani ještě nebyl).". Pokud se nepletu, když tam policisté nakoukli a pak se stáhli, už bylo po masakru a oni to mohli vědět. Věděli také, že pachatel je jeden starší muž. K tomu mne vede to, že 8 lidí, kteří utekli zadním východem, uteklo na začátku střelby ale střelbu ještě zažili. Pak utekli další 3 lidi (jeden byl ten co na útočníka zaútočil židlí) a ti také věděli (a snad venku někomu řekli, to ale nevím), že šlo o masakr. Údajně trvala střelba něco přes minutu a pak (snad) bylo ticho až do chvíle, než tam přišli ti dva policisté. A někdy v tu dobu, ale už po masakru, volal pachatel na TV Prima a tvrdil, že "má rukojmí a vyřídí si to sám". Vědělo se tedy, že k masakru už došlo, že jsou mrtví a zranění, ale nevědělo se, jestli masakr nebude pokračovat, jestli tam nejsou rukojmí a kolik je mrtvých, resp. zraněných, kteří potřebují pomoc.  

Upraveno uživatelem Ivan Lelák
Odesláno

straspol - s Tvými názory víceméně souhlasím. Ale píšeš "... s výjimkou maličké prskavky NAA, která je dobrá tak ve rvačce opřít o kabát, ale o fous příznivější velikost na nošení je už taky na cestě."

Mám taky NAA, 5tiranný revolver .22WM, opravdu maličký a na větší vzdálenost nepřesný, ale svou práci by také odvedl a možná někdy i lépe než velká zbraň, protože v dlani není skoro vidět a přesto je připraven k použití. Mám ještě Glock 30, relativně kompaktní a výkonná zbraň velké ráže, přesto uvažuji o něčem mezi tím kvůli dennímu nošení, aby to moc nevážilo, nebylo na opasku vidět ale přesto to bylo relativně výkonné a po vytažení mělo odstrašující účinek. Co máš na cestě?

S NAA nejsem teď- přechodně- saturovaný tak jako přednedávnem. Zbyla mi doma jen .22 short, a ta je fakt s cca půlpalcovou hlavní a laborací náboje pro srandu i králíkům. Nosíval jsem NAA BW .22LR  a s tím už šlo střílet a trefovat na cca 15m velmi slušně. Dal jsem ji tátovi ale strašně se mi po ní stýskalo. Tak ji kupuju znova s válcem .22 WMR a .22LR. Tahle ,,hračka" je fakt dost kvalitní. S trochou štěstí by i při podobném průšvihu o jakém tady diskutujem mohla mít svou šanci.  Mám i větší zbraně, ale nosit je nechci- je to nepohodlné a při mém životním stylu neproveditelné. Střílím s nima do papíru.

Odesláno

straspol - jo, ten samý NAA .22 WMR mám taky, jde s tím střílet i s .22 LR, to ale nepoužívám. Náboje .22 WMR se dělají různé, mám pláště, bezpláště i brokové. Mám ho asi 15 let, kdysi jsem ho nechal nazdobit rytinou, je to takový skvost. Moje zkušenost je, že na 15 metrů už si nejsem jistý, jestli trefím člověka, chybí ergonomie a pamatuji se, že při úplně první ráně mi zpětný ráz málem vyrazil revolver z ruky. Pak se to zlepšilo, ale relativně jistý zásahem do figury si jsem tak do 10 metrů. A souhlasím, v podobné situaci jako byl UB, resp. kdybych nebyl zrovna předmětem pozornosti střelce, by mohla pomoci, dá se vytáhnout a připravit dost nenápadně.

Odesláno

straspol - jo, ten samý NAA .22 WMR mám taky, jde s tím střílet i s .22 LR, to ale nepoužívám. Náboje .22 WMR se dělají různé, mám pláště, bezpláště i brokové. Mám ho asi 15 let, kdysi jsem ho nechal nazdobit rytinou, je to takový skvost. Moje zkušenost je, že na 15 metrů už si nejsem jistý, jestli trefím člověka, chybí ergonomie a pamatuji se, že při úplně první ráně mi zpětný ráz málem vyrazil revolver z ruky. Pak se to zlepšilo, ale relativně jistý zásahem do figury si jsem tak do 10 metrů. A souhlasím, v podobné situaci jako byl UB, resp. kdybych nebyl zrovna předmětem pozornosti střelce, by mohla pomoci, dá se vytáhnout a připravit dost nenápadně.

Možná je to nábojem- já střílel z válce .22LR, a měl jsem vlastní střenky, nakonec se to docela příjemně drželo. Teď se těším na silnější WMR a drobnou individualizaci.

Odesláno

straspol - jistě, máš pravdu, určitě je to nábojem, z .22 WMR je to pořádná pecka. A tu ergonomii jsem také zmiňoval. Je fakt, že o ergonomických střenkách jsem uvažoval, ale nechtěl jsem přijít o "kapesnost", tak jsem to vždy odložil. Ale třeba existuje nějaké kompromisní řešení, nemáš foto?

Odesláno

copak asi řekne pan ministr na todle - druhá část toho článku je zajímavější než první

http://www.novinky.cz/krimi/362833-kamera-odhalila-brutalni-zasah-policie-u-slaneho.html

Asi by to dělat neměli, ale píše se tam, že napadl svou přítelkyni. Sice to je třeba taky klasickej mediální blábol, nebo někdo přeháněl. Ale kdyby to byla pravda, tak by mi ta nakládačka ani nevadila. Na hajzly podle mě nic jinýho neplatí.

Ale stejně to bylo nejspíš všechno úplně jinak - jako obvykle :-D

Odesláno

straspol - jistě, máš pravdu, určitě je to nábojem, z .22 WMR je to pořádná pecka. A tu ergonomii jsem také zmiňoval. Je fakt, že o ergonomických střenkách jsem uvažoval, ale nechtěl jsem přijít o "kapesnost", tak jsem to vždy odložil. Ale třeba existuje nějaké kompromisní řešení, nemáš foto?

Nemám :cigar:  ony ty gumové střenky byly lepší než dřevěné, ale taky o dost hnusnější. Vyřešil jsem to dřevěnýma lepenýma, které na zadní části rukojeti tvořily rovný hřbet namísto toho orlího zobanu. Byly o poznání příjemnější.

Odesláno

Asi by to dělat neměli, ale píše se tam, že napadl svou přítelkyni. 

No třeba se bezkontaktně zhádali a nas*aná číča na něj zavolala poldy.

takže by měla dostat do držky ta holka

Odesláno

No třeba se bezkontaktně zhádali a nas*aná číča na něj zavolala poldy.

takže by měla dostat do držky ta holka

Dyk píšu, že třeba někdo přeháněl a může to být jinak, proč to opakuješ? :-)

Odesláno

Papaya: Tahle nejasná definice byla vysvětlena ministerstvem vnitra, které je povolané k tomu aby vysvětlovalo zákon - když máš zbraň, tak prostě musíš mít 0 alkoholu, hádat se o tom, do jaké míry je tvoje schopnost snížena nebo ne, na to se nehraje.

Jedno pivko k obědu se dá řešit tak, že si předtím zbraň vybiješ a hodíš si jí do aktovky nebo do kufříku, pak je v režimu držení a je to v pohodě. Jen se pak člověk nesmí zpít pod obraz, aby jí v hospodě nezapomněl.

Je to trochu jinak. Pod vlivem nesmis manipulovat. To ze prejdes do rezimu drzeni neni zas tak podstatny. Porad musis mit zbran pod kontrolou nebo ulozenou(zabezpecenou) pred ztratou dle zakona. Tak to max. jedno pivko k obedu te v noseni  neomezuje. Pripadne pouziti v ramci NO pousuzuje soud.  

Odesláno

NAA je hezka hacka. Ma jen jeden podstatny nedostatek. Ze strany pripadneho utocnika neni vnimana jako zbran. Je to proste moc miniaturni revolver.

Tak se snim pripadny konflikt neda vyresit slovne s podporou tasene zbrane a bez strelby.

Odesláno

NAA je hezka hacka. Ma jen jeden podstatny nedostatek. Ze strany pripadneho utocnika neni vnimana jako zbran. Je to proste moc miniaturni revolver.

Tak se snim pripadny konflikt neda vyresit slovne s podporou tasene zbrane a bez strelby.

To je pravda. Ale zbraň se nevytahuje kvůli demonstraci a přemlouvání. Tohle byl první bod, který mi instruktor vysvětlil, když jsem si před lety dělal zbroják.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...