Fester Odesláno 3. března 2015 Nahlásit Odesláno 3. března 2015 Straspol K tématu UB se nebudu vyjadřovat. A co se týče opilého a zfetovaného mladíka v ukradené dodávce, a míry jeho nebezpečnosti pro okolí, to myslím taky nepotřebuje komentář. Ochranky v letadlech mívají většinou short stopy, náboje buď brokové, nebo speciální, co neproletí pláštěm letadla.
shag Odesláno 3. března 2015 Nahlásit Odesláno 3. března 2015 (upraveno) Ivan: Sig P938 Upraveno 3. března 2015 uživatelem shag
straspol Odesláno 3. března 2015 Nahlásit Odesláno 3. března 2015 Straspol K tématu UB se nebudu vyjadřovat. A co se týče opilého a zfetovaného mladíka v ukradené dodávce, a míry jeho nebezpečnosti pro okolí, to myslím taky nepotřebuje komentář. Ochranky v letadlech mívají většinou short stopy, náboje buď brokové, nebo speciální, co neproletí pláštěm letadla.Nojo, k některým věcem zkrátka není co dodat. Docela by mě zajímalo jak takové náboje vypadají.
gandalf Odesláno 3. března 2015 Nahlásit Odesláno 3. března 2015 Co si pamatuju, tak střela byla plastová a uvniř byly broky. Byly /střely/ asi zelený. Možná bych ten náboj našel.
Fester Odesláno 3. března 2015 Nahlásit Odesláno 3. března 2015 Brokové náboje do krátkých zbraní se dají vyguglit. A co mi říkal známý, který dělal u doprovodů letadel, měli náboje, které se při nárazu na tvrdou překážku roztříštily, takže neprošly trupem letadla. Do měkkého (pašíka) vnikly, ale neprošly.
Ivan Lelák Odesláno 3. března 2015 Nahlásit Odesláno 3. března 2015 (upraveno) Lenin - IPSC jsem taky pár let dost intenzivně střílel...:-). G30 není na denní skryté nošení, nejde jen o obrovský výkon, který v 99% případů nepotřebuješ. Co je lepší - malá 9 mm Browning na opasku nebo .45, která zůstala doma kvůli velikosti. Mám zbroják od r.1992a doby, kdy jsem chtěl mít na opasku kanon, už jsou pryč:-). Ale našel jsem ještě jednu pistolku podobné třídy jako LCP - S&W M+P Bodyguard 380, váží 340 g, tj. půlku co G30 a o 90 g víc než LCP... Myslel jsem, že jsem ji měl dnes v ruce a přišla mi o dost větší než LCP, na fotkách ale vypadají skoro stejně, musím to prověřit. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 3. března 2015 uživatelem Ivan Lelák
Fester Odesláno 3. března 2015 Nahlásit Odesláno 3. března 2015 (upraveno) Ivane, naprosto Ti rozumím, shodou okolností jsem nezávisle na Tobě začal řešit, ze "nutně potřebuji" nějakou devítku do kapsy a skončil jsem u lc9. Ale pak jsem si uvědomil, ze můj S9-A1 je vlastně v pohodě, jsem na něj zvyklej a není to žádné obrdělo. A pokud budu muset řešit ultra skryté nošení, vezmu si prostě PePKa. Ušetřím 11 litrů a koupím si něco užitečného, asi hodinky... :-D Edit: Ještě mě napadlo, podívej se na Kevina. Ten je mrňavej a v 9 Brw., tuším. Mne osobně ale tenhle eklhaft nesmí do domu, kapsy, ani ruky... :-D Edit2: http://www.zvi.cz/vyrobni-program/kevin.html Upraveno 3. března 2015 uživatelem Lenin
Ivan Lelák Odesláno 3. března 2015 Nahlásit Odesláno 3. března 2015 Lenin - Kevina ne.Shag - díky, koukal jsem na něj ale v té souvislosti jsem se asi zamiloval do P238. Jen nemůžu najít rozměry, hmotnost a kde v CR ho mají. A to nemám SA rád...:-). Velikostí je podobný LCP, i když bude asi těžší. Nemáte ho někdo? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Ivan Lelák Odesláno 3. března 2015 Nahlásit Odesláno 3. března 2015 A poslední tip - Taurus 738 TCP, pouhých 290 g asi jako LCP a 9 mm Browning. Takže to shrnu:- Ruger LCP- S&W M+P Bodyguard 380- Sig Sauer P238 . tady neznám parametry a je to SA systém- Taurus 738 TCPJak se rozhodnout... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Eddie75 Odesláno 4. března 2015 Nahlásit Odesláno 4. března 2015 Kdyz jsme u tech jednoradaku mne zaujal Remigton R51. SW Shild co vim funguje bezproblemovej.Za zminku stoji jeste Kahr CM9. Pistoli na noseni vzbirej ale hlavne podle full size pistole s kterou strilis na strelnici. At mas Stejny uchop, jinak si "zkurvis" ruce a nebudes trefovat. Ja teda zadnej subcompakt nevlastnim(nosim revolver). Pokud budu porizovat subkompakt tak favorit je Springfield EMP 9mm.
Honza.manta Odesláno 4. března 2015 Nahlásit Odesláno 4. března 2015 Lenin - Kevina ne.Shag - díky, koukal jsem na něj ale v té souvislosti jsem se asi zamiloval do P238. Jen nemůžu najít rozměry, hmotnost a kde v CR ho mají. A to nemám SA rád...:-). Velikostí je podobný LCP, i když bude asi těžší. Nemáte ho někdo? Jen technická otázka - proč ne Kevina? Co je na něm špatně?
Ivan Lelák Odesláno 4. března 2015 Nahlásit Odesláno 4. března 2015 Honza.manta - nic zásadního, nelíbí se mi ale hlavně je těžký, 400 g bez nábojů. Taurus a Ruger váží 290 gramů, S&W 340 gramů a Sig zatím nevím, ale asi bude taky těžší... Eddie75 - full mám Glocka 30 a ten nic tak malého nedělá, chtěl jsem G42, ale ty co zmiňuji, jsou lehčí a menší, prostě chci pistoli denně nosit ale nevědět o ní a aby o ni nevědělo ani okolí. Budu s ní střílet minimálně, nemyslím, že bych si zkazil styl.
Fester Odesláno 4. března 2015 Nahlásit Odesláno 4. března 2015 Ivane, nemyslím si, že nosit pistoli, se kterou stříliš minimálně, je to pravé ořechové. Pokud ji chceš nosit každý den, měl by jsi s ní pravidelně střílet. Jinak je to nejlepší cesta do pekla, až ji budeš jednou opravdu potřebovat... A pokud je EDC pistole jiného typu, než střílíš normálně(nemyslím třeba G19 a G26), myslím, že to platí dvojnásob.
Eddie75 Odesláno 4. března 2015 Nahlásit Odesláno 4. března 2015 Podle mne mas 2 rozumne varianty.1 - Glock 42 nebo 26 -stelny uchop a navyky 2 - revolver 2palec ram velikost J(5x38special) - vsechno uplne jinak - nekazis si navyky na pistoli Vsechno ostatni je cesta do pekel. A nebo velkou odloz a rok strilej jenom cary pistoli.
Kairos Odesláno 4. března 2015 Nahlásit Odesláno 4. března 2015 2 - revolver 2palec ram velikost J(5x38special) - vsechno uplne jinak - nekazis si navyky na pistoliColt Detective má 6x38Spec a vypadá také luxusně
Ivan Lelák Odesláno 4. března 2015 Nahlásit Odesláno 4. března 2015 (upraveno) "Cesta do pekel" je nicneříkající termín. Revolver nechci, měl jsem S&W Lady Smith, 5x.38 Spec.), nenosil se špatně ale na denní nošení už nechci půl kila a buben, co se boulí pod mikinou,. Z toho důvodu je i Glock 26, ale i 42, velký, ale neberu vám svoje názory. Neříkám, že si s tím nevystřelím, ale tyhle pistolky ani nejsou konstruované na desetitisíce výstřelů. Počítám, že vystřílím nějakou tu stovku ran v nejbližší době a pak pár desítek udržovacích párkrát ročně. A sušit a trénovat tahání se dá doma. Dnes už i velkou pistolí střílím sporadicky, doby, kdy jsem vyflákal 1000 patron týdně a po večerech žhavil přebíjecí stroj, jsou pryč, určitě by mi to dnes nešlo tak dobře, ale návyky se úplně neztratí, i když jistotu jako dřív nemám. Ale spousta policistů na ulicích je na tom hůř, pokud nemají zároveň střílení jako koníčka:-). Vzpomínám, když jsem s IPSC začínal, končil jsem ke konci startovního pole, po pár letech jsem bojoval kolem první desítky a to se na prvních místech umisťovali profesionálové, co je zároveň střílení bavilo a byli fakt dobří. Nakonec to asi vypadá na Ruger LCP. Sig je krásný, ale těžší a zbytečně drahý, S&W Bodyguard 380 se mi líbí, ale je hranatý, lepší miřidla pro tenhle účel nepotřebuju a má navíc manuální pojistku, což má Ruger vyřešené bez ovládacího prvku. Ale ještě jsem ho nevyloučil a rozhodne asi ergonomie a spoušt. Je zajímavé, že včera jsem měl v ruce 6 pistolek, z nich Ruger LCP daleko nejmenší, ale paradoxně se mi držel nejlíp, hned za jeho větším bráškou. Zbytek (subkompakty 9 mm Luger) se mi držel hůř, což mne překvapilo. Když se nosí pistole na obranu a člověk není profík nebo fanda, vždycky bude co zlepšovat. Já bych nechtěl něco, co neznám, souhlasím s vámi, že když je potřeba, musí se reagovat pudově a rychle. Ale u amatéra je to vždycky o kompromisu a já se zase nepovažuju za tak mizerného amatéra:-). Upraveno 4. března 2015 uživatelem Ivan Lelák
Eddie75 Odesláno 4. března 2015 Nahlásit Odesláno 4. března 2015 Colt detective je luxusni, ale je na strednim ramu. Smit dela 2palec na ramu L i na N ku. Na skryty noseni to ale moc neni.Nejkompaktnejsi 38 je SW 36 nebo Ruger LCR.
ggrand Odesláno 4. března 2015 Nahlásit Odesláno 4. března 2015 Uz nekdo z vas videl ten zakulaceny hnus(taurus curve)?
Ivan Lelák Odesláno 4. března 2015 Nahlásit Odesláno 4. března 2015 Colt detective je luxusni, ale je na strednim ramu. Smit dela 2palec na ramu L i na N ku. Na skryty noseni to ale moc neni.Nejkompaktnejsi 38 je SW 36 nebo Ruger LCR. Ten Lady Smith co jsem měl, byl .38 Special a myslím že tam bylo označení 36LS nebo tak nějak, už je to dlouho. Byl malý, ale taky ho bylo cítit. I když ze zbraní co jsem nosil (Colt King Cobra 2,5" .357 Magnum, Berretta 92 FS atd. atd.) to byl mrnous. Stále lituju že jsem ho prodal, ale stalo se. Už nějakou dobu nosím minirevolver NAA. Je to hračka? Nebo obranná zbran? Já ho kdysi kupoval jako záložní k velké zbrani, pak mne přestalo bavit velkou denně nosit, ani to vždy nešlo, ted tedy nosím NAA ale cítím handicap, takže chci něco stejně nenápadného, ale větší ráži a hlavně s možností rychlejší střelby bez neustálého natahování kohoutu (NAA je SA). Proto Ruger LCP. Mám ho zamluvený, ale beru si sebou Glocka abych ho porovnal i se subkompakty 9 mm Luger, co mají skladem a rozhodnu definitivně na místě.
DavidLC Odesláno 4. března 2015 Nahlásit Odesláno 4. března 2015 To LCP bych doporučoval vyzkoušet (střílet, ne sušit) a to pořádně, ne jeden zásobník. Pro mne velké zklamání.... Nošení super, ale střílení ne (imho)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se