Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Ivan Lelák

To myslíš vážně s tou nižší přesností samopalů oproti pistolím??? To jsi mě fakt rozesmál...

Jen pro upřesnění, psal jsem o "samopalech" na PISTOLOVÉ náboje. Nemyslím to vážně, nevím, co si o tom mám myslet, taky se mi to nezdá, ale četl jsem to nedávno ve speciálu "Zbraně&náboje - zbraně pro volný čas". Pod názvem "Když ta kosa dobře kosí" tam byl článek, resp. test přestavby sa vz.58 na náboje 9 mm Luger a hned v úvodu bylo toto zmíněno a bylo to myšleno obecně, s vyjímkou H&K MP5. Jak jsem koupil, tak prodávám.

cali - tak to zcela určitě nebylo myšleno

Upraveno uživatelem Ivan Lelák
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Může to mít nějakou souvislost s rychlostí střely a stoupavostí vývrtu...?

Fakt nevím. Ten časopis mám doma, ale protože bych na to zase večer zapomněl, popošel jsem teď 30 metrů do nedaleké trafiky a zmíněnou pasáž článku o SA58 na 9 mm Luger (výrobce, tuším Balko, Slovensko) jsem si znovu přečetl, je to hned v úvodu, kde se hovoří obecně o samopalech na pistolové náboje, snad budu reprodukovat přesně: "...Nevýhodou je jejich nízká přesnost.... Upřímě řečeno, jediný služební samopal na pistolové náboje, který je schopen konkurovat byť jen samonabíjecí pistoli, je legendární MP5...".

Odkaz ke komentáři

U samopalu záleží na konstrukci závěru,jestli střílí z uzavřeného závěru nebo otevřeného.U otevřeného zůstává závěr vzadu a nábojová komora je prázdná,při stisknutí spouště se dá do pohybu,nabere náboj zasune do komory a odpálí a vrací se zpět.Ten pohyb přenáší chvění na celou zbraň.Výhoda je levná výroba,typicky samopaly z IIWW.HK MP5 střílí z uzavřeného závěru a tím je přesnější,ale to všechny samopaly s uzavřeným závěrem.Nevím proč by měl MP5 nad nima vynikat v přesnosti.

Odkaz ke komentáři

Vyvrt hlavne s tym nebude mat nic spolocne, lebo ak kosili "kosou na pistolaky" tak museli hlaven vymenit, takze predpokladajme neskromne, ze ju vymenili za "spravnu".

Samopal strielajuci so zaverom v prednej polohe (snad vsetky moderne) bude z principu vzdy presnejsi nez pistol,... dlhsia hlaven, vacsia zamerna, lepsi uchop, nepohybliva hlaven, vacsia hmotnost zbrane oproti hmotnosti strely = mensi sp. raz atd... atd...

MP5 vynika/l hlavne tym, ze bol jeden z prvych modernych samopalov a v jeho dobe zas tak moc samopalov strielajucich z prednej polohy nebolo, takze v porovnani napr s UZI, MAC, alebo vsetkymi WW2 samopalmi je MP5 naozaj odstrelovacka.

Ale samopal nikdy nebol o triafani desiatok v papieri, samopal je o tom, ze narobi hodne skody a obsluha nemusi byt ziaden ostrostrelec.

Odkaz ke komentáři

Po uspesnem absolvovani zkousky na ZP se poohlizim po prvni pistoli. Do uzsiho vyberu se dostava Walther PPQ M2 a Glock 19 gen. 4. Vim, ze je dobre si zbrane vyzkouset, ale rad si poslechnu i osobni zkusenosti nebo pro a proti od zkusenejsich.

Zatim jsem stejne nenasel v okoli strelnici, kde bych si je mohl pujcit obe a mohl tak bezprostredne srovnat.

Zbran chci prevazne na strelnici, ale neni vylouceno i noseni. Z tohoto duvodu jsem zavrhl full size jako je Glock 17.

Diky za pripominky, at uz tady nebo do SZ.

Odkaz ke komentáři

Chapu, ze idealni je mit vice zbrani na kazdou prilezitost a mozna to tak casem i dopadne, ale nekde zacit musim a proto se snazim vybrat co nejvetsiho univerzala. Doufam, ze ji potrebovat jak pise cali nebudu, ale presto budu rad, kdyz bude pistol maximalne spolehliva. Glock se mi zdal optimalni prave kvuli pripadnemu noseni a zaroven porad jeste pohodlny na strelbu na strelnici. On je ten Walther primy konkurent, hodne si jej chvali, hlavne dobre vyladenou spoust, proto se ptam jestli s nim nema nekdo vetsi osobni zkusenost. Nakonec teda asi skoncim u glocka a nebudu vymyslet:)

Odkaz ke komentáři

Taky bych doporučil Glocka. G30 se jeste nosit da a glock je spolehlivý a presnost pro dane účely taky ok. V kombinaci s konverzi a 33 raným zasobnikem je to univerzal na všechno :)

Pokud ti přesto na nošení přijde velky, tak neni špatná kombinace G17 nebo G30 " na doma" a neco menšího na nošení, at uz menší glock nebo treba Ruger Lcr

Upraveno uživatelem Ondrej71
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...