Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Cyril - k čemu máš instruktora? Vždyť Ty bys trefil mouchu v letu podle toho, jak ses do střílení pustil...

Odesláno (upraveno)

Cyril - k čemu máš instruktora? Vždyť Ty bys trefil mouchu v letu podle toho, jak ses do střílení pustil...

Haha! Zdání klame... :cheers: .

Hlavně ho potřebuju proto, abych netrefil toho, koho nechci, ale rychle a s jistotou toho, koho musím. O nic jiného tam nejde. Na terč z číslíčkama jsem už nestřílel přes rok. Takže mouchu bych trefil asi jen tu z toho hororu...The Fly 2.  :mummy:

Upraveno uživatelem Cyril
Odesláno

No není to krása?

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Jen tak pro info, dnes podana prihlaska ke zkousce.. blabla.. pro Prahu-Vychod, ocekavaj kveten/cerven. Bal jsem se ze to muze bejt i horsi, maj tam toho pry hafo.

Tak nakonec konec dubna. Pokud by tady někdo měl zkušenosti se zkouškou odborné způsobilosti na Rajský Zahradě, hlavně teda s tim kurzem předtim (nevim třeba, jak moc má smysl ten individuální), prosím o info.

Odesláno

Dostal jsem pár SZ ohledně té šňůry na G42, co jsem postoval v předešlým příspěvku a můj názor na G42 versus G43, protože jsem zkoušel obě zároveň. Když jsi dostatečně velkej chlap, uneseš i G43. Jestli chceš mít ale pistol ale úplně všude, (Jinak to dle mého názoru postrádá v současné době smysl), je lepší ji mít co nejmenší. (Neřeším jiný značky, dotaz byl pouze na Glocky!) 

Po pár hodinách poznáš každej gram i milimetr. Například, když jdeš v hospodě na záchod. S nabitou G19 mi u mušle skoro padaly kalhoty. Výhoda 42 je tedy opravdu její pidivelikost a důležitej faktor, super těžká spoušť v poměru k váze zbraně. Odpor spouště může eliminovat nechtěnej výstřel při případný přetahovačce a postrkovačce s opilcem či jiným agresorem. Jinak je G42 to skoro stejná s 43. Cenu střeliva neřeším, protože na střelnici cvičím hlavně s devítkou. Pár ran (cca 50) na udržení kondice, dávám ale i s G42. Je to zbraň na osobní obranu z blízka, řekněme 2-5 metrů a na to nepotřebuješ cvičit trefování. Tady je důležitější spíš samotná rychlost a bezpečné a hlavně pevné uchopení zbraně při tasení. A to jak v bundě, tak přes triko, ve svetru, mikině, v pokleku, když si zavazuješ tkaničku, při sezení nebo vystupování z auta, když máš v ruce mobil, jdeš po schodech, neseš tašku, v bezpečném pohybu mezi více lidmi, taky jak ryche takticky přebít na druhej zásobník, kontrola prostoru před tebou za tebou, vedle sebe i nad tebou a na zemi....a td. A v tomhle případě je ráže nepodstatná. Skoro nevystřeluju. Jde o dril. Samotnej výstřel je u G43 o dost nepříjemnější než G42. Chce to vyzkoušet. Každýmu může nakonec sednout něco jinýho. 

Ten špagát je na to https://www.facebook.com/primacool/videos/10153410661726245/?theater když tu zbraň nosím pořád, abych ji třeba na motorce, na padáku, (ne že bych se vyzbrojoval na paramotor, ale nenechám přece pistoli v zamčeným autě na letišti...že? ), nebo prostě někde v davu neztratil, nebo mi ji někdo nemohl pohodlně ukrást. Nebo případně vykopnout z ruky. Ten konec je s poutkem na suchej zip, přidělanej za opasek. Těch druhů bude asi víc, ale protože mám instruktora ze zásahovky Celní zprávy, kteří tohle používají, nic jiného jsem nevymýšlel a vzal tohle. Zasvěcený názor na tyhle věci asi doplní nebo upřesní i Harry. U nás na venkově to ale máme takhle.. :notworthy: .  

Návštěvník Zmizík
Odesláno

Jak dopadl vubec Milisak? Mel zkousky tusim vcera.

Dneska sem se dokonce dokopal k naší MUDr., lstivě nadopovanej práškama na tlak sem z ní vydoloval potvrzení, takže v pondělí taky razim na policajtárnu. :)

Odesláno (upraveno)

Na to vazne pozor. Napr u zkousky je ridicim strelby komisar.

Dovolím si nesouhlasit. Mám čerstvou zkušenost z BH Magnum Brno a řídící střelby byl majitel střelnice. Dokonce nám komisař řekl, že se řídíme pokyny řídícího střelby a ukázal směrem k majiteli střelnice.

Jinak u mě žádost podána v prosinci, 8-9.1. Kurz na střelnici a 13.1. Zkouška...79/79, 5z5 v černým (to snad ani jinak nejde) :-)

Gratuluji všem úspěšným budoucím strelcum a přeji úspěch všem, které to čeká ;-)

Upraveno uživatelem mr.BSE
Odesláno

Dovolím si nesouhlasit. Mám čerstvou zkušenost z BH Magnum Brno a řídící střelby byl majitel střelnice. Dokonce nám komisař řekl, že se řídíme pokyny řídícího střelby a ukázal směrem k majiteli střelnice.

Jinak u mě žádost podána v prosinci, 8-9.1. Kurz na střelnici a 13.1. Zkouška...79/79, 5z5 v černým (to snad ani jinak nejde) :-)

Gratuluji všem úspěšným budoucím strelcum a přeji úspěch všem, které to čeká ;-)

Ja 15.1. a vysledek stejnej :)

Jinak samozrejme, pokud komisar urci nekoho jineho, jako ridiciho strelby, poslouchas povely pri strelbe urceneho ridiciho strelby.

Odesláno

Já dělal zkoušku 15.12. tamtéž, 4.1. jsem podal žádost o ZP na policii a dnes SMS, ať si pro to příjdu :-)

O zkoušku jsem žádal někdy v půlce listopadu, příprava v BH Magnum 2. víkend v prosinci. Celkem přesně 2 měsíce, takže Brno celkem OK.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...